Korpschef: criminaliteit in Suriname neemt af

21

PARAMARIBO, 5 okt – De criminaliteit in Suriname is aan het afnemen. Dit stelt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Burgers en ook politici mogen misschien een andere indruk hebben, maar de cijfers zijn daar. Van een misdaadgolf, zoals parlementariër Shailendra Girjasing die vaststelt, is al helemaal geen sprake.

Volgens Girjasing gaat elke golf gepaard met verruwing. Hij ziet de autoriteiten weer opdraven met statistieken om zo’n golf te ontkennen. “De statistieken wijzen uit dat de criminaliteit een dalende trend vertoont in de afgelopen twee maanden”, zegt Tjin Liep Shie. Die statistieken worden binnenkort gepubliceerd om iedereen te overtuigen. Girjasing houdt het op een golf met vernietigende gevolgen.

Burgers worden in hun huizen overvallen en tot bloedens toe mishandeld. Het ergste is volgens Girjasing dat de politie bepaalde gevallen verzwijgt. Tjin Liep Shie maant tot voorzichtigheid aan. De kans is altijd groot dat gevallen overtrokken worden als slachtoffers zelf naar de media stappen. “De afgelopen periode zijn er heel wat wilde verhalen in de media verschenen die voor paniek hebben gezorgd.”

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Met de gekozen onberechte mensenrechten schenders,moordenaars, drugsbonzen, geweldenaars,bankrovers aan de macht, dankzij de oliedomme aanhangers is het een bewezen feit dat de criminaliteit hardere vormen aan het nemen is, en ook een stijgende lijn aan het vertonen is. Straks komen ze nog met een rapport dat moord geen misdaad is. want anders zouden oliedomme aanhangers van een moordenaar niet op hem stemmen als leider. Straks krijgen we ook te horen dat marihuanagebruik ook geen overtreding meer is, maar voor ritueel gebruik mag worden gebruikt, zoals bij rastafaian misidjunk…straks hoor je ook dat bankroof niet zo misdadig is want ook de omgekochte rebel is nooit daarvoor berecht. De criminaliteit zal erger en driester worden. Na wang tra winti e waai, wang didibri wintie. De oliedomme aanhangers krijsen als bezetenen…stree de foe stree di di bri na oeng fisimang. Leve de gekozen misdadigers en criminelen aan het bewind. WANT DAT IS EEN ONMISKENBAAR FEIT.


  Maak melding

 2. Paramaribo – Het wordt niet uitgesloten, dat de vergiftiging van het gezin van politie-commissaris Hendrik Setrosentono, niet uit criminele hoek komt. Het Korps Politie Suriname houdt in het onderzoek, dat nog gaande is, alle ‘opties’ open. “We hebben wat punten die wij nu verder aan het onderzoeken zijn en hopen dat wij in de komende twee weken nadere mededelingen kunnen doen over het verdere verloop van het onderzoek”, zegt waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.

  ……dit soort scenario’s worden in het leven geroepen om wantrouwen en anarchie te creeren in het politiekorps….net als in jaren tachtig weet men bliksemsgoed uit welke hoek deze laffe moordpoging komt. We hoeven de geschiedenis op het net even na te gaan. De nieuwe criminelen wind om tegenstanders uit de weg te ruimen is zo erg geworden dat men nu niet alleen de vader, maar ook het hele gezin wil opruimen. Met onberechte misdadigers aan de macht wordt het leven steeds onveiliger en zullen mensen elkaar minder gaan vertrouwen en respecteren. Moordenaars hebben de domme aanhangers gewild, een moordadige maatschappij is wat zij zullen krijgen, die ezels.


  Maak melding

 3. Ijaaaa , hoor , t-l-s , keep on dreaming your wishfull thinking .
  Waar haalt deze man t lef om dit te stellen ?
  t Is echt een meewarig zootje dat de massa wil laten geloven in datgene wat zij in de publiciteit brengen , de zogenaamde “succesjes” om de incompetentie te maskeren.
  Zwaar zielig , maar de groep in de samenleving , die t aan den lijve ondervindt , die weet wel beter.
  Aan girjasing wil ik de tip geven om t woord “”verruwing “”te googlen . Wellicht dat hij t verschil in betekenis doorkrijgt , en t nooit meer gebruikt in de context met criminaliteit


  Maak melding

 4. Ik laat me niet beïnvloeden door de statistiek ik wil alleen weten hoe veilig het is in Suriname na 18.00 avonds.Kun je de straat op zonder dat je geroofd word?Ik ben op weg naar Suriname met mijn kinderen.


  Maak melding

 5. Ha…Ha…dit noemt men nou verbloemen,iets wat wij surinamers kampioen in zijn.Er wordt geroofd en gemoord en gestolen,dat weet elke surinamer.Er is bijna elke dag een roofoverval en of inbraak,met geweld.Wat kraait deze tjin liep shie uit zijn nek.Hoe kun je dit allemaal gaan bannen als de hele rametam uit dieven en moordenaars bestaan.Is het niet duidelijk genoeg,dat op alle belangrijke posten vrienden ,kennissen,en familie zitten.Als ik zo leest naar de reactie,s van derden op deze site,dan denk ik terug aan de jaren 55—75,de denkbeelden zijn nog steeds het zelfde,koeli,blaka-mang ,japanesie enz…..er is totaal geen verandering in gekomen.De denkbeelden van pengel en lachmon,de nazaten hebben het overgenomen.triest,,,en nogmaals triest.


  Maak melding

 6. De minister van Justitie, mr. Martin Misiedjan, heeft op donderdag 29 september jongstleden samen met de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, John. R. Nay, de “Letter of Agreement on Narcotics Control and Law Enforcement between the Government of the United States of America and the Government of Suriname (LOA)” ondertekend. De LOA houdt in, dat …

  er een overeenstemming is bereikt om uitvoering te geven aan projecten, die het “Caribbean Basin Security Initiative (CBSI)”ondersteunen.

  …..Hahahhahaahahahahahahahahahhahahahahahahaahhaha…alleen voor de pour la vorm…want een ding is zeerzeker…..drugscriminaliteit is sterk stijgende en in de toekomst ook in het binnenland de drugslabs. zullen overtoeren gaan draaien. Een jaar regeren met als resultaat nog meer drugsverslaafden Commewijne, stad, her en der met 50% gestegen. Al die zwervers die worden afgemaakt zijn 90% aan drugs verslaafd. Ze krijgen van hun opdrachtgevers voor elke dode zwerver een buidel geld. Want laten we eerlijk zijn, welke jongeren gaan dit risico gepakt te kunnen worden voor het doden van je naaste als hobby doen. Echt geen ndp domme aanhangers, maar gewetenloze moordadige beesten zijn het, net als degenen op ze ze stemden. Onberechte moordenaars. Wee dit volk en de oliedomme aanhangers. De criminele vloek wordt met de dag groter en groter.


  Maak melding

 7. En geen woord over de kwestie Peneux en het verdwenen lijk!Ook de diverse radiostations willen er blijkbaar hun vingers niet aan branden,want er word met geen woord over gerept.A torie é TINGIE!


  Maak melding

 8. Heeeeeeee, what’s up…..doc…..
  yyyeeeaaaaahhhhh,,,leve de misdadigers aan de macht onberechte mensenrechten schenders dankzij ….vul maar zelfs in…what’s up doc.?


  Maak melding

 9. Maar natuurlijk is de criminaliteit afgenomen, en dat is precies wat Tjin Lip Sie bedoeld. Als we kijken naar de aantallen roofovervallen, roofmoorden, inbraken enz. vanaf 1 jan 2011- 1 oct 2011, dan is er duidelijk sprake van een afname vergeleken met de voorgaande jaren in dezelfde perioden.

  Dat een vhp dit niet wil onderkennen komt omdat het een duidelijk bewijs is van hun falende beleid de afgelopen jaren.

  In 2006 was bijv. de criminaliteit zo erg dat men schreeuwde om de doodstraf weer in te voeren. Tijdens front wilde men Surinamers bewapenen voor hun eigen veiligheid enz.


  Maak melding

 10. ach ja zal t niet zo zijn dat Tjin Liep sie aan zijn volgen “STER”op zijn schouder denkt en zo zijn pensioen al vast keurig regelt…. of is het toch dat er voor t eerst in de geschiedenis van t bananenrijk iets klopt van cijfers….. Tang boeng srananang man…country


  Maak melding

 11. Humphrey Tjin die Liep en a mang Shie maar eenmaal thuis aangekomen a mang draai a verhaal omdat statistisch gezien een statisch verhaal hem beter leek om niet partijdig over te komen.


  Maak melding

 12. Weerloze vrouw van 77 vermoord in haar huis is toch schandalig en maar roepen dat de criminaliteit afneemt. Het wordt tijd dat surinamers de straat opgaan om te eisen van de regering dat ze een halt toe roepen aan deze misdaden.


  Maak melding

 13. Korpschef van politie Humphrey Tjin Liep Shie; Zoals u wellicht ook weet, er zijn statistieken en er zijn feiten. Met statistieken kun je altijd manipuleren (sjoemelen) naar je eigen hand zetten. Feiten (waarheden) Kun je niet omheen!

  Zoals u ook weet; Some people you can fool all the time, but you can`t full all the people all the time! Beste Surie`s kom op voor je recht !

  Groet,ram ram,goeda hafies (veel wijsheid !)


  Maak melding

 14. Afu sensie,
  Als je een kromme mond kreeg voor liegen en bedriegen dan was jou mond al tot jou oor.
  Santokhi heeft een wet voorstel gedaan om burgers meer berscherming te bieden binnen hun huis, dit is wat anders dan de CTU van bouterse die buiten alle regels en wetten valt.


  Maak melding

 15. Gekke wikileak

  Het was geen wetgeving m ze meer bescherming te bieden in hun huis.

  Het was een wetgeving om zichzelf te beschermen in hun huis, maar waarom dan als Suriname zo veilig was tijdens front. Waarom werd er geroepen om de doodstraf weer in te voeren.

  Weet je wat buiten elke wet viel, die gewapende macht die Santokie had gecreerd en waar niemand iets van af wist, je weet toch die gasten die door de cia en fbi werden getraind met speciale wapens, en dit allemaal op basis van een ministerieel besluit.

  Welke taakomschrijving hadden ze, wie betaalde ze, wie had de leiding?


  Maak melding

 16. Het ergste is nog dat dat deze man er zelf in geloofd.
  Als je bepaalde zaken niet meer onder criminalteit rekent omdat het zo gewoon is geworden dan is de criminalteit inderdaad minder geworden.
  We gooien, huiselijk geweld, geweld tegen zwervers, steekpartijen ed eruit. Alleen de moorden waarbij het niet echt de opzet was, bijvoorbeeld omdat je nog geld kreeg van de overledenen die rekenen we mee.


  Maak melding

 17. Afu sensie ,
  Daar gaan we weer ik ben niet hier om het santokhi om te nemen wat ik weet is dat er speciale politie eenheid was om santohki en andere mensen te beschermen tegen Bouterse en zijn drugscriminele Bende, dus dan neem ik aan dat deze mensen vallen onder de politie reglement, verordening en onder het ministerie van justpol.
  CTU is apart in het leven geroepen om Bouterse beschermen het is een privé leger van Bouterse dat onder leiding staat van zijn criminele zoon zonder wettelijke basis. zelfs
  De ministerie van justpol weet niets over deze dienst niemand weet wat over deze dienst.We weten hoe het in het verleden is gegaan met deze geheimzinnigheid. Misschien kan jij die militaire instructeur uit Cuba en Libie nog herinneren en de gevolgen daarvan. de Amerikanen hebben DDB toen duidelijk maakt dat het afgelopen moest zijn met die militaire instructeurs uit Cuba en Libie hij wist niet hoe snel hij ze het land uit moest zetten.Bouterse heeft de wereld laten zien wat hij in staat is te doen met zijn gewapende macht moiwana, 8 december 1982, radio stations, kranten gebouwen Politie bureau. Bouterse is een megalomaan gek met heel veel bloed aan zijn klauwen.Hij heeft kortgeleden keurig laten zien hoe hij in werkelijkheid is te Redi Doti de beelden zijn opgehaald bij de stvs door zijn privé veiligheid mensen weet jij dat nog?
  Afu sensie kan jij mij vertellen wat de bevoegdheid is van CTU?
  Conclusie Bouterse gebruikt zijn gewapende macht om te doden en te intimideren.
  Santokhi gebruikt het om veiligheidsredenen.


  Maak melding

 18. Wikileak dit soort redeneringen krijg je wanneer je met een brok haat door het leven gaat, zaken op zijn juiste merities bekijken, rationeel en nuchter denken zit er bij jou niet meer in.

  CIVD is eenbeveilingsorganisatie die ministers en andere belangrijke personen beveiligd.

  Wanneer een minister zijn eigen beveilingsorganisatie opricht zonder dat de DNA zich daarover heeft uitgesproken, tekenend voor de bananen republiek die front van Suriname heeft gemaakt.

  Nogmaals een beveiligingsorganisatie die door buitenlandse machten is bewapend en getraind, wie zaten er precies in, wie had de leiding en wat was hun doel.

  CTU is opgericht met een duidelijk doel, door een Presidentieel besluit opgericht, dit allemaal valt binnen de grondwet, tokkie zijn organisatie NIET.

  De President is niet gek, toen ze door hadden wat tokkie had opgericht en geen enkele papierwerk voor te vinden was, die hele onduidelijke structuur en bewapening door het buitenland, was men genoodzaakt CTU op te richten en de ministers extra te beveiligen. De belangen zijn groot, men zou niet schromen moorden te plegen omdat men niet in het regeercentrum zit.

  Snap je het. Laat dat emotioneel geklets achterwege, het blokkeert je verstand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.