Controle op export Surinaams goud strenger

24

PARAMARIBO, 11 okt – Suriname gaat de export van goud nauwgezet volgen. Er komt een zogenaamd Minthouse waar elke microgram geregistreerd wordt. “We willen zelf nagaan wat er precies geëxporteerd wordt”, zegt president Desiré Bouterse. Mythe kan dan van waarheid worden onderscheiden.

Het heet al lang dat de bedrijven die goud exporteren er twee boekhoudingen op na houden. De staat wil nu voor zichzelf bijhouden wat allemaal het land uitgaat. “We hebben een overeenkomst getekend met Kaloti”, zegt Bouterse. De goudhandelaar uit Dubai dong samen met het Canadian Royal Mint naar de opdracht om een minthouse op te zetten. De twee bedrijven kopen het meeste goud uit Suriname op.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. De twee bedrijven kopen het meeste goud uit Suriname op

  Onderschat niet wat de goudsmeden in Suriname aan goud kopen en verkopen. Dit informele circuit neemt grote hoeveelheden goud voor haar rekening.


  Maak melding

 2. Meneer Bouterse, wie gaat de controleers van u controleren ? Zijn zij integer en betrouwbaar ? Kunnen zij niet omgekocht worden ? U weet zelf heel goed hoe Surinamers denken…namelijk pe je wroko draape you moe jang…..heb ik gelijk of niet???? Succes !!!!

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 3. Van wie is het gexporteerde Goud? Het Goud moet dienen het vestigen van een Monetaire Goudenstandaard, die ingewisseld wordt tegen Surinaamse dollars, zonder het Goud te exporteren. Hitler viel Rotterdam en andere gebieden aan om de opgepotte hoeveelheden goudenstaven aan de boompjes. Gaat de registratie van elke gram Goud of andere grondstof aan Natuurlijke Hulpbron ver genoeg? Is het niet raadzamer datde Surinaamse overheid of Bank de grondstof in dit geval Goud opkoopt, om haar eigen goudenstandaard te ontwikkelen, gelijk dat de met Afrikaanse Kruger Rand of Canadese golden leaf gebeurt. Een Surinaamse Bouta of Hoefdraad Rand of Dollar staat zo gek nog niet. Het wordt een convertibele valuta, die goed inwisselbaar wordt tegen ieder ander gewilde aangeboden goed.


  Maak melding

 4. Hoe lang zijn deze bedrijven en anderen al bezig met het exporteren van goud. De vraag die bij mij opkomt is dit.

  Waarom nu pas?

  Deze vraag stel ik met name aan de Fronters onder ons.

  In ieder geval is het een goed idee. Een goed idee van Tjauwe is ook de vraag waarom Su niet alles opkoopt.


  Maak melding

 5. Goud Goud!

  Goud kan Goud Goud worden wanneer je het goed behandelt. Goud als Bankvoorraad is Goud waard in slechte tijden. Met een nieuwe financiele crisis op komst is het nu verstandig wat reserve Goud te hebben want de Goudprijs gaat weer oplopen.

  Suriname denkt nu alleen maar aan exporteren van Goud dat straks een veel betere prijs kent. Geduld is een schone zaak om winst te maken.

  SmokkelGoud is de grootste hoeveelheid dat het land uit gaat. Ga daar wat aan doen om de inkomsten van het land te verhogen.


  Maak melding

 6. Roept toch wel vragen op,
  dat een van de exporterende partijen een minthouse gaat opzetten ter controle van de export.

  Maar ik neem aan dat de overheid wel weet hoe dat moet.


  Maak melding

 7. Het klinkt allemaal mooi, maar zal dat allemaal land en volk ten goede komen, of deze maatschappijen en al degenen die deze maatschappijen hier naar toe halen en vertegenwoordigen. Kijken we naar landen waar dergelijke maatschappijen vergunningen werden gegeven dan is het gevolg niet mooi, als beloofd door degenen ( roofzuchtige wolven) die deze maatschappijen introduceerden. En in Suriname weten we het allemaal op de oliedomme aanhangers na. Wang bigi njang o go meki bakka. Ma goed, na zovele jaren van ecoligische ravage zullen we het gevolg spoedig ondervinden, vele binnenland bewoners sterven vanwege kwikvergiftiging, ook dieren,vissen,vogels, daarnaast komen er nog meer overstromingen die ervoor zullen zorgen voor reiniging van alle troep die door hebzucht is ontstaan. Tjek joe ai lokoe sa o kong en sa e go pasa.


  Maak melding

 8. Zolang je zoveel illegale goudzoekers heb zal het moeilijk zijn om de goudsmokkel te controleren.

  Trouwens moet je uitgangspunt niet zijn om zoveel mogelijk goud te exporteren, maar juist om een eigen goudvoorraad aan te maken om je eigen economie en valuta te versterken en als backup voor slechte tijden.


  Maak melding

 9. Wat je allemaal met een eigen monetaire standaardisering kan doen. Een eigen convertibele monetaire munt ontwikkelen die economische verlichting en ruimte voor een geeigende Monetair beleid uitstippeling biedt. Vanwege haar hoge dekkingsgraad voor de munteenheid die je kiest in de gangbare hoeveelheden Goud en zilver die je als reservering aanhoudt is dit een aanrader. Het probleem waarmee de Centrale banken van Europese en Amerikaanse Origine te kampen hebben is de onevenwichtige verhouding die telkenmale ontstaat tussen de dekkinggraad door de losgelaten goudenzilveren standaard en de ongebreidelde ongedekte uitgifte van bankbiljetten en pasticbiljetten. Mijn veronderstelling is dat Suriname haar eigen gouden en zilverenstandaard nu moet ontwikkelen, teneinde een behoorlijk dekkingsgraad van de Monetaire financiering te kunnen verkrijgen, zo simpel is het ja!!!. Bedenk daarbij, wat er allemaal gerealiseerd kan worden. Van de noordelijke tot aan de zuidelijke grensgebieden, kan een strook land van enkele kiliometers, worden vrijgegeven ten behoeve van een spoorlijn maatschappij, wegenbouwaanleg, landbouw en veeteelt verbouwing. Het resterende gebied kan dienen voor parkaanleggebied, watersporten, jungle training en elektravoorziening door waterkracht die in voldoende mate aanwezig is, wildbehoudendgebied, touristische attrakties, sportrecreatie en concessiegebieden. Derhalve dient het Surinaams Goud in Suriname te blijven of worden geconfisceerd ten behoeve van het verzekeren en creeren van de zo hoog nodige werkgelegenheid, inflatie beteugeling, opbouw van verzekerde pensioenrechten en voorkomen van verstoring van haar economische groei door huidige en toekomstige monetaire systemen die het gevolg zijn van de wereldwijde economische onevenwichtigheid die uitmondt in recessieerupties. De Surinaamse Dollar moet voor 100% gedekt zijn door Goud. Er ontstaat zodoende een Monetaire systeem waarbij het Surinaams Goud aan de Surinaamse Dollar is gekoppeld, Dat moet Gilmore Hoefdraad op zijn minst voor elkaar kunnen krijgen als oudgediende van het IMF. Bij het vestigen van een Surinaamse Goudenstandaard, zal het Surinaamse gezin, naar verhouding meer dan nu worden bevoordeeld, inflaties, deflaties, depressies en recessies zullen tot het verleden behoren, mogelijkheden van de toename tot het ondernemen zal een stijgende lijn vertonen, verbeterde en duurzame werkgelegenheid kan worden gecreerd, verzekering en gegarandeerde spaartegoeden worden de normaalste zaken voor elke Surinamer die geen ruimte biedt voor fractionele Banking. Om aan de deposits claims te kunnen voldoen zullen de nodige voorraden moeten worden aangehouden. Prijsstabiliteit, rationele interest verhoudingen, geen overheids en politieke bemoeienis, worden dan de normaalste zaken in Suriname.


  Maak melding

 10. Back to the 80’s

  Elke 2 maanden een nieuw plan om hetzelfde probleem aan te pakken:
  – goud
  – kwik
  – huisvesting
  – criminaliteit.

  Maar ondertussen gebeurt er niets. Erger nog deze regering begrijpt zlfs niet dat je op de begroting middelen moet vrijmaken voor nieuw beleid.

  Ondertussen krepeert het volk en tracht de regerin de aandacht voor eigen falen af te leiden door de aanhang massa tegen de TV serie over de slavernij te laten aggeren.

  Nero zij tenminste nog geen het volk brood en spelen. De NDP reduceert het tot geef het volk feesten en spelen en laat ze verder kreperen.


  Maak melding

 11. Controle op export wordt strenger.

  Dit heeft front zelf nooit kunnen bedenken.

  Dit zou dus toegejuichd moeten worden en waar komen de anti’s mee, wie controleert de controleurs? neus zegt back to de 80’s, dit begrijp ik natuurlijk, neus leeft nogsteeds in de 80’s, neus verlangt zo naar die periode.

  neus dit is 2011, we gaan straaks naar 2012, wen er maar aan.

  neus zegt het volk krepeert. Dit soort onzin krijg je natuurlijk van mensen die geen flauw benul hebben hoe het gaat in Suriname, ze zijn lang niet geweest al sind de 80’s, dus ze zijn blijven hangen, maar hebben intussen wel het hoogste woord.

  neus ter informatie het volk krepeert niet, het volk heeft het goed, ga maar kijken hoe men nu leeft in Suriname. De Surinamer heeft nog nooit zo goed voorgestaan.


  Maak melding

 12. Afu Sensie,
  Je hebt bedenken en uitvoeren, en met het laatste heeft die criminele bende van jou een heel groot probleem.
  Geef ons een aantal voorbeelden waar wij aan kunnen zien dat het goed gaat in Suriname en met de bevolking. Jij ben net als die criminele regering van megabendeleider DDB veel lullen maar weinig doen .


  Maak melding

 13. “De Surinamer heeft nog nooit zo goed voorgestaan”.

  Afu Sensie

  Hoe durf je Afie Sensie !!!!! Waar zit je verstand ????? Niet in je cabesa,als ik lees wat je schrijft. Ga met de gemiddelde Surinaamse burger praten,dan hoop ik voor je,dat je heel snel tot andere inzichten komt ! Wel eerlijk zijn. Hebben wij( u en ik) veel meer aan.

  Groet,ram ram,goeda hafies (Veel wijsheid)


  Maak melding

 14. @7 Stenaf
  Yogi bear mag de picknick mandjes beheren en controleren.
  @6 Musk
  De vraag is wat gaat de goudprijs doen. Jij bent er van overtuigd dat deze weer gaat oplopen. Ik ben daar niet van overtuigd.
  @2 wikileaks.
  da’s een makkelijke. Een speciaal hiervoor in het leven geroepen team dat bijv onder leiding staat van Brunswijk
  @5 &6
  Zonder al te veel op dit punt in te willen gaan, wil ik twee aspecten noemen:
  1) In welke valuta moet er dan worden afgerekend? De verkoper wil misschien geen SRD. In € of USD? Dan moet de de Centrale bank deze eerst opkopen op de valutamarkt en betalen met??? met goud? of met SRD, Maar daarna biedt het buitenland deze SRD weer aan voor??????. Een vastloper.
  Een sukkel op deze site vroeg mij recentelijk hoe kom je aan buitenlandse valuta. Als hij dit leest weet hij het antwoord. Kopen!!
  2) De Centrale bank heeft misschien, net als ik, haar twijfels over de hoogte van de goudprijs. Nu goud opkopen zou misschien en dure business kunnen zijn als straks de goudprijs gaat dalen. Niemand weet met zekerheid wat de goudprijs gaat doen. De centrale bank kan beter wegblijven van deze markt.
  Heeft zij echter geld over dan zou ik het beleggen in Amerikaanse staatsobligaties.


  Maak melding

 15. Met Afu Sensie wordt door de pr afdeling van de NDP afgerekend op het aantal positieve berichten die hij hier post.

  Iedereen heeft door dat Afu Sensie in opdracht onzin loopt te verkondigen. Heel zielig en zo doorzichtig.


  Maak melding

 16. @tjauwa

  Je verhaal is onzinnig en heeft niets te maken met het onderwerp. Klinkt allemaal geweldig maar slaat nergens op. Typerend voor figuren die hun kennis van wiki hebben maar het verhaal niet begrijpen.


  Maak melding

 17. Neus,
  Hoe bevalt het als buitengewoon hoogbegaafde om andermans bijdrage met de telmaat van de klok te baggeteliseren?

  Iedereen incluis Paraman is dom en of achterlijk.

  Nagenoeg elke topic help je om zeep met je geiten handen. Wat jij aanraakt groeit- en of bloeit niet meer.

  Je doet er goed aan om een ander forum op te zoeken.


  Maak melding

 18. @pico

  Het is een veel gemaakte fout van mensen om te gaan kopen op een moment dat de koers hoog is. Zo ook bij goud.
  Slimme handelaars gaan short en verdienen vervolgens miljoenen aan deze sukkels.

  Voor veel landen is de hoge goudprijs juist een reden om een grootdeel van de goudreserves te verkopen. Heel slim en kan ze vele miljarden opleveren door het als de prijs weer gezakt is terug te kopen.


  Maak melding

 19. @paraman de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Jij paraman bent een hufter 1ste klas. Hoe bevalt het als buitengewone ezel om andermans bijdrage met de telmaat van de klok te bagateliseren?

  Paraman en pico zijn dom en achterlijk.
  Nagenoeg elke topic proberen ze om zeep te helpen met hun geiten handen, maar het zal ze nooit gelukken. Ze doen er goed aan om een ander forum op te zoeken.

  En lalbhadoer, Waar zit je verstand ????? Niet in je cabesa maar in je reet,als ik lees wat je schrijft. Ga met de gemiddelde Surinaamse burger praten,dan zal je heel snel tot andere inzichten komen ! Wel eerlijk zijn, want liegen is jouw hobby. Verraders en hielenlikkers zoals lalbhadoer krijgen heel binnenkort een koekje van eigen deeg. Meld je maar gauw aan bij een willekeurige doodgraver,want etters zoals jouw worden eerdaags opgeruimd door god. Jij krijgt spoedig wat jouw toekomt.


  Maak melding

 20. Het klinkt allemaal mooi en het zal allemaal land en volk ten goede komen. Maatschappijen en al degenen die deze buitenlandse maatschappijen hier naar toe halen en vertegenwoordigen hebben het goed met Suriname voor. Kijken we naar landen waar aan dergelijke maatschappijen vergunningen werden gegeven is altijd goed verlopen en het gevolg is erg mooi. En in Suriname weten we het allemaal op de oliedomme tegenhangers van Bouterse na, want zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten zoals determinist en lalbhadoer etc. Na zovele jaren van ecoligische ravage zullen we de verbetering spoedig merken. In het binnenland zal vanwege kwikvergiftiging de sterfte bij bewoners afnemen, ook dieren,vissen,vogels zijn daarmee gebaat. En de overstromingen die door hebzucht zijn ontstaan die feitelijk veroorzaakt werden door Surinaamse tegenstanders o.a. paraman en pico en zijn hele familie zullen door het Surinaamse volk teruggedrongen worden en gereinigt van alle troep die zij ooit hebben veroorzaakt . Tjek joe ai lokoe sa o kong en sa e go pasa, didibri na Gado fesiman en Gado na wan takruman, dat meki gado ow puru ka gi!


  Maak melding

 21. @19 Paraman
  Ik ben het vaak met je oneens. Een enkele keer ben ik het met je eens, maar dit keer lever je geen bijdrage. Slechts kritiek op Neus. Hij of zij boort niet elke topic de grond in, maar laat de andere kant van het verhaal zien. Dat is iets anders dan de grond inboren. Natuurlijk als het echt grote onzin is zal dit ook gemeld worden.
  Ik weet ook niet of hij/zij hoogbegaafd is, wel denk ik dat hij/zij op een hoger niveau zit dan wij. Kan toch, niks mis mee.
  Jij bent trouwens ook geen domme jongen


  Maak melding

 22. Bouterse wil weten wat er het land uit gaat! Alsof hij het in de hand heeft! Idioot! Hoeveel gaat er niet de grens over richting Guyana en Brazilië? Laat deze regering zich maar druk maken over de gevolgen voor het natuur en de gezondheid van zijn bevolking,want straks is Suriname de meest vervuilde en ongezonde land ter wereld omdat het geen goede wetgeving en naleving ervan heeft!!!
  Surinamers worden met de dag zieker door gevolgen van illegale kwikgebruik en besmetting van voedsel- en waterbronnen!
  Open je ogen en kijk om je heen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.