Ook Amerikanen mogen visumvrij naar Suriname

16

PARAMARIBO, 6 okt – Ook Amerikanen mogen binnenkort zonder visum afreizen naar Suriname. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het afschaffen van de visumplicht geldt ook Canadezen en inwoners van Unasur, de bundeling van Zuid-Amerikaanse staten.

De afschaffing is eigenlijk al in gang gezet. “Aan enkele Zuid-Amerikaanse landen is al een afschaffingsovereenkomst aangeboden”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Met Argentinië en en ook Indonesië is zelfs al getekend. De Amerikaanse ambassadeur, John Nay, pleit al geruime tijd voor afschaffing. Suriname zou er wel bij varen, omdat meer Amerikaanse toeristen richting Paramaribo zullen trekken.

President Desiré Bouterse kondigde onlangs de afschaffing aan van de visumplicht voor Surinamers in de diaspora. Rond vijf en twintig november, onafhankelijkheidsdag, moet het al zover zijn. “We zijn nu druk bezig met verschillende stakeholders, waaronder de reisbureaus en onze consulaten en ambassades”, aldus Lackin. Ook de luchthaven Zanderij wordt ingericht voor het verstrekken van de vervangende toeristenkaart.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Maar mogen de Suri’s ook visumvrij (op basis van reciprociteit) de VS binnen ?????

  En visumvrij zal het niet worden want bij elke grens(post) zullen de toeristen zich tegen betaling moeten registreren.

  Any way, een positieve ontwikkeling voor het land en vloeit het geld van de buitenlanders direct in de Surinaamse staatskas.


  Maak melding

 2. Tja, eerst zien dan geloven.
  Laten we positief afwachten
  Dit zal een hele rijkdom betekenen voor Suriname.
  Guyana heeft dit altijd gehad.


  Maak melding

 3. Kan je dan ook visum vrij naar de usa reizen uit zanderij..,

  dat zou een gewelige hoost worden..vooral voor onze onder-ontwikkelden..denk maar aan de niets nuttigen die dagelijks hangen en niks doen..


  Maak melding

 4. Moeten de amerikanen ook een toeristen pas aanschaffen?????
  Of is de toeristen pas alleen voor de Surineds? Indien ja dan is er werkelijk sprake van poer broekoe weer broekoe en is dit alleen maar een soort tegemoetkoming die werkelijk als een sigaar uit eigen doos door het leven zal gaan. bah


  Maak melding

 5. Hhahahahaahah dus geboren surinamers en diaspora komen op de laatste plaats.
  Die hele eiereten is dat Megebendeleider politiek wil scoren stelletje grappenmakers.


  Maak melding

 6. Wat zal dan de prijs zijn van de toeristenkaart, als het even duur is als de visum, hoeft het dan voor mij niet. want dan zijn wij even ver. op zanderij zul je meer ellende creëren door vorming van elle lange rijen. je zult dan weer uren in de rij staan om een toeristenkaart te kopen, nadat je al 9 uren in de kist hebt gezeten .

  bedenk een gemakkelijke oplossing. bied de verkoop van toeristen kaart bij de reisbureau.


  Maak melding

 7. Hoe waarschijnlijk is het dat toeristen die Suriname wilen bezoeken zich hiervan laten weerhouiden omdat ze moeten betalen voor een visum. De opmerking van de ambassadeur waarin hij zegt dat er meer toeristen Suriname zullen bezoeken is dan ook onzin.
  Surinaamse politici zijn er dan ook ingetrapt. Nadenken jongens, het geld van de visa ben je nu kwijt en je krijgt er niets meer voor.


  Maak melding

 8. Goed begin ! Blijf op letten, wat er op termijn gaat gebeuren. Delano, je dagen zijn geteld ! Mind my words !

  Groet,ram ram,goeda hafies( veel wijsheid )


  Maak melding

 9. Als ze het geld op Zanderij kunnen krijgen, dan waarom wachten tot Amsterdam de cash cow post naar de behoeftige leden van de BV Bouterse??? Wie gelooft in de goede bedoelingen van deze regering, komt er steeds weer achter dat het gaat om een dode mus. Als de Diaspora terugkeert zijn de dagen van de BV Bouterse geteld, want ha! als er mensen zijn die hun rechten kennen, zijn zij dat wel. Het wordt nog lachen.


  Maak melding

 10. R.Lalbhadoer.
  Als we naar die geweldige plannen kijken van deze regering die iedere dag de eter in wordt gegooid dan kan het niet anders dan dat wij binnenkort in paradijs op papier gaan leven daar in SU. Dit doet mij denken aan de hoogtij dagen van het communisme, de tijden van Erich Honecker en Nicolae Ceuasecu. volgens mij heef Megabendeleider DDB een Blauwdruk van Fidel Castro gekregen.


  Maak melding

 11. Ben inderdaad benieuwd of de Amerikanen ook een toeristenkaart moeten kopen en of dit evenduur is en/of is dit alleen maar voor de melkkoe, diaspora volk en tweederangs burgers van Suriname, nl. de Surineds geldt..


  Maak melding

 12. “Suriname zou er wel bij varen, omdat meer Amerikaanse toeristen richting Paramaribo zullen trekken”

  Hoe verzin je het. USA toeristen zullen naar tropische oorden gaan waar ze geen geld moeten betalen om het land in te komen. Suriname is al een vreselijk duur land om er je vakantie te vieren. Voor nog geen € 499 vlieg je naar Aruba en heb je een *** hotel en betaal je GEEN visumkosten. Tel uit je winst


  Maak melding

 13. Beste Shaan,
  Als ik mij goed herinner, zijn er 6 loketten waarbij een douanier zit om de paspoorten stempelen.
  op Schiphol bij de check-inn, sturen ze jou naam al voordat je bent geland.
  Dus namen van a-f en g-m, van n-t en u-z, dit zijn pas vier loketten, dus die andere 2 loketten zijn voor ouderen, die sneller geholpen willen worden.
  Dan ben je gauw klaar met je visum op Zandereij, tijdens het w8en op je bagage, heb jij je visum al op zak.
  En die boyzz ’n girlzz hier in Adamop de Consulaat, hebben meer tijd voor de Suri’s die hier studeren. Kabinet van Bouta kan zelf checken welke student goed ijverig bezig is, dus komt het al met al op zijn pootjes.

  En voor degenen die zeggen dat MC als politiek blok niet meer terugkomt of dat soort dingen enzo, jullie maken jezelve blij met 1 dode mus. Want deze Partijen hebben de uitverkoop van Suri tegen gehouden, de NH wat nog in de grond zit, wordt verkocht of voor leningen als onderpand gegeven. Goed bed8 van MC., nooit in die richting ged8. Alsdan de NH naar boven wordt gehaald, of te gelde wordt gemaakt, kan Suri de leningen betalen. Ga zo door MC., en jullie komen terug na de volgende verkiezingen.
  Vriendelijke Groeten, Henky……………


  Maak melding

 14. Dat ding is zo bedoeld, boyzz ’n girlzz hiero,….

  Je hoeft niet 2 keer te w8en om van je vakantie te genieten. Nu is het zo, dat je moet w8en op je visum uit Adams Consulaat, je btaald dus in Adam, voordat je naar Schiphol gaat om te vertrekken.

  Straks hoef je alleen maar 1 ticket op zak te hebben, en je vligt weg naar je thuis, op Zanderij koop je je visum, je moet daar wel w8en, intussen wordt je bagage op da transport band gelegfd voor vervoer naar de aankomsthal te Zanderij.

  Als je klaar bent met je visum-stenpel en je hebt betaald, mag je zo naar de vertrekhal om je bagage op te halen en je zit zo in 1 taxi of als je fam. je komt hale, ben je zo weg naar je thuis.

  Veel plezier, koop all-1 1 ticket en je vliegt zo naar Surinen. Nogmaals veeeeel plezier…..
  Vriendelijke Groeten, Henky……………..


  Maak melding

 15. maar het is nogsteeds heel moeilijk voor de surinamers als zij naar nederland of america of wel naar een van de andere landen te bezoeken voor hun vakantie.Wordt er nog daaraan gedacht?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.