Uitgeleverde verdachte eerder gezocht voor moord

7

PARAMARIBO, 15 okt – De door Nederland uitgeleverde B.S. werd eerder al gezocht voor moord. Dit zegt officier van justitie Duncan Nanhoe. B.S. werd al verdacht van moord voordat de strafzaak begon rond de moord op topambtenaar John Veira. Het Openbaar Ministerie beraadt zich nu.

Bekeken wordt of tegelijk twee aanklachten zullen dienen tegen B.S.. “We zullen even kijken, want het eerste geval is van een aantal jaren geleden, maar toen was hij niet te vinden”, zegt Nanhoe tegenover de Times of Suriname. Het strafdossier moet ook nog worden gevonden. Intussen loopt de zaak Veira al. De voorgeleiding vond reeds plaats en de verdachte blijft nog minimaal dertig dagen in voorarrest.

B.S. ligt in het ziekenhuis na een messteek te hebben opgelopen in de gevangenis. In de zaak zijn vier verdachten in beeld gebracht. Drie zijn aangehouden en één loopt nog vrij rond in buurland Frans Guyana. Nanhoe weet nog niet wanneer de eventuele uitlevering plaatsvindt. Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst, is voor zijn woning doodgeschoten. De schutter vluchtte per motorfiets.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Het is de laatste tijd bijna elke dag in het nieuws. Roofovervallen, diefstallen, geweld en dergelijke ellende. Er lijkt maar geen einde aan te komen. De politie doet haar best, dat mag gezegd worden.

  Echter lijkt het geweldprobleem een diepere wortel te hebben. Het lijkt wel dweilen met de kraan open. Zo vaak lees ik op GFC hoe de politie de boeven in de boeien slaat. De gevangenis zit vol met zulke randfiguren. Toch staat er de volgende dag weer een crimineel op om onze bezittingen afhandig te maken.

  Iets klopt dus niet! Of zijn wij als Surinamers zo diep gezakt? Zijn er procentueel zoveel ellendelingen in het land? Ik bedoel, als er zoveel dieven worden opgepakt zou het toch een stuk veiliger moeten worden. Tenzij de jongens weer vrij worden gelaten, wat ik niet geloof.

  President Bouterse, doe toch wat aan die roofovervallen. Laat desnoods een comité tot stand komen met deskundigen die komen met aanbevelingen. Ook psychologen en misdaadexperts moeten zitting nemen in de werkgroep. Laten ze u rechtstreeks adviseren en neem de maatregelen die nodig zijn om effectief te misdaad te bestrijden! Dit land is te mooi en te prettig om het te laten vernietigen door een stel criminelen.

  Ik wil gewoon rustig op mijn balkon kunnen zitten, zonder diefijzer en dikke sloten. Het moet kunnen als wij met zijn allen eraan werken. Maar president, u bent eerst aan zet!

  ….aldus een fervente ndper..helaas onberechte misdadigers gevraagd misdadigers tegen te gaan. Hoe diep zijn de aanhangers van deze regering niet gevallen door te stemmen op onberechte mensenrechten schenders…


  Maak melding

 2. Ik denk dat wij voorlopig niet achter de ware toedracht van de moord op Veira zullen komen. Omdat het geen ordinaire roofmoord, was maar een liquidatie.Vermoed dat het gaat om grote belangen achter de schermen, waarbij de familie van Brunswijk een hand heeft.


  Maak melding

 3. Diana, dezelfde mening heb ik ook.
  Oppakken en opsluiten gaat ook moeilijk denk ik.Vergeet niet dat ze “VERGIET WATRA” baden.
  Maar eens zal het mis gaan en dan krijg je alles
  dubbel en dwars in een keer.
  Wie is de opdrachtgever?????????????
  Wat is er van vliegveld Goejaba geworden???????
  Personeel Luchtvaartdienst, wordt toch wakker.

  Danitia


  Maak melding

 4. Beste Diana,
  met het noemen van brunswijk in verband met de misdaad,sla je de spijker op de kop.Het gonst van de geruchten dat de bewaking dienst die lonnie heeft,ook verantwoordelijk is voor de roof overvallen.Deze bandieten genieten politieke bescherming van o.a ook het ministerie van jus/pol.Lonnie had dit vernemen lange tijd,daarom dat hij bij de formatie v/d regering jus/pol opeiste en als bout uit het gevang wilde blijven,moest hij toegeven.Zo kan er nergens ordening gebracht worden.Los van grote misdaden,kan er niet eens regels gebracht worden aan het taxi wezen voor Albina aan de waterkant.Niemand die durft de kat de bel aan te doen.Met het toestaan van de verkoop van goederen langs de straten en het gehossel van goud opkopers op de hoeken,begint ons land heel aardig op Lagos te lijken.Alleen dat er bij ons de gebouwen nog ramen hebben met glas erin.
  Maar deze verdachte weet veel af van de moord op Veira.Dat bewijst de aanslag op hem in de gevangenis.Het moet voorkomen worden dat hij praat.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Niet om voeding te geven aan allerlei complottheorieen maar het is en blijft het belangrijkste dat de achterliggende opdrachtgever van deze liquidatie achterhaald wordt.
  Om die reden is het ook belangrijk dat de overheid er goed voor waakt dat deze gevangene niet ook geliquideerd wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.