VHP: ‘paradijs in Suriname’ is loze belofte

38

PARAMARIBO, 6 okt – “Het beloofde paradijs van de president en de minister van Justitie & Politie is helaas uitgebleven. Integendeel merken wij dat de criminelen er niet voor schromen om ook tegen het politieapparaat en leidinggevenden van de politie ernstige misdrijven te plegen.” Dit stelt de Verenigde Hervormde Partij, VHP, van ex-minister Chandrikapersad santokhi van Justitie & Politie. Wat nog meer zorgen baart, is het gebrek aan daadkracht bij de regering.

Zelfs in de jaarrede van het staatshoofd is niet veel gezegd over correctiemaatregelen. “Het aangekondigde veiligheidsplan van de president blijft uit en het bestaande Nationaal Veiligheidsplan wordt totaal niet uitgevoerd. In ieder geval is, in de praktijk, niet veel te merken van dat veiligheidsplan”, stelt de VHP. Het plan is door de vorige regering ingevoerd om de misdaad integraal aan te pakken.

President Desiré Bouterse beloofde het voort te zetten. Volgens de VHP was veel ellende te voorkomen. “De regering en het parlement luisteren niet naar de goede adviezen die door de oppositie worden gegeven. Als zij een jaar terug gevolg hadden gegeven aan de inhoud van de motie, die door de oppositie was ingediend, was de criminaliteit vandaag de dag tot een beheersbaar niveau teruggebracht.” De motie is toen afgewezen.

Bekijk ook:


38 REACTIES

 1. 100% mee eens, de bevolking word gewoon voor de gek gehouden.
  de criminelen gaan gewoon hun gang en justitie hangt achter over en zingt ….Don’t worry about a thing,
  ‘Cause every little thing gonna be all right
  jaaa mannn
  en suriname vergeet een ding niet, jullie precident heeft al een verleden….
  en word zeker vervolgd……de volgende hoofdrol speler is zijn zoon.

  word vervolgd suriname wait and see

  wh


  Maak melding

 2. DE VHP kan er ook voor kiezen zichzelf op te heffen en op te gaan in een normale Surinaamse partij waar alle soorten van Surinamers in vertegenwoordigt zijn. Voor racistische partijen is anno 2011 geen plaats meer in onze samenleving. De VHP is altijd de Verenigde Hindustaanse Partij gebleven ondanks de zg Naamsverandering in Hervormde Partij. Wie houden ze voor de gek? Wordt Surinamer of sodemieter aub op naar India.


  Maak melding

 3. Ai boi VHP en daadkracht. Tijdens front is het dezelfde VHP die verantwoordelijk was voor de veiligheid, wat hebben we toen meegemaakt een enorme toename van de criminaliteit dat zelfs in 2006 men handtekeningen is gaan verzamelen om de doodstraf weer in te voeren.

  VHP ik heb nieuws voor jullie, de criminaliteit is tijdens deze regering minder dan tijdens jullie voorzitter als mini-ster. Die kon niets anders dan op de stoep raaskallen terwijl die ook nog steun kreeg van Nederland, FBI en CIA.


  Maak melding

 4. Het is trouwens zo opvallend hoe vhp iedere keer weer op hoge poten zit te springen wat betreft dit maatschappleijk probleem.

  Het moet ons achteraf niet verbazen als blijkt dat die verruwende criminaliteit gewoon een vhp hier een hand in heeft en dit gebruiken als politieke campagne tegen de regering.

  De President had dit al voorspeld de belangen zijn groot. CTU is in het leven geroepen omdat de geluiden hardnekkig waren dat er doden zouden vallen.

  Moni ne meki moro dus is het tijd voor chaos.


  Maak melding

 5. Dit verhaal is nog niets…..

  We hebben zelfs een compleet dossier aan minister Misidjian ter hand gesteld over een bestaande crimineel netwerk.
  De deelnemende personen zijn:
  Rechter Charan, advocaten Frank Truideman en Moerahoe,notaris Soerdjbalie en enkele politie agenten. Van gesprekopname tot video beelden, alles is aan Misidjan aan geboden en niet alleen aan deze Misidjan, maar ook aan het Hof, het parlement en secretariaat van Megacombinatie.

  Wie denkt dat Bouterse zijn beloftes nakomt,of zal komen, mag lang blijven dromen.

  Suriname wordt langzaam maar zeker geheel uitgekleed qua democratie en voordat de Surinamers het zullen beseffen, zullen zij wederom slaven worden in Suriname.

  Suriname wordt weer een nieuw dictatuur…..

  De arme man of vrouw kan geen eens de couveuse kosten van hun drieling betalen en de misbaksel van ex dc Doebay zit thuis op zin luiereet zijn centjes te ontvangen.

  De huidige regering had moeten en kunnen weten dat een waardeloze vent als Doebay niet geschikt was voor de functie.

  De arme belasting betaler heeft maar te zwijgen in Suriname en dit noemt de huidige regering democratie?

  Rechter Charan heeft zich openlijk schuldig gemaakt aan corruptie. De crimineel die hem heeft ingekocht heeft het zelf lopen vertellen, ook in de rechtzaal in Nickerie.

  Als je je mond open doet, wordt die dicht gesnoerd in Suriname. Men is niet meer veilig in zijn/haar eigen huis. En deze regering wil alles buiten de publiciteit houden?

  Meneer Bouterse, waar zijn uw hersencellen gebleven? Onder in de koffiekop?

  S. Autar


  Maak melding

 6. Het Surinaamse volk is hier nog niet klaar voor.
  Dit is een uitspraak geweest van een of andere politicus aangaande het invoeren van een autoloze dag.
  Op milieugebied is men er nog niet klaarvoor. Ik denk dat dit ook geldt voor het terugdringen van de criminaliteit.
  Immers wie zal er na Desi Bouterse aan de macht komen? Dino Bouterse.


  Maak melding

 7. De criminaliteit wordt grondig aangepakt . Dat is vooral te merken aan de aantallen aanhoudingen die verricht worden tegen diverse misdrijven . Voor de criminelen die de staatsveiligheid bedreigen , zal net als bij Ben-laden korte-metten mee gemaakt worden. Ze zijn gewaarschuwd bij deze. CTU


  Maak melding

 8. Paradijs?

  Suriname is een Paradijs voor criminelen geworden. Je gaat je gang maar, je doet maar, mishandeld maar, moord maar en de rechter stuurt je voor al deze vergrijpen een klein jaartje de cel in. Paradiso!

  Hoe het komt is voor velen een weet, maar hoe het weer weg gaat, geen crimineel die het weet.


  Maak melding

 9. Door vanuit de VHP het been letterlijk stijf te houden en het beleid knieperig en subtiel te sabotteren zal dat paradijs verlaat komen.

  No monkey can’t stop no show. Er zijn genoeg vrienden, die het land vooruit willen helpen.


  Maak melding

 10. 06 Oct, 00:10

  Staatsolie raffinaderij behoort tot een van de grote projecten die uitgevoerd worden. “Suriname heeft weinige perioden gekend waar er voor de economie reële voorspellingen zijn gedaan die geen kans van slagen zouden hebben”, zegt Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven. Met projecten als een nieuwe raffinaderij van Staatsolie, een nieuwe goudmijn van goudmaatschappij Newmont en de uitvoering van het Grankriki Hydro project, zal na 2014 de economie van Suriname er anders uit moeten gaan zien.

  De Vereniging van Economisten (VES) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) hebben woensdagavond in het auditorium van Self Reliance een lezing en discussieavond gehouden over wat zij noemen ‘reële toekomstige verschuivingen in de economie’ met deze drie projecten als focus. De belangstelling voor deze avond was buiten verwachting.

  Staatsolie raffinaderij
  De nieuwe raffinaderij van Staatsolie zal in 2014 af moeten zijn, na een investering van US$ 650 miljoen. De impact op de samenleving zal op termijn in alle sectoren van de economie positieve effecten hebben. Een nadere studie moet exact aangeven wat de maatschappelijke en sociale voordelen zijn. De raffinaderij zal in elk geval ervoor zorgen dat Suriname na 2014 helemaal geen diesel voor zowel transport als industrie hoeft te importeren.

  De raffinaderij zal volgens de Staatsolie deskundigen Alwin Samsing en Jerry Wong A Foe, voorzien in 90 procent van de behoefte aan gasoline en zal slechts 10 procent geïmporteerd hoeven te worden. Deze gasoline zal van hoogstaande kwaliteit zijn. Bij de pomp zal dat tenminste evenveel kosten als de geïmporteerde gasoline. Naast deze twee belangrijkste producten zal de raffinaderij nog voorzien in andere olie afgeleide producten.

  Hoge verwachtingen
  Manager of government affairs van Newmont, Manuel Crespo, verwacht dat de onderhandelingen met de overheid op z’n minst nog enkele maanden zullen duren. Binnen een jaar of twee moet een begin worden gemaakt met de bouw van een nieuwe goudmijn. De verwachtingen bij zowel de partners Alcoa en Newmont (Surgold) als de overheid zijn hoog gespannen.

  Crespo zegt dat naast enkele veranderingen de gesprekken niet helemaal opnieuw zijn begonnen dan waar die zijn gestopt met de regering-Venetiaan. Hoe de deal er uiteindelijk uit zal zien, is afhankelijk van de gesprekken. Belangrijk is dat de mijnbouwwet snel in orde gemaakt moet worden. Surgold heeft drie mijngebieden die het bedrijf in de komende jaren wil exploiteren. Het gaat om de mijnen Merian 1 en 2 en de Maraba mijn.

  Geen gemiste kansen worden
  Consultant Mike Kopensky, die zich bezig houdt met de ontwikkeling van het Hydro project Grankreek, zegt dat hoewel Suriname geen hydro land is er voorlopig geen andere uitweg is. De olieprijzen in de wereld blijven stijgen en heeft Suriname antwoord te geven over hoe de eigen lokale behoefte naar energie zal worden gestild. Het project draagt de goedkeuring van de regering. Kopensky hoopt dat het niet daarbij blijft en dat daadwerkelijk in deze regeerperiode een aanvang met het project wordt gemaakt.

  Het Grankreek project heeft de mogelijkheid de energiebehoefte voor lange tijd te garanderen. Dat ruim 180 vierkante kilometer onder water moet worden gezet, weegt volgens de consultant niet op tegen de impact en economische vooruitzichten die het te bieden heeft.

  De VES en de VSB, stellen dat deze drie projecten geen gemiste kansen mogen worden voor Suriname. Alle drie garanderen zij enorme spin-off effecten voor de economie, waarbij de gemeenschap meteen profijt van zal hebben.

  VHP komt niet meer aan de macht in Suriname .
  Vandaar dat de voorbereiding van de verkiezingen reeds in 2012 beginnen . De NDP Slaap niet . Ook voor de criminelen zullen de ontwikkelingen te machtig worden . Zij zullen 100% gepakt worden , dood of levend. CTU


  Maak melding

 11. Zolang criminelen qua uiterlijk lijken op regeringsleden, zal er helaas niet veel gedaan worden aan de criminaliteit. Als minister denk ik niet dat je je broeders laat oppakken, ondanks dat ze grove fouten begaan in de maatschappij.

  De minister van juspul denkt meer aan de mensenrechten van deze criminelen.

  Systematisch worden er mensen van 1 groep, bewust geterroriseerd, beroofd, vermoord, mishandeld, hoe zit het met hun mensenrechten. waarschijnlijk worden de criminelen ook door hun politieke leiders aangemoedigd dit ook te doen.

  Daarom zeg ik slachtoffers, sympathisanten, soortgenoten van slachtoffers, vrienden, kennissen en familieleden jullie zijn in een meederheid, laat je niet n….. door een minderheid. Er moet een nieuwe wind waaien in Sme. Verenig u en bundel uw krachten, als individu kunt u niets bereiken maar als georganiseerde groep hebt u heel veel macht, om een pack te vormen tegen deze gesubsidieerde misdadigers.


  Maak melding

 12. ik hoop dat de vhp met de verkiezingen in
  2015 heel ver komt.
  wandt wat je nu mee maakt,is om te huilen.
  bij de vhp zitten de betere geschoolden,die
  suriname zeker vooruit zullen brengen


  Maak melding

 13. De VHP moet niet kletsen en normaal op de plaats rust blijven ! Santokhie en Gilds hebben samen 10 jaren lang de kans gehad om eea goed op de rails te zetten, maar hebben dit niet waar kunnen maken.

  Deze regering is amper 1 jaartje bezig en verwacht de oppositie dat hetgeen zij in 10 jaar niet hebben kunnen realiseren, onze huidige president in 1 jaar zou moeten doen.

  Wat een grapjassen en grapjurken bij de VHP/ Nieuwfront.

  Dus VHP houd je mond !


  Maak melding

 14. Mensen, dit zei de oppositie (dus ook de VHP) enkele maanden terug in het parlement.
  Wij schrijven begin juli 2011 !!!!

  Quote
  ——–

  Welke wettelijke kader is de basis voor de formatie van de CTU? Hoe ziet de formatie van deze unit eruit? Wat zijn de taken en bevoegdheden? Hoe is de aansprakelijkheid van de CTU geregeld? Onder welk ministerie ressorteert dit onderdeel en onder welke begrotingspost zijn de kosten van deze unit opgebracht?”

  De Nieuw Front fractie stelde deze vragen in een brief aan de president.

  Unquote
  ———–

  Dat deze CTU haar diensten in samenwerking met de politie heeft bewezen is meer dan duidelijk, maar de VHP heeft zelf de prestaties van deze CTU de grond ingeboord maar houden nu de president verantwoordelijk voor hun ontzettend domme actie van toen.

  De harde criminelen komen er aan en zullen, indien ze niet worden gestopt, ook de rijke VHP’ers pakken dus laten jullie aub de CTU haar werk samen met de politie voortzetten.

  VHP U bent gewaarschuwd !!!


  Maak melding

 15. Door wiens toe doen hebben de zware criminelen in Suriname anno 2011, veel meer zelfvertrouwen gekregen ??????

  Suriname is aan het verloederen. Het is gewoon weg gel…..l, dat Suriname een paradijs is !!!!!! Suriname is eerder één Broko pranasie(aan het worden) Heb ik gelijk ???? !!!!!!

  Groet,ram ram,goeda hafies (veel wijsheid)


  Maak melding

 16. Het is alweer de schuld van Bouterse en zijn kliek! En het ontbreekt hen aan daadkracht nòh?
  De aarde is al een paradijs, er is geen andere, behoudens de onsamenhangende defintie van kerkelijken? Het is aantrekkelijk en gemakkelijk om spijkers op laag water te zoeken. En mijn vraag is, weet de VHP wel wat eenheid is? Indien niet, dan zal ik dit als volgt illustreren want dat kon god niet weten. Wanneer een schip 2 kapiteins heeft brengt dit ongekende problemen met zich mee, want kapitein-1 wil het schip naar bakboord sturen en de andere naar stuurboord. Deze gang van zaken is niet raadzaam wanneer je verantwoordelijk ben voor passagiers en bemanning. Met 2 kapiteins verwordt het niet zelden tot een zinloze discussie waarbij iedereen gedoemdt en gedumpt is om te sterven. Misschien wel of misschien niet, maar we moeten altijd van uitgaan dat we moeten redden wat er nog te redden valt, vooropgesteld dat in bepaalde situaties geen correctiemaatregelen mogelijk zijn.

  Een schip met 1 kapitein aan het hoofd betekent één vaarwater en één koers. Zodra de kapitein een misrekening maakt dient men niet gelijk te gaan schelden en te foeteren dat hij zijn werk niet goed doet of heeft gedaan, maar men dient juist uit alle macht saamhorig te zijn om de levenskansen te vergroten. En saamhorigheid is één van de vele aspecten van het begrip eenheid. Door met man en muis te werken aan een oplossing komt men sneller tot een goed besluit, en ellenlange gesprekken voeren op een cruciaal moment leggen geen enkele zode aan de dijk. De kapitein is dan een ervaring rijker waardoor hij de volgende keer de ingrediënten van een ramp zal kunnen herkennen en maatregelen kan nemen om een catastrofe te voorkomen. Men weet nu zeker dat de Ouwe up-to-date is en nieuwe ervaringen heeft opgedaan en daardoor des te meer in staat zal zijn om het hoofd te bieden aan velerlei situaties. Op deze manier krijgt ieder rechtschapen mens eerlijk de kans om iets moois op te bouwen en om het beter te doen dan de vorige keer, in plaats van een brute demissie forceren ten opzichte van die persoon. Indien na een blunder van een kapitein men naar een andere zou uitkijken en vervolgens in dienst zou nemen, dan weet men feitelijk nog niets over de capabiliteit van de nieuwe ouwe en heeft men geen inzicht in diens handelen in onvoorzienigheden die van levensbelang kunnen zijn.

  Het heeft generlei zin om tijdens kantje boord te gaan mopperen op de kapitein terwijl het schip met man en muis kan vergaan. Wees verantwoordelijk voor elkaar als mens-zijnde, ook voor de kapitein. Wie vooruitgang wil boeken in het leven dient zijn evennaasten te ondersteunen en verantwoording voor elkaar te dragen zonder aanzien des persoons. Mensen maken fouten wat op zich heel menselijk is, daarom moeten we leren om niet op alle slakken zout te leggen. Het moet niet zo zijn dat wanneer de kapitein het goed doet dan pas een goeie jongen is? Ook wanneer de baas te goedertrouw een fout of misstap heeft gemaakt verdient dit positieve aandacht, wij moeten van uitgaan dat een fout verre van opzet is, tenzij het kwaadaardige gelovigen betreft, want moedwilligheid is ook een innovatie van Biblios.

  In Europa of waar dan ook ter wereld wordt er onder de ingezetenen onderling gemoord om variabele motieven, de één doet het voor de familie-eer, de ander voor een ripdeal, anderen verkiezen voor kindermoord, roofmoord of worden door een kronkel in hun hoofd gedreven tot massamoord cq. „ik weet niet waarom, ik weet niet hoe het kon gebeuren” etc.. Niet alleen Surinamers zijn aan kwaadaardigheid onderhevig. Let wel, 90% van alle onmenselijkheden begaan door medemensen is gerelateerd aan de godsdienstvirus waarin men beweerd te hebben gehandeld of te handelen namens God of door deze te zijn geinspireert, en 10% van de mensheid moordt en rooft maar wat, of uit eigen belang, of door persoonlijke redenen. Waar de oorsprong van dit kwaadaardig gedrag vandaan komt kan verwezen worden naar het begin der geschiedenis van de mensheid in het algemeen.
  Maar wanneer men niet doet wat algemeen wordt gehanteerd door de overheersende klasse loopt men enerzijds gauw het risico om maatschappelijk te worden weggecijfert en anderszijds wordt men monddood gemaakt, dit omdat men voor de eigen mening uit komt. Men zegt vaak, wees eerlijk en vertel, maar wanneer je dat doet heb jij je eigen vonnis geveld of het past allemaal mooi in het straatje. De woorden van „wees eerlijk“ zijn voornamelijk bedoeld om de medemens en verdachten te strikken inzake waarheidsvinding. Na eenmaal de waarheid te hebben vertelt wordt men onverbiddellijk gestraft. En de mooie beloftes van paradijs, strafvermindering of milde straf of V.I. zijn slechts vangwoorden, aldus leugens en zo werkt het ook in de politiek. Dus wees nooit eerlijk en blijf hypocriet als het om jouw hachje gaat, want de waarheid dient alleen te worden gebezigd als het in eigen voordeel is.

  Als men toch wil gedijen in een maatschappij waarin regels en wetten regelmatig overtreden worden zal men moeten slijmen om de goede vrede te bewaren. Op deze wijze wordt de neutrale mens hypocrisie aangeleerd door een ongesproken dwangmaatregel van de overheersende massa. Ik praat hier voor mezelf bijvoorbeeld; ik ben hypocrieter dan de hypocrietste mens op aarde omdat ik het leven en de diverse natuursaspecten probleemloos wil ervaren. Daarnaast ga ik voor twist geen stap opzij en ik vermijdt ruzie daar waar een andere strategie van afhandeling noodzakelijk is. Mijn motto is; „In het donker zien ze mij niet, maar ik ben er wel, en overdag laat ik mijn jachtinstinct aan noodzaak verdwijnen in de omgang met medemensen“. Kortom, overdag ben ik schijnheilig en snachts ben ik eerlijker dan goud en diamant tesamen.
  Wat men bij daglicht niet kan doen, is in het duister een welkome oplossing.

  Dat heb ik van de bijbel geleerd, want de grootste criminelen o.a. God en zijn maatjes schroomden zich er ook niet voor om tegen onschuldige medemensen ernstige misdrijven te begaan. Raadpleeg de bijbel en lees hoe God Aäron inspireerde om het land dat een overvloed had van melk en honing binnen te vallen, en tijdens deze nachtelijke overrompeling in het land van de enaks er niemands leven spaarde, groot en klein werd beestachtig gemassacreerd namens God. Terwijl een deel van de overweldigers bij de hoofdpoort met trompetgeschal en bombarie de enaks afleidde, werdt het argeloze volk door het andere deel plunderaars via een achteringang in de rug aangevallen.
  *Enaks*= Volgens bijbelse fantasieën waren enaks reuzenmensen oorspronkelijk afkomstig van een vermenging van stoute engelen die God ooit naar de aarde geslingerd zou hebben voor straf. En deze engelen kregen gaandeweg gemeenschap met aardlingen en hun nakomelingen met engelenbloed werden reuzen. Doch deze zogenaamde reuzen, de nageslachten van de verworpen engelen hebben god en zijn aanhangers niets misdaan en toch werden zij op onbarmhartige wijze, als wilde beesten afgeslacht in naam van god.

  Het is stom wanneer iemand zich heden ten dage nog laat overweldigen door wazige epistels, aangezien de taktiek van de ander vast staat en onmogelijk herschreven kan worden daar dit vandaag de dag erg zou opvallen. Het zou dan voor de rest van de wereld duidelijk zijn dat de mens de bijbel heeft zelfbedacht en geschreven en aldus niet zijn geinspireerd door een „Onzichtbare hand of door iets dergelijks“, die later in de geschiedenis in hun boek allerlei andere namen heeft gekregen o.a. de here, heiland, god, vader in de hemel, jezus, enz.. Toen was het niet controleerbaar, derhalve konden geestelijken hun bijbel steeds aanvullen.

  Als je wil overleven in een maatschappij waarvan je weet dat er ook niet zo nauw genomen wordt met menselijke normen en waarden, dan moet je gekker zijn dan boevengek en gestoorder dan de gestoorde zelf. Wie zich tegen een boze aanval verdedigt en de agitator komt dan te overlijden volgens het principe „jij verdient datgene wat je mij wilde aandoen“, dan heet dit niet moord, maar zelfverdediging. Iemand die eigenmachtig het recht neemt om het leven van de ander te beëindigen of het plan vat om het leven van de ander te schenden en te ontnemen heeft vanaf dat moment ook geen recht meer van leven. Niemand, ook god niet noch de kerk, heeft het recht om de ander om diens mening te overheersen, te martelen, te onderdrukken of te vermoorden. Daarom is het bij capitulatie van een vijand de normaalste zaak van de wereld dat het aan de verdediger(s) vrij ligt wat hij met de aanvaller(s) doet en verder is het niet relevant of de verdediger gelovig is of niet. Zelfverdediging is ieder zijn hoofdrecht.
  django


  Maak melding

 17. Aan de reactie van de volgers van Megabendeleider DDB kan je zien hoe DOM deze groep ezels zijn.Toen die Megabendeleider iedereen belachelijk maakte in ocer was het lachen geblazen en nu anderen terecht de vinger op de zere plek leggen dan is het auw dit vindt kinderachtig gedrag en onverdraagzaam,Megabendeleider heeft op alles iedereen kritiek maar wanneer zelf aan de beurt is dan heb je de poppen aan het dansen.


  Maak melding

 18. R.Lalbhadoer.
  Goede vraag om nummer 15, misschien kunnen TTheo en Milton antwoordt geven op jou vraag want ze zijn zo trots op een CTU die niet opereert binnen de kader van de wet.
  CTU wordt geleid door een veroordeelde crimineel Dino.Bouterse, zo vader zo zoon. Milton en TTheo wat voor voorbeeld is dit???


  Maak melding

 19. Typical ndp!

  Sommigen hierboven worden zo angstig bij de gedachte alleen al, dat de VHP over 4jr overneemt, dat ze gaan dreigen met een ctuutje.
  Hoe zielig ben je niet.

  Hallo, begin dan bij dilip, manglie, phalad en doekie, als je zo nodig rijke Hindoestanen wilt kwetsen.
  Hoe dom ben je niet, bout heeft alleen maar gewonnen vanwege de Financiële steun van o.a deze Hindoestanen. De rest is stemvee, jij nu….

  VHP, doorgaan en focussen op 2015.
  Van mij mogen jullie dan “deleten”, á la bout-beleid.
  Alle foetoeboi’s ontslaan, vanwege “voortschrijdend inzicht”!

  DOE mij maar VHP; mooie combi.


  Maak melding

 20. Django,

  Niemand, ook god niet noch de kerk, heeft het recht om de ander om diens mening te overheersen, te martelen, te onderdrukken of te vermoorden. …..

  Maar je afgod didibri wel, godlasterlijke dwaas.


  Maak melding

 21. Wat je wil zeggen django is “if wan sma kon fu kiri mi, dan mi mus drai baka san a bin wan gi mi”. Dat is klare taal django. Mijn mening is ook “if wan man kon nak mi zomaar, mo kiring! Na mi recht. Ala man abi a srefi recht. Ik raak niemand aan zonder toestemming van de persoon en zo hoort het ook. Maar ik sla ook niemand ook al ben ik nog zo boos, het recht de ander te slaan heeft niemand.

  Hopelijk dat er mensen zijn die hier wat leren van jouw drastische en doodeerlijke controverse en de goede bedoelingen zien die daarachter schuilen. Cool django


  Maak melding

 22. SHIVAN;
  VHP: ‘Paradijs in Suriname’ is loze belofte”
  Ondanks,alles heeft deze regering nog een strutuur,ondanks dat zij met nul begonnen zijn.Wat een bijzondere opmerking bij de VHP,o.a door de heer CH.Santokhi,Het is een schande,zo een opmerking te maken,echt schandelig.
  Laat mij 1 ding duidelijk in zijn,corrupte politie mensen heb je overal op de politie bureau s,overal in het land,maar er zijn ook uitzonderingen niet alle politieagenten zijn corrupt en oneerlijk.
  Als we na gaan gevallen in Nickerie,Paramaribo,wanica,is schrikbarend.en er zijn veel meer ook van andere Politie bureau s Waar misdragingen van agenten en inspecteurs voor komen.
  Er zijn veel meer,trekt U na bij de Meldtpunt van Politie Optreden ,aan de gravenstraat en vraagt u maar aan de gedupeerden.wat allemaal mis gaat en gegaan zijn de tijdens de bewind van de vorige regering,waar,zeker de Exminister Justie en Politie samen met de regering tot heden verantwoordelijk voor is.het is heel veel mis ge gaan.Slechte ervaringen van mensen op de Politie bureau s die onheus behandeld zijn vernederd zijn en worden,en juist de onschuldigen gekenmerkt als schuldigen.Het is te veel op te noemen wat er in het agelopen 10 tal jaren af gespeeld hebben.dat zijn de resultaten van verschillende politie bureau s ,waar agenten corrupt zijn.
  Politie Bureau De Nieuwegrond schoort hiermee het hoogst.Dit mogen wij geen politie bureau s noemen ,maar Bende bureau s.onmenselijke gebeuren.mishandelingen door politie die geleid hebben tot de dood van arrestanten ,namen van de agenten liggen voorhet grijpen.
  Wat de huidige regering zou moeten doen,dat op nieuw screennen,de agenten die in de afgelopen perioden(laatste 5 jaar aangenoemen zijn. Opnieuw srennen,kijken of ze in stat zijn om hun functie te vervullen,
  Dat hedendaagse onveilige situatie is niet van vandaag,is van heel lang,die op een gestapeld zijn.
  natuurlijk heeft de huidige regering moeite mee dat op te lossen,maar dat ligt niet aan de President,maar aan de manschappen met wie hij het land moet besturen,maar zijn crew doet haar best.Er zou mooiste zijn ,dat ,van top naar aspirant opnieuw opnieuwbekeken moet worden
  Specififieke gevallen zou het stuk voor stuk moeten bekeken worden.Er moet een eerlijke en goede onderzoek naar moeten komen.
  Hiermee spreek ik de heer CH Santokhi tegen met zijn opmerking,ook de mensen die de mening van EX minister delen,zou ik zeggen ga terug naar het begin komt u achter wie de waarheid spreekt.
  Elk geval VHP mag hoog en laag springen,maar Santokhi zal niet lukken om VHP te redden,eerder valt het Partij uit elkaar dan bij elkaar te blijven en sterk uit de bus komen,het is nog ver te zoeken.
  Er moet veel jonger iemand komen en de de oude mentaliteit van de partij vaar wel zeggen en met veel jonge mensen aan de slag gaan,dit zou een goede oplossing kunnen zijn.
  De Dorst wat de Surinaamse volk in Suriname en daar buiten had, lest de huidige regering,
  De Surinaamse volk is zeker dankbaar aan de huidige regering,natuurlijk is nog niet alles gerealiseerd,maar er is genoeg tijd en hoopvol.Deze regering heeft veel meer van elkaar gekregen dan de voor gaande regeringen
  Vergeet U niet,De Hindustanen en Creolen hebben deze regering sterk en bewust gemaakt,niet de voor af gaande regeringen. En ook niet andere rassen,dus laat je niet gek maken.daarom zou het mooiste zijn laat deze culturen verder samen beslissen voor de komst.
  Toekennen van feestdagen,en het afschaffen van visa s,welke de de mensen gesmeekt hebben,decenia lang,bij de vorige macht hebbers,en dat krijgen ze letterlijk van de huidige regeringen.de wens is in vervulling gegaan.
  Alleen blijft het wachten op de nederlandse regering,die ook een positief gebaar richting suriname moet maken.wat reizen betreft dat onze Surinaamse volk vrij en met respect op en neer kunnen reizen.
  Nederland is enige land in europa en Suriname enige land in zuidamerika kort gezegd,zijn maar 2 landen die zuiver nederlands spreken op de wereld.,Het wordt tijd ,dat er nu toch in de 21 ste eeuw een erkenning gegeven wordt aan beiden landen wederzijds respect is wel op haar plaats.Dus Regering Bouterse doet heus niet zo slecht hoe de oppositie het aangeeft.

  Shivan


  Maak melding

 23. ik weet niet wie meneer john is (nr1)
  Meneer john jouw reactie dat vhp een racististpartij is,slaat nergens op.
  tot heden wordt op raciale basis gestemd, npss(negre pori sranang)is ook een partij voor de neger even als de partij van brunswijk, waarom ga jij zelf niet naar afrika, waar ze nog steeds pinaren, dan zou je anders praten.


  Maak melding

 24. @16,Beste django,
  Wat wil je nu zeggen ? Zegt het a.u.b in vijf zinnnen. Als het je lukt. Zo niet, ga dan een boek schrijven.Heb je waarschijnlijk meer aan.

  Groet,ram ram,( veel wijsheid )


  Maak melding

 25. Nr.2 Wat lul je over de VHP!!! Nee de NPS, PL en de Abop zijn normale nationale partijen die toegangkelijk zijn voor een ieder!!! Hoe je mond liever dicht, want er komt alleen maar onzin uit!!!


  Maak melding

 26. @lalbhadoer

  Als ik het stuk van django lees zie ik geen enkele kans om begrip op te brengen voor jouw mening. Neen je heb geen gelijk, je kan beter het regeringssysteem waar jij zo tegen ben helpen opbouwen in plaats van af te kraken. Als we alles maar blijven slecht praten en ,,zoals django zegt,, niet samen “redden wat er nog te redden valt” dan komen wij ook geen stap verder.

  Kent men hier de betekenis van het spreekwoord “wie zijn neus schendt schendt zijn aangezicht”? Voor alle duidelijkheid: “Wie van zijne nabestaanden/landgenoten/soortgenoten/familie kwaad spreekt, deelt zelf in de schande”.

  Als er geen samenwerking is en iedereen blijft koppig volhouden in zijn eigen mening en ideëen dan bloedt alles ook dood zonder dat er een wapen aan te pas komt. En de verwensingen naar Suriname toe van sommige posters hier op waterkant is al retour afzender. Dit zal deel gaan uitmaken van hun leven.


  Maak melding

 27. de pres. heeft allang gezegd,,,er hangen donkere wolken boven sme ,,,

  na deze periode zal het nog moeilijker regeren worden in surbo..,wie dan aan de macht komt,zal zeker een ijzeren huid hebben en kogelvrij zijn..

  dus je bent gewaarschuwd..


  Maak melding

 28. Wikkileaks, ik hoop het echt niet voor jou want zoiets wens je niemand toe, maar je zal heel anders piepen en fluiten wanneer de criminelen in jou directe omgeving hebben toegeslagen.

  En deze Lalbahadoer weet duidelijk geen ene moer,want de criminele opmars is begonnen na de ´binnenlandse oorlog´.
  Door toedoen en hulp van het Nieuwfront en Nederland zijn heel veel wapens aan het
  jungle commando geleverd, die na de oorlog in het gehele land zijn gaan circuleren.

  Ik ben niemand rekenschap verschuldigd en sta altijd vierkant achter al mijn uitspraken en beslissingen !
  Dino Bouterse en Giovanni Nijbroek moeten nu inkomen met assistentie aan het politie korps
  wat het is meer dan duidelijk dat de politie deze klus alleen niet kan klaren.


  Maak melding

 29. @django
  Volgens de joodse geschiedenis in die tijd van Herodes, werd Jezus van Nazareth behalve alleen voor diefstal en roof, maar ook voor demagogie gestraft. Anno 2011 is een andere tijd, maar ik zie grote gelijkenissen. Het is Déjavu.


  Maak melding

 30. Ik heb weer wat van je geleerd django. Ik weet niet wie je bent, maar jij schrijft dingen waar anderen alleen aan denken maar niet durven uit te spreken. Tegenstanders heb je overal maar net wat jij schrijft hun God maakt korte metten met ze, of in geval van haast kunnen ze ook een beroep op jouw doen..hahahahaha. Thanks django man.


  Maak melding

 31. Beste Milton Fleur.
  Sanede yu yesi tanga so.
  Waar zijn die miljoenen wapen gebleven toe vene aan de macht kwam weet jij dat nog of moet jou herinneren.Dino Bouterse weet het precies waar ze zijn gebleven.Die hele wapen voorraad was verdwenen, een jaar geleden heeft vene keurig alles over gedragen aan Bouterse geen vuiltje aan de lucht toch. Milton wanneer ga jij de zaken eerlijk en feitelijk bekijken want die leugens van jou lukken niet me boi. Als Bouterse zich had gehouden aan zijn afspraken was er geen binnenlandse oorlog nodig. Vene heeft belooft dat er verkiezingen komen en die zijn ook geweest. Bouterse zou terug gaan naar de kazerne in plaats daarvan begon die beest de bevolking te onderdrukken, knechten en te vermoorden.


  Maak melding

 32. Voor ’80 had een ieder respect voor de wet en niemand die er boven stond.Het gezag werd ge-eerbiedigd.Men had respect voor een ieder en de ouderen kregen steeds voorrang.
  Na de coup van de roofzuchtige komediant is het norm verval in een stroom versnelling geraakt.Waar eens andermans leven en goed heilig was,betekent het nu nauwelijks wat.Een jeugd die groeit voor galg en rad.Een jeugd die geweld verheerlijkt.Welk paradijs gaan zij tegemoet?Van de berm?

  Cobie.


  Maak melding

 33. @ 29 Beste muriel Leeflang ,
  Suriname is voor mij een heel dierbaar land! Sinds ik er achter ben gekomen dat een substantieel deel van de bevolking niet wil deugen, is mijn hart gebroken. Zij belijden met de mond “lobie Sranang/swiety Sranang”maar in werkelijkheid geven zij heel weinig tot niets voor Suriname! Deng soort sma een denkie so so….Money,money,…..doekoe en nog maals doekoe !!!En zij bevinden zich in alle bevolkingsgroepen. Hoe kan Suriname op deze wijze vooruitkomen ???!!!! Kortom, deng sma no loby á kodre troe troe.

  @ 30 Milton Fleur,
  Het Junglecommando had de wapens gekregen voor een goede zaak!Dat zij anno 2011 misbreuk maken van de zaak, wat kun je er aan doen?(zoals een kind/mens die een mes verkeerd kan gaan gebruiken)

  En als jouw baas/President zo daadkrachtig(geweldig) is, laat hem dan de zaak op één positieve manier(met wortel en tak)tot één goed einde brengen. Zie je hem(zijn kornuiten)in staat zijn tot daden, waar van generaties kunnen profiteren !!!! Ik zie dat helaas nog niet!Als die dag aan breekt, zal ik niet schromen, om dat óók te benoemen!

  Wanneer andere politieke partijen een potje er van gaat maken,ga ik hier óók benoemen !!!!!!

  Groet,ram ram,goeda hafies (veel wijsheid )


  Maak melding

 34. @django
  Volgens de joodse geschiedenis in die tijd van Herodes, werd Jezus van Nazareth behalve alleen voor diefstal en roof, maar ook voor demagogie gestraft. Anno 2011 is een andere tijd, maar ik zie grote gelijkenissen. Het is Déjavu, daar moet je ook een “neus” voor hebben hè. Leve alle oprechte Surinamers en Leve Suriname.
  eugene


  Maak melding

 35. @lalbhadoer

  Ik wens geen reactie van hielenlikkers waar jij er één van ben. De zuiveraars zullen jou als eerste afslachten, want jij hoort niet in Suriname thuis, maar op de vuilnisbelt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.