GMAP eist onderzoek naar reizen president Bouterse

32

PARAMARIBO, 4 okt – Het Suriname Comité GMAP – Geen Moordenaar Als President – heeft in een open brief aan de Surinaamse Rekenkamer een ‘doelmatigheidsonderzoek’ geëist naar de ‘vele buitenlandse reizen die president Bouterse met familieleden maakt’. GMAP wijst op ‘het meereizen naar de Verenigde Naties van zoon Dino op kosten van de belastingbetaler, terwijl die een strafblad heeft’. In haar schrijven aan de Rekenkamer zegt het Comité ‘dat het feit dat de propagandamachine juicht over een handdruk van president Obama en een ontmoetinkje met de president van het verre Georgië bewijst hoe geïsoleerd Bouterse is binnen de internationale gemeenschap’.

GMAP is van mening ‘dat in een onderzoek van de Rekenkamer moet worden meegewogen dat de representatie van Suriname en de Caricom door Bouterse, contraproductief is vanwege zijn strafblad en het hoofdverdachte zijn van de decembermoorden’. Volgens GMAP verschijnen bij elk internationaal optreden van Bouterse negatieve berichten over Suriname in de internationale media.

Het Comité wijst erop dat ‘volgens financieel deskundigen de kosten van de afgelopen VN reis van Bouterse met zijn familie en entourage even hoog zijn als het bouwen van enkele volkswoningen’. GMAP zegt dat er gesproken kan worden van presidentiële snoepreisjes omdat de reiskosten niet afwegen tegen het volstrekte gebrek aan resultaat van deze reizen.

Bekijk ook:


32 REACTIES

 1. Hai kisi moi, hai kisi moi!

  Weg met de kerk en het GMAP, namens het GMAG(=Geen Massamoordenaar Als God) en uit naam van het GGAB (=Geen Gelovigen Als Buren) en namens het GGAL (=Geen Gelovigen Als Landgenoten).

  De goedgelovige nabestaanden en gedupeerden van de Surinaamse overheid zijn verenigd in het GMAP, snapt men nu waarom er keer op keer gehamerd moet worden op het egoïsme en de slechtheid van gelovigen? Daar begint al de fout, hun heilige bijbel wordt weer eens door hen ontkracht en verkracht in het bijzijn van hun eigen god, want alles wat zij pretenderen staan in „hemelsbreed“ contrast met hun eigen geliefde bijbel inzake predikingen van liefde en vergevingsgezindheid. Al hetgeen zij nu doen is allemaal in hun eigen belang en de rest van het Surinaamse volk bekijkt het maar, zolang het GMAP maar aan zijn trekken komt. Voor deze groep mensen geldt „eerlijk duurt het langst, maar jatten gaat sneller“.

  Dit soort mensen zijn ook massamoordenaars in de dop, zij zijn meer boos omdat de kans op leiderschap in de Surinaamse regering aan hun neus voorbij is gegaan. Ik ben ervan overtuigd, dat wanneer deze groep loslopende duivels aan de macht was gekomen, het heus niet beter op was geworden met Surinames s-landsbestuur en volk. Gezien hun bemoeizucht, jaloezie, egoïsme en hun doortastendheid daarin, dat wanneer zij aan de macht waren gekomen, het Surinaamse volk ongetwijfeld kennis zou maken met ongekende wreedheden waar Bouterse en zijn assistenten nooit op zouden zijn gekomen. De grootste duivels gaan s’zondags naar de kerk en zijn tevens Lucifers beste vrienden.

  En deze vervloekte demonen verzameld in het GMAP lanceren graag allerlei verwensingen en wartaal over Bouterse en zijn, volgens hen, oerdomme Surinamers door hun keuze op Bouterse. Dat Bouterse een moordenaar is, is waarschijnlijk één van de grootste leugens uit de Surinaamse geschiedenis”, want LOOK WHO IS TALKING. En deze kleine groep denkt dat haar mening opweegt tegen de mening en de stem van het Surinaamse volk. De meeste nabestaanden in deze GMAP-groep zijn quasi verdrietig, terwijl hun God de heer Bouterse ongedwongen heeft omarmd. Het GMAP wordt nu vet gestraft door hun eigen god vanwege hun ontrouw en achterbaks huichelachtig gedrag jegens God himself. Zij creperen nu al, en hun lijden zal met de dag worden verhevigd.

  De geloofwaardigheid van het GMAP is nihil, neem het maar van mij aan, want ik ben eerlijk en oprecht. Wat gelovigen niet zien, zie ik wel. Dit komt doordat de godsdienstmens geheel verblind is door zijn eigen omgeving en zich permanent bevindt in hun vicieuze cirkel, derhalve alleen datgene waarneemt wat in het eigen straatje past. Ik ben opgevoed met menslievendheid en orde, en nadat ik de bijbel, Koran, Tripitaka en andere gelovige geschriften bestudeerd had, gebruikte ik ze als voetveeg, en noch god ook niet de duivel stoorde zich eraan, want deze bestaan slechts in de fantasie van de godsdienstige mens. Ik ben een mens, gelijk ieder ander, niet meer en ook niet minder. Volgens de Joodse geschiedenis was Jezus van Nazareth in werkelijkheid niet-gelovig, zie mij dan maar als de Messias die volgens de bijbel komen zou en ook zoals andere kopieën van deze beweren, die het einde der dagen inluidt voor de aanhangers van het verdorven godsgeloof, de moordenaars van Jezus Christos(=Jezus de gekruisigde) en het bewijs van deze moordpartij hangt nu nog in de kerken of bij u in huis of aan uw nek. Bedenk dat, hoe meer kruizen men heeft, hoe meer ellende men zich op de hals haalt, want een kruis aan de nek is boevengek, er rust een vloek op het kruis.

  Stel als Bouterse de pijp uitgaat, hoe gaat deze idiote criminele groep GMAP zich dan gaan noemen? Wellicht GASAP(=Geen Achterlijke Surinamer Als President)??
  django


  Maak melding

 2. Als men niet vrijelijk kan bewegen dan is dit de grote kans om buitenluchtje in te happen.Wat doet Su bij de Ver,natie?Met hem als voorman gelooft geen hond meer aan zijn goede bedoeling(speeches).Het kost alleen maar geld van de belastingbetalers.Ik ben geen tegenstander van deze regering,en ook geen medestander.Suriname word wakker!


  Maak melding

 3. Dit is duidelijk spijkers op laag water zoeken en muggenzifterij van deze gmap. Eerst was het dat Bouterse een link had met Roger Khan.
  Als dat zo was geweest zou Obama hem never nooit een hand hebben gegeven.

  Deze gmap moet meer haar best doen om achter het ware verhaal van dit voorval in Dec ’82 te komen zodat wij deze kunnen afsluiten.

  Nu gaat men het over een andere boeg gooien, nl wie er allemaal met de president mee reizen naar het buitenland !!!

  Sjonge jonge, wat een gezeik en wat een geneuzel !


  Maak melding

 4. GMAP eist?
  Klopt de aanhef? Heeft het GMAP iets te eisen?
  Wellicht is het woord eisen niet gebruikt, maar door de Rekenkamer te vragen onderzoek te doen naar de snoepreisjes heeft het Comite
  hier een officieel karakter aan gegeven.


  Maak melding

 5. Beste GMAP.
  Ons land wordt binnen en buiten vertegenwoordigd door een groep criminele recidivisten, het lijkt mij de normaalste zaak van de wereld dat mensen met een normale opvoeding en onderwijs tegen deze criminele bende zouden moeten zijn.Suriname is zo ver gezakt dat men het de normaalste zaak van de wereld vindt dat crimineel bouterse en zijn zoon Dino en I.B ingrid barbie en die hele deligatie op kosten van de arme bevolking snoepreizen maakt zo kunnen we zien dat beloftes van Bouterse niets waard zijn omdat hij een grote snuit had over het reizen van de vorige regering.


  Maak melding

 6. GMAP doet er beter aan om zich bezig te houden met de reizen van het koninklijk huis.

  Als Nederlanders dient u zich niet in te laten met uitgesproken Surinaamse aangelegenheden.


  Maak melding

 7. GRAp is nu wel echt desperate, blijkbaar zijn geen van de eerdere brieven beantwoord, dus nu is het de beurt aan de rekenkamer van Suriname.

  Die zullen zich afvragen wie die GRAp eigenlijk is, Zijn het wel Surinamers? Is de eerste vraag die ze zich zullen stellen. Om achter te komen dat het niet eens de moeite waard zal zijn om de brief verder te lezen, laatstaan te beantwoorden.


  Maak melding

 8. Hij is wel een gekozen president, omdat het volk de vorige regering al beu was. Als het vorige regering beter zn best had gedaan. Met name de VHP die naar mijn mening niets voor zijn achterban heeft gedaan toendertijd. In vergelijking met de andere partijen die wel fel vochten voor hun mensen.

  Bouterse is geen president geworden omdat hij zo goed is, maar vanwege het falen van de vorige regeerders. Wie wil nu een moordenaar en drugsdealer als president wiens zoon ook een topcrimineel is. Niemand.

  Destemeer moet men gaan nadenken waarom hij toch door het volk gekozen is….en of men hievan kan leren, voor de toekomst, hij zal toch wel iets goeds gedaan hebben, waarin de andere partijen tekort schoten.


  Maak melding

 9. Wel het volk heeft gekozen dus ba zoekoe ba vini ba tjarie!
  Volk Laat je niet nemen door dit stuk onkruid , vechten jullie nu nog voor jullie land en pas op de slavernij verleden zal weder keren.
  A tang so


  Maak melding

 10. Werkend voor multinationals en andere grote MKB bedrijven heb ik altijd gepleit voor een reisverslag waarin de voordelen naar voren worden gehaald. Dit moet in evenredigheid (bedrag en rendement) plaatsvinden.
  Kennelijk, zo te lezen, gebeurt dat niet in Suriname.
  Misschien dat DDB aangeeft dat Dino zijn aanwezigheid zwaarwichtig is geweest om hem als staatshoofd en vader maximaal te beveiligen. dat dit de reden is van het meereizen in het kielzog van de staatshoofd.
  Het rendement is dat het staatshoofd veilig en zonder kleerscheuren weer terug is gekomen in Suriname.
  Daar is toch niets mee?


  Maak melding

 11. Dat onderzoek kan alleen als er onafhankelijke rechtspraak is. Dat kan niet en nooit niet in een klein land waar iedereen iedereen kent.
  Dus vergeet dat onderzoek maar.
  Surinamers mogen wanneer Bouterse weg is, cq overleden want eerder ben je hem niet kwijt, de balans opmaken.


  Maak melding

 12. Maken jullie je geen zorgen daar in nederland. We hebben gewild en gekozen voor moordenaars,drugsbonzen,bankrovers,terrorsiten als onze leiders, want ze gaan ons gratis eten.drinken en huisje geven. Boehoe, is nie erg als we worden uitgemaakt als oliedomme mensen. We wille het niet wete of hore en zien…zoals idioten dat zijn….hahahahahahahahahhaahahahahahahha..aldus enkele diehard na dedesma partij slaven.


  Maak melding

 13. niet alleen ddb met families presirie reizen,maar ook alle reizen door alle ambtenaren zijn tot nog toe totaal zinloze verspilling van de betasting gelden geweest..

  niks nergens tot heden na de aanstelling is er enig bewijs van succes van deze regering..

  alle investeerders zijn lings om gedraait en het land verlaten..

  zeg nou eens eerlijk wie heeft hoeveel geinvesteerd in sme tot heden,behalve de suri/neds.

  hoeveel projecten heeft deze regering zelf geinitieerd tot nogtoe,waar zij de resultaten..

  de pad van wanica Indiragandhiweg zou per 15 Januari 2011 volgens abrahams OW godheid begonnen worden met het aanleggen van een vierbaans weg,nog steeds niet één schopoe in de grond..

  het volk wil weelde welvaart en geen mishandeling verkrachting vermoordt worden geen armoede lijden,daarvoor hebben ze deze regering niet gekozen,dan maar oroe-soe terug..

  waar zijn de movinas heden ten dage,wie lijdt het meest in het land..


  Maak melding

 14. Tijdens de vorige regering had de NDP haar mond vol van alle reislust. Niet ten onrechte. Reizen moeten een doel dienen en meetbare resultaten hebben.

  Nu ze zelf aan de macht is presteerd ze het om met 80 man snoepreisjes te maken, om criminele gezinnen met behulp van diplomatieke paspoorten reisjes te laten maken naar landen waar ze anders beslist nooit binnen zouden komen.


  Maak melding

 15. “Een kruis aan de nek is boevengek”. Dat past mooi bij elkaar @django. Dat ik er nog nooit aan heb gedacht, dat onthoudt ik, hard maar waar. Ik lach met je mee django. Jij bent gewoon jezelf. Cool

  wreker


  Maak melding

 16. Waar of niet waar
  1.Suriname (Sr) is het mooiste land ter wereld
  2.Surinamers zijn de intelligentste wezens
  3.Sr kent geen criminaliteit
  4.Sr heeft de minst corrupte regering
  5.Parlementsleden en kabinet hebben alle een universitaire opleiding
  6.Surinamers willen niet naar Europa of ander buitenland omdat het zo goed is in Sr
  7.Sr heeft de grootste industrie van de wereld
  8.etc etc etc.

  Wie gelooft wat?
  Een rationele benadering van zaken waar het ECHT om draait…… ho maar. Die praat niet met die (lees: coalitie praat niet met oppositie)…
  Hoe denken we hiermee verder te komen.
  Niet op basis van kunnen maar op basis van kennen worden ambten bekleed. Jij bent mijn vriend dus… jij wordt ambassadeur in Indonesië; jij wordt minister van Justitie en jij wordt, wacht die functie bestaat nog niet…. toch wel. jij wordt lady van de staat en krijgt geld van onze onderdanen.
  Het is niet de schuld van de bevolking. Nee nee en nog eens nee…. of toch wel?
  Duitsers, Kosovaren,Egyptenaren, Tunesiërs, Libiërs enz. enz. Wat hebben deze mensen met elkaar gemeen?…..
  Juist ja. Ze hebben BALLEN.
  Geen macht is groter dan het VOLK.Als het volk dit niet pikt dan komt het in opstand. Als het volk de leider kiest die zij wensen dan verdienen ze die ook.
  Het wordt pas gevaarlijk als het volk zegt ‘tot hier en niet verder’ maar de leider vertikt het (in vrede) te vertrekken, tja, dan kom ik en dan wordt ik (Big Brother)boos. Irak was een voorbeeld, Syrië is op weg.
  Mensen wordt wakker!!!

  Big Brother!


  Maak melding

 17. Wat een grap! Een zwaar gefrustreerde Nederlander van Antilliaanse afkomst eist van de Surinaamse rekenkamer dat…… Whahahaha! Hij is nu helemaal de kluts kwijt!
  Zo, even de p erbij voordat wikileaks, neus en dergelijken daarover gaan zeiken, want inhoudelijk ingaan op zaken is aan hun niet besteed.


  Maak melding

 18. Hahaha, dat is waar django.

  Wat voor naam gaat het GMAP dan bedenken wanneer niet Bouterse maar een andere Surinamer aan de macht is? Net wat je schreef, “GASAP” (Geen Achterlijke Surinamer Als President. Ik zelf denk meer aan “GOSAP” (Geen Oliedomme Surinamer Als President)? Het GMAP doet erg denigrerend over de Surinamer, dat je haast zou denken dat het Hollanders zijn of hielenlikkers daarvan. Na so a dé


  Maak melding

 19. Wat een grap! Een moordenaar aanbidder vraag aan anderen om inhoudelijk te reageren terwijl zijn reactie over de afkomst gaat van GMAP leden.Ik vraag mij af wat de volgers van de Megabeneleider verstaan onder inhoudelijk reageren.Waarom reageer jij niet inhoudelijk op dat bericht? dan pas kan jij anderen beschuldigen van het niet inhoudelijk reageren dus mondje dicht over inhoudelijk a.u.b
  GMAP laat jullie zien dat die Megabendeleider niet doet wat hij de bevolking heeft beloofd hij misleid jullie reageer daar op en kom niet met persoonlijke aanvallen over iemand zijn afkomst, weet jij nog wat diaspora betekend Lucien???


  Maak melding

 20. wat zeur de gmap weet je wat ze moet leren samen hand in hand het land een keer gaan opbouwen en niet blijfen zeuren over dingen van het veregelederen het land moet voor uit men moet toch ook een keer gaan ophouden waty denk men daar dat die blanke zo goed zijn weet men wat ze met ons hebben gedaan hoe ze ons hebben behandelt laten we eens onders gaan denken in suriname en ons mooie land gaan opbouwen en niet steeds ouwe koeien uit de sloot halen


  Maak melding

 21. Big brother,
  Moet je perse academisch zijn gevormd om de Adghanen, Lybiers en Irakezen uit te moorden onder het mom van chemische wapens dan wel terrorisme?


  Maak melding

 22. Laat de baas met rust,dat land is al een puinhoop,wat ik heel jammer vindt al die roof en moord nu in sur het land is hard geworden,men zeur over de Heer Bouterse,met zijn December moorden,naar de tv kijk hoeveel mensen dagelijks ,vermoord worden door hun regering als zij hun mondt durven open te trekken ,het is gewoon een complot van de Nederlandse regering om de Heer Bouterse op te pakken.Surinamers hebben gewoon geen eenheid,en die in het buiten land zitten helemaal niet,vindt het altijd jammer als ik sommige bevolking groepen zich schamen dat hun Surinamers zijn ,de Hindoestaan die voed zich beter dan de creolen en de rest ,omdat hun als gas arbeiders naar Sur kwamen ,maar de creolen ,beter bekend als negers die hadden het
  zwaars dus lieve dus u ben niet beter want liever Sur dan India als een van de armste landen op de wereld ,dus stop met het discrimineren ,maar laten we samen ons land opbouwen , samen


  Maak melding

 23. @gelnn #22
  Normaal dempt men de punt in elk geval nog nadat het eerste kalf verdronken is. Jij roept in je posting op om de grote punt die nog steeds niet gedempt is en waarin al vele verdronken zijn (8 dec. is niet de enigste moordpartij van die groep) vooral niet/nooit te dempen.
  Overal in de wereld orden dergelijk misdaden vroeger of LATER altijd gestraft. Zelfs in Zuid Afrika en Zuid Amerika. De rechtstaat herstellen en recht doen zijn cruciale taken.

  @Paraman #23
  Nee hoor domme sergeantjes die na mislukt te zijn op school van elende maar gedumpt worden in het NL leger doen het ook.

  @denko #24
  Je posting zegt veel over jouw: trouwe OCER bezoeker, ongeschoold, bijzonder laag IQ, onvermogen logisch te denken, Creool, geen werk, geeft de schuld van zijn eigen mislukken aan anderen en de slavernij, apaties,

  Kortom een triest figuur die in zijn hangmat blijft liggen stinken en bagger uitkraamt.


  Maak melding

 24. Meneer paramanpinto.
  Ik doe dit nooit maar bij jou doe ik het wel.
  Kijk naar jou reactie op 23,26 over kaft of kaf gesproken je weet wat ik bedoel hé. In Libie,Afghanistan, Irak gaat het om een oorlog situatie waar je eens of oneens mee mag zijn.
  Op 8 december 1982 en 29 november 1986 ging het om standrechtelijke executies, over betweter en adresseren gesproken. jij ben fysiek, geestelijk en moreel niet in staat om en discussie mee te voeren omdat jou jij het verstand vermogen van en pinda dopje hebt.


  Maak melding

 25. Jezus christus man.

  wat is GMAP eigenlijk?

  ik dacht eerst dat het alleen een paar stelletjes mislukkelingen waren.

  IK dacht dat ze zicht alleen bezig houden met de zogenaamde december moorden!!

  maar nu bemoeien ze zich ook met de reizen van de president.

  who tha fuk denk die stelletje fronters dat ze zijn.
  ze zijn wel onderdeel van het front, maar geen politiek orgaan noch instrument van regering.

  ze zullen zicht straks ook bezig houden met hoeveel vrouwen de president heeft, hoe vaak eet ie per dag , hoeveel keer gaat hij naar de WC per dag en al dat soort onzin.

  Volgens mij God straf de GMAP zodanig al dat ze niet meer weten wat ze moeten doen en afdwalen van hun zogenaamde doel.


  Maak melding

 26. wikkileaks!!!

  was jij daar op 8 december 192??
  heb jij gezien wat er daar gebeurt is??

  weet je wat de oorsprong van 8 december was??
  je je van Ronnie brunswijck af
  weet jij dat hele verhaal?
  weet jij hoeveel mensen dood zijn gegaan en verkacht in de jaren 1986?? indianen, boslandbewoners, soldaten, politie agenten, bankmedewerks?? weet je het met ??

  jullie lullen de hele tijd over 8 december 1982, het was een politieke aanslag, vandaar dat het zo hoog word gedragen door de fronters.

  IK hoor geen enkele NPSér of VHPér praten over 1986.


  Maak melding

 27. RO: Was jij op 8 dec. 1982 daar aanwezig?
  Heb jij gezien wat er wel of niet gebeurt is?
  Ken jij het juiste verhaal? Ben jij helderziend, heb je een glazen bol?
  Zoniet please get a life and forever hold your peace.


  Maak melding

 28. GMAP eist!! zo kan men zien wat voor soort mensen dat zijn, die leden van Gmap. ze eisen gewoon van de rekenkamer, het is geen verzoek, de GMap lijk mij nu een moordenaars bende, ze eisen gewoon een onderzoek, hallo
  hallo, wordt wakker, een onderzoek instellen en niet eisen .


  Maak melding

 29. RO: In een waarachtige democratie staan de leiders in dienst van het volk, en niet andersom, dus mag iedereen eisen ,ja eisen niks verzoeken om openheid van zaken te geven.Dat heet openbaarheid van bestuur…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.