Surinaamse stervoetballer Drenthe toont karakter

18

PARAMARIBO, 8 okt – Giovanni Drenthe, één van Suriname’s beste voetballers van het moment, heeft ongelooflijk veel klasse aan de dag gelegd. In een periode van zware persoonlijke beproeving, stelde hij zich onverminderd ten dienste van zijn vaderland. Giovanni verloor zijn levenspartner een dag voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Cayman Islands.

De vrouw overleed tijdens de bevalling. Giovanni vertrok toch met het Surinaamse team naar het Caribische eiland. Daar zag hij ook nog kans het enige doelpunt te scoren. Suriname blijft zo in de race om een plaats bij de laatste vier en twintig van het Wereldkampioenschap 2014 in Brazilië. Hoewel moeilijk te zeggen is wat en hoeveel er in een mens roert in tijden van beproeving, mag voor Giovanni de pet worden afgenomen. Hij legde, ver van huis, een knap staaltje zelfbeheersing aan de dag.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Groot respect voor deze voetballer, ondanks het verlies van je levenspartner toch gaan voetballen voor je land, erg professioneel ik zelf zou het waarschijnlijk niet kunnen opbrengen.


  Maak melding

 2. Voetbal is voetbal maar vrouw is vrouw dus a tori moeilijk.
  Maar laten wij het hopen dat hij het juist voor zijn meisje of vrouw heeft gedaan.

  Moge God haar ziel rust geven sterkte aan Giovanni, fam. & vrienden incl fans.


  Maak melding

 3. Heel knap hoor Giovanni! petje voor af, misschien voor een andere, dat je dat wel kon! wat voor hart heb jij??

  Als ik van mijn liefje zou houden, dan zou ik haar niet alleen achter laten en vooral niet van haar overlijden.

  Hield je wel van haar?? Je hebt wel een hart van Hyena vind ik persoonlijk!!!!!!! en inderdaad jij heb geen recht meer om de pet op te zetten in dezen.

  Suriname alle succes!!!


  Maak melding

 4. De organtisatie ‘Man Mit Man’ van Carl Breeveld is na al het werk dat ze in de afgelopen jaren hebben verzet, door het handelen van Drenthe, weer aangeland bij af. ‘Man Mit Man’ wil bevorderen dat Surinaamse mannen zich als echtgenoot en vader verantwoordelijker gaan opstellen. Drenthe heeft laten zien dat hij zijn rol als voetballer belangrijker vindt dan zijn rol als echtgenoot en vader. Ik ben bang dat de complimenten, die hij voor het maken van het winnende doelpunt zal krijgen de verwijten voor het verzaken van zijn plicht als echtgenoot en vader, zullen overschaduwen.


  Maak melding

 5. Aan allen die deze man/jongen veroordelen.
  Hoe kunnen jullie oordelen? Zijn vrouw was in verwachting. Ok leuk.
  Dachten jullie dat hij van te voren wist dat zijn vrouw zou overlijden bij de bevalling?
  Hoe slecht is deze gedachte.
  Misschien was ze zelf enkele dagen later uitgerekend. Misschien heeft hij met zijn vrouw overlegd en hebben ze beide gekozen vor het voetballen
  Hij heeft veel zo niet alles verloren wat hem lief was denk ik. En hem dan veroordelen.
  Grrrr


  Maak melding

 6. Is dit nou “”karakter tonen”” te noemen?
  Elk mens gaat op zijn manier om met t verwerken van verdriet, tegenslag of bij verlies van een dierbare, zo ook deze meneer.Hoe rottig t ook is voor hem .
  Zou t ook zo omschreven worden als t om een putjesschepper of iemand met een ander beroep of hobby?
  Niemand kan voelen wat hij voelt , ook al heeft iemand t zelfde meegemaakt .
  Toch wens ik meneer Drenthe veel sterkte toe bij t vinden van een manier om met zijn verlies om te gaan


  Maak melding

 7. Heel veel sterkte toegewenst in deze donkere dagen. Je kon dr nietmeer tot leven brengen door te blijven maar je hebt wel een dienst kunnen bewijzen aan je land. Geef je verlies een plek. En voor die mensen die bekrompen denken. Je weet niet welke afspraken deze partners hadden gemaakt. Dont judge laat dat over aan god.


  Maak melding

 8. Ik vind het erg en gemeen hoe mensen hier negatief over Drenthe schrijven.

  Velen van jullie hier die zo negatief staan over het besluit van Drenthe hebben misschien nooit Suriname mogen vertegenwoordigen op sport gebied.

  Ben zelf jaren speler geweest van Natio en stond ook wel eens voor een moeilijke keus. Mijn vrouw was ernstig ziek en mijn besluit was om thuis te blijven. Maar het was mijn vrouw die mij opdroeg te gaan. Ze accepteerde het niet dat door haar ziekte ik achter zou blijven en zei nog tegen mij. Al lig ik op sterven, je gaat mijn land vertegenwoordigen en maakte zelfs ruzie met mij. Zij is altijd mijn grootste fan geweest en degene die erop toe zag dat ik nimmer een oefening verzuimde. Ze hield een hele preek voor me als ik wat laat was voor de oefening.

  gelukkig is het goed gekomen met haar Drenthe gespeeld heeft bij zijn voetballoopbaan. Misschien was zij de motor achter hem.

  We weten niet welke rol de vrouw van


  Maak melding

 9. Kijk in Godesnaam naar uzelve en diek niet in andere mensen hun tori!

  U met uw kritiek en een hoop geoh uit de ouwe oertijd bent namelijk geen haar beter.


  Maak melding

 10. “Surinaamse stervoetballer Drenthe toont karakter”

  Een baggerkarakter!!!!

  Ik snap niet dat deze man complimenten krijgt.

  Zijn levenspartner bevalt en overlijdt en hij toont zo weinig respect voor de moeder van zijn kind dat hij een potje voetbal belangrijker.
  En hij wordt hier overladen met complimenten over zijn karakter!!


  Maak melding

 11. De svb heeft hierin ook een verantwoordelijkheid ze hadden die jongen niet mee mogen nemen shame on you!alleen maar om een potje voetbal,alles wordt erger in Suriname,jammer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.