Vreemde draai zaak ex-directeur Bruynzeel Suriname

13

PARAMARIBO, 1 okt – De strafzaak van Patrick Peneux, ex-directeur van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, heeft een bizarre draai gekregen. Het lijk van de man die door toedoen van Penuex overleed, is verdwenen. Het stoffelijk overschot van Su Yong Fu lag tot voor kort opgebaard in het lijkenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De nabestaanden weten intussen wat er gebeurd is.

Begraven door de staat. Zoals dat gebeurt met lijken waar niemand naar omziet. En dat is minimaal frappant. Het dodelijke incident met Peneux deed zich begin dit jaar voor. In het lijkenhuis liggen lijken veel langer, soms echt jaren. Audrey Tjon A Sie, advocaat van de familie, vindt het maar raar. Ook al omdat justitie liet weten dat de familie het lijk had meegenomen. Dat was het antwoord van het OM op een verzoek van de familie om het lijk te mogen ophalen.

Het lijk zou zijn afgestaan op verzoek van de familie. Volgens Tjon A Sie is er nooit eerder om gevraagd. In de brief aan het OM wordt ook gevraagd om hoger beroep. Peneux zit nu een celstraf van een jaar uit. De familie en ook het OM is daar niet content mee. De procedure voor het aanvragen van hoger beroep is intussen ingezet. Su Yong Fu is aangereden met een auto en dan bewerkt met een knuppel. Peneux verdacht hem van diefstal.

13 REACTIES

 1. merkwaardig allemaal..

  De nabestanden van de 8 december moorden 1982 moeten gezamenlijk een rechterlijke uitspraak eisen,hoe die uitspraak verantwoordt is ,dat de doden ,,, op de vlucht zijn dood geschoten…

  Laat de rechter text en uitleg geven.,.anders is er geen rechtstaat in sme ..


  Maak melding

 2. Patrick Peneux is een ordinaire MOORDENAAR,die met een lichte gevangenis straf ervanaf wil komen!Welk recht heeft hij om een werknemer die hij van diefstal beschuldigt,eerst met zijn auto aan te rijden en vervolgens met een stuk hout dood te slaan?MONSTER!OM eist een gevangenis straf van 5 jaar,en de “rechter” veroordeelt deze klootzak tot 1 jaar gevangenis straf!wie heeft wie omgekocht???En nu eist de Familie het lijk op,guess what:lijk verdwijn!Mag er geen tweede autopsie plaatsvinden?Heeft de famlilie niet het recht zijn dierbare te begraven?wat is de werkelijke reden van de verdwijning?Suriname een rechtstaat?me mars!iedereen heeft zijn prijs!I KNOW!


  Maak melding

 3. Patrick is ndper, dus hij dacht, la het grote voorbeeld volgen van me baas. Ma hij vergeet een ding…hij is niet baas, hij is een oliedomme stommeling die dacht te doen als baas…..moorden al je tegenstanders. Zo denken het gros van allen die moordenaars en drugsbonzen aanbidden. Ze hebben een criminle vloek over hun hoofden gebracht, die velen zal besmetten. Dood aan degene op wie je jaloers bent of gewoon waarvan je denkt…hij is mijn vijand. Wee dit land en de oliedomme aanhangers die moordenaars willen als …..misleiders. Hhaahhahahahahaahahhahaha


  Maak melding

 4. Wordt er ook onderzocht hoe het gebeurt is en worden de koppen van de verantwoordelijke gesneld?? Deze regering is toch zo goed in koppen snellen.

  Het heeft er alle schijn van dat er iemand goed betaald is om het lichaam te laten verdwijnen en zo de rechtsgang te belemmeren.


  Maak melding

 5. n het gerechtsketen van Suriname hebben vele vriendjes zich genesteld en baboentere na baboen skin.

  Wie tegen de uitspraak van de ene rachter verzet en deswege in hoger beroep gaat krijgt problemen met de volgende magistraat.

  En de rechter is ook maar heer en meester ergo hij bepaalt!!!


  Maak melding

 6. The Bandits Take over .
  De jongeren die massaal op deze bandieten hebben gestemd hebben hun land en hun zelf een zeer slechte dienst bewezen.


  Maak melding

 7. In Argentinie en Chili verdwenen er ook mensen en lijken op grote schaal tijdens het bewind van bepaalde militaire Dictators.Is dit de nieuwe weg!die Suriname is ingeslagen?Afgelopen week 2 bejaarde landgenoten beroofd en vermoord!!Zijn we zo laag gevallen?De zaak van Peneux moet tot op de bodem worden uitgezocht!gebeurt dat niet dan zullen de surinamers de prijs betalen,want niet alleen lijken zullen er dan verdwijnen maar in de toekomst ben ik bang, ook mensen!


  Maak melding

 8. Dit is een heftige gebeurtenis, dit kan ieder gebeuren. Ik vindt dat de getroffen familie erg dapper is. Als zoiets mijn familie zou overkomen zou ik a la minuut veranderen in kungfu-master deel-9, en ik ken mijn familie, dat is “warzone”.

  Wat vervelend nou voor beide partijen.

  wreker


  Maak melding

 9. Paramanpinto,
  Waar was jij toen onze landgenoten de doodstraf kregen van onbevoegde rechters in paramaribo.toen mocht niemand ze verdedigen wie dat wel deed kreeg ook de doodstraf van jou goedheiligman.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.