Surinam Airways in 2012 financieel evenwichtig

9

PARAMARIBO, 5 okt – De SLM kan in 2012 de rode cijfers ontstijgen. Dit zegt bestuursraadvoorzitter Gerard Brunings. Het optimisme zit er goed in. De cijfers worden met de jaren beter. Het bedrijfsverlies is nog nooit zo laag geweest de laatste jaren.

Volgens de boeken is het balansverschil ongeveer een miljoen dollar. Een jaar terug was dat nog drie miljoen. “We bestrijden de verliezen op twee fronten”, zegt Brunings tegenover de Ware Tijd. Ten eerste wordt zoveel mogelijk getracht de inkomsten te verruimen. Aan de andere kant worden bezuinigingen doorgevoerd. Onder meer wordt gekeken naar overeenkomsten voor dienstverlening.

Die moeten zo voordelig mogelijk zijn. Dit geldt ook het leasen van vliegtuigen en verzekeringen. De leiding heeft nu de blikken gericht op langere vliegafstanden in de regio. Suriname moet als een hub kunnen dienen van en naar andere bestemmingen. Dit kan op den duur meer geld in het laatje brengen. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Air Transport World is de SLM de derde grootste verliezer in de regio.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Nutteloos!

  Een nutteloos bedrijf als je de geschiedenis er maar even bij haalt. Vanaf dag nul werden er verliezen geleden en is er nog nooit sprake van kiet spelen geweest, laat staan winst maken.

  De aandelen die de Staat in dit bedrijf heeft zijn bedoeld voor het naar hartelust en onbeperkt reizen van Staatslieden.

  Als SLM geen winst maakt en alsmaar verlies lijdt, wat is dan nog het bestaansrecht?
  OK, de SLM biedt werkgelegenheid, maar is dit eeuwig durend verlies lijden geen aanduiding om de stekker eruit te trekken?
  Zeker als de salarisdruk hoger is dan de inkomsten. Een nutteloos bedrijf dus.


  Maak melding

 2. woeha woeha woeha, boi na soso lafoe joe kang lafoe. SLM uit de rode cijfers! vrij vertaald “SLM zal winst maken (VOOR BELASTING)”. MA DANG HOE DANG vraag je jezelf af. Het percentage personeelskosten uitgedrukt in een percentage van de omzet is nog steeds niet in hetzelfde als bij de andere vliegmaatschappijen (benchmarking in de sector). SLM lift mee met wat Air France en KLM willen gesteund door de regeringen in Suriname en nederland.
  ma da hoe wil je winst maken zonder rationeel en met gezond boerenverstand een bedrijf te runnen?
  Voorbeeld:
  SLM verhuurt aan de eigenaar (Overheid) tegen betaling (en fors ook) haar enige vliegtuig voor lange afstanden terwijl de commerciële vluchten hieronder moeten lijden.
  Dit is dus een soort subsidie toch.
  Ik kan ook winst maken in mijn bedrijf als ik iedere dag zoveel komt kopen in mijn bedrijf dat alles op die dag is uitverkocht. Ja dan maak ik winst.
  je zou zeggen dat ik op deze wijze ook zwart geld omzet in wit geld en dit noemt men fraude (definitie van fraude)
  Woeha Woeha Woeha ik verga van het lachen.


  Maak melding

 3. Meneer Brunings: wanneer worden de jaarcijfers (van de afgelopen 25 jaren) van onze national carrier bekend gemaakt ?
  Het is een leuk (marketing en verkoop)verhaal om nu te stellen dat het balansverschil is teruggelopen van 3 tot 1 miljoen dollars, maar hoeveel was dit 5, 10, 15 en 25 jaar terug ?

  Hoeveel geld is er de afgelopen 30 jaren allemaal over de balk gesmeten door de jongens van de SPA ???
  Laten we wel wezen beste mensen, die 2 miljoen dollar die de SLM heeft verdiend tussen 2010 en 2011 had de kas in principe moeten spekken ipv oude schulden (van het NieuwFront) af te lossen.


  Maak melding

 4. Ik ben zwaar teleurgesteld in de wijze waraop RVC Voorzitter Brunings te werk gaat mbt de SLM. Had verwacht (gehoopt) dat de SLM danig zou worden gereorganiseerd maar wat ik alleen zie is het vervangen van de ene groepering (voornamelijk SPA en VHP) door de andere (NDP? Ik weet niet uit welk politiek huis dhr Brunings komt)

  Maar zijn visie op het luchtvaartgebeuren is echt heel erg beperkt en conservatief. Een luchtvaartmaatschappij behoort niet in overheidshanden te zijn maar in handen van private investeerders.


  Maak melding

 5. je hoort niks anders dan dat de s.l.m. verlies lijdt..letwel verlies lijdt..

  de k.l.m maakt op deze zelfde route zanderij-schiphol dikke winst en wel elke kwartaal van het jaar..

  hoe is dit mogelijk,terwijl vrijwel elk vlucht volgeboekt v.v. vliegt op de route….

  na dertig jaar op deze lijn,kun je het domme volk niet meer dom houden..


  Maak melding

 6. Rond uit BELACHELIJK !!!! SLM en winst maken. Weten die gasten het verschil tussen Brutowinst en Nettowinst ! Kunnen zij wel Kosten en Batencalculatie maken ?????

  Groet,ram ram,(veel wijsheid !)


  Maak melding

 7. Star alliance, One-world, KLM-Airfrance, allemaal alliances, mergers, samenwerkingsverbanden, SLM is een van de slechtsdraaiende luchtvaartmaatschappijen. SPA en VHP???? De broer van Brunsie zit langer dan 5 jaar in de regering, kinderen en familie van Somo geaccommodeert, in de Business Class, terwijl andere betalende niet meemogen. Zolang SLM niet in zo een alliance stapt zullen ze verliezen en is het idee van een hub naar het achterland, alleen maar een idee van een grote opportunist.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.