Visum Surinaamse diaspora wordt afgeschaft

56

PARAMARIBO, 29 sep – De visumplicht voor buitenlanders van Surinaamse komaf wordt afgeschaft. Dit zegt president Desiré Bouterse. “Uiterlijk vijf en twintig november 2011 (Suriname’s onafhankelijkheidsdag)” moet het al zover zijn. In plaats van het visum komt een toeristenkaart. Die kan bij aankomst worden aangevraagd op de luchthaven te Zanderij. De regering komt binnenkort met meer informatie.

Bekijk ook:


56 REACTIES

 1. Oh nu zeker in de rij staan op Zanderij? Mag ik bedanken. Ik ben jaarlijks sinds 1972 naar Suriname terug gekomen. Ik kom sinds vorig jaar niet meer. Ben verliefd op Italië geworden. 🙂


  Maak melding

 2. Dit is een geweldige zet van onze meest vooruitstrevende Surinaamse president ooit. Nu is het natuurlijk wachten geblazen op de anti-Surinamers die dit weer zullen afzeiken. Op z’n Hollands natuurlijk!


  Maak melding

 3. Geweldig plan !Eerst zien dan geloven .Wat kost het ???? Kunnen Surie`s geduldig in de rij staan en op zijn beurt wachten ? Hebben zij,dat stukje fatsoen ? Ben bang van niet !

  In de jaren `80 moesten wij al in de rij staan op Zanderij. Vaak was het één groot chaos in die hitte op Zanderij. Niet weer die vernedering van de groene pakken ! Mensen worden in zulke situatie super onaardig !

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 4. Daar word ik zeker blij om. Vond het altijd al een raar idee dat ik een visum moest aanvragen om op vakantie te gaan naar het land waar ik ben geboren. Nu alleen hopen dat het aanvragen van een toeristenkaart op Zanderij niet een bureaucratische romp-slomp wordt. En natuurlijk afwachten hoeveel dat gaat kosten….


  Maak melding

 5. Als ik als Surned naar Georgetown wil, dan hoef ik noch te betalen voor een visum, noch voor een toeristenkaart. Moet ik dan blij worden van die Toeristenkaart? Stel dat die ook 40 euro kost. Moet ik daar blij van worden?
  Eerst afwachten dus.


  Maak melding

 6. Afschaffing visumplicht voor Surinaamse diaspora is voor mij erg welkom.

  Dan hoef ik niet meer in die kleine kelderruimte van het surinaamse consulaat in Amsterdam te gaan voor het aanvragen van een visum.

  Maandag jl. heb ik mij toch ook geergerd dat de foto van de president van Suriname in die kelderruimte, slecht ingelijst, gewoon in een hoek op een ”berghokdeur” hangt. En waarbij enkele niet-Surineds met die foto de spot dreven.

  Ja, dat is en blijft de verantwoording van de consul van Suriname.
  Srika


  Maak melding

 7. Is Italie wel verliefd op jou?Ai baja,wat sommigen al dan niet in hun verziekte kop halen,Italie waar de zwarten haast geen leven hebben,maak dat de kat wijs hoor no.1


  Maak melding

 8. btw,zit Suriname nou echt te wachten op zulke Surinamers?Wel neen,laten de Aziaten maar iets moois gaan maken van mooi Suriname.

  Dank je wel Mr.President.


  Maak melding

 9. Het is inderdaad met vlag en wimpel de meest vooruitstrevende president Suriname ooit gekend heeft…!! er moeten meer van dit soort stappen volgen.


  Maak melding

 10. Die toeristenkaart gaat 40 euro kosten. What’s te difference? En dan op Swanserij AANVRAGEN? Het duurt nu al anderhalf uur voordat je buiten bent. Dus: lange rijen. En wat gebeurt er na die aanvraag? Wordt die toeristenkaart a la minute verstrekt of moet je alsnog naar de Vreemdelingenpolitie om hem op te halen? Allemaal vragen en nog meer waarop nog geen antwoord is.


  Maak melding

 11. Blijkbaar weet iedereen wat het nieuwe visum gaat kosten? Bovendien kon je het oude visum ook al op Zanderij krijgen. Niks nieuws dus. SuriNeds moeten zonder visum het land binnen kunnen komen. Dat is de goede uitvoering van de toescheidingsovereenkomst.
  De toeristen kunnen dan bij aankomst net als in veel andere landen een geldbedrag bij aankomst betalen. Niks visum. Kun je meteen het consulaat in Amstelveen sluiten en verhuizen naar Geneve.


  Maak melding

 12. Gelukkig,Bouterse is zijn fouten aan het herstellen. Ik ga ervan uit dat alla Suri’s weten dat Bouta himself de visumplicht had ingevoerd tijdens zijn dictatoriaal bewind.
  Een slecht mens doet weleens iets goeds.


  Maak melding

 13. Een kinderhand is snel gevuld……

  En wat gaat die kaart op Zanderij kosten?
  En zie je aan een vliegtuig vol Surinamers in de rij staan voor hun kaart. Het gebouw is daar niet op berekend. En dat voor 25 november? Kansloos. Let op mijn woorden. Riekt ook naar discriminatie. Mijn vrouw hoeft geen visum, ik dus wel. En onze dochter? Is niet bepaald toeristenvriendlijk dit onderscheid naar afkomst. Is er al een land in de wereld die die onderscheid ook maakt?


  Maak melding

 14. Na meer dan 30 jaar erachter komen dat jou domme ezelachtige emotionele beslissing geen zoden aan de dijk legt schaf je het nu af.
  Wie denkt dat Suriname het van Nederland gaat winnen leeft buiten de realiteit.Nu pas heeft die ezel Desi het door dat hij die puinhoop wat hij zelf in Suriname heeft veroorzaakt niet kan opruimen dan mogen die zogenaamde spionnen uit Nederland het komen doen, slik jou braaksel lekker in me boi .Milton fleur wie veel zegt moet veel verantwoorden jullie zijn vergeetachtig maar ik niet ik weet nog hoe Bouterse onder invloed van drugs en alcohol de Surinamers in Nederland heeft afgezeikt en vernederd omdat ze tegen zijn militaire dictatuur waren.Laat Frankrijk en venezuela en cuba jullie komen helpen.


  Maak melding

 15. @ 2 @4 @7
  Een geweldige zet? Als je zo’n onbeduidende maatregel geweldig vindt dan ben je gauw tevreden.
  Jenke
  Denk je dat de toeristenkaart gratis wordt?
  Palulu
  Ja hoor, Suriname heeft de inkomsten uit de visa niet nodig. Gratis en voor niets.
  De surinaamse bevolking meer belasting laten betalen, zodat wij die het makkelijker kunnen missen niet meer hoeven te betalen.
  Hoe krom.


  Maak melding

 16. Hadden vorige regeringen ook kunnen verzinnen, maar nee, ze ware te druk bezig Bouta te bestrijden en hun zakken te vullen. Thank you President Bouta.Reageerder , ga maar lekker naar Italie, we gaan je missen als st….


  Maak melding

 17. Mensen laat je niet in de zeik nemen door deze zieke en genieperig bouta!
  Visum wordt hier afgeschaft maar het voorbeeld zal komen uit de EU landen waar je bij aankomst TEGEN betaling een toeristenkaart kan kopen.
  Denk je nou echt dat het gratis is.
  Dit is slimme manier om geld te verdienen.
  A tang so


  Maak melding

 18. Toeristenkaart = visum = € 40

  Waarom zijn al die mensen hier zo blij?

  Kan iemand mij dit uitleggen?

  Bouterse denkt goedkoop te scoren. Het is een sigaar uit eigen doos.


  Maak melding

 19. SuTallierinam Radical Rebel, Milton Fleur, kondre,lux, anna_z , Paraman en Ttheo,

  Binnenkort een extra vrije dag ter viering van het afschaffen van het visum.


  Maak melding

 20. @25
  wat een geluk voor de bevolking dat de vorige regering niet zo’n domme maatregel heeft bedacht.
  Suriname heeft meer (belastinginkomsten nodig.
  Deze moet ze halen daar waar het geld is. Dat is bij ons en niet bij de Surinaamse bevolking. Als wij zo graag op vakantie naar Suriname willen laat ons dan ook betalen.


  Maak melding

 21. Wikileaks,

  Deze maatregel van Bouterse is om o.a.
  Nederlanders van Surinaams afkomst tegemoet te komen. Dus ook voor jou geldt deze maatregel. Bouterse maakt geen onderscheidt tussen mensen die hem haten en mensen die hem welgezind zijn.
  Eigenlijk zou je moeten juichen van enthousiasme. Maar dat zal je uiteraard niet doen want beslissingen van deze president zijn in jou ogen niet rechtsgeldig en nimmer positief.
  De president die jij zo veracht en niet accepteert als president neemt een beslissing waar jij straks lekker gebruik van kan maken. En jij gaat er zeker lekker
  gebruik van maken.
  Zou je dan niet standvastig moeten zijn en hier tegen stevig moeten protesteren en aangeven dat je niet van deze maatregel wenst gebruik te maken?
  Of je moet besluiten nooit meer naar Suriname te gaan zolang deze maatregel geldt.
  Want je kunt geen gebruik maken van een maatregel die is ingevoerd door een massamoordenaar een drugscrimineel en een veroordeelde. Want dan ben je niet geloofwaardig en consequent. of niet dan?

  Heren en dames die altijd zo negatief zijn;

  wanneer jullie in het vliegtuig zitten naar Suriname zonder een visum aan te vragen dan
  weten jullie aan wie jullie dat te danken hebben.


  Maak melding

 22. Beste Srika.

  “Maandag jl. heb ik mij toch ook geergerd dat de foto van de president van Suriname in die kelderruimte, slecht ingelijst, gewoon in een hoek op een ”berghokdeur” hangt. En waarbij enkele niet-Surineds met die foto de spot dreven”

  De slachtoffers van jou president waren ook ingesloten in een vochtige kelder voordat de ‘op de vlucht’ werden afgemaakt. Dat er een foto van die man hangt in het consulaat, daar erger ik en met mij alle Surineds zich aan, Plaatsvervangende schaamte is het gevoel als ik naar de foto kijk.


  Maak melding

 23. Een zeer positief nieuwsbericht. Eindelijk een bericht waar ik blij van word.Ik heb net een visum betaald van 45 euro, voor oktober notabene.

  Als Suriname even naar de Turkse vliegveld van Antalya gaat kijken. Dan hoeft je helemaal niet lang in de rij te staan. Er zijn daar tien of meer loketten waar je in je paspoort een stikker krijg geplakt na het betalen van 15 euro. Thats it. Waarom zoveel bureaucratie voor niks. Kost alleen maar tijd, ergernis en geld.

  Zoals ik al eerder ooit heb geschreven, het is mensonterend, en zelfs tegen de fundamentele rechten van de mensheid, om een visum aan te vragen voor het land waar je navelstreng is begraven. Bovendien vind ik het niet erg om een toeristentax te betalen, als het maar ten goede komt aan het land en en volk van Sme.

  Het val me toch op dat sommige ideeen en adviezen van mij toch vroeg of laat worden gehonoreerd. Het kan ook puur toeval zijn.


  Maak melding

 24. #14, ik heb al tijdens een tussen stop op de Leonardo da Vinci airport gezien, hoe ze Indiers en Afrikanen als beesten behandelen.
  Dus die vraag van jou aan #1 is gewoon de juiste vraag.


  Maak melding

 25. visum mag wel aafgeschaft zijn !!!! is goed
  maar wat zijn de kosten van toeristenkaart?
  en hoe lang zal het duren .ik bedoel nog een keer extra in de rij staan ??
  afz a.sahadew te denhaag


  Maak melding

 26. #1, als je weer gaat neem dan a.u.b Wikkileaks, Determinist en nog een paar van dat soort gasten mee, ik heb vernomen dat ze op Lampedusa heel erg van jullie soort houden!!!


  Maak melding

 27. Er is tot nu toe alleen een plan/idee gelanceerd om de toeristen visa afteschaffen,en de meeste beginnen te juichen. Met andere woorden, wij hebben nog niks……en jullie zijn al blij. Het zegt wel iets over jullie,lieve mensen.En inderdaad het inkomsten derving voor arm Suriname. Hoe kunnen/gaan zij dit opvangen !!!!!!??????? Trouwens, ik wil absoluut niet in de rij gaan staan op Zanderij.Deng smoe no fatsoenlijk in een rij, in die hitte !!! Ik praat uit ervaring.

  Groet,ram ram,goeda hafies,(veel wijsheid)


  Maak melding

 28. Wel ik vind dit positief nieuws.
  Persoonlijk betaal ik desnoods 100euro (alleen maar om deze maatregel) in een rij te Zanderij, dan dat ik hutje mutje in een kleine zielige ruimte moet gaan staan wachten.
  Volgende stap is T.O. ?
  Dan ga ik zeker investeren in mijn geboorte land. Dus is het even afwachten voor mij.


  Maak melding

 29. Het idee lijkt parchtig maar is dat niet. Immers in plaats van een visum, een toeristenkaart. Alleen het idee dat je op J.A.P. uren in de rij moet is geen toerist vriendelijk idee. Als je aankomt wil je zo snel mogelijk naar bestemming. Kortom het idee hierachter snap ik niet. Welk voordeel doe je als toerist hiemee op? Lijkt mij een beter idee om de toeristenkaart al in het land van vertrek aan te vragen, ipv JAP.


  Maak melding

 30. Contant geld kan natuurlijk rechtstreeks in bepaalde zakken verdwijnen! Geen bewijs van bankoverschrijvingen e.d. Slim bedacht. Want niet iedereen zal daar gaan pinnen of zijn creditcard gebruiken.

  Die dieven in Italie die de tol-poorten bemannen, vragen ook een hoger bedrag aan niet-Italianen, zeker aan gekleurde buitenlanders. Pas als je betaald hebt en het kaartje krijgt, zie je er een lager bedrag op staan dan je hebt betaald. Van mij mogen die corrupte Italianen ook failliet.


  Maak melding

 31. prima dat de eigen braksel wordt ingeslikt.

  dat ziet hij zelf in

  Maar ik ben geboren getogen sme-er.en dus geen toerist,waarom een toeristen visa op zanderij in je eigen land..

  als je voldoet aan de diaspora,dan wordt je vrij gesteld van een visum plicht..

  bbd heeft zelf die visum ingevoerd om zijn vijanden te controleren na zijn coup in 1980 die sme binnen komen,dat was zijn enige sterke punt..

  en nu onder druk van de nederlanders bij de belastingdienst poept hij in zijn broek..dus deze actie..


  Maak melding

 32. ai bouta boeng sani
  maar de Goden op zanderij in het groen pakje.
  die gaan ons als honden behandelen ,dat doen ze nu al en wat ze dan gaan doen weet God alleen.Daar moet je ook wat doen Bouta.
  Wij brengen het harde valuta binnen en niet die sukkels in het Groen/zwart pakje.


  Maak melding

 33. Waar zijn al die hoera juichers zo blij om. Toeristenkaart of visum het is maar wat voor naam je er aan wilt geven. Het kost waarschijnlijk toch geld. Wordt niet over gesproken. En wie behoort er dan zoal tot die veel geroemde diaspora? Alleen degene die in Suriname is geboren of ook degenen die er hun roots geheel of gedeeltelijk hebben liggen.

  Hoe gaat het met de gezinnen van Surinaamse en een niet Surinaamse (bv NL/USA) komaf (bv kinderen die in NL geboren zijn met ouders geboren in Surinamae). Wordt waarschijnlijk twee keer in de rij staan . 1 keer bij het consulaat voor hen die niet tot de diaspara behoren en dan vervolgens na een lange vermoeiende vlucht nog eens op Zanderij voor de “gelukkigen” die er wel toe behoren.

  Geweldig plan. Schaf het visum gewoon af of doe niets, dan gebeurt er tenminste iets wezenlijks . Dit plan lijkt nergens op, maar de kleine kinderhand van al de Bouterse bewonderaars is alweer snel gevuld.

  Gr. Polderman.


  Maak melding

 34. Fromoelogie van baas en co, waarom niet gratis. Ma goed, zo kunnen enkele ndp en co aprasieten hun slagje ook slaan, wedden dat meer dan de helft zal verdwijnen in hun zakken, want, ze redeneren, if baa en co a misdaad sa deng doe tja deng bun, soema na wie. Yeeehhh leve de onberechte misdadigers, zo leiders zo volk. misdaad loont.


  Maak melding

 35. Mensen het is in ieder geval een begin.Niemand van de vorige regeringen hebben iets voor de Ned. Surinamers gedaan. Ik Ben blij met deze maatregel, het is de eerste aanzet voor een regeling dat in de toekomst misschien beter zal worden. Ben echt benieuwd hoe lang je met een toeristenkaart in SME mag blijven.

  Black death


  Maak melding

 36. “Holy smoke !

  Waar zijn al die redie moesoe’s gebleven ?

  Ik hoor ze niet meer, jullie wel ???
  Milton Fleur ”

  Over bovenstaand is wel heel goed nagedacht!

  Een couppleger aangezet door de Nederlanders (hoogverraad in 1980) is toch zeker de Redimusu aller tijden.

  Ik heb nog een vraag aan bovenstaand scribent, wie heeft de visumplicht ingesteld? Juist ja! De toenmalige Superminister mr. drs. A.R. Haakmaat.

  Op 15 augustus 1980 werd mr. drs. A.R. Haakmaat in het kabinet van Chin A Sen de vicepremier en minister van Justitie, Leger en Politie en Buitenlandse Zaken.

  U kunt ook stellen; Wij hebben geleerd van onze fouten! Overigens een vaak gebezigde uitspraak van uw moordvriend (keizer Bigi Mofo I).

  Maar nu to the point, hoe moet ik mij dat voorstellen op de grootste luchthaven van het zuidelijk halfrond (Zanderij).
  Een wide-body aircraft met 300 plus PAX (passagiers) landt op ETA ( verwachte tijd van aankomst), meestal schematijd. En 200 PAX moeten een toeristenkaart aanvragen (zijn daar kosten aan verbonden en zo ja valt dit hoger uit dan de huidige kosten. Een andere vraag, stel wij landen op vrijdag 13, zijn wij de zelfde dag in Paramaribo of de volgende dag, zaterdag 14?

  Wederom dronkenmanstaal van een dealer
  (coke veroordeelde) die van zijn eigen waar snoept.

  Het is nooit iets geweest met de kunsten van deze man (keizer Bigi mofo I) het zal ook nooit iets worden!


  Maak melding

 37. Chanice,
  Jou reactie geeft aan hoe kortzichtig bekrompen en verstandeloos jij bent.
  Die moordenaar die jij aanbid heeft de democratie in Suriname met geweld naar huis geschoten en gezworen dat er nooit meer en democratie in Suriname zou komen en nu hangt hij de grote democraat uit. sterker nog hij doet er alles aan om op de foto te komen met de leider van de democratie in de wereld Barack obama.over standvastigheid gesproken, je scheld alles wat blank is uit en je laat jou toch adviseren door blanken ,Chavez ,Castro en Kadaffi zie je als voorbeeld maar wel als kleinkind zo blij om op in de beurt te staan van obama, voorstander zijn van het Cubaanse model maar wel de zogenaamde democraat uit hangen.Bouterse heeft de naam veranderd van visum naar toeristen kaart en de hele kleuterklas is Blij.Feit is wel dat deze Beest Bouterse alleen maar praat en beloftes maakt maar in de praktijk schiet de bevolking geen moer mee op. last but not least ik maak zelf uit wanneer ik naar mijn geboorteland ga en niet jij en die criminele president van jou, achterlijk ding dat je bent.


  Maak melding

 38. We zijn nu in euforie stemming, waar we niet bij stilstaan is wat zijn de gevolgen voor de SME’rs zelf. Die zullen denken het wordt wederzijds, dat zal het niet worden. Bij mij is het zo eerst zien dan geloven. Ik heb het gevoel dat er hier een addertje onder het gras zit. Wie garandeert mij dat er geen “repercussie” zal ontstaan, ik ga er vanuit dat in het achterhoofd van menigeen deze gedachte leeft. Wel, ik kan ze gerust stellen met de gedachten, vergeet het maar, “yu kan figi yu mofo”, no way. Al zou Nederland het wel willen, dit heeft geen kans van slagen. Mensen u moet mij niet in de haren vliegen. Ik ben een realist, dus begin ik vooruit te kijken. Denk maar aan de Europesche Unie, die er snel een stokje voor zal steken. Laten we hopen dat ik te ver voor de muziek uitloop, want waar er hoop is is er leven. Ik ben helemaal geen pessiemist, integendeel. Wel zeg ik dat een ervaren pessiemist is een optiemist.

  Torpedo


  Maak melding

 39. Een naam verandering en betaling in de ticket ingecalculeerd,wil niet zeggen dat er wat in de praktijk verandert.Het is maar hoe het genoemd wordt.Dooie mus.

  Cobie.


  Maak melding

 40. Indredaad wikileaks,je typt echt over je zelf maw,kortzichtig,dom em most of all,een grote azijnzeiker.
  Heb je niets beters te doen in het dagelijks leven?

  Zoals altijd willen sommigen voor een dubbeltje in de eerste rij staan.Wat gaat het kosten enzovoorts,niks is gratis tegenwoordig,dus als er gedokt moet worden voor een toeristen-kaart so be it.
  Huilen jullie ook zo voor alles wat er tegenwoordig gedokt moet worden hier in Nederland?Of willen jullie beweren tegen de Suries dat jullie het zo o zo berengoed hier hebben,tjehh potie nanga oenoe jere.


  Maak melding

 41. @W Whome, ik weet niet hoe goed u ingevoerd bent in de geschiedenis en de diplomatie, maar heeft u wel eens gehoord van het reciprociteitsbeginsel ?

  Ga eens googelen en je zal ontdekken dat er regels zijn op diplomatiek niveau waarbij geldt; wat jij tegen mij doet, ik ook jou mag aandoen !

  Nederland heeft als eerste een visumregeling ingesteld tegen de stroom Surinamers die richting Holland gingen. Ruim voor de onafhankelijkheid van Suriname op 25-11-1975 wisten de Nederlandse politici dat de Suri’s en masse naar Nederland zouden trekken.

  Ze hadden daarom al een plan klaar liggen om de Suri’s tegen te houden en wel met een peildatum van ergens begin 1975 waarna er een visum nodig zou zijn om Nederland binnen te mogen.

  Echter hebben onderhandelingen het mogelijk gemaakt dat de Suri’s nog tot 5 jaar na de onafhankelijkheid (dus tot eind 1980) zonder problemen Ned binnen konden, echter na deze periode zou er een visum regeling van kracht worden.

  En laat deze periode (van na 5 jaar) toevallig in het tijdperk van het militairbestuur in Suriname vallen ???

  Is deze visumplicht daarom door Haakmatc.q. Boutese in het leven geroepen ???

  U schrijft wel heel veel meneer/mevrouw W Whome maar weet bar weinig !
  Duik nogmaals de (juiste)geschiedenis boeken in en je zal verstelt staan van zaken waar je geen weet van hebt.

  Begin (als advies) met het boek;’de nacht van de revolutie’ van auteur Josef Slagveer.
  Uitgave: C Kersten & Co NV, Paramaribo 1980, ISBN 99914 52 001
  (Ik al jaren een origineel exemplaar en deze behoort tot een van mijn collector items).

  If you don’t know your past you won’t know your future !!!!!!
  (song by Ziggy Marley)


  Maak melding

 42. Suriname is niet corrupt, het zijn de mensen die het doen en waarom juicht men hier??

  Ik lees vaak dat de regering van Suriname haar burgers regelmatig gouden bergen belooft en dat daar nog nooit iets van terecht kwam. Is dat allemaal wel waar?? Ik trap niet in het relaas, dat de huidige Surinaamse regering geen bal uitvoert voor land en volk. Ik bespeur wel degelijk positieve kenteringen in Suriname, daarnaast lijkt het mij wel logisch dat een groot aantal beloftes o.a. „gouden bergen“ godsonmogelijk is, in een land waar diverse bevolkingsgroepen in grote verdeeldheid wonen en waarvan velen behept zijn met slavenbloed, aangezien voor „gouden bergen“ meer dan alleen maar een belofte nodig is. Namelijk de hoofdingrediënten ontbreken, dat zijn éénheid en saamhorigheid. Blijkens onder meer het feit, dat de meerderheid van het belanghebbende surinaamse volk van de top tot laag allooi in deze moderne tijd het nog steeds niet met elkaar kunnen vinden.

  De Surineds….. Er zijn gelovigen onder hen en ook ongelovigen, maar deze zijn meestal aanelkaar geplakt, je weet nooit of je een goeie voor je heb. Vaak dezelfde situatie zoals in Suriname, vandaag zijn ze Katholiek, morgen Christen, overmorgen Heiden, over een jaar zijn ze Vrijdenkers en dan weer Moslim en zo gaat dit maar door en veelal huichelen velen met de Hollanders mee en konkelen is één van hun geliefde bezigheden. Dit soort hoppers zijn niet serieus te nemen gelet op de cynische weerwoorden die zij op waterkant naar elkaar toeschrijven oftewel over en weer met modder gooien. De één is nog erger dan de andere, en steeds weer probeert men de ander te overtreffen in praatjes en hanengedrag. Ik zal het zo stellen, „In Nederland krijgen Suriname en Surinamers altijd de schuld”.

  Dat er weinig hoop is op éénheid onder de Surinaamse bevolking onderling zal ik illustreren met slechts één voorbeeld;
  Bij een hardloopwedstrijd staan 10 hardlopers klaar voor de start, maar eer de wedstrijd begint slaan ze egoïstisch allemaal een kruis, want ieder wil de eerste en de uitverkorene zijn. Als de één wint denkt deze meestal dat hij geweldig is en dat god hem/haar uitverkoren heeft boven al de andere 9 hardlopers, tweedracht zaaien is ook een hobby van god. En meestal gaan verliezers huilen en stom doen omdat het oog van hun god niet op hun is gevallen, en dat is balen als een stekker natuurlijk. Bijna iedereen wil winnen en uitverkoren zijn, maar alleen de sterke overwint in deze, en dat is nou typisch religieus gewauwel.

  De ongeschreven Natuurwet bepaald dat de sterkere de zwakkere dient te koesteren. Ieder mens heeft talenten en vaardigheden wat niemand anders heeft, niemand kan de ander overtreffen. Waar de één sterk in is, is voor de ander wellicht niet zijn „goeiste vak”, andersom ook. Mensen hebben elkaar nodig om het leven voor elkaar te vergemakkelijken en niet om het voor elkaar te verzieken . Op grond van bescheidenheid is iedereen even sterk en ieder mens presteert evenveel. Ook iemand die volgens kritische ogen erg lui is en bijna de ganze dag in bed doorbrengt en verder geen sikkepit uitvoert, presteert ook zeer enorm. Menigeen zou een luilak niet kunnen evenaren in luiheid, want het is een „prestatie” om zo te kunnen zijn, je moet het wel kunnen. En wedden dat het merendeel bij een luilak-, en slaapwedstrijd het onderspit zou delven?

  Een wedstrijd behoeft geen winnaar en ook geen verliezer, want winnaars en verliezers komen slechts voor in de denkwijze van de snode godsdienstige wereld. Men heeft het hier vaak over massamoordenaar en criminele president Bouterse en de rest die deel uitmaakt van zijn regering zijn oliedom, evenals de Surinaamse burgerij die voor Bouterse zijn worden gescandeerd.
  Maar wie denkt men dat de gelovige mensheid eeuwenlang aanbad en heden ten dage nog steeds aanbidt vooral door Surinamers? Dat is de massamoordenaar en topcrimineel „God „ die heden ten dage nog aanbeden wordt door de goedgelovige mensheid in Suriname, derhalve zijn deze volgelingen automatisch medeplichtig aan alle misdaden die hun „Here/Allah“ ooit gepleegd heeft in vereniging van zijn kornuiten in vroegere tijden en recentelijk nog.

  De titulatuur die tegenstanders aan Bouterse hebben gegeven is peanuts in vergelijking met wat uw vervloekte god en consorten (=kerkeenheid) op zijn kerfstok heeft. God is onschendbaar toch? Dus Bouterse ook! Dat rijmt allemaal, het verwonderd mij geenszins dat de huidige gang van zaken in Suriname erg is verslechterd. Het zij zo, de leerling loopt naast de schoenen van de meester, en god staat niet toe dat zijn beste keus en pupil Bouterse fel bekritiseerd wordt, derhalve zal hij ook nimmer naar zijn lagere volgelingen willen luisteren. De Bijbel zegt; God is almachtig en zijn intentie is ondoorgrondelijk, tochh? maak je borst maar nat, je hebt je daarin te berusten Surinamers of knikker de bijbel massaal op de brandstapel, daarna praten wij verder hoor.

  Het overgrote deel Surinamers houdt zichzelf voor de gek en hebben de bek vol over Bouterse terwijl zij zelf dagelijks de grootste crimineel en massamoordenaar aller tijden adoreren, te weten God, precies zoals hun gemene en valse voorouders vroeger ook hebben gehandeld. God heeft Bouterse als zijn beschermeling in de armen gesloten, derhalve dienen godvrezenden alom ter wereld het besluit en de wil van god te respecteren en niet tegen diens wil in te gaan. Dat staat gelijk als doodzonde en heiligschennis.

  Precies zoals de arrogante mensheid de genocide acties van Bush koesteren, want dat was ook gods werk, zo dient het goedgelovige Surinaamse volk en de meelopers mondiaal gezien Bouterse en Brunswijk met respect te behandelen. Tenslotte is god een massamoordenaar 1ste klas en de grootste crimineel aller tijden, die tevens leider is van een wereldwijde criminele organisatie die vandaag nog bestaat en die in de volksmond Kerk wordt genoemd. Geen wonder dat god niet luistert naar het gejudas en de rechten van de mens in Suriname, zijn wet en wil is heiliger dan welke wet dan ook. Daarom beschouw ik de meningen van wikileaks, determinist, Afrikaanse leeuw en nog vele vele anderen hier op waterkant als nietszeggend, want „look who is talking“.

  God straft jullie mi boi. Maar wat staat er alweer in de bijbel geschreven over kwaadsprekers? of lees liever de Koran, want deze is de verkapte maar nog zuivere vorm van de bijbel in originele staat, terwijl de bijbel zelf vanaf de kopie van Mohammed sedertdien een legio maal is gewijzigd en tegenwoordig gerust door mag gaan als de „ratjetoe van hutselfrutsel?? Vraag maar aan Choennie de pastoor, die moet dit weten. Alhoewel god slechts bestaat in het bedorven brein van godvruchtigen, kan men gerust aannemen dat god met zijn broederschap (=god de vader en zijn medeplegers de zoon en de heilige geest) tijdens hun leven kwaadaardige mensen waren geweest en alle massamoorden en gewelddadige volksbeheersing door de eeuwen heen zelf hadden uitgekiend en gepleegd namens hun fictieve denkbeeld, hun creatie Gods.

  Ik ben zeker voorstander van dat Bouterse nimmer gratie mag krijgen en voorzeker berecht moet worden wegens allerlei misdaden die hij en zijn makkers ooit zouden hebben gepleegd in Suriname. Ik was er niet bij en kan dit niet met zekerheid beamen, ik heb het gelezen en nogmaals gelezen, gehoord en geluisterd en ik ben er nu nog niet helemaal uit. Allemaal verwarde en wazige verhalen van landgenoten waarvan ik niets kan aannemen. Stel dat, als het verhaal van de misdeelde Surinamers over Bouterse op waarheid berust, dan dienen Bouterse en zijn helpers inderdaad berecht te worden.
  Bouterse en Brunswijk zijn weliswaar stout geweest in het verleden, maar zij mogen niet voor hun beurt berecht worden, daar het niet eerlijk en netjes is dat nieuwkomers vooraan de lijst worden geplaatst van een reeks wachtenden voor hen. Ieder hoort in de rij te staan bij de bakker of bij de groenteboer en het maakt niet uit wie het is, elk moet zijn beurt afwachten.

  God de criminele massamoordenaar en zijn kerkeenheid komen als eerste voor straf in aanmerking, en nadat de ellenlange lijst van misdadigers door de historie heen o.a. Katholieke kerkgezanten, imams, kerkelijke afgezanten o.a. priesters en alle gelovigen afgewerkt is, dan zijn we 400 jaar verder. Dan komt nog eerst de berechting van de Amerikaanse ex-president met voorrang op Bouterse en Brunswijk, want Bush moet als eerste hangen, aangezien de door hem gepleegde misdaden veel zwaarder wegen dan die door Bouterse en Brunswijk ooit werden gepleegd. Tegen de tijd dat Bouterse uiteindelijk aan de beurt is en gestraft mag worden, dan is hij al eeuwen dood en ondertussen verheven tot een idool met een verdiende standbeeld in het hartje van Paramaribo als herinnering voor de nageslachten.

  Het grootste probleem is God en de kerkleiders over de hele wereld genomen, die eerst hun straf met terugwerkende kracht dienen te ondergaan en laten branden die hele zooi! En pas daarna praten wij verder. Ik heb het liefste dat gelovigen elkaar kelen en daarom ben ik voorstander van Bashir, Al Qaeda en andere militante godsdienstige groeperingen die middels zelfmoordacties andere gelovigen in stukken doen ontploffen. Ik doneer graag deze noeste gasten, zij doen tenminste wat hun god/allah van ze verlangt, dat zijn in mijn ogen rechtvaardige mensen, zij hebben groot gelijk, het kwaad moet met wortel en al worden uitgeroeid. En als het zo door gaat is de onschuldige mensheid spoedig verlost van de tirannie van bedehuizen met haar bazen (d.i. god met zijn santenkraam). Laat ze maar mekaar van kant maken en wat ervan overblijft in deze godsdienstoorlog neem ik alsnog op de korrel zodat zij ook heen gaan, daar waar zij feitelijk pas aan het einde van hun levensjaren worden verwacht, doch eerder mag ook!

  Surinamers die zielig zijn, ga klagen bij uw massamoordenaar god, maar verwacht niet van hem dat hij gehoor geeft aan uw oproep, want god is doof voor arme gelovige stakkers, dat is ook gebleken door de eeuwen heen. Slechte mensen herkent men aanstonds aan hun devotie, deze nemen bij het minste en geringste direct het woord god in de mond, o.a. „god bless surinam“ , „god zegen u“, „oh mijn god“, „met gods wil”, etc. enz… Pas op voor zulke mensen, ook al zijn het jouw familieleden, broer, zus, tante oom, bigisma, bonuman, obiaman etc., zolang zij meedoen met een fictie god zullen zij slecht blijven doen en altijd een spoor achterlaten van vernietiging en lege beloftes. Kan hen wat schelen, even biechten des zondags en men kan herbeginnen met waar men mee bezig was, nl. anderen kwellen.

  En waarom nog steeds het gezeur over wangedrag door Nederland, dat weten we allemaal nu wel, die krijgt ook zijn portie, het is geen nieuws meer. En welk land en volk weet wat respect is? Surinamers misschien? Of Nederlanders? Of De Fransen? Of de Arabieren?
  Als Surinamers ècht hun best doen zoals ik bovengenoemd heb aangegeven, krijgt Wijlen Jopie Pengel misschien ooit gelijk met zijn spreuk; „Wees Gerust, Alles Komt Terecht“.

  django


  Maak melding

 43. “Holy smoke !

  Waar zijn al die redie moesoe’s gebleven ?

  Ik hoor ze niet meer, jullie wel ???
  Milton Fleur”

  Uw reactie op # 52.

  Gaat in zijn geheel voorbij aan de Redimusu beweging van uw moordvriend op 25/02/1980.
  En neem onderstaand mee in uw antwoord!

  “If you don’t know your past you won’t know your future !!!!!!”

  Maar ook de moorden gepleegd door uw moordvriend en de onderdrukking van de hardwerkende Surinamers.

  Verder verlangt u dat men dankbaar moet zijn voor het gegeven dat een kinderachtige daad, wat jij doet kan ik veel beter (reciprociteitsbeginsel), weer recht getrokken is. De toenmalige Superminister mr. drs. A.R. Haakmaat, had ook voor “The moral high ground” kunnen kiezen.

  In deze gaat het niet om een visum voor Surinamers die naar Nederland willen, maar om een visum voor in Suriname geboren Nederlanders die naar hun geboorteland willen, deze wil men terugdraaien.

  Voor alle duidelijkheid, ik ben geen ndp stemmer, dus die frommel onzin kunt u aan mij niet kwijt.

  Mijn boekenkast bevat ook klassieke werken, echter teveel om op te sommen. Flut werken zoals uw origineel exemplaar komen in mijn boekenkast niet voor.

  Maar heeft u het over een revolutie (gesteund op de werkelijke wil van het volk) of over een revolte (muiterij)? Een revolutie is in mijn boekenkast iets geheel anders dan een revolte omdat men geen vakbond mag hebben.

  Uw ongeleide projectiel raakt kant nog wal.

  Gaarne antwoord of uw moordvriend nu wel een Redimusu daad verricht heeft toen hij hoogverraad pleegde op 25/02/1980, daags voor de verkiezingen.


  Maak melding

 44. BRUTO = NETTO

  Jongens denk effe na. Er worden allelei maatregelen genomen om meer geld binnen te halen. bv verhoging van autobelasting met x30, verhoging van benzine prijzen enz.
  Waarom zou de Surinaamse regering de Nederlandse Surinamers matsen met geen visa?

  Van de Visa inkomsten moet belasting afgedragen in Nederland. Verder moeten er salaris in euro’s betaald worden aan de medewerkers van het Consulaat enz.
  Al deze lasten vervallen straks als die euro’s rechtstreeks in Suriname betaald moet worden.
  Stel dat de toeristenkaart geen € 40,- maar € 30,- gaat kosten. Dan heeft de Surinaamse regering meer inkomsten dan als het hier € 40,- betaald wordt.
  Dit is gewoon een slimme truc van de Surinaamse regering.

  Dus BRUTO = NETTO


  Maak melding

 45. Sabieman, je naam verraad wat anders.

  Wordt € 20.

  En niks BRUTTO = NETTO.

  Je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

  Cent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.