Wat Suriname nog nodig heeft: worst case scenario

12

PARAMARIBO, 28 sep – Wat Suriname nog nodig heeft, is een worst case scenario. Dit stelt universiteitsdocent Bestuurskunde August Boldewijn. Alle mooie plannen en maatregelen kunnen wel eens werk op water blijken. De crisis in de Verenigde Staten van Amerika en Europa is geen ver van mijn bed show.

Als het even erger wordt, zit Suriname dik in de problemen. “Er moet ook een worst case scenario zijn. Als er een nieuwe financiële crisis komt, zal die zeker ook op Suriname van invloed zijn”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. En ook als de vorige crisis redelijk is overleefd, geeft dat geen aanleiding tot nonchalance. De regeerders van het moment zullen op alles voorbereid moeten zijn.

Er is dus werk aan de winkel voor het bestuur. Alleen het ontwikkelingsplan dat nu bij het parlement ligt, is niet voldoende. De regering zou een crisisplan moeten presenteren. “Zoniet, moet het parlement zelf vragen om een worst case scenario”, aldus Boldewijn. Het secnario moet aangeven wat te doen als het ontwikkelingsplan niet uitvoerbaar blijkt. Dit dan in geval van een crisis.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Helaas is dat aan dovemansoren gezegd. Pas als het kalf verdronken is dempt men de put. Zo zijn het gros van degenen die het beleid uitmaken. Op de eerste plaats partij-eigenbelangen. s’Lands-en volksbelangen een verweg bedshow.

  Over naae de orde van de dag…..Vakbond slaat terug na uitspraken Somohardjo …deze volksverlakkers is megalomaan geworden.

  Beraad DNA over dreigende financiële wereldcrisis …ze gaan eerst nagaan hoe zichzelf te verrijken en te verzekeren voor een gouden toekomst, de zware decreten komen nog, de domme aanhangers zullen het gelag betalen, die ezels verdienen het om deze zware fin.lasten te dragen, fin.lasten om hun geliefde leiders te eren. hahahaha.ondertussen bereiden ze het volk voor de komende fin crisis en schaarste onder het mom van schuld westerse wereld…

  Verdeeldheid Abop en BEP slecht voor binnenland
  ….slechte tekenen aan de wand voor de komende anarchie

  rovers,moordenaars,drugsbonzen en mensenrechten schenders zijn nu de leiders dan zij oliedomme stommelingen.


  Maak melding

 2. China wil ook Surinaams goud
  Wednesday 28 September
  PARAMARIBO- Vanuit China is er interesse getoond voor goud dat in Suriname te winnen is. Enkele instanties van het Aziatische land hebben recentelijk nog gesprekken gevoerd met regeringsautoriteiten over het sluiten van een mogelijke deal.

  De gunstige prijzen op de wereldmarkt noopt ook China hiervan te profiteren. GFC Nieuws verneemt, dat China al geruime tijd bezig is zich economisch in te dekken door ook in het edele metaal te investeren. Hoe de gesprekken zijn verlopen is vooralsnog niet bekend.

  Op dit moment opereert IAMGOLD uit Canada in Suriname. Binnen niet al te lange tijd wil Newmont uit de VS ook een graantje meepikken.

  Mocht de crises verergeren; stijgt de goudprijs. Suriname zal in dat geval sterk profiteren van de grootschalige goudproductie. Verder houd deze president de vinger aan de pols van surinaamse economie .


  Maak melding

 3. Worst case scenario is dat de plannen niet uitgevoerd kunnen worden omdat alle beschikbare middelen nodig zullen zijn om het hoofd te bieden aan de crisis.


  Maak melding

 4. Weer zo één die denkt dat ie de slimste van de klas is. Plaatsing in de categorie: OP WELKE WIJZE KAN IK HEEL INTERESSANT OVERKOMEN?
  Wat een lulkoek zeg.

  Vreest niet, want bij eventuele noodzakelijke aanpassingen in crisistijd, zal ieder bestuur van welk land dan ook, dus inclusief Suriname dwingen tot maatregelen.
  Deze l*l heeft zeker weinig tot helemaal niets te doen.


  Maak melding

 5. Suriname heeft mensen nodig die niet lui zijn. Zag in het programma nieuws uur van woensdag 28 september dat de gezamenlijke hulporganisaties in Nederland geen extra aandacht meer gaat besteden aan de hongersnood in Afrika, omdat er voldoende vruchtbare grond is in Etiopie. Een Indiase boer en een Hollandse teler lieten zien dat het land erg vruchtbaar is, maar dat de mentaliteit te wensen overlaat. De mensen in de droge gebieden willen niet verhuizen naar de vruchtbare gebieden en wachten liever op hulp vanuit het buitenland. Ik weet zeker dat Suriname snel hoger kan komen als er grote aantallen Hollanders, en Aziaten zich in Suriname vestigen.


  Maak melding

 6. worse case scenario; wat als Suriname een slecht voetbal elftal blijkt te hebben?

  O wacht, die hebben we al hahaha.

  Wat als de boel opeens onder water komt te staan?

  O wacht, dat gebeurd al vaker als het geregend heeft.

  En zo zijn er nog veel meer………….


  Maak melding

 7. Over een paar weken is het zo ver weer dat de stad onder water loopt.Laat de regering al vast de lozingen ophalen nu het nog kan.Want steeds nemen deze rampen toe in omvang.Het water overlast vormt ook een niet te verwaarlozen risico voor de volksgezondheid.Denk maar aan de ziekte van Weil.En laat de overheid ook de ramp van de Saramacca straat opruimen!

  Cobie.


  Maak melding

 8. Door deze regering wordt er hard gewerkt aan DE worst case scenario:
  NDP als eenheidspartij met DDB de komende 20 jaar president. apartheid wordt opnieuw uitgevonden(geherstructureerd) en corruptie wordt de staatsgodsdienst. Dogla’s voor altijd aan de macht.


  Maak melding

 9. Deze l*l heeft zeker weinig tot helemaal niets te doen.

  de Bussy

  Om eventueel niet te verdrinken als je boot in zinkt moet je leren zwemmen. Dit vergroot de kans om te overleven. Dit is een principe van zelfreddend. Dus het onderwerp :” Wat Suriname nog nodig heeft: worst case scenario” moet men zien als een reddingsplan als Suriname even eventueel gaat zinken (denk aan verdrinken!). Wat Suriname wel heeft is : worst (Nederlandse versie) case senario.

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 10. “Mocht de crises verergeren; stijgt de goudprijs. Suriname zal in dat geval sterk profiteren van de grootschalige goudproductie. Verder houd deze president de vinger aan de pols van surinaamse economie “.

  TTheo

  Als de crisis wereldwijd is koopt niemand meer andermans goud.Dan is men bezig met overleven en niet bezig met het kopen van goud.

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.