VHP voorzitter ontmoet Hindoestaanse ondernemers

42

VHP voorzitter Chan Santhoki heeft grote moeite met het door Suriname gevoerde buitenland beleid. Tijdens een discussie bijeenkomst met Surinaams-Hindoestaanse ondernemers ten kantore van de honorair consul van Suriname Zijlstra, reageerde Santhoki op de vraag waarom Suriname nog steeds geen ambassadeur in Nederland heeft benoemd. Santhoki betreurt het feit dat blijkbaar persoonlijke motieven in de weg staan voor normale diplomatieke betrekkingen met Nederland.

Het Haagse PvdA raadslid Rajesh Ramnewash constateerde dat ondanks het feit dat Nederland met circa 340.000 Nederlandse Surinamers de grootste gemeenschap van Surinamers buiten Suriname heeft er nog steeds geen ambassadeur is benoemd. Hierdoor mist Suriname o.a. vele economische kansen die haar bevolking vooruit kan helpen, aldus Ramnewash. VHP topper Santhoki die vanwege zijn rol als nieuwe leider van de grootste oppositie partij op tournee was in Nederland sprak tijdens een bijeenkomst van Surinaamse ondernemers in Den Haag verenigd onder de naam Hisba. Deze businessclub wil de banden tussen Nederland, Suriname en India versterken.

Prominent Hisba lid Robin Goelela, directeur van Het Tapijttegelhuis, benadrukt dat de ondernemers van Hisba wel hun verantwoordelijkheid nemen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo werkt de businessclub actief mee aan het grootste Devali licht van Europa dat op 25 oktober door de Haagse Burgemeester zal worden aangestoken wordt op het Spuiplein. Voor VHP voorzitter Santhoki is Hisba het voorbeeld van goede samenwerking tussen ondernemers. Hij constateert dat bedrijven in Suriname ook dit voorbeeld moeten volgen. de veelal van oudsher familiebedrijven werken nu solistisch, samenwerking en bundeling van krachten zal leiden tot kansrijke exportmogelijkheden in Caricom.

Bekijk ook:


42 REACTIES

 1. Suriname dient deze ondernemers evens als elke Hollandse ondernemer te benaderen, want dat zijn defakto! Als zij uberhaupt iets voor Suriname te betekenen, stond hun bedrijf alhier.

  Lang leve Imro Mangli.


  Maak melding

 2. De mens vergeet heel snel,dan maar even een opfrissertje.

  Direct na de verkiezingen in 2010 in Suriname is het de Nederlandse regering geweest die de nieuwe regering van Suriname niet zou erkennen en dat samenwerking daarmee uitgesloten was.

  Dat Nederlandse politici nu een andere draai aan de zaak geven vind ik politiek gezien laf.

  Breng het probleem in de Tweede Kamer en vraag dan de regering van Nederland haar uitspraak terug te nemem.

  Wat nu gaande is, is dat een deel van de Nederlands zakenwereld economische voordelen, te halen in Suriname, aan haar neus voorbij ziet gaan.

  Mijns inziens, is het dus Nederland die op de een of ander manier initiatieven moet nemen.

  Verder valt in dit onderwerp op -ook in andere onderwerpen met ongeveer dezelfde strekking-, dat Santhokie vooral met de Hindoestaanse gemeenschap communiceert en dit als de Surinaamse gemeenschap laat voortkomen.
  Srika


  Maak melding

 3. Hier had moeten staan, “Bouta ontmoet Indiaanse ondernemers”, Dan was Paramaribo zeker in last. Wat een flauwe kul toch.

  Je bent Surinamer of je bent geen Surinamer.

  Wanneer gaan we een keer ophouden met dat hokjes/tweeslachtig gedoe.


  Maak melding

 4. Is dat iemand die suriname wil leiden ,het gaat fout gaan hokjes politiek eigen soort bij eigen soort dan lullen we over wilders ,in sur heb je ze ook als een prominent figuur in nederland komt om met ondernemers die ophem lijken tepraten dan vindt ik dat geen goed plan zijn er geen andere surinaamse ondernemer in nederland

  Het zou verstandig zijn als hij met alle surinaamse ondernemer een meating had gehouden sathoki jij ben een man die ons naar het oude terug wil breng maar je moet het uit je hoofd zetten die tijd is voorbij
  geen hokjes politiek meer als je dat wil dan moet je naar india misschien zal het je daar lukken ,daar hebben ze kasten sstm in su niet


  Maak melding

 5. Waarom alleen hindoestaanse ondernemers..

  Waarom niet ,, een oproep geplaats voor alle soorten ondernemers in het algemeen voor deze bijeenkomst..

  waarom ook niet de suri/neds die het volk vertegenwoordigen in ned,dus leden van de tweede kamer.


  Maak melding

 6. De tijd van zij die op mij lijken is voor goed achter ons. Dat zal nooit meer worden gepikt!

  Ministeries waarbij alle ambtenaren overwegend op de minister lijken in een multiculturele samenleving is uit den boze. Ik heb mij in gemoede afgevraagd waar Vene was om aan de bel te trekken.


  Maak melding

 7. ach, gutte gut… die achterlijke Paraman is een beetje gefrustreerd omdat zijn eigen rasgenoten niet capabel genoeg zijn om te realiseren wat de Hindoestaanse ondernemers al jaren op hun gemak doen.

  Paraman, hou je maar bezig met zaken in je bananen republiek. Dit zijn Hindoestaanse ondernemers in Nederland. Die hebben de vrijheid (zoals ieder ander) zich te organiseren hoe ze dat willen. Dat jouw soortgenoten de Njang Dringie Prisirie mentaliteit hebben en daardoor niet vooruit komen (op een enkeling na) moet je niet afreageren op m’n koelie brada’s.

  Overigens was zonder de inbreng van Nederlandse steun (in geld, pakketten, investeringen en wat we nog meer naar de bananen republiek sturen) Suriname al lang failliet…


  Maak melding

 8. Srika, de cultuur van Suriname wordt uitgedragen als de Surinaamse cultuur van alleen de Creolen en de Boslandcreolen, terwijl de Surinaamse cultuur is ontstaan uit de culturen van alle Surinamers.

  Een Miss Suriname is altijd een Creoolse of Boslandcreoolse en nooit een uit de andere bevolkingsgroepen die Suriname rijk is.
  Dan zijn de anderen wel een Indiaan, of een Javaan of een Chinees enz.

  Surinaams muziek is alleen maar muziek van de Creolen en van de Boslandcreolen.
  Alle andere muziek is dan van de Indiaan, de Chinees, van de Hindoestaan enz.

  Surinaamse kunst is aleen maar kunst van de Creolen en van de Boslandcreolen.
  Alle andere kunst is dan van de Indiaan, van de Javaan enz.

  In Surinaamse reclames zie je bijna altijd Creolen en Boslandcreolen.
  De Chinezen , de Javanen, de Indianen en alle anderen zijn dan geen Surinamers.

  Het binnenland van Suriname wordt altijd gepromoot door Boslandcreolen en hun leefwijze in beeld te brengen.
  De Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Suriname, laat men buiten beschouwing, laatstaan dat men de Chinees of de Javaan of de Hindoestaan in beeld zal brengen.

  De enige keer dat de Indiaan, de Chinees, de Hindoestaan, de Javaan wel voor Surinamers doorgaan is wanneer zij Suriname positief op de kaart hebben gezet door bijv. uit te blinken in sport of als zij in het buitenland status hebben weten te bereiken.

  Srika en de op hem/haar lijkenden willen dat het altijd en immer moet gaan over de Creolen en de Boslandcreolen, pas dan zijn ze tevreden.

  In Suriname is alles wat de klok slaat Creolen en Boslandcreolen.

  O wee als de Indiaan, de Chinees, de Javaan, de Hindoestaan e.a. in beeld komen, dan zijn de rapen gaar.


  Maak melding

 9. no7 jou mensen hebben geld ontvangen van de meesters en grote lappen gronden om rijst en groente te verbouwen mijn vooronders mocht na de slavernij geen handeldrijven 10jaar lang
  in die tussen tijd mocht jou voorouders wel werken geld verdienen en handelen het is niet iets van vandaag je kan zeggen maar ja dat is zolang geleden,maar de verdiensten van die tijd is nog steeds zichtbaar kijk maar naar het koningshuis de rijkdommen hebben ze nog steeds waar van het grotendeels uit hardweken de negers is verdiend,dus men moet niet doen als of zij alleen het kunnen het was en is ons niet gegund.


  Maak melding

 10. Prema,
  Wat gaat Suriname jou dan nog aan als de focus India is?

  Dat miss Suriname gemiddeld een creool is heeft met andere zaken te maken dan die waar jij je mee bezighoudt. Per slot van rekening is niet alleen kennis van belang, maar je moet ook wat te showen hebben. Als dat ding aan platte kant is lukt het niet. Het is er of het is er niet. Niet iedereen kan even hard op de athletiekbaan als je begrijpt wat ik wil bedoelen.


  Maak melding

 11. Jaloezie?

  Enkelen op dit forum snappen niet wat een vereniging is. Een vereniging is nog geen politieke partij en andersom ook niet.

  De meeste zakenlieden in Suriname en in Nederland zijn Hindustaan of Chinees. Mijn Creoolse brada of sisa heeft een kapsalon.
  Kappers heeft Suriname genoeg, vooral die een mooie kroeskop kunnen voortoveren.
  Waarom zou Santhoki Suriname met kappers/kapsters volstoppen terwijl ons land export nodig heeft? Parraman is zoekende naar een stok om roekeloos erop los te slaan.

  Prema(8) geeft een mooie omschrijving van hoe het in Suriname toegaat. Gelijk heeft hij want alleen de Creool denkt zich Surinamer te kunnen noemen. Met welk recht?
  We zijn allemaal, behalve de Indiaan IMPORT!
  En zolang de Creool zich superieur voelt aan de andere etniciteiten zal het nooit goed gaan in ons land. Want de mensen die het land echt draaiend houden zijn niet de Creolen maar de Hindustaan, Chinees en Javaan. De Creool is voornamelijk consument en geen producent. Misschien dat er met de Cassave-meeting verandering hierin komt.

  Vraag aan Lackin wat hij hieraan doet. Hij kijkt de Hollandse investeerders met de nek aan alsof dat geen discriminatie is.
  Zelf ben ik Creool, maar ik voel me vooral Surinamer.


  Maak melding

 12. Inafsabi,
  Wellicht tot slot!
  11- en 12 maart 1982 hebben in voldoende mate aangetoond welke de stootrichting is.

  Ik zat er middenin, stond erbij en keek ernaar! Je moet een ezel zijn om het niet te zien.

  Suriname voor allen en allen voor Suriname, meer smaken zijn er niet anders dan weer de wijk te nemen naar de authentieke eilanden.


  Maak melding

 13. @ iNafsabie,

  Wel jammer dat u zulke uitpraken doet.
  U zult alle reden hiertoe hebben.
  Ook ik vind het als ondernemer jammer dat zo’n bezoek van van de VHP voorzitter het rassen en hokjes sentiment (lees tijdbom) onder de surinamers weer de kop op steekt.
  Afkomst dient er niet toe te doen.
  Ik had liever gelezen dat : ‘de voorzitter van de VHP met Ingi’s, Nengre’s, Snesie’s, Dogla’s, Jampanesie’s, Koelie’s en wat Suriname allemaal rijk is ontmoet’
  Misschien is het wel degelijk zo, maar de reporter brengt het op zijn manier.
  Ik weet zeker dat de voorzitter van elke andere partij die naar Nederland komt een moeting zal hebben met de Surinaamse diaspora.
  VHP en NPS dat is oude politiek, dat zie je toch.
  Ik geloof in de moderne politieke partijen, die dwars door het rassensegement durven te gaan. Politieke partijen die gaan voor alle surinamers.
  Leve Suriname


  Maak melding

 14. @Srika

  Je kletst weer als een kip zonder kop. NL heeft de regering wel degelijk erkent. De ambassadeur was zelfs op de inauguratie. Het was de wraakzuchtige DDB die zich niet aan de algemeen gangbare fatsoensregels hield door de ambassadeur geen stoel te geven.

  NL heeft geen problemen met de NDp of de SME regering en geeft jaarlijks nog steeds heel veel geld aan SME. NL heeeft wel een probleem met de president die in NL nog 11 jaar gevangenis straf tegoed heeft en met de vele dubieuze matie die bekend staan als oplichter, criminelen, moordenaars, opportunisten en drugsdealers.


  Maak melding

 15. Nummertje 3, Paraman, dat zei je (en vele zwaar gepigmenteerden met jou) niet toen de nieuwe regering de Hindoestaanse ministers en ambtenaren ontsloeg. Toen waren ze gewoon die corrupte Hindoestanen, toch?


  Maak melding

 16. Paraman,Srika; in jullie ogen is het zo,alles wat Santhoki doet, niet goed of deugt niet.VRAAg aan jullie alle twee; Hoe veel goeie dingen hebben jullie tot nu gedaan voor Land én Volk ??? Kun je dat op één hand tellen ???? Ondanks dat,wens ik jullie alle wijsheid toe !

  Groet,ram ram,goeda hafies


  Maak melding

 17. En deze meneer Santhoki moest Predsident van
  Suriname worden.
  DIE TIJD IS HOPELIJK VOORGOED VOORBIJ!!!!!!

  LEVE DE NIEUWE REPUBLIEK………


  Maak melding

 18. Paramanpinto,
  Academisch ziekenhuis laat ook duidelijk zien wie de minister is van volksgezondheid.
  In plaats dat jou criminele president zich voorstelt als surinamer doet hij dat als klein die indiaanse jongen, weet jij nog hoe trots je was?


  Maak melding

 19. #8, dat hebben ze aan zich zelf te danken.
  Hoe vaak hoor je niet ik ben Hindoestaan of ik ben Javaan of ik ben dat of dit.
  Ik ben geen Ghanees of Senegalees of Gambiaan, maar ik ben gewoon Sranan man of Surinamer.
  Ik hou en luister ook Sranan pokoe, omdat de mensen altijd ervoor zijn uitgekomen dat ze Surinaamse muziek maken en geen Afrikaanse.

  Misschien moeten onze andere Surinaamse broeders en zusters zich meer gaan profileren als ook Surinamers zijnde.

  Kijk maar naar OHM !!


  Maak melding

 20. Dus VHP is het meest voor handelaren.
  Maar dat weet de NPS nog steeds niet.

  Maar wanneer komt de overheid met huurwaardeforfait, wat bigi hap e miki en niemand wil belasting betalen…… VHP zat dit in Front altijd tegen te werken.


  Maak melding

 21. Ach mensen is een kwestie van jaloezie.
  Men weet donders goed welk volk creatief is in barre tijden.
  En inderdaad ben het eens met prema als 2 negers/bosnegers onder een boom zitten is er niets aan de hand maar owee als er aziaten onder een boom zitten is dat gelijk racisme.
  En vraag me af waarom die afro vrouwen pronken met andersmans veren?
  Willen ze zo graag anders uitzien waarom dan¿¿¿¿¿¿¿.
  Waarom willen ze zo graag muteren?????


  Maak melding

 22. Als iemand uit het buitenland zich in Suriname vestigt en de nationaliteit van dat land verkrijgt, dan is hij of zij vanaf dat moment een ingezetene van dat land, aldus Surinamer/surinaamse. En het maakt daarbij niet uit of men paars, blauw of er oranje uitziet.

  Of wil men het nog gaan hebben over javaans, hindoestaans etc.? Neen, wie hindoestaans is ga dan maar naar India en wie javaans is ga dan maar terug naar Java en wie afrikaans is ga dan gauw naar Afrika. Je bent Surinamer of je bent het niet, etnische verschillen doen hierbij niet ter zake, dat is een culturele aangelegenheid en persoonlijke kwestie die iedere ingezetene van elkaar dient te respecteren ter behoudt van hun eigen voorouderlijke identiteit.

  Lust de één elke dag patat met mayonaise, dan moet die het zelf weten, het is zijn voorkeur en hij leidt zijn leven. Ik neem smorgens vroeg een portie nasi goreng, later een lekkere pietjil, bami, een roti, karaila met witte rijst, rijst-pom en mijn busi-meti en dit dient ook niemand te storen.

  wreker


  Maak melding

 23. Paraman je bent eigenlijk laf.
  Begin me te vertellen wie zich focust op India en China.

  Heeft Bouterse niet zelf gezegd dat als Suriname ontwikkeld moet worden, dat er op zoek gegaan zal worden naar landen die willen investeren.
  India is 1 van die landen die ook wil investeren in Suriname.

  Je bent ook nog vrijpostig om mij de vraag te stellen wat ik met Suriname te doen heb als de focus ligt op India.

  Ik ben geboren in Suriname en mijn voorouders komen uit India.
  Ook al woon ik jaren in Nederland om het jaar ben ik in Suriname, want die koembate blijft aan mijn trekken.
  En ja Paraman ik ga ook vaak naar India, het zullen de koembatete’s van mijn voorouders zijn die ook aan mij trekken.

  Mijn afkomst zal ik nooit verloochenen, prent dat maar goed in je hoofd.


  Maak melding

 24. @ Lodewijck

  Jij plaatst zelf ook een tijdbom onder de verschillende Surinaamse rassen.
  Ik heb liever dat men praat over de Creolen en Hindoestanen dan over Nengre’s en Koelie’s.

  Net zoals etnische politiek niet meer van deze tijd is evenzo geldt dat voor dergelijke benamingen.

  Wanneer gaan Surinamers het leren elkaar te respecteren.

  @ Paraman

  Werkelijk zakt mijn zak tot op mijn enkels na het lezen van no 10.

  Wat een minachting toon jij voor Surinamers die geen Creool dan wel Boslandcreool zijn.

  Aishwarya Rai een Indiase (Hindoestaanse) was in 1994 uitgeroepen tot Miss World.
  En laat me jou dit vertellen dat in Suriname niet alleen onder de Hindoestanen maar onder alle rassen bloedmooie vrouwen zijn.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Aishwarya_Rai


  Maak melding

 25. @Klaas-jan

  Dat is heel goed gezegd. Ik ben een zakenman en als ik een afspraak heb met iemand van Surinaamse komaf verwacht ik niet een Hindostaan of een Creool of een Indiaan of whatever. Ik verwacht gewoon iemand of man of vrouw, en de kennismaking zal mij verder leren.


  Maak melding

 26. Hij klets niet als een kip zonder kop, hij is een kip zonder kop.Die man ziet op iedere weg een beer staan.Een journalist vroeg aan Verhagen of Bouterse hier welkom is en Verhagen zei terecht dat Bouterse in de gevangenis welkom is, omdat hij bij verstek is veroordeeld in nederland voor drugshandel.Brazilie heeft in het verleden Dino Bouterse en R.Christopher het land uitgedonderd omdat zei banden hadden met Columbiaanse drugscriminelen ik hoor Srika Nog Bouterse over klagen over Brazilie.


  Maak melding

 27. @21 Sopo.
  Ik ken creolen (de meeste van mijn vrienden), hindoestanen chinezen en javanen.
  Welke groep wil geen creeolmeer heten, maar
  afro-surinamer? Ik neem aan dat je argument hiermee is komen te vervallen.
  @Paraman.
  Een poos geleden schreef ik dat je wel eens, zelden weliswaar, maar toch wel eens iets zinnigs kan schrijven. Dit is al heel lang niet meer het geval. Zo ook vandaag;
  posting 3 geen hokjesdenken schrijf je
  posting 10. hier opteer je voor hokjesdenken.
  “miss Suriname is gemiddeld een creoolse”.
  knap om gemideeld een creoolse te zijn. Grammatica jongen.
  Verder schrijf je over het menselijk lichaam.
  Jouw voorkeur is duidelijk groot en dik. Ok niets op tegen. Moet jij weten. Smaken verschillen. Elke bevolkingsgroep kent lieve, aardige knappe, domme, mooie personen.
  Je laat je echte ik weer zien.
  Ik heb je vaker geadviseerd eerst rustig te gaan nadenken alvorens je reageert.
  NIet emotioneel zijn, maar rationeel.
  posting 12.
  Letters vormen woorden, woorden vormen zinnen, zinnen vormen een alinea.Alinea’s tezamen geven het gehele verhaal weer.
  Als iemand (vaak een klein kind) woorden kan lezen wil dit nog niet zeggen dat hij of zij kan lezen.
  Als je ergens staat te kijken wil het nog niet zeggen dat je het ook hebt bewust hebt waargenomen. Als je naast de bestuurder van een auto zit zie je veel en toch weer niet.
  Ik ga niet zover om te zeggen dat je dan een ezel bent (jouw woorden), maar ik maak je ergens op attent.
  Ik eindig met de woorden van de heer Lalbhadoer
  Groet,ram ram,goeda hafies
  (en ook zijn vertaling : veel wijsheid)


  Maak melding

 28. Ik heb het idee dat bij de Surinamers van Afrikaanse afkomst het idee leeft dat zij de ‘echte’ Surinamers zijn omdat ze ooit slaaf zijn geweest. Nou en?

  Mijns inziens zouden de echte inheemsen, de Indianen, moeten claimen dat zij de ECHTE Surinamers zijn, en niet de Djoeka’s.

  Doordat sommige groepen dus claimen dat zij de enige echte Surinamers zijn voelen andere groepen zich tekort gedaan en gaat vervolgens iedereen op zijn eigen afkomst letten.


  Maak melding

 29. Regi man,
  ga je geschiedenis nog eens na.De vrij gekomen slaven zouden ook grond krijgen op de plantage als ze besloten om na de verplichte tien jaar te blijven en voor de plantage te werken.Maar ze verkozen om weg te trekken naar de stad.Zij die in de Para zijn gebleven,hebben hun plantage’s kunnen kopen door daar hard te werken en handel te drijven.

  Cobie.


  Maak melding

 30. @ 29 Prema,
  Bedankt voor de link.
  Een knap meisje zoals zoveel anderen.
  Ik was dit jaar, voor de tweede keer sinds het bestaan, op Milan
  daar heb ik nog knappere meisjes gezien. Onder andere de verkoopster van Chersten koek.
  Heb je toevallig ook een link naar haar?


  Maak melding

 31. Baja wat een verdeeldheid binnen ons gemeenschap zowel hier als in Zuid amerika.
  over 20 jaar hebben we dt probleem niet meer ,want de croelen hebben geen kroeshaar maar galdhaar als de hindustanen

  dus neger begin met een ontkroesingstoko voor creolen.

  roy


  Maak melding

 32. Dit is het resultaat van 10 jaar front regering, verdeeldheid creeeren en in stand houden onder Surinamers.

  Deze verdeeldheid is in al zijn schaamte naar boven komen drijven sinds VHP niet meer in het regeringscentrum zit.

  Santokie die ooit denkt president te worden van alle Surinamers heeft duidelijk gesteld dat alle hindustanen terug moeten naar de VHP de partij waar hij voorzitter van is.

  Dit is een overduidelijk teken als deze man ooit President wordt.

  Musk zegt jaloezie. Musk gisteren in de krant. Jogi gaf persoonlijk gronduitgifte tot aan huis in saramacca. Volgens Jogi had een projekt 90 kavels, daarvan hebben Javanen 50 gehad en hindustanen 40.

  Bij nog geen enkele grondzwendel tot nutoe heb ik gehoord dat Creolen of Marrons grond hebben gehad. Als creolen en Marrons in verband met grond worden gebracht is dat occupatie. Snap je die jaloezie of eigenlijk boosheid, nu. Blijkbaar zal je reactie zijn, hun eigen schuld, dus dikke bult toch.


  Maak melding

 33. Pico, jammer voor je, ik kan je niet verwijzen naar andere links met meer nog mooie vrouwen.
  Geef je ogen maar goed de kost, je ziet dagelijks mensen , w.o. hele mooie exemplaren.

  Soppo, jou hoef ik niet meer te antwoorden, dat hoeft Pico al gedaan.
  Bedankt Pico.


  Maak melding

 34. #11 Musk, klopt als een bus.

  Businessclub Hisba heeft op eigen initiatief een meeting met Dhr. Santhoki georganiseerd.
  Laat het nou “toevallig” zo zijn, dat voornamelijk suri-ned-hindu’s, lid zijn van deze businessclub.

  Hr. Santhoki, doorgaan en graag focussen op 2015.
  Die gasten hierboven zijn effe vergeten dat er ook suri-neds en suri’s bestaan die een mix zijn van verschillende rassen. Deze mixjes staan nu, zeker sinds de dramatische uitslag van de afgelopen verkiezingen, achter de heer Santhoki.

  En vwb die creolen, geen één is een echte neger; een creool is een mix.
  Dus in principe verloochenen ze hun eigen voorouders, met hun Nederlands, Joods, Duits of Chinees, Indianen- bloed en/of Familienaam.
  Baja…ik heb met ze te doen, behalve met de man uit para, pure chocola! (niet lekker).

  Men wist van te voren dat dhr. Santhoki naar Ned zou komen. Iedereen was vrij om een meeting te organiseren.

  Nog vier jaar!


  Maak melding

 35. @ Afu Sensie,
  Ben jij een neef van paramanpinto??
  Wat ben jij onwetend en heel erg achterlijk zeg.Ik lees de kranten en ik lees veel berichten uit suriname dus onzin wat je jij hier schrijft zijn in elkaar gedraaide leugens en bedrog. verdeeldheid heeft Bouterse laten zien voor de verkiezing met Parmessar in nickerie zogenaamd zou hij president worden weet je nog ? volgens mij denken jullie dat de bezoekers van dit forum net zo achterlijk zijn als die van ocer


  Maak melding

 36. Afrikaanse leeuw? Zeker een tandeloze leeuw. hahahahahahaha bezeten door zijn eigen idiote praatjes. Jouw fictieve god straft jouw al elke dag, yu didibri, schyzofreen, megalomaan, jij grote idioot!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.