Leendrift Surinaamse regering geeft buikpijn

31

PARAMARIBO, 30 sep – Het Nieuw Front krijgt nu al de stuipen van de leenplannen van de regering. Volgens parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) lijkt het wel déjà vu. Het was immers ook een door de NDP van Bouterse geleide regering die Suriname een ondraaglijke schuldenlast bezorgde.

Nu kondigt Bouterse weer een onbegrensd leenregime aan. Van het leningenplafond trekt het staatshoofd zich kennelijk weinig aan. En te bedenken dat de vorige regering het plafond instelde om herhaling te voorkomen. “Het is juist door het ongebreideld leningen aangaan van een NDP-regering dat het Nieuw Front genoodzaakt was strenge maatregelen te treffen”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd.

Toch lijkt het weer die richting uit te koersen. “We gaan het leningenplafond ontrafelen”, beloofde Bouterse in het parlement. Wijdenbosch wil er meer van weten. Het Nieuw Front zal dan ook vragen stellen in het parlement. De bezorgdheid geldt vooral de gevolgen van ongeremd lenen. Zowel de binnenlandse als buitenlandse schuldpositie wordt zo krom getrokken dat er van ontwikkeling nauwelijks meer sprake is.

Bekijk ook:


31 REACTIES

 1. Pyramide!

  Griekenland had 80 prachtige Pyramides. Maar van de 80 hadden 76 geen top. Deze Grieken zijn toen fors gaan lenen om de 76 toppen te kunnen afmaken. En vanaf toen ging het bergafwaarts.

  De meeste woningen in Griekenland hebben geen afgerond dak. Dat doen de Grieken om 2 redenen.
  1: nog een verdieping er bovenop bouwen voor wanneer hun dochter getrouwd is waar het pas getrouwd jong stel kan gaan wonen.
  2; zolang de woning niet is afgebouwd hoeft men geen onroerendgoed belasting te betalen.
  Nu hebben zelfs Grieken zonder kinderen en oude Grieken die nooit meer kinderen zullen krijgen een woning zonder afgebouwd dak. Is dat belastingontduiking of voordegekhouwerij?

  De Grieken moeten nu weer gaan lenen om te kunnen betalen wat ze allemaal eerder al geleend hadden. Een zwakke bodem maken voor je nakomelingen kan iedereen. Een huis met onafgebouwd dak voor je dochter bewaren kan alleen in Griekenland en op Cyprus.
  Maar je tot twee keer toe stoten aan de leensteen en de puinhoop door anderen te laten oplossen kan alleen in Suriname. U bent gewaarschuwd.


  Maak melding

 2. ‘Bauxietsector verlamd’
  vrijdag, 30 september 2011 04:51

  Paramaribo – “In feite staat de bauxietsector stil; dat weten veel Surinamers niet.” Woorden van president Desi Bouterse die zeer ontevreden is over de bijdrage van deze natuurlijke hulpbron. Hij ziet momenteel geen meerwaarde van het stuwmeer en de waterkrachtcentrale ten behoeve van de bauxietsector, terwijl er een dringende behoefte is aan meer energie voor versterking van …

  andere productiesectoren. Suralco heeft de productie van aluminium verplaatst naar Trinidad and Tobago en volgens het staatshoofd is het betreurenswaardig dat juist voor die activiteiten het stuwmeer is gecreëerd. “Het is al lang niet meer wat het wezen moet”, zegt Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen.

  Er wordt momenteel alleen aluinaarde in Suriname geproduceerd. “Daarvoor heb je 0,0 % stroom nodig”, vindt Bouterse. Met het aanbrengen van aanpassingen kan er ruim 20% meer energie gehaald worden uit het stuwmeer als onder andere de turbines vervangen worden. Het is de regering menens om harde gesprekken te voeren met de leiding van Alcoa over niet alleen de toekomst van de bauxietsector in Suriname, maar ook voor compensatie voor wat het offer dat in 1958 is gemaakt om 135 duizend hectare landoppervlak op te offeren om het Brokopondo-stuwmeer te creëren betreft.

  Dat offer is gemaakt vanuit een toezegging dat de aluminiumindustrie in Suriname van de grond zou komen. “Het meer is ooit aangelegd en we hebben daaraan meegewerkt met de bedoeling dat aluminium gemaakt zou worden uit onze bauxiet. De feiten liggen nu anders”, zegt minister Hok. Ook hij merkt van heel dichtbij dat de bauxietsector momenteel teleurstellend is. Echter zou hij nog niet zover gaan door te stellen dat het niet van betekenis is, omdat er nog altijd werkgelegenheid wordt geboden.

  “Het ligt op een heel laag pitje”, is het politieke antwoord van de bewindsman. “We hebben een serieuze opgave”, stelt de president. Het kabinet heeft zijn zinnen gezet op de nationalisering van de krachtcentrale en het Brokopondo-stuwmeer voor een symbolisch bedrag van SRD 1.
  (B.Chandralall)

  Door het nationaliseren van de stuwmeer kan Suriname 100 miljoen us dollar besparen op jaar basis .
  Bovendien gaat staatsolie eigen branstof produceren en verkopen , wanneer de eigen raffinaderij in 2014 klaar is. Tevens komen er meer goudmijnen erbij , die voor meer inkomsten voor de staat betekenen . Dit alles overzien ; mag de regering daadwerkelijk meer gaan lenen om de ontwikkeling van het land te versnellen . Wij als volk hebben toch niets aan angsthazen van de oppositie , die geen beleidsvisie hebben .


  Maak melding

 3. Stree de stree oe no sa frede, didibri na oeng fisimang krijsen en gillen zijn aanhangers als bezetenen. Totdat hun ogen en oren opengaan wanneer ze zijn beland in de..hel, o.o.o die oliedomme stommelingen die zich willens en wetens hebben laten misleiden voor gratis ete, drinke, kabouterhuisje met piepkleine tuintje. Als jullie maar zouden hebben geweten welke vloek over jullie hoofden is gebracht dan zouden jullie goed hebben nagedacht over de stemkeuze, helaas zijn jullie verblind geworden door de valse profeten en didibri. Wacht maar af. Die duister donkere wolken komen dreigend over jullie hoofden en niemand zal helpen. De waarheid en gerechtigheid verruilen door op leugenaars en onrechtvaardige goddelozen te stemmen. wee wee wee U. Criminaliteit zal nog meer gaan toenemen.


  Maak melding

 4. Over enkele jaren is de srd zodanig gedevalueerd op het niveau van eind jaren negentig, toen de ndper wijlenbos de scepter zwaaide. Broodje kaas en soft. 10,000 srd. Help krijsen en gillen de oliedomme aanhangers, baas geef ons ete,drinke en huisje. Aan dovemansoren hahahahahaha


  Maak melding

 5. Suriname heeft hoogste valutareserve ooit
  …maar het is nu verboden om meer dan US10.000 over te maken, vrees voor de komende kapitaalvlucht dus. Opmerkelijk dat bij het aantreden van deze marionettenregering men de domme aanhangers voorhield. front heeft een lege staatskas achter gelaten.

  Kwalitatief hoogstaand onderwijs in 2012 …met al dat slechte resultaat is het dus afwachten. Ondertussen worden er geen scholen bij gebouwd, maar voor megaprojekten is er wel geld.

  Begrotingstekort valt terug naar 5% ..zeg dat aan de domme aanhangers

  DNA niet gekend bij erkenning Palestina ..de komende dictator heeft het laatste woord. De valse profeet is muisstil.

  Marktverkopers en bezoekers hebben last van bedelaars
  ….tijdens front waren er daar geen lastige bedelaars.

  Regering, doe toch wat tegen deze wilde occupatie
  ….de bosnegers zien en nemen os stelen.

  Gajentaan: “Jaarrede geeft de goede richting aan”
  ….wiens brood men eet…

  Leenlust Bouterse ‘zorgwekkend’
  …bebroekriemen aan te schaffen voor de komende megaschuldenlast, domme aanhangers.

  Grote hoeveelheid marihuana onderschept
  ….leve de misdaad met onberechte drugsbonzen aan de macht dankij ezels.

  Bouterse: ‘We zetten succesvol beleid van matiging voort’
  ….hahahahahhahahaahahahhahahahahaahahhahahahaahhahahaahahahhahahhaahahahahhahahahahahahahahahahahaahhahaha


  Maak melding

 6. TTTTTtttttheo. Er zijn afspraken met Suralco. Die hebben n.m.l. het stuwmeer betaald. Bouterse is al gewaarschuwd. Laat hij de VS maar uitdagen. Dan komen ze hem alsnog ophalen.


  Maak melding

 7. Rutje kan liever haar mond houden dan onzin te vertellen. Waar heeft de president het gehad over leningen? Integendeel is Suriname nu een van de weinige landen op de wereld die meer vorderingen heeft uitstaan dan schulden. De internationale ratings zijn om van te dromen. Rutje zuigt deze nonsense verhalen uit haar dikke groene duim. Ze ziet samen met de fronters groen van jaloezie dat het zo goed gaat met Suriname.


  Maak melding

 8. De oude politiek was defakto de gijzelaar van dit land. Hun familie en inner cirkel werden geaccommodeerd met buitenlandse studie beurzen en de rest mocht letterlijk stikken.

  Gaat u maar na wie allemaal in de loop der tijd op kosten van de Surinaamse staat hebben gestudeerd in de VS en of Ptata en goeddeels niet meer zijn teruggekeerd om hier hun morele plicht te komen vervullen!

  Nu er verlichting voor het voetvolk in het verschiet ligt is Timboektoe in last.


  Maak melding

 9. als land in ontwikkeling kan je niet anders dan geld lenen als je je land tot ontwikkeling wil bergen echter moet het op een verantwoorde manier gebeuren.ik hoor ook vaak die stomme opmerking van die gasten dat we de volgende generatie niet moeten opzadelen met schulden mijn vraag is hoe brengen we anders ontwikkeling voor hun Wij moeten nu alleen de juiste beslissing nemen waarop zei kunnen voortborduren een land word niet in een generatie opgebouwd


  Maak melding

 10. Musk,
  Het beheersen van de stelling Phytagoras maakt Surinamers nog niet tot Grieken.

  Hoe lossen wij het Surinaams vraagstuk op als wij ons bij voortduring blijven gedragen als wijsneusen en grote krabben in een vat?

  Waar blijft de zonodige cooperatie? De beste stuurlui staan aan wal.


  Maak melding

 11. Als er nu nog figuren zijn die dit toejuichen dan zijn ze ongelooflijk stom.
  Waarom is de rating ook alweer omhoog gegaan.
  Op basis waarvan is het IMF zo tevreden geweest.
  Waar blijven de buitenlandse investeerders. Stonden ze niet te dringen? Of stonden ze te dringen bij de uitgang?
  Je kan een groep politici beter beoordelen als je ze vergelijkt met andere groepen.
  Mijn kennis over de Surinaamse politiek was laag, is nog steeds niet hoog, maar hoog genoeg om op basis van economische criteria (en met het IMFrapport) te kunnen zeggen dat
  de heer Venetiaan en de vorige president van de centrale bank ( Telting?) puik werk hebben afgeleverd en dat wordt nu weer snel afgebroken.
  Afbreken gaat nu eenmaal sneller dan bouwen.
  Dit is erg heel erg en ik maak me zorgen, grote zorgen voor de toekomst.
  Binnen no time zal de SRD weer devalueren en zal de inflatie verder toenemen. Werkloosheid zal toenemen
  Politici doe dit niet!!!
  Parlement laat je horen!
  Vakbeweging laat je horen!
  Volk wordt wakker!
  Ik wil niet overkomen als een opruier, maar dit mag niet, kan niet en zal hopelijk niet gebeuren.


  Maak melding

 12. Ach, ja! kan Bouta het nog schelen! Hij helpt toch allang het land naar de klote gaan. Wie beseft het nog??

  Straks is hij toch weg Wie kan hem een haar krenken/ Pak me dan als je kan spel!!

  Het is gewoonweg een en al een puinhoop!

  Wordt wakker mensen! verdrijf hem zoals zijn beste maat Khadafie.

  En inderdaad!! nu nog bijna 9 maanden te gaan voor de 15000 beloofde woningen te bouwen, wetende dat de eind signaal is nog niet gegaan. De tijd zal het leren!

  Wat is deze man toch fantasie/droomrijk en de Surinamers stinken steeds weer in. Hij gaat wel de alle kanten op behalve de goede!!


  Maak melding

 13. Om hun eigen falen te camoufleren zal het Front steeds moord en brand roepen en beweren dat deze regering strijkt met de eer van hun noeste arbeid. Niets is minder waar! Het Front heeft in de ruim 15 jaar dat zijn met enige onderbreking aan de macht is geweest, getoond dat zij niet over een ontwikkelingsvisie beschikken. Het was enkel graaien en schelden op anderen. Zo ook schelden en afgeven op de Surinamers in de diaspora, die zelfs voor veraders werden uitgemaakt door de toenmalige president en dhr Hooghart. Wij waren het land ontvlucht, terwijl zij daar gebleven waren. “dem no njang a pina sang wi njang dja alla dem jari, dus dem no musu kom leg neks uit” was de kteet. In die zelfde trant gaat Mw Wijdensbosch door en is daar heel eerlijk en open in, door te stellen dat de afschaffing van de visumplicht voor de Surinamers in de diaspora de nadelige kant heeft dat SME overspoeld kan worden door allerlei grote criminelen. Let wel zij heeft het hier over zonen en dochters van Suriname die ooit naar het buitenland zijn vertrokken en vandaar uit jaarlijks honderden miljoenen euro’s en dollars overmaken naar hun geliefd Suriname, hetzij voor familie of organisaties. Zij moet weten dat wij (de volgens haar potentiele criminelen) ook de NPS vanuit het buitenland financieel hebben gesteund en ik van mijn kant zal dat met mijn groep ondersteuners in heroverweging nemen. Wij zijn al te vaak geschoffeerd door deze fronters en pikken het niet langer. Dit is zoals ik al zei, typisch de NPS, razen en schelden en tieren op anderen om het eigen falen te verdoezelen.


  Maak melding

 14. Deze mevr praat vlot maar …..ja …..Pokai leeghoofd.!!!!
  Vaak stel jij ……jezelfve de vraag… O tin din sma dizi din idi ce sa wroko.

  Wat een bende die NPS !!!!


  Maak melding

 15. Wijdenbosch is blijven steken in het klein denken. Met nostalgie nog denken aan de tijden van bedeling van hondenvoedsel voor mensen, eters op sommige scholen, gammele veerbootjes, prasi-oso’s, kaarkong is killing voor de opgroeiende- en moderne Surinamer.

  Zo zijn een weg naar Brazilie en een diepzeehaven science-fiction voor de club waartoe zij behoort.

  Kijk maar naar haar positie in relatie tot de gebeten honden van deze samenleving.

  De samenstelling van de gevangenispopulatie spreekt boekdelen.

  Hoe heeft het zover kunnen komen? Door de revolutie? Lammenielgge!


  Maak melding

 16. determinist
  Normaliter reageer ik niet zo inhoudelijk op dit soort “geraaskal” en bladvulling van deze of gene, maar uw stukken lijken teveel op elkaar om niet te lijken op kopieer en plakwerk.
  Het valt stteds meer op dat u erg veel autistische trekken vertoont.
  De afrika verhalen/verwijzingen van uw hand zijn wel erg oudbakken, achterhaald en blijken steeds meer op een broodje aap verhaal te zijn.
  Terwijl de financiele crisis steeds meer toeslaat in de wereld, hoor en lees ik in bijna gehele Surinaamse media die opensla, plannen die alleen gaan over ontwikkeling en uitbreiding van projecten. Terwijl dus in de rest van de wereld de mensen de buikriem steeds strakker moeten aantrekken en in Suriname de regering en het BEDRIJFSLEVEN het hebben over inversteringen en uitbreiding kunt u me niet zeggen dat alles wat deze regering doet slecht voor het land is.
  Nochtans ben ik het wel met de critici eens dat er fouten gemaakt worden en dat we heel critisch moeten blijven en de ontwikkelingen op de voet moeten blijven volgen en waar nodig aansturen op aanpassingen en of aanpak van misdragingen. Maar alleen kritiek leveren om de kritiek is zinloos, nodeloos en totaal niet constructief.
  Als u een echte Surinamer bent, en ik geloof dat zeker, anders interesseert het u absoluut niet hoe het in Suriname gaat of wat er gebeurt, zorg dat men u en uw kritiek serieus neemt en geef ook eventueel aan hoe u het anders had gezien.
  Ik hoop dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan uw manier van de zaak Suriname benadert en ondanks uw antipatie tegen de huidige president het kan opbrengen het groter belang niet uit het oog te verleizen. Als het goed gaat met Suriname en het via democratische wegen gebeurt en de wet het niet verbiedt, is het in dergelijke omstandigheden van minder belang wie aan het roer staat.
  Ik hoop dat u het met mij eens bent dat het welbevinden van Suriname en de staatsburgers van Suriname voor alles gaat.
  Een ook bezorgde maar wel positieve mede Surinamer.


  Maak melding

 17. @Patricia

  Herinner je je nog dat jij en andere NDp-ers in het verleden steeds gilde dat Veni te veel leende? En nu ga je het tegenovergestelde beweren. Kortom je praat als kip zonder kop.

  Feit is dat DDB en Bosje het land hebben opgezadeld met enorme leningen zoals 200 miljoen voor wapens die tot illegaal zijn doorverkocht aan FARC.
  Dankzij Veni en Teling zijn de schulden gesaneerd dwz groten deels afbetaald en vervangen door andere leningen met veel lagere rentes. Ook is dankzij het de S&P rating sterk gestegen.

  Dat je DDB idolaat bent is jouw goed recht. Iedereen heeft recht op een afwijking zullen we maar zeggen. Maar niemand heeft het recht de meest grove en onbeschofte leugens te verspreiden.


  Maak melding

 18. Het valt mij op dat diegene die zoveel te vertellen hebben over dat deze regering niet deugt nooit met echte plannen zijn gekomen of echt wat voor het land hebben betekent.

  Je moet er niet alleen vanuit gaan dat een regering de kracht van de economie is, maar zoals velen weten is het de burger die onderneemt en de bedrijven.

  Velen hebben nooit een succes volle onderneming gehad (of hebben). Als je zo veel kracht in je woorden kunt zetten gebruik dan ook wat van die kracht om de mensen van hun luie gat te halen door ze aan te sporen te gaan studeren, ondernemen of te gaan werken.

  Vaak zijn het van die mensen die hier in Nederland zitten die maar blijven zeiken over wat er wel of niet is bereikt.

  Deze mensen wil ik vragen:

  – Wat heb je tot nu toe gedaan voor Suriname
  – Ga je nog iets doen voor Suriname ?
  – Of ben je een bloedbad onder je landgenoten – Of de Surinamers aan het regisseren ?

  Een goed voorbeeld kijk naar wat er in het midden Oosten heeft plaats gevonden en nog steeds plaats vindt ?

  Schrijf positieve verhalen over wat je hebt geleerd of mee gemaakt, zodat het jonge publiek lering kan trekken uit jullie kennis.

  Leer de mensen wat en kijk niet alleen naar wat de regering voor je kan doen, wat ze fout doen, maar doe wat voor je land.

  Ik kan en mag zeggen dat ik jullie leven en omgeving heb gered door niet te spreken over bepaalde gebeurtenissen.

  En ik bedoel hiermee de Hollander, Surinamer (en wellicht nog meer van die zogenaamde slimmerikken). En zal jullie dit altijd voor houden, want “de pleures had of kan uitbreken”.

  Je hebt een verantwoordelijke plicht als mens, door de twee landen door vrede en respect voor mekaar te loodsen.


  Maak melding

 19. Iedere normaal denkende mensen weten dat je recidivisten extra in de gaten moet houden en vooral wanneer het gaat om een groep schurken die jou land binnen tien jaren tijd helemaal kapot hebben gemaakt.Die melkmuil op nummer op nummer 9 heeft het over de morele plicht vervullen. die uilskuiken aanbid de man die op 11 november 1975 terug keerde naar Suriname om te gaan helpen met de opbouw van het nationale leger die Beest DDB is uitgegroeid tot meest omstreden figuur in de Surinaamse politiek.Die slager van Paramaribo DDB heeft er voor gezorgd dan Suriname voorbij is gestreefd door andere landen in de regio,Suriname is door die misdadige revolutie van Bouterse gestopt in haar ontwikkeling en toch heb je een stelletje ezels die deze Criminele moordenaar een cult status hebben gegeven ze aanbidden de man die hun land op de rand van de afgrond heeft gedonderd. Ik vraag mij soms af in wat voor wereld de aanbidders van Bouterse leven er zijn genoeg voorbeelden in Suriname en in het buitenland die laten zien dat dictatuur niet werkt het zorgt alleen maar voor ellende en achteruitgang en moreel verval en economische malaise. er is geen enkele voorbeeld in de wereld die het tegendeel kunnen bewijzen.


  Maak melding

 20. Parraman (11),

  Jij niet! Maar ik heb heel veel zuur verdiend geld verloren bij de devaluatie van de Surinaamse gulden in de jaren 90. Je huidige president en ene Bosje waren daar de oorzaak van. Hun geldzucht, beloofzucht, bedriegzucht en dommezicht hebben vele mensen in financiele nood gebracht. Ons land is toen 25 jaar in economie teruggezet. En dat staat nu weer te gebeuren.
  Alleen jij en TTheo zijn dit vergeten en hopen dat men er van geleerd heeft. NEE dus!

  Hou je wijsheden voor jezelf en begin te bedenken hoe je je familie in Suriname gaat ondersteunen when time is there!


  Maak melding

 21. @ Afrikaanse leeuw ,
  Het jonge publiek waar jij over hebt kan ook zelf googelen en boeken lezen over de gevolgen van een dictatuur,het jonge publiek in Suriname die deze forum bezoeken zijn genoeg gewaarschuwd over Bouterse en zijn misdadige verleden en toch hebben ze massaal op hem gestemd dus laat ze maar lekker op de blaren zitten.Laat de jongeren reactie nummer 19 van neus lezen misschien worden ze wakker, zelfde geld voor jou ook Afrikaanse leeuw.


  Maak melding

 22. Roy Coco

  De ironie in mijn reacties moet een prikkel tot aanstoot zijn voor al degenen die geloven dat de duivel, een mensenmoordenaar, op wie ze hebben gestemd, suriname zal doen veranderen in een paradijs.


  Maak melding

 23. wikkileaks en companen,

  Ik begrijp goed waar jij het over hebt, maar nogmaals de waarheid ligt niet zo eenvoudig als dat jij voorschrijft. En nogmaals kijk zelf goed in de spiegel voor je mensen voor dom of wat dan ook uitmaakt.

  En ik weet en zie wie wat voor fouten maakt en corrupt is. Dat heb je aan beide kanten, maar ik vergeet niet de incapabele functioneren van de regering Venitiaan dat ervoor gezorgd heeft dat veel jongeren het mogelijk hebben gemaakt dat President DDB nu de hoogste functie in Suriname heeft.

  De onvrede heerst tot op de dag van vandaag en we moeten of dat groepje moet niet enkelt de schuld schuiven op President DDB.

  Kijk ook kritisch naar hoe alles was na de onafhankelijkheid en hoe het heeft kunnen gebeuren dat (toen soldaat sergeant) DDB aan de macht kwam.

  Als je wat te vertellen hebt vertel dan ook alles, dan enkelt en alleen te lopen vloeken. Ik vraag me af of je een blog kunt schrijven zonder te vloeken en hoe lang je dit volhoudt (woord arm en stranden in gesprekken maakt tot vloeken).

  Wat voor positiefs kun jij bijdragen aan de bestaande economische ellende in Suriname dan enkelt en allen te klagen en te vloeken ?

  Wat jij tracht te bewerkstellen komt over alsof je een bloedbad wilt regisseren gezien de manier hoe jij en soort genoten schrijven. Je naam wikkileaks bevestigd dit.

  Oja, ik heb je leven en omgeving gered wellicht zonder dat je het weet. En ik blijf het zeggen tot dat je het je realiseert.

  Voorlopig accepteer ik de balans zoals het is.


  Maak melding

 24. wikkileaks en companen,

  Ik hou het kort: Verdiep je niet alleen in de boven laag, maar ook in de duistere onderlaag waar jullie je kop voor in het zand steken.

  Nogmaals: Ik heb jullie leven en omgeving gered door niet te spreken wellicht zonder dat jullie het door hadden.

  De pleuris had kunnen uitbreken en kan als nog (geestelijk)

  Gezien de blogs die hier geplaatst worden en de scheld kanonnades stuur je aan tot een bloedbad.

  Je naam wikkileaks zegd genoeg over de blogs die je plaats.

  Voorlopig accepteer ik de balans zoals het nu is.


  Maak melding

 25. @Paraman #11

  Ik vermoed dat jouw voorstelling van de “stelling Phytagoras” de gesimplificeerde 3-4-5 regel is? Dat kan verklaren waarom je de methafoor van Musk niet bevat.

  @Paraman #16
  Wat jij groot denken noemt wordt in de werkelijke weeld me begrippen als megalomaan, grootheidswaan etc. aangeduid. SME is meer gebaat bij gezond verstand. Iets wat jouw en je baas ontbreekt.

  @Lucien #14
  Je herhaalt al die beschuldigingen die DDB ook steeds in het OCER heeft geuit en daar beloofde hij ook om het aan te pakken als hij gkozen werd. De schuldigen zouden voor de rehter gesleept worden.
  We zijn nu ruim een jaar verder en er is zelfs geen aanvang gemaakt met welk onderzoek dan ook!!
  Lijkt mij toe dat we de praatjes van DDB in het OCER en van jouw af moeten doen als walgelijke LASTER.

  @Roy Coco
  Je hebt duidelijk niet de scholing om de vele berichten die je leest te begrijpen. Dank zij het feit dat Veni en Telting jaren lang een gezond financieel en monetair beleid voerde zijn de mega schulden die DDB maakte afgelost.
  Griekeland moet de buikriem aanhalen omdat de overheid daar jaren lang veel te veel uitgaf.
  DDB laat de SME door devaluatie en belastingen de buikriem aanhalen omdat hij zelf meer geld voor hem en zijn matie wil. Hoeveel dure adviseurs heeft hij niet aangesteld?
  De meeste landen gaan juist enorm investeren om zo de economie te stimuleren. Neem alleen de miljard in Amerika in infrastructuur.
  DDB beloofde tijdens de verkiezingen dat hij die plannen zou uitvoeren en dat er vele investeerders klaar stonden. Feit is echter dat alle potentiele investeerders simpel door rekenen of de plannen ook rendabel zijn, of het land wel instaat zal zijn met de investeringen extra inkomen te genereren waarmee de interest en aflossingen betaald kunenn worden. Wel iedereen met enige intelectule capaciteiten ziet direct dat de plannen van DDB onzinnig zijn.

  Des te eerder DDB en matie van het toneel vedwijnen des te beter. Hopelijk groeit de NDP dan ook uit tot een serieuse partij en gaat de democratie in SME eindelijk eens functioneren. Op dit moment is de keuze slechts tussen een onbetrouwbare, narcistische clown OF een stel politieke partijen die vooral door incompetente figuren bemand worden. Een goed democratie is gebaat bij goed tegenspel van de oppositie.


  Maak melding

 26. @ Afrikaanse leeuw sorry maar hier heb ik echt geen zin in, blijft bij jou standpunt en ik blijf bij de mijne.Ik heb geen zin om water naar zee te dragen. Over bloedbad gesproken ga maar na wat er op 8 december 1982 is gebeurd in fort zeelandia en op 29 november 1986 is herhaald in het dopje moiwana door de mensen die jij zo hoog hebt zitten.Een oude spreekt zegt een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  In de jaren 80 hebben deze gasten miljoenen dollars geleend om wapens te kopen en om hun zakken te vullen terwijl de bevolking in armoede moest leven.


  Maak melding

 27. neus
  Ik ben blij dat iemand mij op mijn plaats zet over mijn scholing. Dank je wel.
  Ik zal mij verder van commnetaar onthouden en alleen jou en de jouw gezinden de discussie laten voeren, aangezien ik sterk de indruk krijg dat als iemand maar enigzins positief is over de regering hij/zij meteen een nitwit is.

  Lees het onderstaande en geef daar ook een draai aan dat het een stelletje malloten zijn die er niets van snappen.

  02 Oct, 08:30

  De Staatsolie raffinaderij wordt uitgebreid. (Foto: Staatsolie)
  De komende vijf jaren zullen gigantische investeringen plaatsvinden in de mijnbouwsector (bauxiet, goud, olie en kaolien. Dit zeggen de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) in een uitnodiging aan hun leden. De organisaties houden een gezamenlijke lezing over dit onderwerp.
  De VES en de VSB zeggen dat ze hun leden op de hoogte willen stellen van de geplande investeringen en de impact die deze zullen hebben op de economie. De lezing heeft als titel: Toekomstige investeringen in de mijnbouwsector: ‘financiële en economische impact m.b.t. de vraag naar arbeid, diensten en goederen’.

  De inleidingen zullen verzorgd worden door A.Samsin en J. Wong a Foe, vertegenwoordigers van Staatsolie, M. Kopinsky, vertegenwoordiger van Grankriki project en een vertegenwoordiger van Surgold. De lezing wordt woensdag gehouden in het auditorium van Self Reliance en begint om 19.30. De lezing is ook toegankelijk voor belangstellenden.

  I rest my case


  Maak melding

 28. Neus;Nog iets:
  Ik merk in Nederland en de rest van Europa heel weinig tot niets over de grote investeringen waar jij het over hebt. Integendeel wordt alleen over bezuinigingen gesproken.
  Alles wordt uitgehold in het kader van de 18 miljard die bezuinigd moet worden.
  Heb het nooit meer over iemands scholing zonder genoeg informatie daaromtrent. Ik neem het jou niet kwalijk, aangezien ik niet de indruk heb dat het je gaat om een echt inhoudelijke discussie als wel om het krenken van mensen die het misschien eens zijn met deze regering.
  Ik ben het in de basis op bepaalde onderdelen wel eens met deze regering maar dat wil niet zeggen dat ik slaafs alles voor zoete koek slik en niet zie dat ook zij mensen in hun gelederen hebben die er alleen zijn om zoveel mogelijk te roven.
  Maar dat laat onverlet dat het grondidee goed is voor de toekomst van Suriname.
  Het gaat nu puur om de uitvoering en vooral de controlemiddelen en de controleurs, met als belangrijkste tool de represaillemaatregelen bij misbruik van staatmiddelen.


  Maak melding

 29. De bezuiniging in Nederland zijn noodzakelijk en alles is keurig op papier vastgelegd iedereen weet waar en hoeveel er bezuinig gaat worden.De prestige plannen van de regering in Suriname zijn zo vaag en niemand weet wat ze in werkelijkheid gaan kosten en hoe ze betaald gaan worden. Een mooi voorbeeld is hoe megabendeleider via de media communiceert met de bevolking hij heeft het over een nieuwe mark maar de mensen waar het om gaat hebben het via de media moeten vernemen,niemand weet wat gaat het kosten en waar het komt te staan.Ik hoor die megabendeleider nog roepen op de podium dat een regering die niet communiceert met de bevolking een slechte regering is en hij zou voor een transparante beleid zorgen.
  Soms bekruipt mij het gevoel dat sommige mensen bewust het verleden van Bouterse hebben weggedrukt.De Inkt van de ene geweldige plan is nog niet opgedroogd of ze komen met een andere geweldige plan Probeer eerst plan A te realiseren voor je over gaat tot plan B.
  Regeren is vooruitzien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.