Onderwijs in Suriname veel te lang het stiefkindje

5

PARAMARIBO, 4 okt – Het onderwijs is veel te lang verwaarloosd. Dit zegt parlementsvoorzitter Jenny Simons na een reeks bezoeken aan scholen. De verwaarlozing is niet alleen te merken aan de fysieke uitstraling van scholen. Ook de kans van slagen is systematisch beperkt.

Alsof niets anders werd bedoeld dan zo min mogelijk mensen te ontwikkelen. “Aan de president, de minister (van Onderwijs & Volksontwikkeling, red.) en mezelf zeg ik, we hebben het onderwijs de laatste jaren aan een kant geschoven. Het hele systeem lijkt kinderen zoveel mogelijk achter te moeten houden en nu en dan glipt er eentje door de mazen”, zegt Simons. Ze wil een drastische omslag.

Daar zullen regering en parlement zich voor moeten inzetten. “We zien dat de minister reeds concrete stappen onderneemt”, aldus Simons. Simons wil dat parlementariërs vaker langs de scholen gaan om de effecten zelf waar te nemen. Overigens zijn er schoolbesturen die anders tegen de leveringen vanuit het ministerie aankijken. Het is hetzelfde ministerie dat er maar niet in slaagt de bewaking van de scholen te regelen. Het meubilair wordt zo weer gestolen. Het is dan dweilen met de kraan open.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Look who’s talking……dit is vanaf 1980 het geval, wie herrinerd zich niet de vele gevallen dat men vroegtuidig de scholen moesten sluiten, vanwege de militaire dreigingen. Zie het resultaat na dertig jaren.hahahahaha. met onberechte moordenaars en drugsbonzen als leiders zal de misdaad verder stijgen, het is een vloek die we hier te danken hebben aan de oliedomme stomme idioten die stemden…leve lon en baas


  Maak melding

 2. Zou het niet verstandiger zijn om die Megabendeleider met een schoolreis mee te nemen om hem te overtuigen dat het verstandiger is om de noden van de bevolking eerst op te lossen in plaats van zijn mega show te geven.Wanneer krijgen wij de berekening te zien van al die snoep-reizen die Megabendeleider heeft gemaakt met zijn Mega-Rovers.


  Maak melding

 3. Klassen van wel 42!leerlingen.suribakba ten top.Onervaren leerkrachten die totaal geen idee hebben en terecht,hoe met de situatie om te gaan.Dit is de nieuwe weg van Bouta.Moro e doro.


  Maak melding

 4. Heel goed juf jenny,
  zij die door de mazen glippen,zijn de gelukkigen.Want sedert ’80 wordt het volk dom gehouden en de schoolkinderen uitgehongerd.Ik kan mij protesten van de kinderen nog herinneren waar ze luid schreeuwend door straten gingen.’Geen brood geen school’.Toen lachte bout;kijk zij gaan mij pres maken en wreef zich in de handen.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.