Suriname moet meer doen dan visumplicht afschaffen

25

PARAMARIBO/DEN HAAG, 30 sep – Suriname moet meer doen dan alleen maar de visumplicht afschaffen voor de diaspora. Dit stelt Mahin Jankie van de Vereniging Surinaamse Nederlanders, VSN. De maatregel die president Desiré Bouterse in het parlement aankondigde, gaat gewoon niet ver genoeg. Eigenlijk is het lood om oud ijzer.

Dat zeker als buitenlanders van Surinaamse komaf toch nog bij aankomst een toeristenkaart moeten kopen. Waarom niet direct de deur wagenwijd opengooien? “Surinamers in diaspora moeten te allen tijde zonder restrictie het land kunnen binnenkomen”, zegt Jankie tegenover de Ware Tijd. Suriname stelt zich steeds op het standpunt dat versoepeling geen chaos mag veroorzaken.

Er zal steeds één of andere vorm van registratie moeten zijn. Kennelijk moet dat nu gebeuren via de toeristenkaart. Ook veiligheid geldt als argument. Jankie vindt vooral het laatste gekheid. Inwoners van de Caricom mogen Suriname onbeperkt betreden. “Voor mensen uit de Caricom ben je niet bevreesd, maar wel voor je eigen mensen”, aldus Jankie. Ook financieel kan het nogal wat schelen. Jaarlijks zijn er ruim vijftigduizend visumaanvragen vanuit Nederland.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. 50.000 visumaanvragen maal 40 euro is 2 miljoen euro. Dit geld moeten ze kunnen compenseren, ofwel ergens anders vandaan kunnen halen. Een gat van 2 miljoen is niet makkelijk te dichten denk ik.

  Als het geld maar ten goede komt aan het land, volk en evt. veiligheid, bevordering, verbetering van het toerisme heb ik er absoluut geen bezwaar tegen. En sommige plaatsen moeten zeker opgeknapt worden wat totaal verwaarloosd is. Bijv. Palmentuin en waterkant.

  Waarom willen we allemaal wel de lusten maar realiseren we ons niet, dat we met zn allen ook een beetje de lasten op onze schouders moeten dragen. Het kost gewoon veel geld.


  Maak melding

 2. “Suriname moet meer doen dan visumplicht afschaffen”
  – Suriname moet meer doen dan alleen maar de visumplicht afschaffen voor de diaspora
  aan sluitend en ondersteunend op de reactie van ,Mahin Jankie,zeg ik ,natuurlijk moet het meer gebeuren,dat gaf ik voor de verkiezing al aan,maar ja,loopt allemaal zo traag.
  Waarom ook niet gelijk voor Surinamers die voor 25 november 1975 geboren zijn voorzien van Surinaamse paspoort,hoe je draait of keert de Surinamers hebben meer dan hun plicht gedaan in de slechte tijden in suriname voor de families en het volk,in de vorm van voorzien van eerste levens behoeften,ook medicijnen,zij hebben hun bijdragen geleverd overal waar het positief nodig was,terwijl dat een plicht van de surinaamse regering was.jammer dat nog steeds deze vergeten groep die in het buitenland woonachtig zijn nog steeds aan hun lot over gelaten zijn,heel erg jammer.
  De hoop is gevestigd op de huidige regering die niets te verliezen hefft als hij de toekenning wel zou erkennen voor deze groep Surinmaers.
  Aanvulling op deze opmerking,zegt mevr,Ashna.j.k waarom ook niet van de Nederlandse regering ook de visum afschaffen voor de surinamers dienog in suriname achter gebleven zijn,en vrij op en neer kunnen reizen,aldus Ashna.j.k.wat de laatste betreft sluit ik mij hier ook bij aan.dit is lang geen slecht iedee,juist zie ik dit als een eerbetoon voor de Surinamers in Nederland
  Shivan,
  hetuurvandewaarheid


  Maak melding

 3. Hiep, hiep, aan het einde van de tunnel is er licht!!

  Het is toch van de zotte, dat een Surinamer zijn geboorteland niet zomaar binnen kan komen. Terwijl mensen uit de Caricomlanden vrijspel hebben. Suriname heeft toch een Toescheidingsovereenkomst getekend of is het niet meer geldig. Wij worden als paria’s behandeld, is men soms bang voor de stroom aan kennis (uit NL)die het land zou kunnen overspoelen. De meeste landen in de wereld zijn juist blij dat hun kinderen terug komen van weggeweest. Alleen bij ons heeft dit een averechtse werking. Als niet houder van een SME paspoort, heb je weinig rechten, terwijl er afspraken hierover zijn gemaakt. Want voor een visum aanvraag werd je van het kasje naar de muur gestuurd. Steeds werd je met een kluitje in het riet gestuurd. Dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Op een gegeven moment dacht ik barsten jullie maar. Toen was ik (twee jaren)ilegaal in eigen land, wel wil men dat je toeristen belasting bij vertrek betalen moet, als je langer dan een jaar gebleven bent. In elk land wordt er toeristen belasting geheven en ook word men op een correcte manier behandeld, in dit(SME)geval kan men dat niet zeggen. Hopelijk hoort dit onbehoorlijk gedrag jegens de Surneds gauw tot het verleden.

  Torpedo


  Maak melding

 4. De surineds worden door opa bawta gebakken in hun eigen euro’s. …Over tot de orde van de dag met onberechte moordenaars,drugsbonzen,geweldenaren en rovers aan de macht gekozen door de oliedomme aanhangers.

  Handelsbedrijf Malhoe aan de Fred Derbystraat is vanmorgen rond tien uur beroofd. Drie gemaskerde mannen stapten de winkel binnen en sommeerden het personeel om plat op de grond te gaan liggen. Om de mensen extra schrik aan te jagen, werd een schot gelost. Zij gingen met een tas ervandoor. …we na aanhang foe lon nanga baas werd door hun gekrijsd…

  Regering zal komend jaar 3.000 huizen bouwen ….wedden dat ze niet eens 5% waarmaken zoals afgelopen regeringsjaar, de domme aanhangers hopen tot ze gaan krijsen, we wille alles gratis….anders we gaan ook als baas en zijne lon boris boef op rooftocht gaan..of zoals baas van ploitie rastafarian worde en ga roken en dromen ,…die domme idioten die stemden op deze moordenaars zullen het beleven, de komende onderdrukking die ze verdienen door hun oliedomme keuze. Leve moordenaars en drugsbonzen. …..een rover gilde wild luid…..we hebbe onze zielen verkocht aan de duivel. Leve de misdaad. Hahahahahahahaahha


  Maak melding

 5. Lang leve onze liefste, onschuldige en geweldige leiders, krijsen en gillen de oliedomme aanhangers als bezetenen op de vuilisberm. Ze leve lang, hiepo, we hebbe ze daar gezet, om ons gratis ete drinke spele en kabouterhuisje met tuintje te geven. Dang ze moge doen wat ze wille, als zegge andere we zij oliedomstom.is nie erg hoor…want is goed hoor, zolang we elke dag gratis ete drinke spele moge van baasjelief en co. Op weg naar Suribabwe.


  Maak melding

 6. Hallo Adviseur, nu de rest nog.

  Dit was de deal:
  http://www.waterkant.net/suriname/2011/09/19/surinam-airways-hoger-op-mid-atlantische-route/

  Voorlopig een half puntje gescoord, want wat wordt de prijs van een toeristenkaart?

  Deal in detail:
  – visum 20 euro
  – ticket 600 euro.
  Dit is een win-win scenario, bij een ticket van 600 euro, kun je 2x het land bezoeken (1200E)en
  2 keer toeristenbelasting = 40 euro.
  De overheid wint hoe dan ook,omdat deze toerist(of vervanger) 2x geld spendeert in het land.

  Ik heb er niets aan, als een toeristenkaart 45 euries kost en een ticket 1200 euro.
  In dat geval vraag ik liever een visum online aan, betaling ook online.(ook minder personeel)

  Voor wat betreft het gesjoemel met contante betalingen;dit kan voorkomen worden door het badgenr. v/d ambtenaar en bedrag op het betalingsbewijs te vermelden.

  Suc6 meneer de adviseur, we komen er wel.

  Jankie,
  Ik vind het geen probleem om 20 euro te betalen op de luchthaven. Zie voorbeelden andere landen, zoals bv Turkije, vlot verloop, moet kunnen.
  Het personeel moet wel slagvaardig en snel ageren!

  Het punt is dat werkenden tegenwoordig vaker maar korter op vakantie gaan, dus meerdere vakanties per jr.
  Een goedkoper ticket en lagere visumkst is in dit geval,een mooie deal!


  Maak melding

 7. Vriend Janki,
  Je moet niet van twee- of meerdere wallen willen eten dat is hebzucht!

  Bouterse doet tenminste wat. Bij het front heb je toch maar in het stof moeten bijten.


  Maak melding

 8. elke president die het stokje over neemt van de vorige regeder is VERPLICHT het land tot een hoger niveau te brengen,anders moet hij/zij het veld ruimen..,dat geldt ook voor deze pres..
  en niet anders..het verleden is voorbij en niet blijven lullen over vroeger..


  Maak melding

 9. Wat een grote grappenmaker is die melkmuil op nummer 4 Bouterse doet wat zegt hij, wat doet Bouterse behalve beloftes maken en tori vertellen leg ons dat uit??
  Sla mij met feiten om mijn oren vertel mij wat Bouterse vanaf hij die staatsgreep geeft gepleegd heeft gerealiseerd in Suriname??


  Maak melding

 10. IK GA JULLIE LEREN zei DADA DESI’ en wel op mijn manier…..!!!!

  dat overzeese gezeik vertaal ik in een toeristenkaart inclusief government take van 20 procent erbij, en mogen jullie diaspora debielen het land tillen naar een hoger nivo


  Maak melding

 11. Vriend Janki,
  Je moet niet van twee- of meerdere wallen willen eten dat is hebzucht!

  Bouterse doet tenminste wat. Bij het front heb je toch maar in het stof moeten bijten.
  Paraman

  Weet je wel wat het begrip van 2 wallen eten wel betekent?? Volgensmij niet!!!! Denk je soms dat Surinaamse Nederlanders sociale dienst in suriname willen aanvragen???? Je hebt toch hersens in je hoofd toch!!! Elke maar dan ook elke surinaamse nederlande komt met zijn eigen geld naar Su!!!!!!!!


  Maak melding

 12. Ik huil, ik snik en val daarna in slaap. Dromen over Suriname en hopen er ooit eens te zijn.
  Zonder visum en zonder vrees om er als donateur (gels uitgeven in Suriname) en als motor voor de werkgelegenheid vakantie te kunnen doorbrengen in een huurwoning / appartement zonder dievenijzers.

  Mi gado ik heb gedroomd maar ja dromen kun je weer vergeten
  dit terwijl zelf ervaren van
  “stompzinnigheid, visum / toeristenkaart. Angst om te worden beroofd, om te worden vermoord, om te worden verkracht, om in elkaar te worden geslagen etc” een ware nachtmerrie en trauma veroorzaakt.

  Laat mij maar lekker dromen en op vakantie gaan naar landen die mij geen trauma’s geven


  Maak melding

 13. Pitbull #14,
  Ik zal ze de kost niet willen geven die met de telmaat van de klok hier in dit land worden opgelicht door landgenoten uit Holland. Doe dit en of dat voor me, als ik in Holland aankomt maak ik het bedrag gelijk voor jou over.

  Daarvoor heof je geen hersenen voor te hebben, wel een hoog moraal!


  Maak melding

 14. je moet als toerist wel heel veel van Suriname houden om er op vakantie te gaan: dure tickets, duur visum, 1 dag kwijt om je visum te regelen. Onveilig.

  Voor de helft van het geld ben je van harte welkom in landen als Indonesie, Cuba, Aruba Barbados. Hier weten ze wel hoe ze met toeristen om moeten gaan die hun zuur verdiende centen komen uitgeven.


  Maak melding

 15. Paraman en jouw moraal is zeker van het niveau dat hoger is dan hoog.

  Paraman die het altijd opneemt voor de roversbende die in bijna alle gevallen op hem lijken.

  Paraman vertel ons gauw hoeveel % jij opstrijkt van het gestolen goed.


  Maak melding

 16. Er zijn kleine zaken en er zijn grote zaken, maar er zijn geen onbeduidende zaken.

  Kruimeldieven spruiten voort uit het handelen of nalaten te handelen van grote dieven en die gaan doorgaans vrij-uit.

  Vraag aan al die chamoes van je hoe zij aan hun vermogens komen.

  Prema, als jij de namen noemt wil ik wel fluiten.


  Maak melding

 17. @ paraman
  Ook nu weer weet ik niet waar je het over hebt.
  Een advies:
  maak kortere zinnen.
  Je komt dan niet/minder in de knoop wat betreft onderwerp en lijdend voorwerp. Daarnaast komt hetgeen je zeggen wilt beter over en het aantal taalfouten (die ik overigens op DEZE site minder erg vind) wordt minder


  Maak melding

 18. Het moraal van allen die stemden op onberechte mensenrechtenschenders is in principe hetzelfde als hun idolen. Soort zoekt soort. En wat erg is, ze geven God de schuld van hun falen en prijzen didibri de hemel, wat godlasterijk zoals django ,het is lastig type het ziet. diabolish.


  Maak melding

 19. Beste Paramanpinto.
  Kan jij mijn vertellen hoe deze gasten aan hun vermogen zijn gekomen.
  I.Graanoost,E.Boereveen,Desi Bouterse,E. alibux, J.Wijdenbosch,R.Abrahams , Dino Bouterse,R.Parmessar L.Neede.R.Brunswijk.


  Maak melding

 20. wikileaks,vergeet je niet nog wat namen te noemen?Pengel,Lachman,Aron,Essed,Santoki,Venetiaan,Gils en wat dies al niet meer zei.Wat ben jij een vuillak zeg.Alle nogmaals alle zg ministers en premiers hebben geroofd van de Surinaamse bevolking.Begin te vertellen wat er met de miljarden-hulp is gebeurd na de onafhankelijkheid.
  En jij wil anderen afvallen?zelfs ben je geen knip voor de neus(je mede vuillak)waard.Verbeter de wereld,maar begin bij jezelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.