Musicus Ronald Snijders centraal in documentaire

0

Ronald Snijders, de in Paramaribo geboren musicus en schrijver, staat op zondag 9 oktober centraal in Westdoc. Snijders vierde eerder dit jaar zijn zestigste verjaardag en woont al veertig jaar in Delft, reden voor een “feestje” in de vorm van een bijzondere documentaire op TV West.

Ronald Snijders is een veelzijdig musicus. Liefhebbers van jazzmuziek kennen hem ongetwijfeld van festivals als North Sea Jazz en The Hague Jazz. Naast muziek maken houdt hij zich al jaren bezig met onderzoek naar diverse muziekstijlen, hij gebruikt vooral veel verschillende elementen daaruit in zijn composities.Typerend voor Snijders is de vermenging van de Surinaamse muziekstijl kaseko met hedendaagse jazz. Snijders is geboren in Suriname, maar is al 40 jaar Delftenaar. Hij treedt, ondanks zijn 60 jaar, nog regelmatig op als fluitist. Alleen of met zijn muziekgroep ‘The Ronald Snijders band’.

Westdoc volgt Ronald Snijders tijdens oefeningen en optredens. Samen met presentator Sharma Chin A Foeng wandelt hij door zijn ‘eigen stad’ Delft. Ondanks zijn grote veelzijdigheid en kennis als musicus, blijkt Snijders een bescheiden man. In Westdoc leert de kijker hem beter kennen. Wat drijft Ronald Snijders en waar haalt hij de inspiratie vandaan? Daar proberen wij in deze documentaire achter te komen.

Uitzendtijden
Westdoc over Ronald Snijders is te zien op zondag 9 oktober vanaf 17.00 uur te zien op TV West.

Meer informatie over deze en voorgaande TV West-documentaires is te vinden op de website www.westonline.nl/westdoc. Eerder uitgezonden afleveringen zijn hier ook terug te zien.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.