Suriname en buurlanden bespreken illegaal verkeer

3

PARAMARIBO, 13 okt – Suriname en de buurlanden Guyana en Frans Guyana praten drie dagen lang over het illegale personenverkeer. Bewaking en beveiliging van de grenzen staan centraal tijdens het seminar Illegal Migration on the Guyana Shield. “Het is een bedreiging voor de nationale autonomie”, zegt de Franse ambassadeur Joel Godeau.

Landen hebben als het ware geen zeggenschap meer over wie binnenkomt en wie niet. “Illegale migratie is een bron van criminaliteit en we kunnen die alleen maar gezamenlijk aanpakken”, zegt Godeau. Het is ook de reden waarom de Fransen akkoord gaan met nauwere samenwerking op veiligheidsgebied. “Illegale migratie maakt mensen kwetsbaar voor ziektes en uitbuiting.”

Prostitutie en illegale arbeid behoren tot de probleemgebieden. Frankrijk en Suriname hebben al een samenwerkingsakkoord lopen voor justitiële samenwerking. De Surinaamse politie en luchthavenpersoneel worden getraind in onder meer controletechnieken. Volgens minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie begint de samenwerking al vruchten af te werpen. Uiteindelijk moet de illegale migratie grondiger aan te pakken zijn.

Bekijk ook:


3 REACTIES

  1. ha ha ha ha heeft hij een jointje op ….Volgens minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie begint de samenwerking al vruchten af te werpen……WELKE VRUCHTEN… Uiteindelijk moet de illegale migratie grondiger aan te pakken zijn.

    laat hem eerst proberen de criminelen aan te pakken die de vrij spel hebben op berovingen en overvallen etc etc,voordat hij de hoeren en illegale arbeiders gaat aanpakken.

    wh


    Maak melding

  2. De tienduizenden vluchtelingen en hun nakomelingen die si=edert de jaren 1986-1991 vluchtten vanuit moengo en albina weten het nu beter, geen haar op hun hoofden die denken aan een massale terugkeer. Integendeel kan hetzelfde zich herhalen als straf voor het kiezen van twee onberechte warlords, de werkelijke veroorzakers die de domme aanhangers willen laten geloven….is de skuld van holland toch….en toch stemden velen op dezen…de oliedomme stommelinegn die niet hebben geleerd de jaren 80-90. Het is een feit dat drugs-wapenhandel en smokkel naast criminaliteiten als moord,roof,diefstal,geweld,vergiftiging,vandalisme een stijgende trend tonen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.