Honderden kinderen Surinaams binnenland thuis

17

PARAMARIBO, 12 okt – Ongeveer duizend kinderen in het Boven- Suriname gebied kunnen niet naar school. Dit meldt de Ware Tijd. De schoolgebouwen in verschillende de dorpen zijn niet op tijd schoongemaakt. Het nieuwe schooljaar begint er met boosheid en frustratie.

Schoonmaaksters en tuinlieden zijn niet betaald. Volgens Bert Eersteling, topfunctionaris op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, gebeurt dit al zo’n drie jaar niet. Net zo lang geleden werden de mensen ‘in dienst’ genomen. Terend op beloften over aanstelling als ambtenaar werd het schoonmaakwerk uitgevoerd. Het personeel heeft er schoon genoeg van. Ze eisen zekerheid voordat de gebouwen gereed worden gemaakt.

Orlando Wooje, lid van het Jeugdparlement en zelf afkomstig uit het gebied, is ten einde raad. Hij heeft al aangeklopt bij autoriteiten. “De zaak is bekend”, maar de administratieve mallemolen is een obstakel. Het aantrekken van personeel is aan een streng regime gebonden. Intussen wil Wooje de dorpelingen mobiliseren om de scholen zelf gereed te maken. Dat stuit op verzet van het personeel. Hun actie zou er door gefrustreerd worden.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Gebeurt dit al zo’n 3 jaar niet.

  Maar wat was de regering Venetiaan in control en super bezig! Wie mij dit nog een keer komt vertellen, sla ik neer. 100%, ik ben het beu om voorgelogen te worden (alhoewel, ben nooit in dat sprookje getrapt)


  Maak melding

 2. Ik denk niet dat ze er -schoon- genoeg van hebben, anders hadden ze wel schoongemaakt.
  Waarom moet de kinderen de dupe zijn? Deze topambtanaar is al drie jaar op de hoogte en laat het maar op zijn beloop?
  Taakstraffen invoeren, kunnen ze gaan schoonmaken. Nu moet er in ieder geval zo snel mogelijk actie worden genomen en de werklui worden betaald.


  Maak melding

 3. Waar blijft de eigen verantwoordelijkheid van de verwekkers.

  Je kunt onmogelijk zitten wachten op een trek-en of rukwind om je na een duik in de kreek of rivier af te drogen.

  Pee yu wasi duku dee?

  Jullie zijn een stelletje grappenmakers. Alles kan niet kratus!!!


  Maak melding

 4. Alles voor de jeugd!

  Er zijn plaatsen waar ouderen alles over hebben voor de toekomst van hun jeugd. Soms doet men vrijwilligerswerk om de toekomst van de jeugd te verbeteren.
  In dit geval zou ik de ouders van de leerlingen vragen om een handje te helpen zodat de lessen kunnen aanvangen.
  Vraag niet wat je land voor je kind kan doen, maar vraag je af wat je zelf voor je kind kan doen.


  Maak melding

 5. Het was te verwachten dat deze regering de vele beloften niet zou waarmaken. Vooral gezien het feit hoe ze tot stand is gekomen. Deze regering is een opraapsel van velen die voor galg en rad zijn bestemd. Moordenaars,drugsbonzen,terroristen, bankrovers, geweldnaars, wapen-en drugssmokkelaars. Wie het nog steeds blijven geloven dat deze onberechte mensenrechten schenders rust,vrede en voorspoed zullen brengen zijn oliedomme stommelingen, de vele aanahangers dus, op de parasieten en poepvliegen na, want die zijn de lachende derde. Straks als de megaschulden komen moet het ook niemand verwonderen als de srd snel haar waarde zal verliezen. Na een jaar regeren is het een feit dat langzaam maar zeker de kwade geest alsmaar meer en meer macht krijgt. Stijgende criminaliteit,immoraliteit,liefdeloosheid,onbarmhartigheid,onbetrouwbaarheid,drugshandel,gebruik en smokkel,wapenhandel,moorden,fraude,onveilgheid,onzekerheid,onrust,prijzen………het zal niet goed gaan zoals beloofd door deze regering, integendeel. Tjik joe ai lokoe


  Maak melding

 6. Een agent van politie, die werkzaam is bij de Bikersunit van het Korps Politie Suriname is maandagavond betrokken geweest bij een vechtpartij aan de Coropinastraat te Flora. Volgens bronnen zou de politieagent, gekleed in uniform, een woordenwisseling die uit de hand liep, hebben gehad met iemand. De agent pakte zijn dienstwapen en loste een schot. Hij werd …

  omsingeld door een groep mannen die hem ontwapenden. De agent werd in de boeien geslagen en zodanig mishandeld dat hij letsels opliep. Het hoofd van de Bikersunit, inspecteur Terborg, zegt niet officieel hierover te zijn gerapporteerd en verwees naar de Publiciteitsdienst van de politie.

  Voorlichter Marita Ritfelt-Asontoe bevestigt het voorval, maar kan in het belang van het onderzoek niet veel prijsgeven. Ze wilde wel kwijt dat het vermoedelijk gaat om een familiekwestie. “Het onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies zou zijn gebeurd”, aldus Ritfelt-Asontoe.

  ——bij navraag welke politieke kleur de buurt heeft, schreeuwden enkele rebelse jongeren…..PPPAAARRRSSSSSS.


  Maak melding

 7. Determinist,
  Je bent een fcking Barend Bluff. Is die politieman geen mens soms? Mag hij niet buiten z’n oevers raken.

  Zoek een andere alias, die van mr dikidiki bijvoorbeeld.

  Ik heb in elk geval geen tijd voor lulverhalen als deze.


  Maak melding

 8. Voor het schoonmaken van de leslokalen heb je geen ambtenaren nodig. Wat je als gemeenschap nodig hebt, is zelfredzaamheid. Je doet het met z’n allen. De ouders van de kinderen hebben ook een verantwoordelijkheid. Maar het is in Suriname bekend dat men blijft wachten op de overheid. Het is te triest voor woorden.


  Maak melding

 9. Je stuurt je kinderen niet naar school omdat de lokalen niet zijn schoongemaakt??? dan ga je als ouders toch lekker ZELF de lokalen schoonmaken. Blijkbaar vinden ma en pa en niet zo belangrijk dat hun kinderen onderwijs krijgen.


  Maak melding

 10. De paarse karavaan getrokken door oud geworden ezel met daar binnenin oud geworden onberechte misdadigers gekozen door een schare ezels en ezelinnen trekt gestaag door…..back to the eigthies. Zie de tekenen die volgen……

  Regering heeft inbreuk gepleegd op Grondwet…het was te verwachten dat met deze pres. aan de macht, een ex dictator.

  ‘NPS heeft nederlaag aan zichzelf te danken’ …ja en nee. somo en lonny hebben hun zielen verkocht voor aardse slijk en macht, zonder somo en lon zou deze marionettenregering geen feit zijn geworden. Volkverlakkers en volksverraders eerste klasse. Lafhartigen van geest.

  Meer dan 500 benadeelden in oplichtingszaak
  …de dader..een ndper.

  Toename werkloosheid verwacht .klare taal, anders dan wat men de domme aanhangers van deze regering voorhoudt.wroko de….ja misdaad loont zie de stijgende criminaliteit. Zo leiders zo de domme aanhangers..hahaha.

  Venetiaan tegen verpanding volk met have en goed…die tijden komen terug…eeh omoe gi mi wang brede nanga wang cola..homenie? Ha dat ie a mosoe pai srd.10.000,- Hahahahhaa…Back to the nineties.

  Simons op mensenrechtenconferentie in Barbados.waar was deze hypocriete tante op 8 dec 1982? en tijdens de moiwana afslachtingen?

  ….Het zal deze regering niet gelukken rust,vrede en voorspoed en ontwikkeling te brengen voor land en volk….eerder onrust,onvrede,armoede,achteruitgang…de tekenen zijn op elk front tekenend…de oliedomme stommelingen die deze marionettenregering verdienen schudden meewarrig hun hoofden….is nie erg….we houden van ze, ook al stelen en moorden ze.is nie erg, we weten dat ook , we hebbe gestemd voor gratis ete,drinke en huisje…de rest mag stikke hoor, hahahahhahahahahaha, leve moordenaars en drugsbonzen. De parasieten en poepvliegen wrijven in hun klauwen, het gaat ze voor de wint.


  Maak melding

 11. waar is melvin bouva en Mesiekaba die twee clowns die de grootste smoel hadden op de podium.
  Die 400,000 Euro die besteed wordt voor een nutteloos ambassade in Frankrijk kan beter besteed worden.


  Maak melding

 12. ik heb al eerder bericht,dat de sme-se vrouw in het algemeen en de binnenlandse vrouwen in het byzonder hun benen wijdt en zijdt open houden voor een bordje linzen soep..alles is welkom..

  tegenwoordig weten de meeste vrouwen niet wie de vader is van het kind,de kinderen zelf hebben geen enkel benul aan wie hij/zij papa moet zeggen..

  dit os voeding voor de criminaliteit..


  Maak melding

 13. Ben het eens met Marcel,

  De binnelandse vrouwen lijken een overzadigdbare poes te hebben zodra de natuur begint op te komen in het lichaam kan de vrouw zich niet beheersen en laat ze haar remmen los.
  Beter zou zijn om die paar minuten om een bepaald middel te gebruiken en na de extase deze goed afspoelen en daarna opbergen in een kluis voor de volgende keer deze methode is veel beter dan opgescheept zitten met de zaad van een man die krikt en verkast.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.