‘Surinaamse profs willen uitschakeling WK voorkomen’

11

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 17 okt – Nu volgende maand een vroegtijdige uitschakeling in de WK-kwalificatie 2014 aanstaande lijkt, is er de wil bij profvoetballers in de Surinaamse diaspora om dit te voorkomen. Volgens de website Natio Suriname hebben de geboren Surinamers Sigourney Bandjar (RKC Waalwijk), Cendrino Misidjan (Almere City), Touvarno Pinas (Maccabi Netanya) en Andwélé Slory (Adelaide United) te kennen gegeven dat zij de wil hebben om voor Suriname uit te komen.

In alle hoeken van de wereld en op alle niveaus zijn profvoetballers van Surinaamse afkomst actief. Het is momenteel onmogelijk voor deze groep om hun kwaliteiten in te zetten voor de nationale voetbalselectie van Suriname. Zowaar geldt dit ook voor spelers die in Suriname geboren zijn, omdat zij veelal alleen een Nederlands paspoort bezitten.

Minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, sprak eerder dit jaar over de zogenaamde ‘sportpaspoorten’. Of deze paspoorten voor de laatste en beslissende WK-wedstrijden, tegen El Salvador op 11 en 15 november, verstrekt kunnen worden aan de Surinaamse profs s is afhankelijk van de daadkracht van de regering. Lees het artikel op de site van Natio Suriname.

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Allereerst wil ik benadrukken dat dit al jaren speelt.we zijn van overtuigd dat er heel veel suri-profs die in ned nooit zullen uitkomen voor oranje,dit graag willen doen,in het belang van het sur.volk.waarom kunnen de marokkanen,turken,en zelfs de antilianen met dubbele paspoorten voor hun land van herkomst uitkomen en wij(die een kolonie waren van ned)die mogelijkheden niet gegund worden?jammer,want met de inbreng van deze suri-profs, tesamen met onze lokale talenten, lijkt me dat haalbaar.succes..


  Maak melding

 2. En nu zijn deze SuriNeds welkom?
  Van alle kante worden de SuriNeds bescheten door maar alleen als ze harde euro’s bij zich hebben en ze Suriname uit de brand kunnen helpen zijn ze welkom. Dan worden alle principes opzij gezet door deze regering.


  Maak melding

 3. Mensen mensen, voetballers in Nederland met Surinaamse roots, deng mang no wani participatie dus foe sang ede oenoe e djoekoe djoekoe?
  Laat de Suri’s het opknappen zoals zij willen. Misschien willen ze zich nooit kwalificeren want dang moeten zij vreemde valuta hebben om zich te accomoderen etc. En dang zal het aantal bobos veel meer zijn de spelers en zullen er meer begeleiders aanwezig zijn dan trainers etc.
  Dus mensen libie deng mang mekie deng rotzooi aan deng no wani.


  Maak melding

 4. Lulkoek!

  Spelers die aan WK voorrondewedstrijden deelnemen dienen tijdig te worden opgegeven bij de FIFA. Nu is een sportpaspoort niet in een paar dagen geregeld, ook niet in weken en dient het accoord daarvoor nog gegeven te worden. Lulkoek van Lackin die de achterban met een dode Mus wil blij maken.

  En ik moet nog zien of genoemde spelers een aanwinst zijn voor de Surinaamse selectie.
  Wil je de populaire voetbalsport in Suriname ondermijnen dan moet je hiermee beginnen. Je maakt zo de sport voor de lokale voetballers kapot, zonder het WK te halen.


  Maak melding

 5. Suriname komt nooit hoger dan de voorrondes, hier kan verandering in komen als er overzeese suriprofs toegelaten worden mee te doen. De europese competitie zit er vol van. Niet geselecteerde spelers voor oranje kunnen altijd nog voor Suriname spelen waarom niet.

  Dit moest allang al gebeuren. Wil je dat Surinamers zich meer betrokken gaan voelen dan moet het verbod op een dubbele nationaliteit afgeschaft worden. Dit zal ongetwijfeld ook ten goede komen aan het volk en land van suriname.


  Maak melding

 6. Het zal te laat zijn om nog voor het WK 2012 deze zaak te implementeren. Zoals alles te laat is in Suriname. Inschrijven voor de verkiezingen: Te laat. Indienen van de begroting: Te laat. De politie is altijd: Te laat. Laat maar.
  Misschien dat er in aanloop naar het WK 2018 nog iets geregeld kan worden. En alle goede bedoelingen van de Surinaamse voetballers waar dan ook ter wereld ten spijt: De bal ligt nu bij de Surinaamse bestuurders.


  Maak melding

 7. Suriname moet gewoon niet meedoen met het wk.
  Ze hebben de spelers niet ervoor.Het zijn amateurs die in Suriname spelen.In Nederland heb je alleen maar profs maar winnen nooit een groot tournooi.Ze zijn altijd favoriet maar redden het nooit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.