Surinaamse politie verzweeg zwijgrecht Nederlander

15

PARAMARIBO, 29 okt – De politie heeft verzuimd een Nederlandse verdachte te wijzen op zijn zwijgrecht. Dit zegt de advocaat van de negenentwintigjarige Donovan R., medewerker van de Nederlandse krant De Telegraaf. De man bleek achteraf cocaïnebolletjes geslikt te hebben.

Maar dat kwam pas aan het licht, nadat hij bekende. De man was uit de rij gehaald op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Eenurinetest viel negatief uit. “Mijn cliënt had toen het land kunnen verlaten”, zegt advocaat Benito Pick. De politie besloot te ondervragen, omdat hij zich zogenaamd verdacht bleef gedragen. Uiteindelijk gaf Donovan R. toe. Volgens het wetboek van strafvordering moet elke verdachte vooraf gewezen worden op het zwijgrecht.

Nu werd de man eerst ondervraagd. Pas na zijn bekentenis kreeg hij te horen dat hij zijn mond had mogen houden. Pick vindt dat de bekentenis niet rechtsgeldig is. Dus kan niet dat na de bekentenis gebeurde, als bewijslast gebruikt worden. Dus ook de uitgescheiden bolletjes niet. De vervolging vindt de vlieger niet opgaan. Lieden als Donovan R. moeten gestraft worden. Het komt steeds vaker voor dat mensen uit het buitenland naar Suriname komen om als koerier te dienen.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Een mooie grap!

  Als deze verdediging succes heeft dan begint voortaan iedere bolletjesslikker, op het moment dat hij uit de rij gehaald wordt, meteen, voordat de politie hem op zijn zwijgrecht heeft kunnen wijzen, te roepen dat hij bolletjes geslikt heeft.

  Als het een beetje meezit, krijgt hij ook nog een forse schadevergoeding uitgekeerd voor het geleden gezichtsverlies.


  Maak melding

 2. Minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie vraagt de samenleving, met name de Marrongemeenschap, om het hoofd koel te houden. Hij zegt aan Starnieuws dat de leiding van de politie en het Openbaar Ministerie bezig zijn het onderzoek naar het gebeurde aan de Saramaccastraat. Een onschuldige burger is slachtoffer geworden van politieoptreden.

  Misiedjan zegt dat indien blijkt dat de politieman zich niet gehouden heeft aan het politiehandvest hij zeker zal worden gestraft. “Ik heb met de waarnemend korpschef gesproken over de situatie. Er vindt een onderzoek plaats. Ik wacht het resultaat af”, zegt de minister. Hij benadrukt dat ook de politie niet boven recht en wet staat. Misiedjan brengt de uitspraak van president Desi Bouterse in herinnering “dat wij hier geen Gestapo-praktijken willen hebben”. Op dit moment neemt Agnes Daniels waar, korpschef Humphrey Tjin Liep Shie is niet in het land.

  Bespreking maandag
  De bewindsman zegt dat hij maandag een bespreking zal hebben met de leiding van het Korps Politie Suriname. Hij merkt op dat jonge politieagenten begeleid moeten worden. “Er is geen opdracht gegeven aan de politie om te schieten op een menigte. Tijdens de opleiding leren de politieagenten hoe om te gaan met zulke situaties”, zegt de minister.

  Misiedjan zegt dat emotionele familieleden hem hebben gebeld over het gebeurde. Op Maripaston is een onschuldige man doodgeschoten en vandaag weer een aan de Saramaccastraat. “De Marrongemeenschap heeft een heel onbehaaglijk gevoel. Maar deze incidenten mogen niet in de etnische sfeer getrokken worden”, benadrukt de minister. Hij wijst erop dat
  een politieagent die Saramaccaan is, een Saramaccaner dodelijk heeft geraakt. “Laten wij het onderzoeksresultaat afwachten”, vraagt de bewindsman.
  ………..u ziet, geen rust,vrede en voorspoed, met onberechte moordenaars aan de maxcht dankzij deze aanhangers die zelfs slachtoffers aan het worden zijn…..

  De politieagent die het fatale schot heeft gelost, is meteen afgevoerd door zijn collega’s. Er ontstond tumult nadat een Chinese winkelier vanmorgen een man met een houwer had verwond. Woedende marrons wilden de winkelier te lijf gaan. De politie trof een woedende menigte aan. De politieagenten en de winkelier, die afgevoerd werd naar het politiebureau, werden met stenen bekogeld. Enkele politieagenten werden geraakt. Er is versterking gevraagd door de politie ter plekke.

  …………..u ziet wat is voorzegd zal uitkomen…..misdaad loont en straks komt de anarchie en chaos……wie stemden op onberechte moordenaars in de hoop voor rust,vrede en voorspoed, komen bedrogen uit….en onschuldige slachtoffers zijn dan het gevolg……wettelozen is de machtgegeven, als wettelozen gaat men te keer.


  Maak melding

 3. Wat een onzin de douane heeft gewoon het recht iedereen te vragen of hij iets aan te geven heeft. Iemand is pas verdachte als er redelijke gronden zijn en die waren er pas toen hij toegaf bolletjes geslikt te hebben.

  Deze advocaat probeert zaken gewoon te ver op te rekken.

  Hoe het zij. Zijn baan bij de roddelkrant is hij vast en zeker kwijt en zijn CV. Wel misschien als hij van naam veranderd. Zo niet dan heeft hij voor een kans op € 6000 zijn leven vergooit. Triest dat steeds weer mnesen in tuinen.


  Maak melding

 4. laat hem maar rustig daar zitten ze willen snel rijk worden en ze geven suriname schande,ik snap het niet iedereen wil een groot huis hebben en een vette auto maar zelf willen ze niet eerlijk werken.
  opsluiten die handel


  Maak melding

 5. Het wordt gezellig in Suriname.
  Ik denk dat mensen met plannen voor een vakantie in Suriname toch maar zullen besluiten lekker naar Aruba te gaan………..


  Maak melding

 6. Nr.7 henk ,
  Zou dat niet de uitkomst zijn geweest van en door de repressieve maatregelen die de burgermeester van de ” Stad Amsterdam “heeft laten uitvaardigen tegen de OCCUPY-VERZET ( willoos, misleid en geparasieteerd volk)???
  En nu nog de kwestie MAURO he henk ???
  Ja henk , in Olland wordt het moraal hoog gehouden en zeker het ” Christelijke ” !!!

  Intro-spectie kan een nuttig instrument zijn!
  Sterkte en alleen maar “liefde”

  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het Geluk en de Overwinning !!!


  Maak melding

 7. Hallo Sempa, jen gebruikt met eens het woord ‘Intro-spectie” waarvan nu duidelijk is dat je de betekenis niet kent.
  Ga maar eens over moraal praten met de marrons in het binnenland die onschuldige hardwerekende Chinezen bestelen en plunderen.

  En wat betreft MAURO .
  Die jongen is 10 jaar lang liefdevol opgevangen in Nederlander en alles is voor hem betaald. Het was zijn eigen familie die hem nog geld op een vliegtuig naar Nederland zetten vanuit Afrika.


  Maak melding

 8. Henk Molenaar, alhoewel je laatste zin van alle kanten rammelt meen ik toch te begrijpen wat je zeggen wil. Daarom de volgende vragen: zette de familie van Mauro hem op het vliegtuig naar Nederland uit liefde of dachten ze hem naar de hel te sturen? In het laatste geval blijken ze er nu niet ver naast te zitten. Veel Nederlanders hebben een duivelse inborst om zelfs maar te overwegen hem nu weg te willen sturen. Gelukkig lijkt het erop dat het goede het van kwade zal winnen in dit geval.


  Maak melding

 9. @ Sempa,
  Het Zou jou goed doen als jij het publieke debat hier in Nederland volgt via kranten radio en televisie, daar kunnen wij veel van leren.
  zelfs binnen het CDA hoor je zeer kritische geluiden en terecht, de media houd ons hier in nederland elke dag op de hoogte over MAURO en andere zaken .
  Wie durft binnen de NDP kritiek op bouterse te leveren? Wie durft te vragen wat er precies is gebeurd te redi Doti, dus om de kwestie Mauro als argument te gebruiken is dom en achterlijk hier in nederland wordt iedereen aangepakt door de media klein of groot je moet je komen verantwoorden.


  Maak melding

 10. Nr.9 neusi ,
  Wat bij mij ontbreekt is jouw moraal(DUBBEL-MORAAL )!!!
  “Vind jij of is het voor een verstandig
  persoon ,als jij zelve een wijs,verantwoordt en verstandige actie om op een posting te reageren van een persoon waarbij naar jouw eigen mening/zeggen verstand ontbreekt ” ???
  Ver-stand neusi ???

  Krakti nanga Soso Lobi
  Sranan sa Wini !!!


  Maak melding

 11. Laat mij een ding heel duidelijk hier zeggen degene die een moordenaar van onschuldige mensen aanbid moet zijn grote OCER waffel dicht houden wanner wij het over moraal hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.