VHP wil hart kiezer West-Suriname heroveren

17

PARAMARIBO, 20 okt – De Verenigde Hervormde Partij, VHP, wil koste wat kost zijn oude bolwerk in het westen terug. Volgens VHP-leider Chandrikapersad Santokhi wordt dit één van de prioriteiten de komende tijd. De gloriedagen in Nickerie moeten terug.

Er was een tijd dat de partij van Jaggernath Lachmon alle parlementszetels bezat van Nickerie. Van de vijf die er beschikbaar zijn, is er nu slechts één over. Dat is onacceptabel en het is tijd voor een radicale omslag. “Iedere investering die nodig is om het electoraat weer achter de partij te krijgen, zal worden gepleegd”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Daar is al mee begonnen. Er worden bezoeken gebracht aan het district om kiezers te motiveren. Het mag dan nog lang geen verkiezingstijd zijn, je kan nooit vroeg genoeg beginnen. De VHP hunkert naar de oude tijden, zij het met nieuw elan. “We komen met nieuwe issues. Zo willen we de mensen een alternatief bieden voor deze regering. We gaan voor winst op basis van argumenten”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Go for it!

  Niet alleen Nickerie was VHP bolwerk, maar ook geheel de Kwatta, Middenpad en Uitvlucht.
  Stel de partij open voor andere etniciteiten dan zul je zien hoe hard het zal groeien. Ik sluit me dan ook onvoorwaardelijk aan.


  Maak melding

 2. Dat is heeeel fout VHP je moet het hart van heel Suriname heroveren, en niet alleen van west Suriname.
  Deze mensen zijn altijd voor de gek gehouden,door jullie zelf. Zeker de hindoestaanse bevolking.

  Tijdens de laatste verkiezingen hebben ze luid en duidelijk een bericht voor de VHP achtergelaten. Men is masaal op de NDP gaan stemmen, en weer zijn ze voor de gek gehouden, deze keer door de NDP.

  VHP doe het voor HEEL SURINAME en niet alleen voor west Suriname.
  uiteindelijk gaat het om en voor surinamers.

  WH


  Maak melding

 3. Santokhie zou eerder de VHP moeten transformeren naar een nationale partij, en dan denk ik dat hij beter zou scoren onder de doorsnee burgers.
  Het etnische gedoe en denken van deze partij zal hen opbreken want dat is niet meer van deze tijd.
  Om jou politieke ambitie´s en doelen te bereiken heb je een massa van mensen nodig die achter jou staan. De NDP heeft deze eenheid wel en kan makkelijk nog andere groepen en/of groepjes bijhalen.

  De VHP heeft dit niet en zal vanwege haar verzuild en etnisch denken deze massa nooit halen. Sterker nog, ik denk dat vele jonge hindustaanse mannen en vrouwen zich meer nationalistischer zullen gaan opstellen dan hun ouders en de oude garde die er nog steeds in geloven dat zij Suriname kunnen omvormen tot een India in het klein.

  Een ieder (ook Brunswijk) wil zogenaamd terug naar ‘de goede oude tijd’, maar zelf weet men dondersgoed dat deze tijd never nooit terug zal komen ! Santokhie en Brunswijk belazeren hun eigen achterban en ik hoop dat deze mensen hun leiders doorhebben en gaan inzien dat ze steeds weer worden genept !


  Maak melding

 4. U heeft de potentie om te worden……

  ………DE VADER DER NATIE……..

  maak ons trots, en wees een vader van Nickerie tot Albina,..van het zuiden tot de atlantische oceaan,…maak af het karwei van Pengel & Papa Lachmon,..laat Gandhi en Mandela zijn Uwer inspiratie…

  !!!!! GOD BLESS YOU !!!!!!


  Maak melding

 5. Laat het een les zijn voor alle dictators, GOD slaapt niet zoals ze dachten, God ziet niet wat wij doen, HIJ stoort zich niet aan het geklaag van degenen die wij onderdrukken. Vandaag is weer gebleken dat geen macht groter is dan die van het volk, op de oliedomme stommelingen die hem aanbaden na. Ook aan de onberechte moordenaars alhier die gekozen zijn door oliedomme stommelingen, wanneer een dictator sterft wordt er feest gevierd. Helaas zijn er hier vele verraders en lafaards die liever om den brode hun diensten aanbieden. Helaas verdienen de oliedomme aanhangers de komende onderdrukkibng. Eens een dictator altijd een dictator tot de dood.


  Maak melding

 6. Meneer Santokhie het Surinaamse Volk gaat U straks meer dan ooit nodig hebben.Want dat wij een doodlopende weg zijn ingeslagen is meer dan een feit!De zogenaamde Bouterselaan!Eenmaal onschuldig bloed aan de handen,altijd onschuldig bloed aan de handen.No wan watra mang was dat krieng!What you have to do?Maak van de VHP de eerste echte Multi-etnische partij van Suriname en maak dat ook zichtbaar in het bestuur en u zult zegevieren.Ga ook een samenwerking aan met DOE.Andre Misiekaba lijkt mij een oprechte man,alleen zwemt hij op dit moment in een vijver omringt door Haaien.Mischien kunt U hem loswringen, tenminste als hij dan al niet door de Haaien is verslonden.Hij lijkt mij een goede kracht.Ga voor het verenigen van alle Surinamers en de voruitgang van het land en u zult zegevieren.Succes.


  Maak melding

 7. Geachte heer Tang Sokki,

  Ik ben Cornelis Aleke Moinai uit Pokigron.
  Helaas ressorteert mijn woonplaats niet onder de door u beoogde regio West Suriname. En dan nog blijft het de vraag of ik tot uw doelgroep zou behoren indien dit wel het geval zou zijn geweest.
  Zeer teleurstellend; temeer vanwege het feit dat ik – vanaf uw benoeming tot voorzitter van de VHP – mij steeds meer ben gaan interesseren in uw politieke visie ten aanzien van de economische vooruitgang en veiligheid van de Republiek Suriname.
  Die interesse is na het lezen van bovenstaand artikel gereduceerd naar wat het toen is geweest (nihil). Deze desinteresse wordt ook gevoed door de wetenschap van nu dat de door u verkondigde “goede bedoelingen” alleen maar van toepassing zijn op mensen zoals: Mai-hinder, Radjes Naaipaal, Sita Naimaraak, Harry Laatjebalsingh enz.

  Goeten,
  Nelo uit Pokigron


  Maak melding

 8. @5 hihihi inderdaad “god bless you”, m.a.w. “god zal je straffen”, want god straft alleen diegenen die in hem geloven…

  En determinist, wat ben jij zielig zeg. Wil jij misschien een lollie of een schouderklopje omdat jij alweer uit je nek zit te lullen????


  Maak melding

 9. Prioriteit!

  Dhr. Santhoki geeft aan dat het heroveren van West Suriname op zijn prioriteitenlijst staat.
  M.a.w de overige gebieden volgen nog, dit is het begin.

  West Suri is een uitdaging, zekers met die Doekhie die daar volgens de laatste berichten misbruik schijnt te maken van zijn positie.
  Maar goed, langzaam maar zeker roeren de bewoners zich, het komt goed.

  Hr. Santhoki één van de belangrijke prioriteiten op uw lijstje zou moeten zijn: herziening van het kiesstelsel, de kiesdistricten. Het klopt niet.
  Nu is de tijd om dit probleem weg te werken en niet net voor de verkiezing.
  De perikelen rond DOE gedurende de afgelopen verkiezingen moeten vermeden worden.

  Suc6

  DOE mij maar VHP!


  Maak melding

 10. #9. Bala Nelo,

  Wat staat er op regel 4 in bovenstaand stuk?
  Ja……, juist ja: één van de prioriteiten.
  Vraag maar een RFC aan; niet getreurd er is nog hoop voor je.

  Het ligt geheel aan jezelf of je het lef hebt om je aan te sluiten, bij een voor jou “onbekende”
  groep; das nou de kunst, durf je dit aan?

  Maar… als jou reactie een middel is om de boel te laten escaleren met je onverholen verdeel en heers-opmerking? Doe jezelf een lol en blijf waar je bent. Op zijn suri’s: tang tekie.


  Maak melding

 11. Basja.
  als je misiekaba binnen je gelederen haalt,kan je even goed welke top NDP-er binnen halen.Misiekaba kreeg zo wat winti’s tijdens de verkiezings bijeenkomsten.In Para riep hij en verzocht de Heer voor de terugkeer van de revolutie van de jaren’80.Tijdens zijn reis met juf.jenny had hij de bewoners van Koela beloofd dat zij binnen zes maanden huizen zouden hebben.In zijn aanbidding voor bout,wringt[kronkelt] hij net als bouva,als een pier aan een kwie kwie haak,om alles van bout goed te praten wat krom is.Eens heeft hij zelfs ontkend dat er een machtsgreep heeft plaats gevonden en dat de december moorden een verzinsel is.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Degene die beweren dat VHP een etnische partij is aan hen vraag ik er in Suriname politieke partijen zijn die niet op etniciteit zijn gestoeld.
  noem er dan 1


  Maak melding

 13. De moderne Surinamer heeft hoegenaamd geen baat bij dat zij die op mij lijken gedoe. Ik wil geen partijlid zijn omdat ik van een bepaalde etnische komaf ben, veeleer omdat mi na Srananman!

  Etnische politiek……..nooit meer!


  Maak melding

 14. Wat gek zeg!! Hoe kom je erop?? schande 1000xxx voor VHP. Ik zou een ieders zijn hart willen winnen en niet alleen maar 1 groepering en district.

  Be for erveryone and anyplace in Suriname mister Santokhie.

  Je laat je zich nu al degraderen en je partijgenoten op deze manier. Wees eerlijk en dat zal zeker belonen.

  Kijk hoe vooruit nr 9 Cornelis Aleke Moinai is gegaan! In Pokigron heeft hij Computer, hij kan ook de internet permiteren en jawel! vergeet de stroomvoorzieningen niet. Zo mag ook een ieder vooruit gaan en waar dan ook!!!!!


  Maak melding

 15. Etnische politiek nooit meer zeg die koe op nummer 15.
  Vertel de lezers op dit forum waarom Bouterse die nickerianen heeft voorgehouden dat R parmessar de nieuwe president zou worden .
  vertel ook waarom misiekeba en bouva zijn misbruikt door Bouterse om een bepaalde etnische groep aan te trekken.
  Ik vindt dat santokhi duidelijk over komt bij mij. hij laat met feitelijke onderbouwing zien waar de tekortkoming van deze regering zijn en ook dat van Bouterse, in de branding heeft een aantal interview met santokhi ik raad die NDP-ers aan om er naar te kijken dan zie je het verschil van iemand die geschoold is en van iemand die zijn positie te danken heeft aan machtsmisbruik, koe handel en omkoping zoals megabendeleider DDB.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.