Door politie neergeschoten man wilde naar Suriname

9

De 34-jarige Hagenaar die donderdag door de politie werd neergeschoten op de Grote Markt zocht uren voor het incident contact met een Surinaams radiostation in Amsterdam. De man vertelde de presentator dat hij ‘moe was om in angst te leven’. Hij riep het Surinaamse volk op om hem te helpen. In Den Haag zou iedereen hem haten meldt Omroep West.

In het gesprek gaf hij herhaaldelijk aan ‘helemaal kapot te zijn’ en terug te willen keren naar Suriname. Enkele uren later begaf hij zich op de Grote Markt waar hij om aandacht vroeg op de terrasjes en op gegeven moment een mes trok. Medewerkers van een horecagelegenheid belden toen de politie.

De verwarde man weigerde zich over te geven, waardoor de politie zich genoodzaakt voelde om op hem te schieten. Nadat hij was geraakt, stak hij het mes in zijn hals. Die verwonding vormt echter niet de doodsoorzaak. Uit sectie door het NFI is gebleken dat door een schot in het been van de man ter hoogte van zijn knie, een slagader is geraakt. Het bloedverlies door deze verwonding is de man fataal geworden. (Bron: Omroep West)

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. een Verwarde man,kan zijn.
  een messentrekker bij terrasjes verandert de zaak in: gevaarlijke verwarde man.
  of je nou verward bent of als je zelfmoord wilde plegen..terreajes zijn niet de plaats…JE MOET NAAR DE COFFIESHOP MET JE PROBLEMEN,OF NAAR DE WALLETJES…DAN leefde je nu nog.


  Maak melding

 2. Reageren op dit forum wordt steeds trager en onderwerpen worden geselecteerder, met soms hogere prioriteit in bepaalde politieke richtingen.

  Zeker ook onderwerpen aangaande de Surineds in Nederland.Althans,dat vind ik.

  Vele Surineds hebben het in Nederland niet makkelijk, kiezen vaak de weg van de gemaaktheid en belanden zo in een spinnewebcircus met weinig of geen zicht op een oplossing.Het gevolg is dan simpel te raden.

  Wanneer zullen wij ons echt richten naar de oorzaken en oplossingen van de echte problemen van de vele Surineds, hier in Nederland.

  Heel jammer voor die ongelukkige man. Maar in dezen, kan ik de politie niets verwijten.
  Srika


  Maak melding

 3. De man probeerde hulp te zoeken bij suri,s… en waarom zou je iemand in nood helpen, “IK” heb het goed dus…

  Hij was ten einde raad omdat niemand hem wilde helpen.


  Maak melding

 4. Ik heb veel wackjobs gezien, ook in NL.
  Ze kunnen opeens van alles doen en terugkijkend op wat er in die mall gebeurde is de politie nu schietgrager geworden op dit soort events.

  Hij kon ook meerdere wapens bij zich hebben.
  Je weet het nooit, al denk ik van niet btw.
  Anders zou hij geen mes trekken als eerste….


  Maak melding

 5. Onze super deskundige heeft weer gesproken op nummer 3.
  Er zijn genoeg instantie hier in dit land die hulp bieden aan mensen met buitenlandse achtergrond die een geestelijke probleem hebben dus probeer deze trieste geval niet in een bepaalde richting te duwen.Je kan niet alles voorkomen hoe jammer het ook is dat hebben wij kunnen zien in alphen aan de rijn en ook tijdens de viering van Koninginnedag en laatst nog in Zwitserland.


  Maak melding

 6. Welk radiostation is dit geweest?

  Deze man heeft hulp gezocht bij een radiostation en wat hebben ze voor de man gedaan?
  Hebben ze de instanties ingeschakeld of zijn ze een ,alleen maar een op sensatiebelust, waardeloos radiostation?

  Laatst belde iemand ook naar radio538 met zelfmoordplannen, de dj heeft wel direct hulptroepen ingeschakeld en dit weten te voorkomen.

  Ik vind dat dit radiostation mede-schuldig is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.