Gilds geen steungetuige Surinaams staatshoofd

24

PARAMARIBO, 25 okt – Siegfried Gilds heeft zich niet bepaald als steungetuige uitgelaten in de strafzaak tegen Desi Bouterse. De ex-minister en collega vakbondsleider van wijlen Frederik Derby ging juist de andere kant uit. Tegenover de krijgsraad zei Gilds dat volgens Bouterse de gebeurtenissen van acht december 1982 vooraf zijn besproken.

Bouterse zei dit tijdens een ontmoeting op dertien december met Derby, Gilds en vakbondsman Frank Goeders. Dat was dus vijf dagen na de executie van de vijftien burgers en militairen. Volgens Bouterse had de zogenaamde Groep van Zestien besproken “wat er zou gebeuren op acht december.” Voor de krijgsraad was dit uiteraard een opmerkelijke statement. Krijgsraadvoorzitter Cynthia Montnor sprak zelfs van “interessant.” Gilds is ruim drie uur gehoord.

Hij ontkent overigens dat Derby een mol was. Bouterse beweert dit, ook als verklaring waarom de vakbondsman de enige was die niet werd geëxecuteerd. Derby zei voor zijn dood dat Bouterse wel degelijk in het Fort Zeelandia was tijdens de executies. Die heeft het altijd ontkend. Volgens Gilds zou Derby nooit als Mol kunnen fungeren, “het was niet zijn aard.” Verschoning van zijn voormalige makker was dan ook de enige reden waarom hij als getuige a decharge wilde opkomen.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. ram abrahams/owenv
  boeroe/stichting volkshuisvesting
  harvey narie/ambassadeur
  sital/rijstcommisie
  melvy/staatsveiligheid
  ga zo door..deze marionettenregering plaats wederom dezelfde mensen die in tachtig een puin hebben gemaakt………dit is wat de oliedomme aanhangers en domme onnozele jeugd straks krijgen…………back to the eigthies. Hahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaahhahahahahaahahahahhahaha…..


  Maak melding

 2. Spiagary Pinas, zoon van minister Falisie Pinas (Transport, Communicatie en Toerisme) is aangehouden door de politie. De minister is op een telecommunicatie conferentie in Genève, Zwitserland. Hij werd door Starnieuws op de hoogte gesteld van het slechte nieuws en reageerde geschokt.
  ……………….hahahahaahahahahhahahahahahahahaahahahhahaha…………dit is het logisch gevolg van het slechte vb van de leiders en ook ouders die deze leiders aanbidden, ook hun kinderen stemden voor onberechte mensenrechten schenders,moordenaars,rovers,drugsbonzen en geweldenaars……………het zijn de mensen die hebben gestemd voor deze marionettenregering van de dictator…..hhaahahahahahahahahha……..in elk beschaafd land zou men de portefuille neerleggen, djaso..na hou vaste sa joe habi.zweef tiki…hahahaha.

  In brand gestoken winkels Maripaston geplunderd ….net als in Albina zijn het weer hardwerkenden die het slachtoffer zijn geworden van deze rovers.

  opvallend is dat vele aanhangers van deze regering zich niet druk meer maken…..ieja baja zeide een oudere ndp en ac aanhanger…..ndp njang.meki bep,ac,abop njnag toe noh…..anders dan na wang plundering o pasa ooktoe na foto,….ma ma hou je rustig zeide een jonge dame.luister nie na haar hoor.mi dati stem ndp???????


  Maak melding

 3. Derby heeft onder druk, valselijk verklaard dat de 8 December slachtoffers bezig waren een tegen coup voor te bereiden.Hiermee heeft hij zijn leven gered maar tegelijkertijd ook het lot van de latere slachtoffers bezegeld.Iets waar hij zijn leven lang nachtmerries van heeft gehad.Beesten zijn het en als beesten zullen ze vergaan.Mark my words!


  Maak melding

 4. @determinist, maar het zijn jouw gelovige broeders en zusters die al het door jouw aangegeven criminele activiteiten ontplooien toch? Dat hebben ze van God geleerd en van de bijbel ook jouw ouders. Ook jij houdt je niet aan de 10 geboden o.a. “gij zult niet kwaadspreken over een ander opdat gij ook niet beoordeeld en veroordeeld wordt door God of Satan”, het is hoe u hem noemen wilt. Notabene; God en Satan zijn één en dezelfde, zij zijn de alpha en de omega van elke gelovige mens. M.a.w. God cq Satan is het begin van jouw ellende en wordt uiteindelijk jouw nekslag zoals gewoonlijk.

  Maar als er een god zou bestaan dan zou jij nu niet meer piepen. En jullie gelovigen weten dat er niets is daarboven, maar om jullie kwaadaardige inborst niet aan slechtheid te laten inboeten overtreden jullie je eigen Christelijke regels, want het Christendom wordt door mensen zoals determinist slechts gebruikt als dekmantel om medemensen kwaad aan te doen met inachtneming van de absolutie die in het verschiet.

  Hahahahahaah Determinist, jij gelooft in een hemel? Nou daar kom jij zeker niet in, niemand trouwens.

  Ik en nog velen samen met mij bevinden ons nu in de hemel en dat is hier op aarde. Het grote verschil tussen gelovigen en onze soort is, dat u uw kwade aard te gelde maakt om zwakkeren en kansarmen in de samenleving te pesten/ vermoorden/ beroven/ te pijnigen en dies wat nog meer zijt. Terwijl wij onze kwade inborst toepassen voor het goede doel om zwakkeren in de maatschappij te beschermen, door tegen wereldwijde criminele organisaties (kerken) te strijden en mensen zoals determinist en lalbhadoer de weg te wijzen hoe zij via de kortste weg naar hun God kunnen gaan. Dat bespaart de onschuldige mensheid allerlei vormen van lijfelijk en geestelijk geweld.


  Maak melding

 5. Interessant?

  Ja! En wat doen we ermee? Een schande dat we dit in Suriname pikken en aan ons voorbij laten gaan.
  Terwijl de rest van de wereld op jacht gaat naar misdadigers, doen wij ze in Suriname belonen voor hun verschrikkelijk gedrag.
  Waar is het Recht van de Wettelijke Macht gebleven?


  Maak melding

 6. Het moet niet gekker worden in- en met Suriname

  Niet zo lang geleden stond meneer precies aan de andere kant van die tafel als mbeklaagde.

  Hoe betrouwbaar moet smans verklaring worden geacht? De man die operatie ficus heeft geinitieerd en er zelf door de bak ingedraaid?

  Wat voor reden zou hebben om een ander vrij te pleiten.

  Nochtans bent u gewogen en te licht bevonden.

  Al deze mensen hebben meegelift op de credits van wijlen ome Fred.


  Maak melding

 7. Spiagary Pinas, zoon van minister Falisie Pinas (Transport, Communicatie en Toerisme) is aangehouden door de politie. De minister is op een telecommunicatie conferentie in Genève, Zwitserland. Hij werd door Starnieuws op de hoogte gesteld van het slechte nieuws en reageerde geschokt.
  ……………….hahahahaahahahahhahahahahahahahaahahahhahaha…………dit is het logisch gevolg van het slechte vb van de leiders en ook ouders die deze leiders aanbidden, ook hun kinderen stemden voor onberechte mensenrechten schenders,moordenaars,rovers,drugsbonzen en geweldenaars……………het zijn de mensen die hebben gestemd voor deze marionettenregering van de dictator…..hhaahahahahahahahahha……..in elk beschaafd land zou men de portefuille neerleggen, djaso..na hou vaste sa joe habi.zweef tiki…hahahaha.

  In brand gestoken winkels Maripaston geplunderd ….net als in Albina zijn het weer hardwerkenden die het slachtoffer zijn geworden van deze rovers.

  opvallend is dat vele aanhangers van deze regering zich niet druk meer maken…..ieja baja zeide een oudere ndp en ac aanhanger…..ndp njang.meki bep,ac,abop njnag toe noh…..anders dan na wang plundering o pasa ooktoe na foto,….ma ma hou je rustig zeide een jonge dame.luister nie na haar hoor.mi dati stem ndp???????
  determinist  Maak melding

 8. Heel lang dom weer idi verhaal die hele 8 dec.
  Mensen ga planten voor de export…..Blakaman no fufuru anga tan ROOF!!!!!!!!!!
  8 dec brengt jou verstand jaren terug in denken en handelen….dit is puur om de blakaman dom en achterlijk te houden.


  Maak melding

 9. Dit proces is door misdadigers die de macht is gegeven door oliedomme stommelingen nu verworden…een spottende belachelijke….vrouwe justitia…..ma goed..eerst moet de grote ellende komen voordat de ogen en oren van alle domme aanhangers en geldparasieten open gaan….de komende anarchie en chaos…want de tekenen zijn duidelijk, wie dit niet kunnen willen zien zullen het beleven en zevenmaal zal dat door de oliedomme aanhangers worden ervaren de de valse apostelen binnen de ndp..vol wroeging zullen ze huilen en klagen zoals nu familie King….deng mang sotoe mi boi kirie.


  Maak melding

 10. Na Dec. 1982 was het dezelfde Gilds die minister werd tijdens het militair gezag.

  Dat hele 8decding is een poppenkast die de belastingbetaler veels te veel geld kost. Stoppen met die poppenkast is het beste in deze want niemand zal ooit berecht worden.

  “Verschoning van zijn voormalige makker was dan ook de enige reden waarom hij als getuige a decharge wilde opkomen.”

  Bovenstaande zegt ons dan ook genoeg, verschoning van zijn makker is het doel dus niet de waarheid vertellen zoals dat onder ede hoort.


  Maak melding

 11. Afu Sensie

  “Dat hele 8decding is een poppenkast die de belastingbetaler veels te veel geld kost. Stoppen met die poppenkast is het beste in deze want niemand zal ooit berecht worden””

  Dat 8 decding kostte 15 onschuldigen het leven. Ze zijn op beestachtige wijze afgemaakt door de man die no president is.

  “”Niemand zal ooit berecht worden”.
  Dat dat Kadaffi ook…


  Maak melding

 12. @Afu Sensie

  We weten wel dat je onnozel en gestoort bent. Lees DWT van vandaag. Gilds na in 1984 zitting in de regering om zo te werken aan herstel van de DEMOCRATIE. Echt niet omdat hij DDB zo geweldig vond. Sterker nog eerder omdat hij die militairen zo snel mogelijk van het toneel wilde. En terecht want het zijn niets anders dan egoistische moordenaars.

  En 1/3 van de kiezers van SME was de afgelopen verkiezingen slachtoffer van deze “loverboys” met hun mooie tories. Heel SME zit nu diep in de ellende.


  Maak melding

 13. aboi no koni

  Daarom is er een vloek gekomen over dit land, wat goed is noemen jullie slecht en omgekeerd, terwijl het jullie vrije keus is geweest. Lach maar ,spot maar, bedreig maar, jullie zullen het zelfs aan de lijve ondervinden, zoals Gaddafi en co. Wanneer de kwade maat vol is, krijgen jullie ook je straf voor jullie ongeloof en geloof in de leugens die jullie jezelfs voor ogen houden. Dan zullen jullie weten, maar te laat, dat wat voorzegd was, uit is gekomen. Moordenaaraanbidders.


  Maak melding

 14. Bouta Zegt dat alle natuurlijke hulpbronnen toebehoren aan alle Surinamers.Behalve dan wijlen Mijnheer King die tijdens het zoeken naar een beetje goud,waar hij als Surinamer ook recht op heeft aldus de President!zonder pardon als een hond werd neergeknald.Door wie?Karel Dino Bouterse!Juist ja,de zoon van.Surinamers leven in angst!De media stelt geen vragen naar de dader.waarom?bang voor repressailles?Men vermijdt in alle gevallen de naam Bouterse,bang als men is.shame on you!


  Maak melding

 15. Aldus sprak de democraat op #15.

  Of u nu hoog springt op laag! De hamer van de krijgsraadvoorzitter valt. En wanneer de moordenaar amnestie aan zichzelf geeft, draaien wij het net zoals in Argentinië eenvoudig terug mi boy, hor!

  Ook zal deze moordenaar niet meer aanvaardbaar zijn voor de meeste landen. China, dit land zal natuurlijk niet meewerken aan isolatie van een moord-president, pingping, daar gaat het om bij dit land. China aast op onze bodemschatten en ontziet geen enkele Surinamer.


  Maak melding

 16. Afu sensie,
  Jij laat met jou reactie zien van voor ding jullie zijn, gasten zo als jou hebben geen respect, beschaving, normen en waarde, fatsoen.
  De volgers van massamoordenaars Bouterse zijn meestal mislukte negers zonder enige zelfbeeld.


  Maak melding

 17. Henk Molenaar vertel ons maar hoeveel Libiers zijn vermoord door de Westerse NAVO bommen, wanneer mogen de Libiers die NAVO leiders berechten.

  Ik kijk uit naar je antwoord, jij hypokriet.

  Trouwens Kadafi is niet berecht maar gelyncht door de Navo, hij wist nl. teveel.

  neus van jou weten we het inmiddels wel, Knowledge is limited; idiocy is infinite.

  Dat je mij verwijst naar wat deze witwasser zegt en het ook nog gelooft. Laat duidelijk zien hoe het met je verstandelijk vermogen is gesteld, zelfs een garnaal zal nog veel slimmer dan jou blijken te zijn.

  Whome ik ken het, jullie soort zijn die selectieve democraten. Nou ik alsdemocraat vind dat die hele politieke rechtszaak teveel van mijn belastingcenten verbruikt. Stopzetten die handel. Front heeft zich teveel met deze rechtszaak ingelaten dat het nu is verworden tot iets wat in geen enkele democratie nog langer zou plaatsvinden.

  Ja hier heb je een echte democraat en geen selectieve democraat als jullie fronters.


  Maak melding

 18. Een echte of een ekte democraat?!

  In Libië was tot recentelijk ook een democraat van het kaliber zoals u en uw Moord-president aan de macht.
  Het volk in Libië heeft alleen 40 jaren op de door hem verstuurde stembiljetten moeten wachten.

  Voor de goede orde, u bent niet de enige die in Suriname belasting afdraagt. Er is een gerede kans dat ik meer afdraag dan u. Mijn mening is, dat wij de morele plicht hebben om alle moordenaars te berechten.

  Verder is Suriname als lid van de VN verplicht om mensenrechtenschenders te berechten. Maar daar heeft u als vaste berm bezoeker natuurlijk nooit van gehoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.