Surinaamse homo’s moeten praten met geestelijken

35

PARAMARIBO, 8 okt – Surinaamse homo’s en lesbiennes moeten dringend om de tafel met geestelijke leiders. Dit stelt de internationale mensenrechtenwaakhond Human Rights Watch. Praten is de enige manier om meer tolerantie gedaan te krijgen. Het wordt anders alleen maar moeilijker leven. Bij de religieuzen komt het advies niet onverdeeld warm aan.

Vooral bij de zogenaamde nieuwe christenen zijn de weerstanden vrij solide. “Wij accepteren de personen, maar ons standpunt blijft hetzelfde: de daad accepteren we niet”, zegt Milton Veldkamp van de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin, tegenover de Ware Tijd. Dialoog is dan ook bij voorbaat uitgesloten. Ietwat gematigder is rooms-katholiek bisschop Wilhelmus de Bekker. Praten kan altijd, hoewel binnen bepaalde grenzen.

“Vanuit ons geloof zullen we de levensstijl afkeuren en zaken als huwelijk en adoptie zullen we niet accepteren”, aldus De Bekker. Hij is dan ook niet al te optimistisch over de uitkomst van een eventuele dialoog. Moslimleider Nabi Ori keurt liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht ook af. “Maar homoseksuele moslims zijn net als ieder ander mensvrij hun geloof te belijden.” Voor de belangenorganisaties van het ‘derde geslacht’ kan de dialoog niet vroeg egnoeg beginnen.

Bekijk ook:


35 REACTIES

 1. er is dus werk aan de winkel voor de geestelijke begelijder van de president..

  deze begelijder éne meneer steve kan ook deze mensen geestelijk oppeppen..

  zo heeft hij dan een goede dagtaak met assistentie van de vrouw van de pres. om koffie te schenken..

  samen krijgen ze ongeveer 20000 srd per maand die dan goed besteed wordt..


  Maak melding

 2. Alles is Natuurlijk en alles is verklaarbaar en al hetgeen door de mens als onnatuurlijk wordt beschouwd heeft de kwaadaardige mensheid zelf bedacht en daar een verklaring aan gegeven en deze ondergebracht in hun Bijbel/Koran, het boek der kwaad tegen alles wat mensen lief heeft.

  Homosexualiteit is feitelijk doodnormaal, dit was al zo sinds het ontstaan van het leven welke ook in de oudheid veelvuldig voorkwam. Bijvoorbeeld Jezus was bi-seksueel, hij lag immers met zijn discipelen aan tafel en bedreef polygamie, want hij had diverse vrouwen allemaal van lichte zeden, om er een paar te noemen, maria, Helena, Christina, Magdalena waarvan enkele lesbiennes waren. Dus wat is fout en wat heeft de goedgelovige overheersende mensheid in zijn rotte brein zelf bedacht om zijn gelijk te krijgen en om medemensen te onderdrukken?

  Geen enkel levend wezen noch opperwezen, heeft het recht om andere levende wezens zijn wil en leefwijze op te dringen. Men is zelf ook een product van de baarlijke Natuur. Voorts is niets lelijk noch mooi, want alles is Natuurlijk. Wat voor de ene mens mooi is hoeft dat niet voor een ander te zijn, wat inhoudt dat het niemand is vergund, ook niet God, om een oordeel over een ander zijn leven te vellen noch te overheersen. Niets en niemand heeft het recht daartoe. Het is waanzinnig brutaal en extreem arrogant om te denken dat wanneer men niet „schuurt en boelt“ dat men meer is dan een ander. Zo arrogant en brutaal staat dit ook in Biblia, doch toen er op een gegeven moment een legio aanhangers niet meer eens was met het wreedaardig en onmenselijk bestel van de Bijbel ontstonden er splintergroepen, die door de HoofdKerk „sektes” werden genoemd. Dat betekent „groep personen verenigd rond een religieus idee, of een religieuze leidersfiguur, meestal als afscheiding van een grotere godsdienstige stroming“.

  Begin alvast de bijbel uit het raam te keilen en al zijn verkondigers erachteraan, dan bent u er verzekerd dat de vervloeking die op elke gelovige rust in ieder geval kwijt bent en tegelijkertijd heeft u tevens het hoofdprobleem opgelost. Dat is bevrijding van Uzelf en de rest volgt vanzelf wel.

  …..Het leven is een prachtig- en een eenmalig geschenk van de Natuur, aangezien de Natuur de oorsprong aller leven is, de enige ware kenner van de levenscycli. Ook de kennis en de kracht van de Natuur is in het onderbewustzijn van elk levend wezen aanwezig, derhalve heeft men geen bonuman ook niet een Obia of wintiman of pastoor of de kerk nodig om de eigen geestelijke krachten op te roepen en te benutten.

  De mens zal in dit eenmalig aards bestaan gemoedsrust vinden wanneer de oplossingen en handelingen in harmonie met de eigen aard en doeleinden worden gebracht. Men dient dus ieder in zijn eigen waarde te laten en zich niet laten meeslepen door mensen en organen met allerlei walgelijke denkwijzen. Voorts dient men zich niet te schamen voor wat men is. Wat maakt het nou uit wanneer men „boeler-, flikker of mietje of lesbo wordt genoemd? Trekt u zich daar niets van aan want een ieder zijn geaardheid wordt door de Natuur bepaald!

  Past u vooral op de kuddedieren (=gelovigen) en andere kwaadaardige personen, omdat kwaadaardige personen over het algemeen geestelijk bekrompen zijn. Zelfs de goedgetrainde breinen in de samenleving die ook het voornoemde predikaat van geestelijk bekrompen verdienen zijn meestal mensen met enorme academische kennis, doch bezitten geen geestelijke kennis noch enig gezond verstand, ook die doen aan discriminatie zoals God en Biblia. Ook al is men professor, president, dominee, paus, arts of bolleboos, men dient niet als logisch aan te nemen dat degene die veel geleerd heeft ook over een gezonde dosis verstand beschikt. Kennis kan men zich aanleren, maar verstand is iets op zich dat niet in academische normen kan worden uitgedrukt.

  Ik bijvoorbeeld; ik heb liever een homo te vriend dan een gelovige die de boel besodemietert. Mijn ervaring is dat homomensen heel zachtaardige en lieve mensen zijn, zowel mannen als vrouwen. Dus mijn tip, laat homo’s en lesbiennes met rust, ook zij zijn een speling van de Natuur zoals een ieder, en ze doen niemand kwaad! Ze zijn nu eenmaal van een andere geaardheid dan wat voor normaal wordt aangenomen door de zogenaamde eerbare mensheid.

  Doch dit betekent ook, dat wanneer gelovige boelers en potten een beroep op mij doen, ik dan ook op grond van menslievendheid gretig klaar zal staan om zulke figuren naar hun God te sturen volgens de normale procedure. Dat is „kop eraf” en ga daar aan god vertellen hoe slecht zijn volgelingen tegen jouw op aarde zijn.

  Onderdrukking door zogenaamde heilige schriften en door God(en)is hun verdiende loon, want wie gaat nou dwepen met de Bijbel /Koran terwijl je weet dat God niet van je kan houden en dit ook nooit zal doen? Dit is al eeuwen geleden door God/Allah/Bijbel/Koran enz. alszodanig bepaald, en gelovigen zullen met sint-juttemis tegen de wil van hun vermadelijde god ingaan. Wel zal men op het schijnheilige af op basis van tolerantie doen alsof. Maar meer ook niet!

  Wat hypocrisie aangaat sluit ik mijzelf ook niet uit, want mannelijke homo’s laat ik met genoegen als eerste voorgaan voor ik uit de lift/ruimte stap, want stel je voor dat er achter mij iets geks gebeurd eer je dat beseft, je weet het maar nooit en dit is een preventieve maatregel van mezelf, maar ik haat ze niet en ik gun hen het licht in de ogen wel. En vaak verlaten gelovige homo’s zich op bijbelse spreuken zoals „Wees tevreden met uw lot anders krijg je niets van God“. Dat is maar een strik om zielige mensen zoals homo’s een rad voor de ogen te draaien, want ook al is de gelovige mens tevreden dan krijgt die alsnog kommer en kwel, hoe geloviger, des te meer ellende.

  Dus wees zeker niet content met uw lot volgens de verwoordingen van de Bijbel, maar neem uw lot in eigen handen en ga staan waar jij dat maar ook wilt, ieder levend wezen heeft recht op een stukje aarde, want de Aarde is van/voor iedereen.

  Ik persoonlijk, vindt het erg walgelijk dat twee mensen van hetzelfde geslacht aan elkaar zitten te frunnikken, te schuren, te zoenen en vieze dingen doen. Ik kots ervan als ik eraan denk, maar ik kots ook ervan wanneer ik iemand kwie-kwie zie eten, ik lust dat niet daarom. Het is niet alarmerend voor homo’s dat ik van ze walg, dat geeft alleen maar aan dat mijn walging daar tegen ook natuurlijk is anders zou ik ook niet walgen en kotsen van kwie-kwie terwijl het een overheerlijke vis is volgens liefhebbers. Ja tochh?? Mijn hele familie lust wel 4 kwie-kwie’s per persoon, maar ik niet.

  Homo zijn is ook niet abnormaal, en ieder welstandig mens dient zonder meer te accepteren dat onze schepper „de Natuur“ al wat leeft op aarde en daarbuiten ooit heeft bewerkstelligd en eens tot ontwikkeling heeft gebracht.

  By the way, alle priesters, pastoren, kardinalen en de paus, etc., bijna allemaal homo’s en pedo’s, moeten dan ook de Kerk onmiddellijk verlaten, want homo’s en lesbiennes zijn vooral niet welkom in de katholieke kerk, want „Lucifer/ Satan/ Nosferatu/ Beelzebub en God zijn één en dezelfde”. Dus weg met alle geestelijken, weg met God en weg met de kerk! Opgeruimd staat netjes. En vluchten heeft geen zin want ik sta klaar bij de achterdeur van de kerk om mijn humane taak te voltrekken door de vluchtenden op te vangen en om hen de weg te wijzen naar hun Heiland gods. En dit doe ik voor een leefbare wereld en geheel vrijwillig. Ik wordt er echter niet voor betaald! Lief hè?

  Ik vraag me soms wel af hoeveel eeuwen het gaat duren voordat dit soort onderdrukte en vervolgde mensen geheel herstelt zal zijn van het trauma dat zij in al die eeuwen hebben opgelopen door mondiale godsdienstonderdrukking welke andere maatschappelijke factoren wreedaardig heeft gevoedt ten opzichte van de geaardheid van Homo’s (mensen), en als homo’s toch niet welkom zijn in de kerk geldt dit dan ook voor de gelovige mens (=homo) in het algemeen. Dus goedgelovigen laat de kerk ver achter je want er vertoeven strekt tot niemands eer. Kom op voor je eigenwaarde en laat deze niet langer bepaald worden door kerken/bijbel/koran en god, wie met pek omgaat wordt ermee besmet!!
  django


  Maak melding

 3. Ik snap die mensen niet tegen vredelievende homo zijn en vooral sommigen die dat volgens hun geloof doen, ik vindt deze mensen hypocriet ze staan allemaal te juichen over hun moordenaars president maar over vredelievende homo grijpen ze naar geloof en de bijbel ze interpreteren het altijd op hun eigen manier.


  Maak melding

 4. Django,
  Hoeveel procent van de bezoekers van deze site zullen je ellenlange verhalen lezen?
  Een of twee misschien.
  Het is beter dat je op de hoek van een straat gaat staan en daar je “wijsheid” verkondigd.
  Misschien staan er wel zinnige dingen in dat wat je ons wilt vertellen. Ik zou het niet weten. Te lang. Lees ik niet.
  Het is de kunst om dat wat je wilt overbrengen kort en krachtig te doen.


  Maak melding

 5. Aan de reakties herkent men waar het hart vol van is. De verbittering die heerst in de harten van hen dankzij hun vrije wil en slechte keuze, gedreven door ijdelheid van denken, maakt dat deze verbitterden God de schuld geven van alles wat verkeerd gaat. Dwazen van geest, megalomanen, shizofrenen, atheisten, dictators vallen door de mand. Deng mang django. hahahahhaha


  Maak melding

 6. Het zijn de geestelijken die een gesprek moeten aangaan met de homo’s en niet omgekeerd.Want de gene met Het Boek in de hand hebben een probleem met de homo’s.De homo’s verbieden de geestelijken ook niet om zieltjes te winnen.Waarom dan de bemoeienissen in hun levenswandel?Zijn de homo’s niet vrij om hun eigen partner te kiezen?De homo’s gaan ook niet huis aan huis om de bewoners te bedreigen met de hel.

  Cobie.


  Maak melding

 7. ik heb jullie allemaal lief hoor . God houdt van iedereen. Maar ik zou een ieder willen adviseren of je homo bent of niet om De Here niet uit te schelden.Is niet goed voor de persoon die dat doet. Want Hij heeft ons allen vrijgekocht. Als we ons eigen wil op de troon zetten dan is de consequentie voor ons zelf.


  Maak melding

 8. goed doen heeft positieve consequenties en slecht doen heeft natuurlijk ook
  Laat satan ons niet uitespelen tegen mekaar broeders en zusters. Gods liefde is veels te groot
  correctie Koning Jezus is geen homo


  Maak melding

 9. @django

  Het is duidelijk te merken wie zich aangesproken voelen. Je bent een man van mijn hart django. Ook Jezus werd vroeger beschuldigd voor demagogie, omdat hij het goed met het onderdrukte volk voor had en was tegen de romeinen ook tegen god en de duivel. Daarom roofde en stal hij voedsel van de rijken om dit uit te delen aan het arme hongerige volk. Pico, determinist en lalbhadoer en andere vervloekte aanhangers van de duivel of van god zijn uitschot. God en de duivel zijn hetzelfde, dat is hier in Suriname duidelijk zichtbaar.

  Mensen die wat op jouw schrijven tegen hebben zijn de slechte mensen waar jij het steeds over heb. Neem de posters o.a. determinist, pico en lalbhadoer, precies wat jij eerder schreef “dit zijn afstammelingen van de hielenlikkers van de eerste orde die alles deden wat hun blanke meester beliefden”.


  Maak melding

 10. God schiep man en vrouw en zei ga en vermenigvuldig uw.Dus 2 mannen of 2 vrouwen bij elkaar kunnen dat niet.Dus dat keurt hij af.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 11. Django, ik geef je groot gelijk, je kiest er niet voor om van een man of vrouw tehouden, zo wordt je geboren, en liefde is liefde, of je nu van ene man of vrouw houdt. De homo´s die ik ken zijn de meest lieve mensen,en wat belangrijkeer is is mijnogen, God veroordeelt niet maar heeft onvoorwaardelijk lief, want Hij heeft ons zo geschapen.


  Maak melding

 12. Pica

  Verbitterden van hart als django hebben heel veel moeite om zich uit te drukken, een typisch ndpstijl, veel praten,schrijven en beloven, zonder inhoud,viesie en doelstelling, alleen maar God, hun Maker de schuld geven als van het falen van de mensheid, geen wonder dat hij een didibriganster is.


  Maak melding

 13. En de geestelijken moeten ophouden met iedereen te praten,ze zijn immers de grootste vuillakken kijk maar naar de RK kerk
  wat een varkenstal.Laat de homo’s met rust! wie zijn wij om deze mensen steeds te veroordelen en lastig te vallen.Ga werken voor Suriname,leer de Surinaamse mens verdraagzamer te zijn,voedt ze op tot meelevende burgers.hoe diep kan de mens zinken.Maak je liever druk om je moordende en stelende zonen dat is pas zonde,Give love a chance.


  Maak melding

 14. @Django

  Ik heb mij in het begin doodgeèrgerd over de inhoud van jouw schrijven, maar al lezende kreeg ik enorm veel begrip voor jouw stelling zoals je het hebt uiteengezet.
  Het is inderdaad een natuurlijk proces waar de mens er geen hand in heeft, niemand heeft ervoor gekozen om homo te zijn en er zijn uitzonderingen die de regel bevestigen.
  Ik ben academisch gevormd en was een gelovige homo.
  Gezien de pesterijen en achterstellingen die ik in het alledaagse leven heb ondervonden en soms nog ondervindt van mijn medemensen (gelovig en ongelovig) ben ik al aardig op weg om mezelf te zijn en zonder godsgeloof, en daar kan wel elk mens zelf voor of tegen kiezen.
  Zonder geloof voel ik mij veel beter dan ooit tevoren, waar ik met het geloof bij benadering er toch niets aan had. Het is er één en al egoïsme en hanengedrag.
  De een weet het beter dan de ander en sommigen voelen zich hogergeplaatst en gezegender dan het overige publiek en het gehuichel begon altijd weer zodra de kerk was afgelopen.
  Ik ben zoals ik ben en ik voel mij ook niet meer dan enig ander, ik ben homo van geboorte en dat dienen de gelovigen en de rest van de mensheid maar te accepteren of ze dat willen of niet.
  Mijn vriend en ik gaan nooit meer soebatten om geaccepteerd te worden want dat zien wij nu als een vernedering van onszelf.
  Het is exact zoals je het beschreef, de waarheid kan vaak alleen in het donker worden uitgesproken, want alleen het duister verdraagt eerlijkheid en oprechtheid.
  Ik ben klaar met ze!
  Het ga je goed *Django*.


  Maak melding

 15. Dat natuur verhaal gaat helemaal niet op.

  Het zijn de ongelijknamige polen, die elkaar aan trekken terwijl gelijknamige polen elkaar afstoten.

  Anders zou geen enkele elektrische trein of tegenwoordig ook auto rijden.


  Maak melding

 16. Django, wat jij schrijft is niet leuk maar waar. Om de goede vrede te bewaren tussen mijn familie doe ik mij anders voor dan ik eigenlijk ben. De omstandigheden waarin ik mij verkeer dwingen mij daartoe.

  Voor mensen zoals ik is het erg moeilijk om voor je eigen mening en sexuele geaardheid uit te komen tegenover je familie, vooral wanneer je afhankelijk van ze ben. Als ze erachter komen dat ik lesbisch ben dan lig ik er zo uit.
  Ben je eerlijk dan krijg je dan standaard te horen dat homofilie verfoeilijk is in gods ogen, het is het werk van de duivel, of iemand heeft iets voor je gezet.
  Dat noemt men hier naastenliefde, zolang je ja en amen prevel dan ben je goed.
  Ik heb liever u als vriend en familie dan mijn huichelachtige landgenoten en gelovige conservatieve familie. Bij u weet ik waar ik aan toe ben.

  Kijk hier de duveltjes uit hun doos komen omdat die zich erg op hun teentjes getrapt voelen bij het horen van God en de Duivel.
  Wij zijn de jeugd en de toekomst van Suriname en moeten geen voorbeeld nemen aan het beleid van onze voorgangers.
  Misschien brengt een nieuwe coup uitkomst met alleen de jeugd aan de macht en nooit meer met de huidige conservatieve bokken.
  Bedankt voor uw wijze lessen Django en ik wens u veel meer kracht toe dan u nu al heeft, veel succes, rijkdom, een lang leven en eindeloos veel liefde“.


  Maak melding

 17. @lene

  Je doet jouw best maar om jouw koning te beschermen. Hij beschermt jouw niet. Jezus was een homo en God ook en jij bent gestoord zoals de meeste kerkgangers. Ik wil django geen gelijk geven, maar toch heeft hij groot gelijk dat hij schrijft “gelovigen zullen altijd in herhaling vallen omdat zij vastgeroest zijn in hun kwaadaardig godsdienstig leven”.

  Het probleem is dat ik wel gelovig ben, maar zo te lezen naar de reacties van de gelovigen wens ik dat men de bijbel leest van django in plaats van de statenbijbel van de kerk. Ondanks zijn extreme zienswijze bevat de stelling van django meer liefde en eerlijkheid dan ik ooit uit de bijbel heb mogen lezen. Na so a dé. Masra Gado na wan obiaman en Didibri is zijn achternaam. Dit weet determinist ook als geen anders.


  Maak melding

 18. pico 6 veels te lang om te bevatten, ik snap je volkomen.

  Dit krijg je wanneer je je alleen bezig houd met donald ducks en andere flutblaadjes met veel plaatjes.

  Op school moesten we boeken lezen en boekverslagen schrijven. Donald ducks en dat soort stripverhalen waren ten strengste verboden. Jammer dat je dat niet mee hebt gemaakt.

  Django blijft hier door posten, het ligt aan jou als je het wilt lezen of niet, wat een brutaliteit van je.


  Maak melding

 19. Goed verwoordt Django, ik sta helemaal achter je. Ik heb voor de grap gegoogled en wat jij schrijft neem ik serieus.
  Ik snap nu helemaal waarom mensen zoals afusensi en Pico de geschiedenis niet konden weervinden in de Donald dukkies die zij op school moesten lezen en exerperen van hun leraar(es). Het is niet gek dat afusensi en pico zelf nog geen boek hebben geschreven, want zij waren erg druk met donald dukjes lezen op school in plaats van de echte lessen te volgen. Afusensi, jij blijft afusensi en zal nimmer een hele cent worden met jouw stupiditeit. Pico en afusensi 2 dommen bij elkaar.

  Ga liever studeren en geen stripboeken lezen onder de les. Zo krijgen Surinaamse onderwijzers onterecht de schuld, dat zij slecht onderwijs geven,van laaghartige en ondankbare leerlingen zoals Pico en Afusensi.
  Django heeft alweer gelijk “de duivel is god in eigen persoon”.


  Maak melding

 20. Als ik homo was zou ik niets met de kerk van doen willen hebben. Homo’s die de kerk en gelovigen forceren om lief bevonden te worden zijn in mijn ogen meer dan kleinzielig bezig. Homo’s worden namelijk beschouwd en behandeld als uitschot door deze kerken. En wat God? God en de Duivel zijn één, beiden even slecht. En wil jij als homo je bezig houden met kerkelijke activiteiten? Dan ben je behoorlijk dom bezig en heb geen eigenwaarde noch zelfrespect, want de paus vervloekt toch deze mensen!


  Maak melding

 21. @27 vidasha
  Gelijk heb je.

  Jezus was een homo (=mens) en God ook. Wie heeft anders de bijbel geschreven? De bijbel is ontsproten door mensenhanden. Later in de geschiedenis kreeg de kerkelijke werkwijze, ter onderdrukking van homo’s (medemensen), overal ter wereld navolging (zie andere wereldgodsdiensten). Volgens @13.lene was Jezus geen homo. Wat was hij dan wel??? Een beest? Of een Dinosaurus, Of een aap Of een kleptomaan? Bij mijn weten wonen alleen maar levende wezens op deze aarde waarvan een bepaalde soort wezens met verstandelijke vermogens mensen (homo’s oftewel homosapiens) worden genoemd.

  Het is precies zoals @18.anne en @4.Django schreven, wat men gelooft doet niet terzake, “je kiest er niet voor om van een man of vrouw te houden, zo wordt je geboren, en liefde is liefde, of je nu van ene man of vrouw houdt”.

  Daar ben ik het ook meer dan 100% mee eens. Met welk recht denkt de ene mens meer te zijn dan de ander? Mensen op deze aarde hebben dezelfde bestaans- en leefrechten en de combinatie aan geslachtelijkheid doet hier niet terzake. Ieder mens is een individu. Wie zich tot hetzelfde geslacht aangetrokken voelt, hoeft zich ervoor niet te schamen. Je bent wat je bent en dat is in mijn ogen het allerbelangrijkste op deze aardbol. Doe je dingen en laat je niet afleiden door mekkerpraatjes zoals misantropen meestal doen.


  Maak melding

 22. @29

  Ik ben het ook met je eens,”Je bent wat je bent”, en hier kan niemand iets aan tornen.

  @Django
  Dank je broeder, jij hebt mij positief aan het denken gezet en ik ben er nu uit. Ik heb een broer die homo is die ik verafschuwde vanwege zijn sexuele geaardheid. Nadat ik jouw stuk hier gelezen had ben ik meteen naar mijn broer toegegaan en heb hem om vergiffenis gevraagd omdat ik altijd naar tegen hem deed vanwege zijn homo-zijn.

  Ik heb mijn broer terug en we zijn nu gelukkig. Is een normaal mens en ik ben trots op mijn broer, “hij is zoals hij is”.

  Niemand kiest ervoor om homo te zijn, het overkomt je of het overkomt je niet en wat de mens ook overkomt, feit is, het is een mens zoals ieder ander.


  Maak melding

 23. @afusensi @determinist

  Jullie zijn hufters. Het enige wat mensen zoals jullie kunnen doen is vuilspuiten. Dit zeker geleerd tijdens jullie Christelijke opvoeding van je oudelui. En dat verklaard een heleboel. Ga liever nuttige dingen doen door bijv. op te komen voor land en volk. En als jullie kids hebben, zorg er dan voor dat de kids niet verpest worden zoals jullie ouders jullie hebben verpest.


  Maak melding

 24. @ paraman
  Paraman laat je nakijken, want jij bent krankzinnig.

  Dat vandaag de dag mensen nog onderscheid maken tussen hetero- en homosexueel is ronduit zwakzinnig. Wij zijn allen mensen en niemand is meer of minder dan de ander.


  Maak melding

 25. @dokter soul

  Gelijk heb je. Ik snap ook niet wat deze mensen (homohaters) bezielen. Ze kunnen zich beter concentreren op het echte probleem in Suriname. Homo’s zijn gewoon mensen zoals jij en ik met het verschil dat zij anders sexueel geaard zijn. Het gaat om de liefde die 2 mensen voor elkaar voelen, precies zoals bij hetero’s.
  Wie geeft wie het recht om zich beter en hoger te voelen dan de ander, dat is een knap staaltje van brutaliteit en arrogantie. Na wat ik allemaal heb meegemaakt in mijn leven met de bijbel als mijn leidraad, kan ik alleen nog zeggen dat ik ene Django volkomen gelijk geef in zijn schrijven, hoe graag men het ook anders had willen lezen en zien.
  Het geloof in een God is illusie en dat zeg ik nu na 40 jaren geloofd te hebben in iets waar al mijn ellende aan te wijten is!!!

  Ik ben het eens met Django zoals hij ooit schreef , „Er is niets daarboven en als er een weldadige macht of iets is daarboven kan de mens daar toch niets van weten. Zonder een God zal de mens sowieso overleven door de goedgunstigheid van de natuur“.

  Wie plotseling een hartstilstand krijgt komt dat niet door God ook al ben je nog zo gelovig tot in je tifi-olo. De Natuur geeft en neemt willekeurig. De Natuur is almachtig, God en Lucifer zijn ficties van egoïstische onmensen, dit blijkt duidelijk uit de reacties van Milton Veldkamp, een lid van de sekte „Gemeente Gods Bazuin“, en de bisschop Dekker van de RK-kerk en Nabi Ori van de Moslimgemeenschap. De drie-eenheid oftewel drie duivels in een doos.


  Maak melding

 26. @12 lene, jij weet veel van satan af, is zeker een familielid van je. En mensen die dergelijke satantheoriëen gebruiken zijn eindeloos gestoord. Dag pastoor en groetjes aan Satan en God,ik heb een kadootje voor ze. Mijn zwaard is geslepen in afwachting van hun komst. En zoals gewoonlijk wacht ik tevergeefs….


  Maak melding

 27. @Django, u gebruikt in uw reacties woorden als boeler en potten en dat vindt ik zeer vernederend dat ik mij bijna voor schroom. Maar het leven is nou eenmaal hard evenals de mens in het algemeen, ook meedogenloos en hardvochtig. U drukt ons zo met onze neus op de feiten over het leven van alledag.

  Ik ben het helemaal eens met uw stelling dat niemand het recht heeft om zijn medemens te veroordelen en te beoordelen, ook niet op basis van diens sexuele geaardheid. Alle vormen van discriminatie zijn door de bijbel en kerken gecreëerd en de wereld ingebracht om verdeeldheid te zaaien tussen mensen onderling. Maar homo’s die een godsgeloof aanhangen hebben in mijn ogen geen gevoel van eigenwaarde en levenszin en worden op den duur net zo gevormd als „normale“ gelovigen meestal zijn, aldus slecht van hart en geest. Hemel, hel en paradijs zijn hier op aarde en ieder creëert zijn eigen hel, hemel of paradijs. Ik ben tegen alles waar onderdrukking voor staat en ben pro mens die het goed met de ander meent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.