Veiligheidsteam pakt onveiligheid Suriname aan

19

PARAMARIBO, 10 okt – Een speciaal veiligheidsteam is belast met de aanpak van de criminaliteit in het land. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het team staat onder leiding van de politie. De criminaliteit en andere bedreigingen van de veiligheid worden scherp in het oog gehouden.

Zaken moeten wel in perspectief worden bekeken. “Het veiligheidsteam doet er alles aan. Als zich één of twee zaken voordoen, brengt het natuurlijk opschudding teweeg in de samenleving. Als leidinggevende willen we er alles aan doen het veiligheidsgevoel bij de mensen te garanderen”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Hij plaatst de maatregelen bij het pakket van diensten voor de samenleving.

“Het is belangrijk dat je garanties moet kunnen geven aan de mensen, onderwijs, voeding, veiligheid en een echt gevoel van veiligheid.” Ook werkgelegenheid hoort erbij. De grotere projecten om infrastructuur aan te leggen zijn ook daarom bedoeld. Ook als de economische crisis in de wereld voortwoekert, wil de regering die voortzetten. “Duurzame productie, het aantrekken van investeringen zijn daarom begonnen. we houden ons aan afspraken met de gemeenschap.”

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. Daden willen wij zien én ervaren ! Wat hebben wij aan de mooie woorden van Meneer Bouterse ?

  Als het land onveilig blijft,blijven de buitenlandse invensteerders ook weg ! Laat hem die dingen doen,wat hij al reeds belooft heeft !

  Groet,ram ram,goeda hafies (veel wijsheid)


  Maak melding

 2. Bla-bla-bla!

  Met bla-bla-bla is het makkelijk scoren. Er is nog niets zichtbaar en tastbaar van goede voeding, onderwijs, werkgelegenheid en ook helemaal niets van veiligheid. Bla-bla-bla!
  Wie me wil geloven is erg ongelovig.


  Maak melding

 3. Het is zonneklaar dat de overvallen in navolging van die vuile oorlog vanuit bepaalde hoek worden geregiseerd.

  De modus operandi en het getuigenverhoor vertellen daar alles over.

  Time will tell.


  Maak melding

 4. In het dagelijks leven heb je 3 soorten mensen :

  – doe man
  – loekoe man
  – lesi man
  – takie man

  Definities:

  doe man : maakt plannen en voert het uit.

  loekoe man : maakt plannen om te kijken van wie hij geld kan verdienen

  lesie man : maakt plannen en voert af en toe uit.

  takie man : maakt plannen voert niets uit

  Tot welke van de vier hij behoort…laat ik aan de lezer over.

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 5. Hier zijn de daden waar deze crimineel heel goed in is.
  1)Liegen en bedriegen
  2)Een land naar de naar de afgrond leiden.
  3)Het vermoorden van zijn eigen bevolking,waaronder kleine kinderen zwangere vrouwen,ongewapende en onschuldige mannen en vrouwen.


  Maak melding

 6. Hetzelfde als de goudsector. Elke 2 maanden horen we van een nieuw geweldig plan maar ondertussen vervuilt de ene helft van de criminelen het land met kwik terwijl de andere criminelen het volks blijft vermoorden.

  Het enigst waar DDB succesvol in is zijn nieuwe belasting verhogingen en de uitverkoop van de bodemschatten.


  Maak melding

 7. Politie onderschept US$ 270.000 uit auto 11 Oct, 14:00

  Dit voertuig werd zaterdag in brand gestoken door criminelen. Kort te voren hadden ze een ruiten van een auto aan de Gompertstraat aan diggelen geslagen en doorzocht. De politie heeft US$ 270.000 in de auto gevonden, die zaterdag aan de Gompertstraat doelwit was van zwaar gewapende criminelen. De mannen hadden ruiten van de auto aan diggelen geslagen en waren op zoek naar het geld. De vreemde valuta is in beslag genomen.

  Politiewoordvoerder Marita Asontoe-Ritfeld bevestigt tegenover Starnieuws dat het geld verborgen was in de auto. Het voertuig stond geparkeerd aan de Gompertstraat voor een autozaak. De eigenaar van de auto is verhoord door de recherche over de herkomst van zo een groot bedrag. Er kunnen echter geen nadere mededelingen gedaan worden “om het onderzoek niet te verstoren”, zegt Asontoe.

  Volgens omstanders hadden de criminelen de auto doorzocht en gingen met een tas ervandoor. In deze tas bleek echter niet het geld te zitten, maar andere spullen van de eigenaar van het voertuig. De vluchtauto waarmee dat mannen aan de Gompertstraat waren, is korte tijd daarna in brand gestoken op de hoek van de Palumeu- en Eldoradolaan. De mannen gingen in een andere auto ervandoor.

  De politie wil niet ingaan op de vraag of het om dezelfde bende gaat die de roof gepleegd heeft in winkel Malhoe de vorige week. Toen staken de mannen ook een vluchtauto in de fik. Ze waren gekleed in het zwart. Ook zaterdag was hetzelfde patroon te zien. De criminelen hadden kogelvrije vesten aan en waren gemaskerd.
  …..

  hmm veiligheidsvesten,de wijze van aanpak, wie weet bendeleden van het surinaams drugskartel


  Maak melding

 8. Als politici niets zeggen over het verminderen van de onveiligheid is het slap. Bouterse zegt dat hier aan gewerkt wordt. Ik wil dit geloven en hoop dat het zijn vruchten zal afwerpen. Immers waarom zou hij hier over liegen? Er valt weinig voordeel uit te halen.
  Ik ben het echter niet eens met nummer 4, (afschieten).
  Paraman vertel eens wat meer,ik weet hier te weinig van.


  Maak melding

 9. “Het veiligheidsteam doet er alles aan. Als zich één of twee zaken voordoen, brengt het natuurlijk opschudding teweeg in de samenleving”

  Precies en de opschudding wordt geinitieerd door de oppositie.

  Suriname van nu is momenteel vele malen veiliger dan tijdens front.

  Tijdens front liep het zo onze spuigaten uit dat men schreeuwde voor zelfbewapening, de toenmalige minister van justitie die heeft zelf een wet ingediend zodat burgers zichzelf konden bewapenen.

  Er zijn toen handtekeningen verzameld om de doodstraf in te voeren.

  Zo radeloos was men. Het enige wat de toenmalige Juspol minister deed was op de stoep staan en iedereen vals beschuldigen, geen plan of beleid had hij, niets en nogmaals niets. Nog te bedenken dat Nederlandse , FBI en CIA kind aan huis waren bij JUSPOL.


  Maak melding

 10. “Zaken moeten wel in perspectief worden bekeken. “Het veiligheidsteam doet er alles aan. Als zich één of twee zaken voordoen, brengt het natuurlijk opschudding teweeg in de samenleving.”

  Die opschudding wordt teweeg gebracht door de oppositie, voor politieke doeleinden, want vandaag de dag voelt de gemiddelde Surinamer zich vele malen veiliger dan een paar jaar geleden, dat is een feit.

  Suriname heeft nu eindelijk een veiligheidsplan, de pakkans is vergroot, nu moet er heel snel gewerkt worden aan preventiefe maatregelen.

  Wat wij een paar jaar geleden kregen van front was een wet zodat burgers zich konden bewapenen en een handtekening actie om de doodstraf in te voeren, zo radeloos was front. ze hadden verder geen plan of konden de bevolking geen enkele uitzicht bieden.


  Maak melding

 11. Als we vandaag DWT lezen dan heeft vermoedelijk 1 op de 20 of minder SME jaarlijks direct met criminaliteit te maken hetzij als slachtoffer danwel crimineel!!?? 🙁

  Meisje van 16 verkracht door 6 mannen.
  Auto open gebroken (2 of meer daders)waarna de politie 270.000 USD in de auto vindt waarvoor de eigenaar geen verkalring heeft.

  2 slachtoffers (waarvan 1 hoogst waarschijnlijk tevens crimineel is). En minstens 6 + 2 daders. Dat op één dag!! Nb de SuriNed die 50 jaar in Afrika kreeg niet meegeteld).
  12 direct betrokkenen die op één dag de krant halen!!! En dat op 400.000 inwoners !!
  400.000 / (12 * 365 dagen) = al 1 : 90 !!


  Maak melding

 12. Ik vind het jammer dat die bewaakte verkavelingsprojekten zo duur zijn. Zoals palmvillage, anders had ik zeker ook in zo’n park gewoond ipv erbuiten dan weet je tenminste dat je enigszins veilig kunt slapen.

  Als je naar binnen wil moet je eerst langs de slagbomen. Mischien iets voor toekomstige projekt ontwikkelaars, die daar rekening mee willen houden. En dat dit in de toekomst meer regel is dan uitzondering.

  Natuurlijk mag het wel iets meer kosten maar de huidige bedragen zijn absurd hoog. De vorige, huidige en toekomstige regeringen gaan, vrees ik, niets kunnen doen aan deze criminelen. Dan moet je maar proberen om je eigen te beveiligen.


  Maak melding

 13. Waarom niet dit issue de hoogste prioriteit geven?
  De veiligheid is ver te zoeken in suriname.
  Onafhankelijkheid betekent niet feesten en beesten maar er moet gewerkt worden.
  En men moet af van de gewoonte hand op te houden velen zijn afhankelijk van deze gewoonte daar men nooit een slag gewerkt heeft. Denk goed na wat ik zeg is geen lousy onzin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.