Tradenext Ltd. wil virtuele bank in Suriname

6

PARAMARIBO, 23 sep – Het in Londen, Engeland geregistreerde Tradenext Limited wil een bank beginnen in Suriname. Volgens manager Nijay Mehta ligt er al een aanvraag bij de Centrale Bank van Suriname. Het idee is een virtuele investeringsbank op te zetten om vooral Indiase zakenlui aan te trekken.

ICT-mogelijkheden, het internet en mobiele telefonie worden ingezet om vooral microkredieten te verstrekken. “Met een simpele telefoon zou je al zaken met ons kunnen doen, zoals een lening aanvragen”, zegt Mehta tegenover de Ware Tijd. Hij ziet vooral de bewoners van het binnenland goed gebruik maken, vanwege het gebrek aan bankfaciliteiten daar. Tradenext gelooft dat bankzaken al lang niet meer per se een kantoor en loketten vereisen.

Voor de financiering wordt gedacht aan Indiase investeerders. Die moeten gaan investeren in ‘groeisectoren’ als avontuurtoerisme. “De avontuurlijk ingestelde buitenlandse toerist zou, vooral met het oog op het klimaat, graag naar hier willen komen. Maar dan moeten de faciliteiten er ook zijn”, aldus Mehta. Ook landbouw en goudwinning vallen binnen de belangstellingssfeer.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Sharia!

  Liever een Sharia-achtige bank die zonder winstoogmerk de klanten hun belangen behartigd. Alle andere banken zijn op jacht naar winst en deze ook nog op telefoonkosten van de klant.

  In de moderne wereld is internet bankieren al ruim ingevoerd. Voor iedere 10 mensen die thuis gaan internet bankieren wordt er ergens 1 bankmedewerker/ster ontslagen. Dus u doet thuis in uw eigen tijd het werk van een ontslagen man of vrouw. Hierdoor is in Nederland het aantal werklozen gestegen naar 400 duizend, net zo veel mensen als Su telt.

  Mijn 3-maandelijkse banklasten zijn gestegen naar 10 Euro terwijl de bank flink speculeert en winst maakt met mijn geld.
  Het is wachten op de volgende crisis, weer veroorzaakt door hebberige bankdirekteuren.
  Banken zijn van oorsprong dienstverleners en geen gokhuizen. Ze hebben al een deel van uw pensioen vergokt en nu gaan ze voor uw dure spaarcenten. Watch-out!

  Er zijn banken genoeg in Suriname dus geen vergunning verstrekken. Uitvoer van Su kapitaal naar London of India kan hiermee voorkomen worden. In de Tourtonne is er al een Chinese bank die voor uitvoer zorgt, ga eerst na hoe die werkt.


  Maak melding

 2. Ja voor de front end handelingen als opnemen en storten is tegenwoordig geen loket en kantoor meer nodig. Zelf doe ik al jaren aan internet bankieren.

  Maar voor de zgn back end is nog steeds een loket nodig. Voor je een lening verstrekt wil je de klant onderzoeken.
  Het lijkt er dan ook op dat ze vooral willen functioneren als een soort spaarbank waar bewoners uit het binnenland dan hun saldo via een mobiel kunnen beheren. Opzich natuurlijk geen slechte zaak en ook voor de overheid gunstig. AOV uitkeringen kunnen dan gewoon overmaakt worden zonder dat er iemand naar het binnenland hoeft. Ook hoeven de mensen in het binnenland niet langer hun geld in een oude sok te bewaren.
  Dat laatste daar zit hem de kneep. Mede door het goud ligt er op dit moment een enorm bedrag aan geld in oude sokken in het binnenland. Als de bank dit geld binnen kan halen dan kan zij daarmee gaan werken en het geld uitlenen.

  Met een niet al te grote investering zal de bank dan instaat zijn om veel doodgeld op te halen en werkzaam te maken. Vreemd dat de banken in SME hier niet veel eerder in gesprongen zijn!!


  Maak melding

 3. @Paraman

  Dat jij nergens iets van begrijpt en het je zelf tot taak gesteld hebt om overal waar je ook maar enigsinds vermoed dat het negatief is voor de baas-dictator-drugsdealer-moordenaar-antidemocraat direct te reageren is inmiddels aan iedereen duidelijk.

  Het resulteerd immers regelmatig in de meest idiote, domme en zelfs hilarische (hoewel met zo’n baas!! ) postings van jouw kant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.