Politicus: Politie zwijgt misdaad in Suriname dood

16

PARAMARIBO, 4 okt – De politie verzwijgt bepaalde misdaden. Dit zegt parlementariër Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP). Vooral berovingen in woningen halen de voorlichtingsdienst van de politie niet. Dit gebeurt kennelijk in opdracht.

Sinds twee parlementariërs van de coalitie fel uithaalden naar de feitelijke berichtgeving van het korps, is het een stuk minder geworden. Nu worden burgers in huis aangevallen en mishandeld, zonder dat de rest van de samenleving er erg in heeft. “Ik denk dat de politie de opdracht heeft gekregen het te verdoezelen”, zegt Girjasing tegenover RBN. Het neemt niet weg dat mensen schade lijden.

Er is ook een trend waar te nemen in het gedrag van criminelen. Paramaribo wordt meer beveiligd, dus verplaatsen zij zich naar de rand, onder meer Commewijne. “Bij elke misdaadgolf krijg je ook een verruwing, aldus Girjasing. Er in het parlement over beginnen lijkt bij voorbaat onbegonnen werk. “We kennen het antwoord al, statistieken en statistieken.”

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. De bekende DDB tactiek. Als er kritiek is dan zoek je een zonde bok om de kop af te hakken en je manipuleert de cijfers voor de komende periode.
  Niet alleen ondemocratisch en volledig in strijd met zijn beloofd transpartie, maar ook buitengewoon gevaarlijk voor het land en volk.

  Laat mij verduidelijken. Als de overvallen op huizen bewust uit de statistieken gehouden worden lijkt het op korte termijn dat DDB het goed doet. Maar op iets langer termijn zal he volk er zwaar onder leiden. Immers zowel de DNA als binnen de politie worden minder middelen en aandacht gegeven voor deze misdaden omdat de statistieken dit niet rechtvaardigen. Op de begroting wordt minder geld vrijgemaakt voor de bestrijding.
  Het gevolg van dit handelen zal zijn dat deze misdadigers vrijspel hebben en dat nog meer van hun matie een carrierre gaan zoeken in deze misdaad. De paradox die dan optreed is dat deze misdaad juist sterk zal stijgen terwijl de regering doet alsof het juist verminderd.

  Het heeft er alle schijn van dat we inmiddels al in de tweede fase van explosieve groei van deze misdaden zitten. Het brute geweld en de schaamteloosheid van enkele misdaden die recent wel in het nieuws kwamen lijken dit beeld te bevestigen.

  Mensen laat U niet weer belazeren. Dwing de regeing en overheid met alles wat U heeft om echt openheid van zaken te geven, dwing echte transparantie af, vervolg en kruizig de manipulators die de feiten verdraaien.


  Maak melding

 2. Ja ja mensen, en het klopt….

  Maar het verzwijgen of zelfs niet vervolgen van een verdachte, of nog erger, het niet opnemen van aangifte

  Dit zijn zaken die ook al tijdens regering NF speelde. Was men toen blind?

  De rechterlijke macht zoals rechter Charan, notarissen o.a. Soerdjbalie, politie, advocaten als Truideman en Moerahoe een groot corrupte bende….. ofwel dit crimineel netwerk!

  Justitie en politie zijn al jaren op de hoogte van de corrupte praktijken door genoemde corrupte honden.

  Waar blijft de klasse justitie die Bouterse iedereen beloofde?.

  Mijn goedevriend is in Suriname opgelicht (2008). Niemand deed iets voor hen, achteraf bleek dat de politie was omgekocht reden waarom zijn geen aangifte wilden opnemen.

  Een bekentenis van de oplichter is aan rechter Charan aangeboden. Deze zwijn weigert om uberhaupt naar die beelden te kijken, is bevriend geraakt met de oplichter en zijn vrouw, heeft een flinke som geld van de oplichter ontvangen voor een uitspraak in zijn voordeel. Dat heeft deze rechter ook gedaan. Na het verkrijgen van een vonnis heeft de oplichter zelf lopen vertellen dat hij €15000,00 aan rechter Charan heeft betaald.

  Het JUSPOL, HOF, Parlement en secretariaat zijn op de hoogte gesteld van deze kwestie.

  Maar de rechter wordt niet aangepakt…..

  tuurlijk, dit verstaat BOUTERSE onder democratie…

  S.Autar


  Maak melding

 3. Minister Misiedjan typeert de criminaliteit in de afgelopen periode als “incidenten, die wij niet kunnen vermijden”. Hij erkent dat deze voorvallen de samenleving “terecht de wenkbrauwen heeft doen fronsen, maar dit zijn momenten die wij altijd zullen krijgen”. De structurele vorm van criminaliteit waarmee de samenleving enkele maanden terug geconfronteerd raakte, zou volgens hem voorbij zijn. Hij is ervan overtuigd dat ook deze daders opgepakt zullen worden.
  De JusPol-minister blijft positief over de inspanningen van het Korps Politie Suriname (KPS), maar vindt dat de opsporingsambtenaren met meer bevoegdheden bewapend moeten worden. Met name wetten op Bijzondere Opsporingsbevoegdheden (BOB-wetten) wil Misiedjan uitbreiden en de camerabeveiliging in de binnenstad wil hij zo gauw mogelijk van de grond krijgen om criminelen zo bij te benen. Het verhogen van straffen voor criminelen met de bedoeling hen af te schrikken, “is een discussie die gevoerd moet worden” volgens Misiedjan. Hij is niet zeker of hogere straffen ervoor zullen zorgen dat de criminaliteit afneemt. De meningen verschillen hierover en er zou volgens hem een onderzoek moeten komen.-.

  Hahahahaahahahahahahahahahahaha..zijn veiligheid en dat van alle marionetten die deze moordenaars/drugsbonzen regering in stand houden is geregeld. De hardwerkende ondernemers, de rest van de bevolking heeft het nakijken, gelukkig ook de oliedomme aanhangers. hahahahahaha.met onberechte moordenaars zal de criminaliteit verder stijgen.


  Maak melding

 4. Paramaribo – De reden waarom een man gisterochtend vanuit een voorbijrijdende auto is doodgeschoten, is nog onbekend. De voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname wacht het onderzoek in deze zaak af om dit te vernemen. De identiteit van het slachtoffer is eveneens nog niet bekend bij de dienst.
  ……..de moorddemon begint bezit te nemen van enkele aanhangers van de nationale demonen partij.


  Maak melding

 5. Tja, dpoodschieten daar doen wij niet aan.
  De doodstraf daar doen wij ook niet aan
  Heropvoeden daar hebben wij nooit van gehoord
  Normen en waarden dat kennen wij niet
  Wat kennen wij dan wel en wat moeten wij hoeraan doen??????


  Maak melding

 6. de “verruwing” van Martin Misidjan heeft geleidt tot de Protocol van Panca, en dus komt er alleen maar succesverhalen in de Media!!!

  ,,,,wij hebben weer een 20-tal kettingrovers in de kraag gevat,,,,

  Een roof voorafgaand aan mishandeling/verkraching met als gevolg de dood,…..ach wat!!!

  Panca weet niet beter,..Martin is ermee opgegroeid!!!

  …………….ADVIES………….

  Chemisch castreren deze rovers opdat zij zich niet kunnen voortplanten!!!


  Maak melding

 7. Zolang de hoofd van de politie, een soortgenoot is van de criminelen, die meerdere malen, overtuigend al heeft laten kennen, voor deze criminelen op te zullen komen, zal er helaas, vrees ik, geen eind komen aan deze wrede daden. Ook heb ik begrepen dat het occuperen van grond bewust georganiseerd wordt door leiders van deze groepen.

  Het is anderzijds ook de schuld van de slachtoffers die veels te egoistisch bezig zijn. Helaas geen eenheid hebben. Een vinger in een hand kan niet veel doen, maar als je van vijf vingers een vuist maakt kun je grote daden verrichten.


  Maak melding

 8. Vervloekt zijn moordenaars en al degenen die moordenaars aanbidden. Criminaliteit zal nog ergere vormen aannemen. Dan komt de avondklok. Verbod op samenscholing. De militie wordt wederom in het leven geroepen. Censuur. Controle op valutabezit, vele verboden en dereten alla back to the eigthies, schaarste.Wie het niet willen of kunnen inzien en horen……..de paarse na dedesma partij karavaan trekt verder…..naar…the eigthies. Met dank aan de oliedomme dwaze aanhangers met duivelpastoor django…….stree de foe stree didibri na oeng fesiemang krijsen vele bezeten aanhangers…..leve de misdaad.


  Maak melding

 9. De toenemende criminaliteit en onveiligheid zijn heel belangrijke oorzaken dat veel toeristen hun vakantie in Suriname afzeggen en afreizen naar veiliger oorden ( en goedkopere!)


  Maak melding

 10. De Politie in Su is staastvijand nmr1!Een ieder die dit ontkend is blind en doof of eet mee uit de pot!!Door en door corrupt!Iedere politie man in Su heeft zijn prijs!Zelfs diegene die op bepaalde radio stations proberen dit te weerspreken.


  Maak melding

 11. Ik zou zeggen slachtoffers van roofovervallen, moord en verkrachting. Verenigt u in een politieke partij en wijzig wetten die het mogelijk maakt deze beesten te elimineren. Jullie zijn in een meerderheid maar laten jullie je afslachten door een minderheid. Eenheid maakt macht, zeggen ze… Dom, dom, dom…..

  Ik kan me het niet voorstellen dat jullie het leuk vinden als jullie, ondernemende, soortgenoten, vaders, moeders, zuster, worden beroofd, vermoord en verkracht.


  Maak melding

 12. Deze hele poppenkast regering is een facade tegenover de buitenwereld, er wordt meer verzwegen om het volk niet af te leiden van de gruwelijke misdaden. Ze willen geen angst zaaien omdat men weet dat het afgelopen is met toerisme en economisch herstel.
  Ongelofelijk dat het volk tijdens verkiezingen zich steeds vol vreet met gratis bruine bonen en zoutvlees maar ze vergeten een ding dat hum stem wordt gekocht.
  I rest my case


  Maak melding

 13. Determinist,
  Maar liefst drie van de vijf vingers, waarvan 1 neutraal en 1 daadwerkelijk wijst, zijn op jou gericht. Watch out!!!

  Wie ben jij een zondaar gelijk ik. Indien niet daag ik jou uit om de eerste steen te werpen.


  Maak melding

 14. @determinist

  Goed dat jij jezelf vervloek anders zou ik dit voor je hebben gedaan. Alles wat jij uitkraamt krijg jij terug. Wie de bal kaatst zal hem terug krijgen, god en de duivel zijn één en dezelfde, kijk achter je!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.