GMAP: “Bouterse praat Chavéz na op VN bijeenkomst”

14

[INGEZONDEN] – Het Suriname comité GMAP – Geen Moordenaar Als President – zegt in een verklaring dat president Bouterse ‘in de 66ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, niet zozeer de democratische aspiraties van het Surinaamse volk heeft vertolkt, alswel president Chavéz van Venezuela heeft nagepraat.’

Het in Amsterdam gevestigde comité analyseert ‘dat Bouterse in cryptische bewoordingen de omvergeworpen Kadhafi dictatuur in bescherming heeft genomen tegen de opstand van het Libische volk, een standpunt volledig in lijn met de meest luidruchtige Kadhafi supporter: Hugo Chavéz, die volgens Wikileaks cables de verkiezingskas van Bouterse heeft gespekt’. ‘Eerder had minister Lackin van Buitenlandse Zaken al duidelijk gemaakt dat de Bouterse regering uitgesproken tegenstander is van de Libische lente’.

GMAP zegt dat ‘Bouterse selectief het gebruik van militaire middelen door de Libische bevolking en haar internationale bondgenoten veroordeelt, bij het tegelijkertijd verzwijgen van de gewelddadige onderdrukking van de bevolking en schending van de mensenrechten door de Kadhafi kliek’. ‘Dat Bouterse nu het hem uitkomt begrippen als vreedzaamheid en verkiezingen in de mond neemt is bovendien ongeloofwaardig, gezien hij dit jaar nog hoge staatsonderscheidingen gaf aan zijn coupplegers die onder zijn aanvoering vlak voor de algemene verkiezingen van maart 1980 bloedig een eind maakten aan de vreedzaamheid van het politieke leven en het algemeen kiesrecht in Suriname.’

Het Suriname comité wijst erop ‘dat Bouterse met zijn weigering de nieuwe Libische overgangsregering te erkennen demonstreert dat het afscheid van Kadhafi hem moeilijk valt. De Kadhafi-dictatuur heeft in de jaren tachtig de militaire dictatuur van ‘kameraad Desi’ immers actief gesteund.’ GMAP wijst erop ‘dat de gewapende opstand van het Libische volk gericht was en is tegen een bloeddorstige tirannie, terwijl Bouterse c.s. de wapens opnamen tegen de democratische rechtsstaat, met steun van Lt. Kol. H. Valk, hoofd van de militaire missie van de voormalige koloniale heerser.’ Volgens GMAP werd daarmee ‘ook op flagrante wijze de nationale soevereiniteit van Suriname geschonden, een daad die op basis van de feiten als landverraad gekwalificeerd moet worden’.

Desi Bouterse in Nederland veroordeeld voor drugshandel, terwijl hij hoofdverdachte is in het strafproces inzake de decembermoorden van 1982.

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Beste GMAP.
  Fatsoenlijk Surinamers met normen en waarden hebben begrip voor jullie standpunten en ze juichen toe waar jullie mee bezig zijn. Idioten die als een kind zo blij zijn met een gemanipuleerde foto waar Bouterse in de beurt mag staan van de leider van de democratie in de wereld Barak Obama zullen niet eens met jullie standpunten zijn maar dat zegt meer over hun bekrompenheid en slaafse houding dan wat anders.Ik heb in een eerdere reactie aangegeven wat voor draaikont en bedrieger Bouterse is, hij heeft nooit afstand genomen van zijn dictatoriale verleden genomen hij ziet cuba als model. Castro, chavez kadaffi Maurice bischop, allemaal zijn voorbeeld de laatste is door die amerikanen naar de hel geschoten. Als je in de lijn van deze onderdrukkers en mensenrechten schenders loopt en denkt dan vindt ik het hypocriet om de hand te willen schudden van Barak Obama.
  Bouterse doet dit voor binnenlandse consumptie voer voor die olie domme aanhangers van hem want ze hebben niet de vermogen om door die luchtballon van Bouterse te prikken daarvoor zijn ze te dom en achterlijk. Mijn mening


  Maak melding

 2. Woord!

  Het woord nemen is niet hetzelfde als het woord krijgen. Iedere idioot of Pope kan de VN toespreken omdat dat is vastgelegd in de fatsoensnormen van de Naties.
  Tot voor kort heeft Gaddafi zelf nog zijn spreekbeurt gebruikt om zichzelf wit te wassen. Chavez en die Iraanse Ahmedinejad kochten zelf een nieuwe stropdas voor hun mondiale spreekbeurt.

  Het woord “democratie, vreedzaam, volkswil of vrijheid” mag niet door elke spreker in de mond genomen worden. Zuiver en alleen maar omdat het in het normale leven niet tot hun vacabulair behoort.

  Alleen GMAP en de Desi aanhangers hebben gehoord en begrepen wat hij heeft gezegd. Verder niemand! Zelfs Chavez was niet in de ruimte toen Suriname aan haar spreekbeurt begon. Pappegaaientaal is niet leuk om telkens weer aan te horen.


  Maak melding

 3. Ik zou de heren wikkieleaks, determist en andere tegenhangers, graag een willen ontmoeten of zien.
  Omdat ik het mij niet kan voorstellen dat deze heren van surinaams komaf zijn, om mensen zo te kunnen afzeiken ik hoop dat de rdactie van waterkant iets hier tegen doet, want dit maakt de hele site kapot.
  Dhr wikkieleaks is zo gefrustreerd dat hij zelf op mamjo zijn beklag gaat doen


  Maak melding

 4. Chavez en DDB zijn als de dood voor een Zuid Amerikaanse lente en de mogelijkheid dat de VN steun aan het volk zal bieden als de Zuid Amerikaanse dictators overgaan tot bruut geweld tegen het volk. Zeker voor DDB is deze dreiging realisties. Jaren geleden heeft hij al buikpijn & troelalal gehad bij de gedachte dat zoiets op stapel stond.


  Maak melding

 5. Wanneer gaan jullie nou eens eindelijk je verlies nemen?Al dat negatieve gezwam elke keer weer op dit forum. Gelukkig heeft de Surinamer in de diaspora jullie zoetjes aan wel door en worden jullie geweerd van bijvoorbeeld radiozenders, is dat niet zo Romeo? Langzaam aan ontdoen wij ons van de koeparies die zich nog in ons midden bevinden.


  Maak melding

 6. De Vigilantiastraat is vandaag geasfalteerd. Al weer een mijlpaal in- en voor de Republiek-Suriname.

  Terwijl deze laffe honden blaffen trekt de caravan voort.


  Maak melding

 7. Opnieuw jammer.
  Kennelijk kunnen sommigen zich niet bedwingen.
  Het is eenmaal gebeurd, Let it go!!!

  Laten we eerlijk zijn.
  Wie er ook aan de macht zou zijn gekomen.
  Het had helemaal niets uitgemaakt.

  In de geschiedenis zien we dat welke mens er maar ook ergens over andere heeft geheerst, het altijd tot nadeel van die personen(het volk) is geweest.

  Dus of het nou DESI of RON was geweest, met alle respect, beide regeringen zouden de problemen nooit kunnen oplossen.


  Maak melding

 8. Jozef, Lucien.
  Ik vraag mij elke dag af wie dorps-gekken zijn die het hier opnemen voor die drugs-criminele massamoordenaar DDB.
  Omdat ik een eigen mening hebt moet ik geweerd worden van deze site wat een domme arrogante kortzichtigheid van jullie. ALs jij niet eens bent met dat bericht of met de reactie zet dan jou mening of reactie tegenover en reageer niet zo zielig en onverdraagzaam de tijd van bedreigingen en intimidatie op dit forum ben jij zeker vergeten? wie de bal kaats moet hem terug verwachten.Bouterse heeft er zelf voor gekozen om de presidentschap op zich te nemen dan moeten jullie niet als kleine kleuter staan huilen wanneer er terecht kritiek wordt geleverd op hem zijn verleden spreekt boekdelen hij heeft een lijken lucht en bloed-klauwen.Als je een publieke figuur bent met een zeer dubieuze verleden kan je erop verwachten dat je geconfronteerd zal worden jou verleden en helemaal wanneer de advocaat van de duivel uithangt en over zaken weer praten waar jij je ook schuldig aan hebt gemaakt.


  Maak melding

 9. @ Paraman
  Eén geasfalteerde weg wil nog niet zeggen dat alle wegen zullen worden ge-asfalteerd.
  Dinkie noh. Ai en die laffe honden kunnen alleen gedijen in een pack vol laffe honden.


  Maak melding

 10. “De Vigilantiastraat is vandaag geasfalteerd. Al weer een mijlpaal in- en voor de Republiek-Suriname.”

  In een dorp is men blij als er een straat wordt geasfalteerd, in een wereldstad gebeurt dat elke dag zonder dat men er iets van merkt. Dus als je blij bent met eenvoudige dingen moet je het zeker doen.
  Helaas heb je je in het laatste zin verlaagd:

  Terwijl deze laffe honden blaffen trekt de caravan voort.(jou caravan is onderweg de mijne is al aangekomen en ik ken geen laffe honden)

  Paraman

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 11. Wikileaks, wie de schoen past trekke hem aan! Ik merk dat hij jou zo goed past dat je er blaren van krijgt. Kijk, reageren op een artikel is niet het schelden op mensen en het telkens in herhaling treden. Wat mij opvalt aan jou reacties (eigenlijk scheld kannonades en uitingen van diepe zielepijn en frustraties) is dat ze allen dezelfde inhoud hebben. Je hebt een obsessie voor de President van de republiek Suriname, de heer Bouterse. Deze naam werkt op jou zoals een rode lap op een stier werkt. Het is duidelijk dat je een persoonlijk lijden hebt ervaren waar de heer Bouterse, President van de republiek Suriname op de een of andere manier aan gelinkt is. Echter het vervuilen van forumdiscussies met jou frustraties is niet alleen storend en zielig, maar ook zeer ongepast. Met je frustraties moet je naar een professional die je door een verwerkingsproces kan loodsen. Door onder verschillende pseudoniemen op dit en andere fora je gal te spuwen zul je nooit genezing van je zielewonden vinden. Zoek hulp, professionele hulp want je werkt jezelf zo alleen maar dieper in de ellende en het zou zonde zijn als je hier blijvende schade aan overhoudt, denk aan je familie, doe ze dat niet aan.


  Maak melding

 12. Lucien,
  Aanbid jou moordenaar president elke dag met de zelfde bewoording, en ik blijft kritiek om die moordenaar president leveren met de zelfde bewoording en aan het eind van de rit zullen wij zien wil gelijk heeft en wie de nodige geestelijk hulp nodig zal hebben.
  Jij praat in termen van winnen en verliezen dat betekend dat het voor jou een wedstrijd is, en voor mij niet het enige wat ik doe zijn de feiten herhalen die jij en de rest van de kudde niet onder ogen willen zien.


  Maak melding

 13. Wikkileaks,

  Je moet blijven schrijven en spreken, zodat mensen zien hoe erg het gesteld is met jou.

  Ik had de boodschap hier verder onder voor jou achter gelaten, maar zie dat je ook hier je gal aan het spugen bent.

  Je moet niet te veel denken als een Hollander en de mensen waar jij tegen op kijkt hebben ook bloed aan hun handen, maar nee je durft niet met een kritisch oog te kijken naar die mensen van jou, want het is eenrichtings verkeer volgens jouw waarden en normen.

  Kijk maar naar al die regeringen die handen hadden geschud met khadaffi, Saddam, de chinezen waar van de laatste wordt verteld dat de mensen rechten worden geschonden (moeten ze zelf weten), Blair etc. Ga toch de politiek in en wordt Premier en schud ook eens even wat handjes om jou landsbestaan veilig te stellen.

  De kritiek op President Bouterse mag en moet zelfs, maar doe dat ook over de mensen die zo schijnheilig zijn (die mensen van je) en die de geschiedenis aan het verdraaien zijn, maar zoals je kunt lezen zijn er een hoop die hiervoor waakzaam zijn.

  Vooral ik die een hoop waarheden te vertellen heeft, maar de balans van vandaag voorlopig gedoog.

  Oja en dit nog: Ik heb je leven en omgeving gered zonder dat je het door had. En zal het weer doen, vanwege je naïeve gedrag.

  Kijk ik lach nog steeds HAhA WAAAAH HAHA !!!

  Voor de rest boeit het niet.

  De Boodschap

  Wikileaks,

  Je schrijft steeds dat je mensen dom vindt, maar kijk zelf eens in de spiegel. Je bent wat mij betreft erg naïef of er moet iets zijn gebeurt waardoor je mensen uitmaakt voor dom.

  Je bent zelf niet helemaal goed bij geest. Wat jij weet is wat je leest in kranten en blogs en daar houdt het bij op.

  Ik daar en tegen noem mezelf gelukkig geen Wikileaks een organisatie dat de veiligheid van jou, de rest van de wereld en wellicht je gezin in groot gevaar brengt.

  Tja, wie is er nou dom ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.