vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKorps Politie Suriname geeft duidelijk signaal af

Korps Politie Suriname geeft duidelijk signaal af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 okt – Het Korps Politie Suriname, KPS, geeft signalen af waar de ondubbelzinnigheid van afdruipt. Signalen die veel weg hebben van wat parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) onlangs omschreef als een vrijbrief voor geboefte. En het signaal wordt begrepen ook.

Want, hoe is anders dat te verklaren wat geldwisselkantoor Caritrust overkwam. Het zal je gebeuren, bellen naar het alarmnummer en te horen krijgen dat je verkeerd bent. En dat op het moment dat gespuis je loketruit aan het inbeuken is. En dan heb je braaf gedaan wat hun minister je aanbeviel: investeren in je eigen veiligheid. Caritrust bleef ‘ongeschonden’, dankzij de kwaliteit van het loket.

Die gaf niet in onder het beukgeweld. “Veiligheid in zijn algemeenheid blijft een staatszorg, maar ondernemers moeten medeverantwoordelijkheid dragen voor hun eigen veiligheid. Wij moeten helpen om drempels in te bouwen, zodat het moeilijker wordt voor criminelen”, zei minister Martin Misiedjan onlangs tegenover de Ware Tijd. Die criminelen lachen zich kennelijk een deuk. Zij hebben het begrepen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

24 REACTIES
  1. In iedere ander beschaafd land was deze minister allang naar huis gestuurd, maar in die bananen republiek onder leiding van Megabendeleider DDB mag het niet.


    Maak melding
  2. er zijn geruchten in het land,dat de crimienelen onder leiding van het ctu groep opereren..
    één van de reden is,dat alleen zij beschikken over de zware munities kledingen en precies weten wie waar woont wanneer thuis is..

    dus letop


    Maak melding
  3. En als je na een uur dan eindelijk iemand op het andere nummer aan de lijn krijgt meldt die dat hij geen auto heeft want de baas is met de enigste auto die het nog doet ff naar zijn buitenvrouw. 🙁


    Maak melding
  4. Marcel

    Goed gezien, zo is dat, de oliedomme aanhangers zien het anders. Laat me baas hoor, la ons niet boos ga worde, want zolang we ete drinke krijge foe soso, is goed, hij mag blijven.


    Maak melding
  5. Western Union, vraagt je een poot uit je lijf om ook maar een flut bedrag over te maken.
    Laten zij uit woekerwinsten zelf hun veiligheid opveizelen.

    Waarom konden die deuren niet elektronisch gelocked worden met die KLOOTZAKKEN erin?


    Maak melding
  6. Reacties op “Korps Politie Suriname geeft duidelijk signaal af”
    …Men moet niet dom blijven doen…want als men in een auto meer dan 250000 USD..ondekt dan moet jij en Ruth die bigi idi domkop gaan gebruiken.( en zaken gaan begrijpen)
    Want diezelfde rovers wonen bij jouw in de straat maar als zij buit hebben gaan jullie zelf gierig mee ervan vreten.
    En arme oude mensen dood slaan is puur fu tja bruja.


    Maak melding
  7. @blakaboy wat stom is dat als je 115 belt en men is gekomen jij zelf moet aangeven dat je opsporingsmateriaal hebt en of daar niet wat mee moet gebeuren. Jij moet zelf bellen met de afdeling die het onderzoek verder moet oppakken en ook nog verkeerde nummers krijgt hoe staat het met de interne communinatie?
    Op zo een manier werkt 115 alleen als de dieven blijven wachten tot de politie komt maar ja dat doen ze meestal niet he


    Maak melding
  8. @blakaboy

    Ja voor de vragen die hij stelde (het verhaal komt na 4 minuten) had hij niet naar 115 maar een ander nummer moeten bellen, maar 115 is nu eenmaal het algemeen bekende nummer en lokale bureaus zijn in de nacht – zoals bleek – niet bereikbaar/bemand.
    Het is dan ook heel begrijpbaar en ACCEPTABEL dat de man naar 115 belt EN als reactie daarop hadden ze bij 115 een adequate verwijzing moeten doen.

    Niemand is gebaat bij goedpraten en onder de mat vegen van blunders. Niemand is gebaat bij het heen en weer schuiven van de zwarte piet. Wat gebeuren moet is met openogen erkennen dat hoer zaken goed fout gelopen zijn.
    -1- Politie is na de rooflangsgeweest maar heeft geen goed sporen onderzoek gedaan. Dat werk vergt enige tijd en normaal gesproken waren ze tot de ochtend bezig geweest.
    -2- Politie heeft zelfs niet naar bewakingsbeelden gevraagd. !!!???
    -3- Politie laat een cambio waarvan de beveiliging niet meer goed is gewoo achter. Normaal was geweest als de agenten de mensen hadden geinstrueerd wat te doen om alle goederen veilig te stellen, bv wie ze konden bellen om het glas tijdelijk te versterken.
    -4- Politie verschuilt zich achter de eigenverantwoordelijkheid van de burger maar vergeet haar eigen verantwoordelijkheid en doet haar werk niet naar behoren.

    Hoe zou jij het vinden als je vrouw bij een inbraak in elkaar geslagen was en dievenijzer en deuren geforceerd zijn, en vervolgens de politie langskomt om na de opemrkingen “O de dieven zijn al weg” & “O ze gebruikte een koevoet” om vervolgens direct te vertrekken??

    De slot opmerking “De politie heeft geen compassie” is dan ook volkomen terecht. Na zo’n gebeurtenis denken en handelen slachtoffers niet meer rationeel. Ook hebben ze geen ervaring met dergelijke zaken. Het is daarom een taak van de politie om ze te ondersteunen met raad en daad. Gerust stellen, aangeven hoe en door wie tijdelijke noodreparaties uitgevoerd kunnen worden EN goed sporenonderzoek hoort daarbij is wat moet gebeuren.

    De politie moet vranderen en snel ook wat dit gebeuren onderschrijft dat : CITAAT “Signalen die veel weg hebben van wat parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) onlangs omschreef als een vrijbrief voor geboefte.”


    Maak melding
  9. Willen jullie aub eerst naar het verhaal van Caritrust zelf luisteren?

    http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=3321

    Dan zul je snappen dat de politie juist gehandeld heeft. 115 is voor calamiteiten.

    Niet nadat je al beroofd bent en er al politie is langs geweest.

    Wat stom is, is dat de andere nummers niet direct tot resultaat hebben geleid.

    blakaboy

    …….. Dat bedoel ik nou! Dit had ook de strekking moeten zijn van het artikel, maar de auteur en diens redactie hebben duidelijk een andere agenda?? Of vergis ik me? Een ding is duidelijk, namelijk dat ij dat al heel lang denk en daarin gevoed wordt door de ard van de artikelen van Waterkant.net.


    Maak melding
  10. @ 5: Jij vindt het inbeuken met een steen van het raam van een loket geen calamiteit? En dat er vervolgens naar het andere opgegeven nummer wordt gebeld, geeft geen mens thuis. Op de bewakingscamera zijn twee mannen duidelijk te zien, een met een vuistvuurwapen en de andere met een steen. Ik heb nog nooit een neger zo hard zien werken. Als vervolgens de politie wordt aangeboden de camerabeelden te bekijken, is men nauweljks geinteresseerd. Dus dat hele verhaal van de KPS die een duidelijk signaal afgeeft, kan wat mij betreft gewoon de prullenbak in.


    Maak melding
  11. @Lucien
    Hoe ver moet jij nog zakken mi boi.
    Is toch onmenselijk en schofterig om te zeggen dat de politie juist heeft gehandeld, wat voor (mens) zijn die verdedigers van moord roof, dictatuur en onderdrukking.In plaats dat deze criminele regering in investeert in veiligheid onderwijs en medische voorzieningen investeren ze in een ambassade gebouw van een 400000 euro, abrahams geeft miljoenen uit aan de verbouwing van zijn kantoor, een moordenaars monument wordt voor miljoenen gerenoveerd, buitenlandse reizen, 80 man naar Trinidad, SLM vliegtuig die klaar moet staan voor de president en zijn bende, als je al dit bij elkaar telt en investeert in veiligheid dan denk ik dat Suriname iets veiliger zou kunnen worden .Die megabendeleider heeft teveel kennis naar huis gestuurd onder het mom van gewijzigde beleidsinzichten en nu mag de bevolking de tol betalen .http://parbode.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3069&Itemid=23 lees dit maar Lucien en de volgers van DDB


    Maak melding
  12. Laten we als beschaafde burgers met kennis en ogen, niet steeds maar afgeven op onze president. Dit is niet bevorderlijk voor ons land en geenszins voor het toerisme. Kijk naar wat hij reeds heeft verwezenlijkt, wat anderen niet hebben kunnen doen!!!!!!! Met zooo uit te schelden plaats je jezelf in de rij van criminelen.


    Maak melding
  13. @Paraman
    Al dan niet zieke afrikanen werden ook weleens levend overboord gegooid soms als onderdeel van verzekeringsfraude.

    Afro 15,
    Ter kennisname.
    Over beschhfde landen gesproken sukkel.


    Maak melding
  14. De spijker op zijn kop, op nummer 15.
    Ik wil nog aan toe voegen dat nooit goed kan zijn dat een samenleving zo apathisch reageert op de vele moorden beroving overvallen die plaats vinden in hun land.
    Men gaat het normaal vinden.


    Maak melding
  15. de geruchten worden steeds sterker dat regering Bouterse banden heeft met die criminelen die het land in zijn greep houdt.
    De wapens die worden gebruikt en kogel vrij vesten en de politie die niet oprukt zijn allemaal symptomen dat er ernstig aan de hand is daar in dat suriname.Suriname word geregeerd door een criminele bende vader en zoon hebben de macht in het land.


    Maak melding
  16. Ey Afro,

    Een moordenaar is iemand die eigenhaNDIG IEMAND ANDERS NEERSCHIET,
    Of iemand die het leven van 1 ander beneemt, ziezo, heb ik weer wat beter nederlands neergepend.


    Maak melding
  17. @Peggy #17

    Wat een kromme logica. Dus volgens jou plaatst iemand zich in de rij van de criminelen als hij zegt dat criminelen aangepakt moeten worden?? VREEMDE DENKonWIJZE.

    En ja we kijken precies wat onze president heeft gedaan. In het verleden heel veel wat beslist niet goed was, in zijn DNA jaren was hij vooral afwezig en bezig met zijn eigen belangen en nu als president komt er weinig tot niets van terecht. Ja [b]we kijken heel nuchter en objectief naar wat hij doet en dat stemt niet goed.[/b]
    En met angst en beven vragen vele zich af wat hij wel aan het doen is nu we zo weinig merken van zijn presidentschap. We herinneren ons heel goed de destructieve ervenissen die na zijn voorgaande regeringsperiodes aan het licht kwamen. De goudswaps die verdwenen bleken, de lening voor de aankoop van wapens die uiteindelijk bij het FARC kwamen.


    Maak melding
  18. Zou het misschien better zijn, om opbouwende kritiek en sugesties aan te dragen over hoe het better kan, in plaats van elkaar af te bekken hier op dit forum.


    Maak melding
  19. cl,
    Maar daar is die getraumatiseerde Neus niet voor te vinden. Als je het mij vraagt gewoon een club, die eropuit is om de boel in Suriname te laten exploderen.

    Het zijn gasten die of in Holland wonen bij minste en geringste op het vliegtuig stappen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES