Mijnactiviteiten Maripaston tijdelijk stopgezet

6

PARAMARIBO, 29 okt – Alle mijnactiviteiten in het goudrijke Maripaston zijn stilgelegd. Dit zegt voorzitter Gerold Dompig van de commissie Ordening Goudsector. Het kan ongeveer een week duren voordat de situatie weer enigszins hersteld is. De schade van de gewelddadigheden na de dood van een gouddelver, wordt opgemaakt. Hier en daar is er nog wat onrust.

Het betreft meer individuele acties. “Er zijn altijd wel mensen die denken dat ze Rambo zijn”, zegt Dompig. Politieagenten en militairen zijn er voldoende om elke vorm van geweld de kop in te drukken. Intussen wordt het gebied weer klaargemaakt voor economische activiteit. De Chinese winkeleigenaren keren mogelijk terug om onder meer de schade vast te stellen. Hun winkels zijn geplunderd en zijzelf moesten ook flink wat klappen incasseren.

Dompig verwacht toch dat zij weer aan de slag gaan. De politie stelt een onderzoek in. De veiligheidsman die de gouddelver neerschoot, is intussen aangehouden. De commissie voert gesprekken met de plaatselijke leefgemeenschappen. Een groot deel van de gouddelvers komt uit die gemeenschappen zelf. Maripaston is al maanden het toneel van wrijving tussen groepen en individuen. De commissie wil herhaling van het geweld voorkomen.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Dit was de eerste trailer van wat deze aanhangers van deze moordenaarsregering mochten ervaren, een aanhanger werd doodgeschoten, was dat zelfverdediging in angst of gewoon opdracht? Zie het gevolg van deze gebeurtenis bij het begin van de tweede trailer, Wie geloven dat wetverachters orde,rust,veiligheid en voorsp[oed zullen brengen zijn oliedomme stommelingen, op django,muriel paraman en co. na. Parasieten van het eerste uur die alle belang hebben zolang deze regering het voor het zeggen heeft, njang de foe meki,back to the eigthies. Ondertussen oud geworden vossen, maar no sluwer en genadeloos.


  Maak melding

 2. Een grote groep aanhangers van de NDP uit het ressort Oostelijke Polders zegt de partij te zullen verlaten. De NDP’ers zijn medestanders van de groep Radjesh Chadamie, die bij de lokale partijbestuursverkiezingen een tweede lijst heeft ingediend…….

  ..hun oren en oren gaan langzaam maar zeker open…ze worden nuchter…de nevelige demonische pesterijen zijn ze spuugzal. Hahahahha

  Omgeving Mon Plaisir geteisterd door inbraken .Waar is de politie in hemelsnaam?”


  Maak melding

 3. #3 Determinist, klopt.

  En hoe heet deze veiligheidsman?
  Mag deze veiligheidsman nog steeds zijn functie uitoefenen?
  Of was het een gevalletje “zelfverdediging”?

  Determinist,
  Goede informatie, anders dan men ons wil doen geloven.
  Zogenaamd gaat het goed. Mooi niet……
  De enige echte Surinamers worden wakker hé, hé, eindelijk.
  Ik ben trots op jullie.

  Wie volgt!


  Maak melding

 4. De kwestie grondrecht is makkelijk op te lossen. Marrons en Indianen mogen gebruik maken van de gronden alleen voor landbouw, visserij en bewoning. Mijnbouw strafbaar stellen. Klaar !

  P.s.
  Marrons en Indianen die in het bos wonen hebben recht op deze voorziening. Stadmarrons kunnen geen aanspraak maken op de grondrechten. Zij hebben immers hun woongebied verlaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.