Amerikaanse visumplicht voor Surinamers blijft

11

PARAMARIBO, 8 okt – Aan de visumplicht voor Surinamers zal niet gauw een eind komen. Dit stelt de Amerikaanse ambassadeur, John Nay. Van gelijk oversteken zal dus geen sprake zijn als Suriname daadwerkelijk de visumplicht afschaft voor Amerikanen. Het is geen kwestie van onwil.

Washington heeft met meerdere landen een overeenkomst voor vrij onderling verkeer. Maar daar gaat een lang proces aan vooraf. “Het is een langduriger proces dan gewoon verruiming van het toeristenvisum”, zegt Nay tegenover de Ware Tijd. Het heeft allemaal met de Amerikaanse wetgeving te maken. Die wil nu eenmaal dat er eerst een onderzoek komt naar het migratiegedrag van in dit geval Surinamers.

Het gaat er dan om hoeveel Surinamers die de VS binnenkomen op een visum, er illegaal blijven. Is het percentage illegalen groter dan voorgeschreven, dan komt er geen afschaffing. Verruiming van het visum is voorlopig nog het meest haalbare. Surinamers krijgen nu een inreisvisum voor vijf jaar. Het kan tien jaar worden als Suriname straks versoepelt. “We zijn voorstander van het bevorderen van het personenverkeer”, aldus Nay.

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. OK de yankees mogen zonder visum Suriname in, maar BUZA let op je zaak !!!

  Er zijn heel veel spionnen en agenten die iov de FBI, CIA, NSA, etc etc de wereld rond reizen en informatie verzamelen voor de overheid in de VS.
  Zou willen adviseren om alle Amerikanen die visumvrij het land binnenkomen te registreren, fotograferen en een vingerafdruk te nemen (Suriname maakt nl nog geen gebruik van het biometrisch paspoort)om zo te weten wie er allemaal het land binnenkomt.


  Maak melding

 2. Het visum vervangen door een toeristenkaart blijf toch hetzelfde.Misschien wat verruimd wat duur betreft.Het gaat erom dat mensen die in Sur.voor ’75 geboren zijn zonder visum naar dat land kunnen.En een naam verandering doet er niet toe.

  Cobie.


  Maak melding

 3. nou nou
  suriname moet ook niet voor ze afschaffen. het heeft geen zin. Niemand is beter dan een ander in Gods ogen. Dat is hun wil. Laat de wil van de Almachtige geschieden. En ik blijf vertrowuen hebben in de Almachtige daarboven. Eens komt een einde aan de ongelijke verdeling in de wereld

  blesiiiii


  Maak melding

 4. “Surinamers krijgen nu een inreisvisum voor vijf jaar. Het kan tien jaar worden als Suriname straks versoepelt. “We zijn voorstander van het bevorderen van het personenverkeer”,”

  Goed zo, als dit gebeurd zijn Surinamers een heel stap verder, gewoon een keer een visum aanvragen en daarna 10 jaar lang niet meer.

  Naar het voormalig moederland Nederland, die zgn een grote verbondenheid heeft met Surinamers is het elke keer weer onder mensonwaardige toestanden een visum aanvragen, dan moet je eerst uitgenodigd worden, dan moet je allerlei papieren inleveren in lange rijen staan en dan nog kan het afgekeurd worden.

  Het mooie van alles is dat Nederland eist dat je een ticket kan aantonen als je je uitnodiging eenmaal hebt en een visum gaat indienen, mocht je visum toch nog afgekeurd worden, bye bye je ticket, een deel van het geld krijg je maar terug van het reisbureau, tenzij je een annuleringsverzekering heb afgesloten.


  Maak melding

 5. Goedkoop!

  Een goedkopere manier om te slijmen bij de Amerikanen is er niet. Je schaft het visum voor hun af bij bezoek aan jouw land maar je wordt niet alszodanig behandelt.
  Als dit bedoelt is om het toerisme te bevorderen dan kan je liever het visum voor Europeanen afschaffen. Dat handjevol Amerikaanse toeristen zet geen zoden aan de dijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.