AC wil vertrek voorzitter goudcommissie Suriname

27

PARAMARIBO, 25 okt – De voorzitter van de commissie Ordening Goudsector, Gerold Dompig, moet weg. Dit zegt Ronnie Brunswijk, leider van coalitiepartner A Combinatie, AC. Brunswijk heeft het helemaal gehad met Dompig. “De klachten die we krijgen zijn genoeg.”

Die klachten hebben te maken met het optreden in goudrijke gebieden. “Mensen klagen dat ze worden gedupeerd. Als ze werken op een plek die de commissie ze heeft aangewezen en ze vinden goud, dan moeten ze weg en neemt een of andere vriend hun plaats in”, zegt Brunswijk tegenover Radio Apintie. Het nepotisme leidt alleen maar tot ontevredenheid. Dat hij en zijn broer Leo belangen zouden hebben in onrusthaard Maripaston, slaat ook nergens op.

De twee broers kaarten de onrust alleen maar aan, omdat de lokalen klagen. Geen zier eigenbelang dus. “We bekijken wat voor bijdrage AC kan leveren om de ordening tot een succes te maken. Maar van AC komt geen draagvlak meer om Dompig te handhaven”, aldus Brunswijk. Het laatste woord is aan president Desiré Bouterse. “Als de president bepaalt dat Dompig moet blijven, dan mag dat. Het is niet zo dat we ons zullen terugtrekken uit de regering.”

Bekijk ook:


27 REACTIES

 1. Op Aruba was Gerold Dompig een soort ronselaar die illegale Surinamers inzette om als wachters (bewaking) werkzaam te zijn voor de hotels. In 2008 is zijn bewakingsbedrijf opgehouden te bestaan. Voor zijn activiteit als ondernemer was deze Dompig werkzaam bij de politie te Aruba en ook daar brouwde hij er niets van (verhaal dat de ronde doet onder de Surinamers te Aruba). Hij is nog vele illegale Surinamers, die overigens weer terug zijn in Suriname, geld schuldig voor hun diensten.
  De vraag is of deze man wel de gewezen persoon is die integer, onpartijdig, transpatrant en betrouwbaar kan werken binnen een zo corruptie gevoelige markt als de goudmarkt.


  Maak melding

 2. Mensen, de chaos is helemaal compleet nu Brunswijk (als parlementslid) de belangen van hem en z’n broer in gevaar ziet komen.

  De Matawai’s lusten de de Brunswijkjes (uit Marowijne) niet in hun gebied, sterker nog in de persconferentie van Dompig was hij duidelijk wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Leo Brunswijk is voor de overheid en voor de locals ‘persona non grata’ in dit gebied, en nog proberen hij en z’n broer koste wat het kost te blijven.

  Er zijn op dit moment twee afzonderlijke zaken die deze regering aan wil pakken en georganiseerd moeten worden nl:
  – de grondrechten van de binnenlandbewoners
  – ordening van de goudsector in Suriname

  Echter probeert een bepaalde groep olv Brunswijk & Brunswijk beide zaken door elkaar te halen en chaos te creeren, waardoor ze denken er goed garen bij te kunnen spinnen.

  Nou Ronnie, voor jou info; meneer Dompig blijft rustig verder z’n werk doen voor deze commissie en als je het er niet mee eens bent moet je uit protest terug treden als lid van het parlement !

  Daar moet jij het voorlopiga maar mee doen !


  Maak melding

 3. ……Dompig MOET weg……

  zie hier de 1e titanenstrijd tussen Dada & Lonnie!!!

  zij hebben mekaar nog een brasa gegeven daar in ocer,maar wij allen weten wat een kort lontje allebei wel hebben!!

  dit huwelijk heeft haar wittebroodsweken gehad!!

  1 ding : ze kunnen mekaar niet letterlijk in de haren vliegen 🙂


  Maak melding

 4. Lonnie heeft nooit begrepen wat orde en ordening was. Wel Lonnie, ik heb nieuws voor jou. Jij bent diegene die geen draagvlak meer hebt. Ga dus maar gewoon genieten van wat je allemaal al hebt kunnen roven. Of ga je weer een guerrilla voeren? Dat is misschien de beste oplossing. Dan kun je met opgeheven hoofd 6ft verdwijnen.je kan nog een staats begrafenis krijgen ook. Het is tijd voor ORDE. Dompig blijft.


  Maak melding

 5. Konkroe tete,
  Jij bent een panji nengre ten voeten uit!

  Wat heeft smans verleden te maken met de prestatie die hij nu neerzet?

  Als politie academicus heeft Dompig me dunkt genoeg in z’n mars om waar ook ter wereld een goeie job te doen.

  Wat doen illegalen anders op de Antillen.
  Hij heeft tenminste geprobeerd om die dokkers een stuk brood op de plank te bieden.
  Dan kan het fout gaan ja.

  Blaka mang e njang blakamang! Is dat ons handelsmerk?


  Maak melding

 6. Als de twee crimineelste families van Suriname elkaar straks opruimen om het goud uit het binnenland, dan heeft tenminste het hele volk voordeel aan dat goud. De afname van het aantal criminelen in het land komt immers het hele volk ten goede.


  Maak melding

 7. Ik vind brunswijk een geweldige dienaar van het land Suriname. Hij komt op voor de echte surinamers op. Wee als er mensen opkomen voor de rijstboeren in saramacca en nickerie en commewijne dan komt het “echte surinaamse volk” in opstand.
  Maar als men duidelijk een volk dient en de mond vol hebben over andere groepen kraait er kip in brokopondo en andere districten.
  Dat deze man heeft een geweldige prestatie neergezet zonder een schoolstoel verwarmd te hebben is deze man cumlawede geslaagd en dat kan geen enkel surinamer hem nadoen.
  gefelicitaart.


  Maak melding

 8. wel wel wel wel als ronny een echte kerel is,dan moet hij nu de stekker eruit trekken..

  dan ben je nog geloof waardig anders ben je maar een hufter..

  Hij moet met zijn hele bende de zaal verlaten alle ministers en leden parlement,dan ben je enig sinds nog betrouwbaar,want deze combi- houdt het niet vol..


  Maak melding

 9. Ja ja er is veel te verdienen in de goudmijnente, maar toch komen je broeders de stad in om mensen te beroven en te moorden die keihard voor hun geld werken.


  Maak melding

 10. @Milton Fleur

  Als Gerold Dompig (& DDB) hun werk naar behoren doen dan was er gaan reden voor wie dan ook om te klagen en verklaringen van mensen die onterecht klagen zijn eenvoudig met goede beijzen en argumenten te pararen.

  Nu dit niet gebeurt kan niet anders dan geconcludeeerd worden dat Gerold Dompig op zijn minst incompetent is en in het ergste geval dat hier sprake is van een ernstige corruptie.


  Maak melding

 11. Als men op ieder commissielid, van welke commissie dan ook die door deze regering is aangesteld, een onafhankelijk antecedentenonderzoek zou loslaten, komt er geen hond door de test. Dus ga niet zeggen: die is fout, of die is fout. Ze zijn allemaal fout! Je vraagt een schoenmaker toch ook niet of hij brood wil bakken? Dat is het probleem: Er zijn mensen gefaciliteerd die geen enkele bestuurlijke, juridische en communicatieve ervaring hebben. Laat mensen doen waar ze goed in zijn, niet waarvan men DENKT dat ze goed zijn.


  Maak melding

 12. Duidelijk is nu dat deze regering is gevormd om eigen hachje te redden ( 8dec proces), deze regering rammelt aan alle kanten…de paarse karavaan is versleten, wielbout nanga as o kotie binnenkort…….zal ze uiteen spatten…nog niet .eerst moet er nog veel ellende komen om de ogen en oren van de oliedomme aanhangers te openen…..ze moeten leren zien en horen…….hoe hun gekozen afgoden voor hun ogen en oren.er een puin van straks gaan maken uit machtzucht hebzucht….het wordt wederom als in de jaren tachtig…maar zeven malen erger zullen de domme aanhangers het voelen….degenen die de jaren tachtig heben overleefd letten op de tekenen…deze dommen niet, integendeel geven ze GOd de schuld van wat gaat komen…..die dwazen die met hun eigen vrije wil kozen voor onberechte misdadigers en valse profeten.


  Maak melding

 13. Beste Bosr “k vind brunswijk een geweldige dienaar van het land Suriname. Hij komt op voor de echte surinamers”

  Ik hoor graag van jou je definitie van ” echte” Surinamers


  Maak melding

 14. @ 7 Bosr
  Taalfouten op deze site vind ik minder van minder belang dan de inhoud van de tekst.
  (let wel op deze site)
  maar deze taalfout is leuk
  Wat een heerlijke fout.
  Ik neem aan dat je bedoelt cum laude
  Je schrijft cum lawede. Ik voeg hier een letter aan toe. De letter u.
  Er staat dan, zo las ik het in eerste instantie, cum lauwede . Dit surinaamse woord ken je wel.
  Het is slecht een grapje, dus maak je niet te druk.


  Maak melding

 15. Eis!

  Brunswijk verzwakt zijn eis dat Dompig weg moet simpelweg door de laatste twee regels van dit artikel.
  Karoewiwiriefaja zou moesje zeggen. Dompig blijft waar hij is en Brunswijk (AC) ook, omdat hij zijn positie niet wil verspelen.

  Dat Dompig een wrang verleden heeft kan, maar dat kan je van het grootste deel van deze regering en adviseurs ook zeggen.

  Al met al blijft het nog jaren rommelig onder de Maripaboom en zullen er meer lijken uit die boom vallen.


  Maak melding

 16. @Paraman

  If joe ne bing de na Aruba tapoe joe mofo. Wang inspecteur sang en tekie illigalen in dienst foe wroko terwijl a kondre tak dat a no mag dang a mng disie e verkrachtie a wet.
  En if deng illegae wroko ma deng mang no kies pai da fa dang terwijl deng hotel pai a mang wel uit.
  if a doe so wang sanie da fa a mang disie kang kong geloofwaardig over??????????
  Joe dong net lekie asie ……. dus te joe wan takie tak nanga verstang en no nanga emotie. If joe snap sa mi e bedoel.


  Maak melding

 17. Tide tamara we K….go moro vara wordt de nieuwste hit tegen deze moordenaarsregering…..ie sjie deng mang ne tek sma in arrest.na gewoon deng tjies opdracht ….soetoe…woei whai….het zijn deze mensen die bawta en lon verafgoden…….nu zijn ze zelfs slachtoffers aan het worden..ze waren gewaarschuwd………


  Maak melding

 18. Dat hij en zijn broer Leo belangen zouden hebben in onrusthaard ……..slaat nergens op ! ( wat een schurken)..DUS u ziet het duidelijk njang man no lobi njang man.

  Wat moet die Bruns nog in het parlement wat een leven man so a no kan.(die man geeft ook nog leiding aan een plunder roof bende en komt ons vertellen dat hij ook nog voor de belangen opkomt van deze mensen…suma law..


  Maak melding

 19. Pico,

  Dat heb je heel goed gezien en dag heb ik ook bewust zo geschreven ik denk dat je het best wel weet waarom ik het zo geschreven heb.
  Een reactie hierop is overbodig.
  Het was ook als grap bedoeld maar geef niet maak je ook niet druk.
  tang boeng.


  Maak melding

 20. Beste Henk, Determinist, Wikileaks, Pico enzz.

  Was een marron genaamd aboikoni uit het binnenland die ging naar de stad om een blok ijs te kopen op de markt. Een grote blok ijs in een jute zak heeft hij in zijn korjaal geladen en ging daarna nog een paar kleine boodschapjes halen op de markt na een half uur voer hij richting binnenland om aldaar schaafijs te verkopen na 3 uurtjes varen, kwam hij uiteindelijk in zijn dorp aan. Maar toen hij zijn ijsblok wilde aan wal wilde brengen is hij hevig geschrokken en boos, woedend reageerde hij ie sjee fa deng voto mang de!!!! Zij hebben mij ijsblok gestolen en in die jute zak geplast.

  Diezelfde marron aboikoni ging weer naar de stad om een ijsblok te kopen maar dan wel met een ander “tactiek” deze te vervoeren. Hij kocht een grote ijsblok en bond deze met een stevige touw vast aan zijn korjaal en liet het ijsblok in het water zakken. Na een 3 uurtjes varen kwam hij aan in zijn dorp natuurlijk heel blij, wilde hij zijn ijsblok uit het water tillen en woedend boos reageerde hij ie sjee deng visie yamma ijsblok: Kijk die vissen hebben mijn ijsblok opgegeten.

  Onder de acht ‘prominenten’ bij een avondvullende intelligentietest die STVS in 2002 uitzond, werd de laagste score gemeten bij de parlemtariër Ronnie Brunswijk. Toen de presentatoren na de test de antwoorden met de prominenten doornamen, bleek het bij een getallenreeksje de bedoeling om ergens de wortel uit te trekken. Heel STVS-kijkend Nederland zag vervolgens hoe de parlementariër R. Brunswijk zich afvroeg wat penen er nu weer mee te maken hadden.

  Pico dat bedoelde ik dat deze man cumlawede geslaagd is.


  Maak melding

 21. De vrienden van bouterse zijn verzekerd van hun baan al vallen er doden,of beschuldig worden voor machtsmisbruik zelf verrijking dat mag allemaal van DDB, en wie is de dupe ?? die domme arme bevolking die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.