Clarence Seedorf: “Suriname mag trots zijn”

22

PARAMARIBO/PARIJS, 25 okt – “Suriname mag hier trots op zijn. Deze relatie zal vele deuren voor Suriname openen.” Dit zei topvoetballer Clarence Seedorf bij de opening van de Surinaamse ambassade in Parijs. Hij vindt de relatie met Frankrijk van strategisch belang. “Dat betekent ontwikkeling en daar ben ik blij om.”

“Het zijn moeilijke momenten in de wereld en deze relatie zal mogelijkheden brengen.” Seedorf behoorde tot de groep speciale gasten bij de openingsplechtigheid in hotel Novotel. Ook cabaretier Jörgen Rayman is blij voor zijn geboorteland. “Ik ben heel blij dat Suriname verder begint te kijken dan alleen Nederland. Ik denk dat Parijs de eerste stap is en daar zijn we heel blij om”, zegt Rayman tegenover de Ware Tijd.

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en ambassadeur Harvey Naarendorp verrichten de opening. Naarendorp verwacht vooral een opleving van relaties tussen ondernemers. De nabijheid van buurland Frans Guyana biedt mogelijkheden. Die zijn tot nog toe onderbenut gebleven. Staatsolie heeft intussen de voelhorens uitgestoken bij het Franse Total. Directeur Mark Waaldijk denkt dat er veel te halen valt als het echt tot een band komt.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. heel veel hoop hoop hoop doet leven,,laten we maar blijven hopen het geeft een goed gevoel..dan verwacht je tenminste iets of het zal komen…..,,,,,kan alleen god weten…


  Maak melding

 2. Seedorf ga maar voetballen, Rayman hou je maar bezig met je grapjes,grapenmaker.Doe niet alsof je van diplomatie kaas gegeten hebben!Dat ambassade gaat veel meer kosten dan dat het oplevert!


  Maak melding

 3. Voor veel geld ingehuurt om een popie-jopie verhaal te doen. Het geld had beter aan iets nuttigs besteed kunnen worden. Maakt daarbij niet uit of het via de begroting betaald is of via fondswerving.


  Maak melding

 4. Clarence geloof me elke rechtgeaarde en vaderlandslievende Surinamer is blij met deze stap. Het werd tijd, Suriname grenst aan Frans-Guyana maar heeft niet eens een ambassade in Frankrijk.


  Maak melding

 5. Wat een onzin. Zowel Rayman als Seedorf zijn leuke Nederlanders maar hebben van economie totaal geen verstand.
  Frankrijk is op de fles. Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Finland en Denemarken mogen voor de kosten opdraaien. Of trekt Duitsland en Nederland de stekker eruit.


  Maak melding

 6. Ik zie het verschil niet tussen nederland en frankrijk als ex koloniale heerser. van Noord Afrikanen bijv. marokkanen hoor ik dat frankrijk de meest wrede koloniale overheerser was. dus wat maakt het uit nederland of frankrijk ze hebben allebei net als baas bloed aan hun handen. maar baas heeft een persoonlijk probleem met nederland en sleept het hele surinamse volk in de kosten hiervoor. want hij staat net als zijn zoon boven de wet en mocht in nederland niet veroordeeld worden..hoe serieus moeten we rayman nemen? komediant.


  Maak melding

 7. Tot vandaag was ik heel trots op Clerance Seedorf, hij is heel goed in zijn vak. Over Jurgen Rayman heb ik niet zo’n uitgesproken mening, wat moet je nu eigenlijk over hem zeggen? Zijn grappen worden steeds flauwer, maar hij doet wel goed werk voor de sociaal zwakkeren in Suriname. Beide heren hebben het hart op de juiste plaats. Van beide heren had ik de indruk dat ze genoeg verstand hebben om juiste keuzes te maken. Dat ze meedoen met de overbodige, peperdure poppenkast opgevoerd door het huidige bewind van Suriname, alleen omdat Bouterse persoonlijk iets heeft met Nederland, dat valt me erg tegen van deze twee.


  Maak melding

 8. Als dat het niveau is van de surinaamse lobby een mislihkte economie studien (Rayman en een een voetballer die geen ene benul heeft van economie dan is het wel erg gesteld met de Surinaamse z.g. deskundigen. suriname verkopen altijd de huid voordat de beer geschoten is.
  heren ideeen zijn nog geen plannen en plannen zijn nog geen realiteit


  Maak melding

 9. De ene kolonisator inruilen voor de andere en na een tijdje zullen we zien dat dit wederom een domme zet is van DDB.
  In de jaren 80 moest deze man niets van democratie en westerse landen hebben hij zocht zijn toevlucht tot landen als Cuba,Grenada, Libie en nu is het Frankrijk, zie hier hoe onbetrouwbaar deze Beest Bouterse is.


  Maak melding

 10. Heren Rayman en Seedorf zijn goed op de hoogte van de wereld economie op dit moment.
  Zij zien het goed. Suriname gaat vooruit.
  Suriname durft verder te kijken.

  Faya Lobie


  Maak melding

 11. @Reageerder

  Raymann en Seedorf hebben volgens jou geen verstand van economie.

  Uit jouw verdere gewauwel over de stekker uittrekken van Duitsland en Nederland, blijkt dat jij in tegenstelling tot beide, NERGENS verstand van hebt. Zelfs tot het eenvoudig volgen van de mediaberichten inzake de huidige Eurocrisis, ben jij niet in staat getuige jouw domme “stekker” gewauwel.

  Zowel Raymann als Seedorf verdienen beiden al vele jaren een zeer dikbelegde boterham door hun skills. Iets dat van jou NIET kan worden gezegd behalve dan, dat jij jouw grote luie poten maandelijks op houdt bij de sociale dienst.


  Maak melding

 12. Wens jullie allemaal heel veel wijsheid ! Hoop dat de ‘wijzen ‘ hier op de site gelijk mogen krijgen.Het is namelijk niet meer te volgen ! Het wordt nú een tipische Surinaamse kaka fonie….zoals wij allen kennen.

  Als dé Surinamers, die “cumleude geslaagd” zijn voor economie er mee gaat bemoeien dan zie ik nu,dat voor Suriname een “geweldige tijd in het verschiet ligt”.Voor DDB& corneuten en zijn vele commisie leden,met hun ordening,slapen rijk gaan worden. Eee,…..vergeet de marons niet !Neem hun hier in ook mee!

  Groet,ram ram,goeda hafies (Veel wijsheid !!!!)


  Maak melding

 13. Wat een azijndrinkers zijn de anti’s, wie neemt deze zwartkijkers nog serieus.

  Ze hebben niet eens door dat ze steeds achter de feiten aanhollen met hun dom geklets.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 14. Ik vraag mij af hoe die domme volgers van Bouterse zouden reageren als Seedorf en rayman de hand gaf, of samen op de foto waren met Peter Willem Botha.


  Maak melding

 15. Zou die twee heren terug willen naar de mamma-kondr’e voorgoed wel te verstaan?.
  Vanuit hun riante positie in Italie en nederlandkunnen ze makkelijk praten..?De fransen zijn niet beter dan de bakra,s.Die kale Rosenthal,BZ,heeft de steun stop gezet,Ned.ambass.dicht.Sluit die su AMBass ook dicht!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.