’50 jaar cel voor Surinamer in Gambia’

18

Een rechter in Gambia heeft de Surinaamse Nederlander Rudy G. tot 50 jaar cel veroordeeld voor handel in cocaïne. Dat meldde een correspondent van het Franse persbureau AFP woensdag. Met de cocaïnesmokkel zou een bedrag gemoeid zijn van een miljard dollar (725 miljoen euro).

De andere veroordeelden zijn vier Venezolanen, een andere Nederlander (Dennis W.), een Mexicaan en een Nigeriaan. Een vijfde Venezolaan stierf in de gevangenis voordat de rechter uitspraak kon doen. De veroordeelden moeten ook een boete betalen van omgerekend 1,3 miljoen euro. Volgens de rechter is het vonnis een signaal voor andere smokkelaars dat Gambia geen plek is voor drugshandelaren.

De veroordeelden werden in juni 2010 opgepakt in een klein vissersdorp. Ze hadden meer dan 2000 kilo cocaïne verstopt in een ondergrondse bunker bij de visopslag van Rudy G. De drugs waren bestemd voor Europa.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Er zijn twee Surinamers betrokken, de heer R. Gazi en de heer Dennis Winter! Waarom worden d de namen van deze heren, niet genoemd, omdat ze beschermd moeten worden, tegen wat, tegen wie? Ze maken onderdeel uit van een groter Cartel, waarin Suriname, en mensen met een Surinaamse achtergrond een belangrijke rol spelen. Steeds maar weer doen alsof het incidenten zijn zal niet helpen te verdoezelen dat sommige Surinamers in Suriname en in diaspora tot over hun oren in de drugshandel zitten.


  Maak melding

 2. Prestaties van Surinamers dienen vermeld te worden, die nationaal of internationaal zijn behaald. Het doet er niet toe of het positief of negatief is. Objectiviteit is van belang. Celstraffen van 50 jaar voor zulke delicten lijkt mij niet overbodig. Het wordt hoog tijd de hoogte van straffen in Suriname onder de loupe te nemen.

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 3. Jammer en nogmaals jammer voor deze mongolen!! Had dan niet moeten doen he??

  Het had meer dan 50 jaren moeten zijn!! heren het aller slechtste toegewenst!! Crepeer daarginds!!

  Toekomstige Schapen niet volgen, want deze Schaap is bewust de verkeerde dam over gegaan.


  Maak melding

 4. an dit vonnis ook een vervolg hebben in Suriname. 50 jaar en ook nog een boete van 1,3 miljoen.
  Boi a no spotoe. Ma dang moeten wij wel constateren dat de kurk waar Suriname op drijft, de coca kurk, nog lang zal drijven op de coca wateren. Want wie durft de grote jongens te veroordelen terwijl de bewindvoerders hun graantje meepikken uit deze grote ruif.
  Namen genoeg van rijke Surinamers (is publieksgeheim) die hun tjalrie maken met dit witte poeder terwijl de overheid hen alle mogelijkheden biedt om het zwarte geld wit te wassen.


  Maak melding

 5. Opsluiten en de sleutel van de cel in zee dumpen en voorts lekker laten wegrotten daar in Ver-wèggie-stan. Denk maar zo: Weer een parasiet minder. Dat ruimt zo, toch lekker op!


  Maak melding

 6. Landen in het westen van Afrika (o.a Gambia, Ghana, Nigeria, Guinee) worden steeds meer gebruikt voor de doorvoer van drugs. Er zijn gnoeg afrikanen die de gok nemen. dat komt voornamelijk door de armoede. Er wordt dus flink misbuik gemaakt van de afrikanen.

  Het is daarom goed dat strenge straffen gehanteerd worden in die landen. Een gewaarschuwde telt voor twee. Het wordt dus echt “brommen” voor de heren criminelen in de Gambiaanse cellen.


  Maak melding

 7. Als hij die straf daadwerkelijk uitzit dan heeft op die manier zijn droom van makkelijk rijk worden toch nog een mooi eind en kunnen we na vijftig jaar terecht zeggen: hij leefde nog lang en gelukkig.
  De gevangenissen van Gambia kennende zal het wel niet lang en gelukkig worden vrees ik.


  Maak melding

 8. Niet de juiste manier om geld te verdienen.
  Maar moet wel zeggen dat dit een mega bedrag is. koeliemang tja maffia. onderschat ze niet. deze heeft het niveau van de indiase maffia. miljarden level.


  Maak melding

 9. Is het zo dat Gambia de wereld wil laten zien dat men wat tegen de drugs onderneemt of is het een concurrentie manoeuvre van de elite in het land.Gambia zal alvast zijn kust beter bewaken dan wat men tot nu toe doet.Men zegt dat fier van de tien vrachtwagens die met coca vertrekken uit West Afrika in Engeland aankomen.Er zitten vele Afrikanen in deze coca zaak met top posities.


  Maak melding

 10. Mijn vrees uitgesproken in no 12 is al waarheid geworden. Ik heb namelijk in de krant gelezen dat het in ieder geval voor één van de twee Nederlanders in de Gambiaanse gevangenis geen lang en gelukkig verblijf is geworden.Voordat de rechter hem veroordeeld had ging hij al de pijp uit.


  Maak melding

 11. Weer zo een misleidende kop voor dit artikel.doet men het opzettelijk om zodoende op suriname af te geven.
  Er staat 50 jaar cel voor surinamer in gambia en pas daarna in het artikel surinaamse nederlander . Waarom niet bij de kop v/h artikel nederlander van surinaamse afkomst.
  Die man is nederlander en geen surinamer .
  Maar alles wat afgeeft op suriname schijnt bij de waterkant welkom te zijn al is het foute informatie zolang het negatief uitwerkt voor de naam van suriname.
  Of is het opzettelijk fout geschreven??


  Maak melding

 12. Bijna..alles is te koop,Cocaine/drugs.Mensen zijn soms van hoog tot laag ook te koop.Met stappels us $ te wapperen….kan wonderen gebeuren. Gevangenissen in de 3d wereldlanden zijn meestal onbetrouwbaar en gevoelig voor tjoekoes.Ik hoop dat de daders zijn straf uitzit…..maar je weet maar nooit,volgend jaar staat hij wwer thuis in Rtd/amd of in Su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.