Brunswijk ziet dictatoriale trekjes bij commissie

13

PARAMARIBO, 22 okt – Ronnie Brunswijk herkent dictatoriale trekjes in de commissie Ordening Goudsector. De parlementariër en ondernemer had weliswaar een dikke vinger in de pap bij de vorming van het huidige bestel. Het neemt niet weg dat hij de commissie te vuur en te zwaard zal bestrijden.

Ronnie en broer Leo zijn er niet over te spreken over wat de commissie n de goudvelden verricht. Onder het mom van ordening gaan leden van de commissie op hun eigen belang af. En dat ten koste van de honderden gouddelvers in het binnenland. “We leven niet meer in de jaren tachtig. Het is prima als ze zeggen dat wij geen goud mogen zoeken, maar niet als hun vrienden dat wel mogen”, zegt Leo Brunswijk tegenover de Times of Suriname.

Zijn broer haalde al eerder naar de commissie uit. Willekeur en nepotisme zouden hoogtij vieren. Commissievoorzitter Gerold Dompig ontkent. Dompig denkt eerder dat het de Brunswijks gedaan is om troebel water. De commissie moet weg om eigen gewin. Ronnie wil zijn gram halen bij president Desiré Bouterse. “Ik heb geen bezwaar tegen ordening, maar dan moet het eerlijk gebeuren. Wat nu gebeurt is willekeur en dat pikken wij niet.”

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. heeft de regering al enige srd ontvangen van al die ordeningen..,,of is alles verdwenen onder de gewelige ontvang commissies..

  alle vrienden van ddb en kinderen zijn betrokken in het proces alle maties..

  ben blij dat er enig spanning is of lijkt het allemaal zo..


  Maak melding

 2. Ronnie/rambo; wij vinden het niet erg,dat u en uw broer de aktiviteiten van DDB& zijn corneuten/matie`s in de Surinaamse binnen landen kritische volgt. Maar pas op ! Die gasten zijn de boel met een bepaalde bedoeling aan het ordenen. Maar aan wie de resultaten ten goede gaat komen, is nog een vraag !!!!!!! Blijf het kritisch volgen, jullie allemaal.DDB heeft maling aan een ieder !

  Hij(DDB) wil altijd beter van worden wat hij doet.Suriname, deng soema no loby !Die gasten doen de dingen,om zelf beter van te worden.Al die mee lopers van NDP slapen nog.Zij gaan wakker worden,wanneer het heel,heel laat is !!! Gedane zaken nemen geen keer.

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 3. Jullie zijn een stelletje laffe imbecielen, men zegt bezint eer gij begint.
  brunswijk heeft zijn mensen verraden door samen te gaan werken met Bouterse. twee lijfwachten van brunswijk zijn in koele bloede afgeslacht door mensen van Bouterse al die slachtoffers tijdens die binnenlandse oorlog en die vluchtelingen in Frans guyana en nu zien ze dictatoriale trekjes bij de commissie de baas van die commissie heeft niet voor niets de naam de beul van het binnenland.


  Maak melding

 4. Die binnenlandse oorlog was het gevolg van deze zelfde bankrover, die met zijn baas een probleem had, een duisterzaakje was het…het moet niemannd verwonderen dat er grote problemen komen, overduidelijk zijn de tekenen aanwezig….71-jarige Fong Poen krijgt leiding op CELOS
  ….als in jaren tachtig, nu een opa, back to the eigthies, waar blijven de jongeren…ze zijn misleidt door bouva en co, die nu een vette boterham hebben…

  CBvS wil beter overzicht op financiële instellingen
  ……back to the eigthies….dankzij de oliedomme aanhangers…valutabezit wordt aanbanden gelegd…kapitaalvlucht op komst…

  Heimelijk spoedberaad coalitietop op Colakreek .waar is de transparantie waar de openheid aan hun oliedomme aanhangers,hihihaha

  Gaddafi gedood…de gehele wereld geeft het door aan het grote publiek, hier is er geen woord over gerept aan de domme aanhangers….een tiran minder en feest. Een rechtvaardige minder…en rouw.

  De Surinaamse consument betaalde de vorige maand 16,5% meer bij de kassa dan een jaar geleden….de oliedomme aanhangers klagen.woei woei……pres en co juichen hoeihoeihoei….hahahahaha

  President verwacht felle discussies bij Grondenrechten Conferentie……het loopt niet goed af.ook indianen doen een beroep…dan volgen texas…sunnypoint…..ga zo door

  Bouta veroordeeld wegens diefstal zwaar materieel…hahahaha…een boutamang in hart en nieren….zo leider zo…domme aanhanger.

  Het ziet er niet rooskleurig uit voor de ontwikkeling van dit land met onberechte moordenaars,drugsbonzen,bankrovers,geweldenaars en wapensmokkelaars aan de macht dankzij de olie olie oliedomme stommelingen die hen als herder wilden.


  Maak melding

 5. Ik weet zeker dat Suriname pas tot ontwikkeling komt wanneer de generatie neus, whome, neus, paraman, molenaar, wikkileaks, lalbhadoer, reageerder en determinist bij hun duivel en god te gast zijn. Het is misschien heel hard gezegd, maar het is de realiteit. De hiervoor genoemde generatie heeft zogenaamd keihard gewerkt maar waren/zijn niet in staat om een brug over één van onze rivieren te bouwen.

  ZEUREN is hun hobby en roddelen is hen op het lijf geschreven. Blanken de hemel in prijzen en het eigen volk de grond in stampen daar zijn ze heel erg goed in.

  Ene Django zou gezegd hebben “dat hebben ze van God en van Satan geleerd, want Satan is een personificatie van God”. Ik ben zelf katholiek en het kan mij niet verdommen wat mijn achterban hiervan denkt, maar ik geef die Django volkomen gelijk die tevens de enige schrijver is tot nu toe waar ik hier op waterkant iets van leer. De rest doet alleen maar aan gebral, veel geschreeuw, veel deskundigheid van zogenoemde politicologen en betweters, maar allemaal nutteloos gebrabbel waar niemand iets aan heeft.

  Django schreef eens “zelfs dwazen spreken en schrijven wijze woorden”. Mensen die Christelijk gevormd zijn zullen die Django misschien niet snappen, maar wat deze man gezegd heeft kan doorgaan als een profetie van Jules Verne waarvan tot nu toe de meesten zijn uitgekomen, en er is nog meer wat de huidige mensheid nog niet kan bevatten. Op de theorieën van Jules Verne zijn heleboel wetenschappelijke onderzoeken en projecten op gestoeld. In zijn tijd werd hij gek verklaard en wie profiteren nu van zijn wijsheid eeuwen na dato?

  Tot ergernis van God heeft de gelovige mensheid(kerken) het woord van God op eigen wijze geinterpreteert en woorden aangevuld in de bijbel alsook allerlei inheemse verhalen daarin verwerkt, die er in het begin niet waren. Ik kan me nog heel goed herinneren dat vroegere katholieke scholen bijbels hadden waarbij Jezus, Maria, Salomon en verreweg de meeste bijbelse helden zwart waren afgebeeld als negers. Maria was een Noord-Afrikaanse (marokkaanse), zie de hoofddoek. De bijbel behelst onsamenhangende ideëen en is vergelijkbaar met het sprookjesboek van het blanke volk.

  Wie anderen dom noemt weet niet wat de waarde van het leven is. Al degenen die ‘t woord “dom” vaak in de mond neemt verraad zijn gebrek aan argumentatie en woordenschat. Wie zijn dan feitelijk dom? De oliedomme tegenstanders van de Surinaamse regering en volk natuurlijk!!

  Geloof is opium voor het volk en ik kap nu met het katholieke gedoe, want er is toch niets daarboven, alles is Natuur. Zelfs als er een God zou bestaan zou die er ook de brui aan de bijbel geven. Als er inderdaad een God zou zijn, zou die alleen zuivere mensen zoals Django meteen in de armen sluiten en de rest van het gelovige schorum zou die de hel in gooien zonder vagevuur theorieën. God is liefde en heeft de Natuur heel erg lief omdat hij/zij voortgekomen is uit de Natuur.

  De Katholieke God is van het blanke volk, die de oorzaak is geweest van wereldwijde mensenrechtenschendingen in naam van hun bijbel. Ik laat me niet langer knechten.


  Maak melding

 6. Brunswick Sardines!

  OlieSardines van hetmerk Brunswick vindt ik het lekkerst met een ui en een rode Madame Janette op een Surinaams puntbroodje.

  Net zoals Ronnie zijn broodje lekker vindt, wil hij dat het broodje van een ander niet smaakt. Hij en zijn broer maken heibel in de hoop dat de zaak escalleert of dat Desi de commissie opheft. Daarna kunnen hij en Leo weer de baas spelen in dat gebied.

  In troebel water is het goed vissen, zeker als je Sardines wil vangen. Dat is de taktiek van Dolfijnen die op Sardines jagen. Diezelfde taktiek passen Ronnie en Leo nu toe. Het blijft een smerige boel.


  Maak melding

 7. Als ik De namen lees van Gerold Dompig, linscheer, Dino Bouterse dan vraag ik mij af waarmee Bouterse bezig is in mijn geliefde land suriname Het zijn allemaal lieden met een smet op hun naam.
  1)Linscheer , De beul uit het binnenland Goodle zijn naam dan zul je zien wie deze Beest is.
  2) Dino Bouterse de criminele zoon van Desi Bouterse Google Zijn naam dan zult u va versteld staan wat hij allemaal op zijn naam heeft staan.
  Gerold Dompig afgehaald van de Natalee HoLLoway zaak ook man met dubieus verleden.
  Over Desi Bouterse weten wij dat hij niet veranderd is en dat hij zich nog steeds bezig houd met duistere zaken. Eens een crimineel altijd een crimineel.


  Maak melding

 8. @ muriel leeflang.
  Ik kan een hele lange reactie gaan geven op u onzin reactie maar in probeer het kort te houden met feiten.
  1) U generatie heeft gekozen voor een massamoordenaar en crimineel als president.
  2) u generatie haalt zijn schouder op bij de zoveelste moord en beroving in het land.
  3)U generatie verkeerd nu in een morele staat van ontbinding.
  4) U generatie heeft ervoor gezorgd dat suriname nu door criminelen, drugs-handelaren oplichters en moordenaars wordt bestuurd.
  Mijn generatie is opgegroeid in democratie , normen en waarden en zonder tralies voor hun deur en ramen, mijn generatie vond het heel erg Toen Abasi werd doodgeschoten, mijn generatie weet wat normen en waarden zijn. U generatie aanbid lieden die genocide hebben gepleegd in suriname. U generatie beloond moordenaars van het surinamse volk met het presidentschap.De Man die jullie nu aanbidden in suriname heeft ervoor gezorgd dat suriname economisch, sociaal, moreel achteruit is gedonderd.


  Maak melding

 9. @wikkileaks, ik kan een hele lange reactie gaan geven op uw onzin reactie maar ik zal het kort houden met feiten.
  1) Uw generatie heeft gekozen voor een massamoordenaar en crimineel als God.
  2) Uw generatie haalt zijn schouder op bij de zoveelste moord en beroving in het land gepleegd door gelovigen welke aanvankelijk werden geinspireerd door jouw lieve Here.
  3)Uw generatie verkeerd derhalve nu in een morele staat van ontbinding.
  4) Uw generatie heeft ervoor gezorgd dat er nu in suriname criminelen, drugs-handelaren oplichters en moordenaars voorkomen door de Christelijke opvoeding van God en de bijbel waar niemand zich aan houdt. Mijn generatie groeien op in democratie, normen en waarden met tralies voor onze deuren en ramen om jouw generatie te weren. Mijn generatie vond het goed dat Abasi werd doodgeschoten, weg met zijn gelul. Mijn generatie weet wat normen en waarden zijn. Uw generatie aanbid lieden die genocide hebben gepleegd over de gehele wereld alsook in suriname. Uw generatie beloond moordenaars onder het surinamse volk met het eeuwige leven, wat op zich bullshit is van jullie criminele organisatie, dat is de kerk. De Man die wij nu aanbidden in suriname heeft ervoor gezorgd dat suriname economisch, sociaal, moreel vooruit is gegaan met gezwinde spoed. Alles wat jij tegen ons Surinamers gebruik zal tegen jouw generatie gebruikt worden en met recht. Het enige recht wat jouw generatie nu nog heeft is het recht van zwijgen. Meer niet!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.