Divali Suriname gestart op Onafhankelijkheidsplein

1

PARAMARIBO, 23 okt – Divali, het lichtfeest van de hindoes, is ingeluid op het Onafhankelijkheidsplein. De grote aarden kom gevuld met ghee (geklaarde boter en aansteeklont) zal de komende vijf dagen blijven branden. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken mocht namens de regering ghee schenken.

Dezelfde eer viel Chandrikapersad Santokhi en Ganeshkoemar Kandhai, toppers van de Verenigde Hervormde Partij, ten deel. Het inluiden op het plein is al vijf jaar het initiatief van de Culturele Unie Suriname, CUS. Ashwin Adhin, voorzitter van de CUS, wil het feest zoveel mogelijk nationaal houden. Divali is vanaf dit jaar een nationale feestdag. President Desiré Bouterse kondigde dit zelf aan vorig jaar.

Hij was toen ook op het plein. Dit jaar liet hij zich vertegenwoordigen door Moestadja. Voordat de diya werd aangestoken, liepen feestelijk geklede groepen vanuit verscheidene punten naar het plein. De optocht werd verlicht met fakkels. Het licht symboliseert de overwinning van het goede op het kwade. Divali is meer een feest in huiselijke sfeer. Mensen maken al dagen van tevoren huis en omgeving extra schoon. ’s Avonds worden diya’s aangestoken.

Bekijk ook:


1 REACTIE

 1. Shivan reageert
  Divali Suriname gestart op Onafhankelijkheidsplein

  DANKJEWEL president Bouterse,de President van het land en de volk van Suriname

  Schande voor de voor gaande regeringen en leiders die letterlijk deze feest dag geen erkenning gegeven hebben.
  De Hindustaanse gemeenschap is zeker heel erg trots,blij en gelukkig voor de erkenning.
  alle divali vierders wereldwijd zijn trots
  op de president van Suriname.
  De hindustanen hebben tranen moeten laten gaan en gesmeekt aan de regering van Venetiaan en sardjoe om deze dag als
  nationalefeest dag te erkennen.
  Ik geloof nog steeds in hem,de president van Suriname heer Bouterse.

  Divali is niet alleen voor de hindu s ,maar voor een ieder.
  shivan
  hetuurvande waarheid


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.