Documentaire Langkoeas 1954 in de maak

0

Jenny Kromodimedjo en Carlo Djaoedji, inwoners uit het Groningse dorp Hoogezand-Sappemeer, maken een documentaire-film over het Nederlandse schip Langkoeas. Dit schip vertrok in het jaar 1954 met 1.014 personen uit de haven van Paramaribo-Suriname naar Sumatra-Indonesië. De film gaat over levensverhalen van personen aan boord van het schip naar een onbekende bestemming.

Op 29 september jl. werd het eerste fragment (vooraankondiging/promofilm) aan de Surinaamse Ambassadeur in Jakarta (Indonesië), Mevrouw Siti Amina Pardi, aangeboden. Zij verwacht dat de gemeenschap de film positief zal ontvangen en dat dit initiatief de band tussen de beide landen Suriname en Indonesië zal verstevigen.


(vlnr: Carlo Djaoedji, Siti Amina Pardi (Surinaamse Ambassade in Jakarta-Indonesië) en Jenny Kromodimedji)

De programmamakers hopen met deze documentaire een bescheiden bijdragen te kunnen leveren aan het vastleggen van een gemeenschappelijk Surinaams Indonesische geschiedenis. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd welke mediahuizen het recht krijgen voor televisie-uitzending respectievelijk in Indonesië, Suriname en Nederland.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.