‘Wegblijven Kwakoe festival kan niet zonder gevolgen’

15

De Amsterdamse fractie van D66-OZO Zuidoost is van mening dat het niet doorgaan van het Kwakoe Zomerfestival niet zonder politieke gevolgen kan worden afgewimpeld. Zij verwijt stadsdeel voorzitter Marcel LaRose onverantwoord optreden en gebrek aan stuurkracht. Volgens de fractie is dit het zoveelste falen op rij en dus illustratief voor de wijze waarop het stadsdeel geleid wordt.

De toekomst van het stadsdeel baart de fractie grote zorgen. Temeer deze volgens de kabinetsplannen over 2 jaar op een fatsoenlijke manier overgedragen moet worden aan het centrale bestuur van de hoofdstad. D66-OZO zal op de raadsvergadering van 27 september a.s dan ook aandringen op het vertrek van LaRose.

De huidige coalitie heeft in haar bestuursakkoord aangekondigd forse stappen te willen zetten op gebieden zoals de verbetering van het marktwezen, wederopbouw van het opbouwwerk, armoedebeleid, jeugd- en jongerenbeleid, diversiteitsbeleid, Participatie. Al deze zaken blijven liggen of worden op ontoereikende manier aangepakt. Het kwakkelend optreden inzake het zomerfestival en bij de mogelijke invoering van betaald parkeren zijn tot nu toe ook geen voorbeelden van daadkrachtig optreden.

Volgens de D66-OZO fractie stapelen problemen zich alleen maar op en vindt dat de maat nu vol is. “We kunnen niet aan de gang blijven me brandjes blussen en het steeds voor ons uitschuiven van belangrijke dossiers”, aldus D66-OZO fractievoorzitter Mart van de Wiel in de raadsbrede commissievergadering van deze week. Met affaires zoals het ´Kwakoe fiasco´zal het stadsdeel Amsterdam Zuidoost alleen maar inboeten aan geloofwaardigheid en dat is heel funest voor de inspanningen om juist het imago te verbeteren. Deze opvatting kreeg bijval van zowel de oppositie als de coalitie partijen in de commissie. De verwachting is dan ook dat de D66-OZO breed wordt gedragen en alle fracties in de raad hun verantwoordelijkheid in deze zullen durven te nemen.

Van de Wiel: `Als we nu niet onze verantwoordelijkheid voor Zuidoost en onze inwoners nemen, is de kans groot dat we de boot in 2014 zullen missen en onnodig vanuit een nieuwe achterstandssituatie zullen moeten beginnen`. De raadsvergadering van 27 september a.s. begint om 20.00 en vindt plaats in de raadzaal van het stadsdeelkantoor op het Anton de Komplein 150 in Amsterdam Zuidoost. De vergadering is openbaar en kan ook rechtstreeks gevolgd worden.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. De tijd van discusies voeren op chatt is voorbij. Sta op en doe wat actief!!

  Iedereen hier kan de juiste persoon op het juiste moment zijn die verandering brengt .

  Vb. Gister was er Een groep domme nederlanders van DWDD aka Dejackhalzen die voor het ‘Neger’journaal kippenboutjes uit aan het delen waren. En het viel onz op dat het alleen aan de zwarten werd uitgedeeld. Dus namen wij aktie

  U zult het waarschijnlijk niet op de tv zien maar doordat wij wel het. ‘Doorzettingsvermogen’ hadden is het wel per direct gestopt en ze zullen nu wel 2 keer nadenken voordat ze weer bij het A’dam poort zo een misselijke rascistishe aktie zetten. .

  Dus opstaan en doen. Niet praten
  Aii. Wel done Adjaini en Comrades. True warrior. Laat ze Zien dat. Er wel een groot deel van ons volk Voor onze belangen en Principes opkomt. .. Laat die huisnegers in hun waarde. Jah jah bless cuzz. En goed werk zullen ze nuwel 2keer nadenken .
  )


  Maak melding

 2. De tijd van discusies voeren op chatt is voorbij. Sta op en doe wat actief!!

  Iedereen hier kan de juiste persoon op het juiste moment zijn die verandering brengt .

  Vb. Gister was er Een groep domme nederlanders van DWDD aka Dejackhalzen die voor het ‘Neger’journaal kippenboutjes uit aan het delen waren. En het viel onz op dat het alleen aan de zwarten werd uitgedeeld. Dus namen wij aktie

  U zult het waarschijnlijk niet op de tv zien maar doordat wij wel het. ‘Doorzettingsvermogen’ hadden is het wel per direct gestopt en ze zullen nu wel 2 keer nadenken voordat ze weer bij het A’dam poort zo een misselijke rascistishe aktie zetten. .

  Dus opstaan en doen. Niet praten
  Aii. Wel done Adjaini en Comrades. True warrior. Laat ze Zien dat. Er wel een groot deel van ons volk Voor onze belangen en Principes opkomt. .. Laat die huisnegers in hun waarde. Jah jah bless cuzz. En goed werk zullen ze nuwel 2keer nadenken .
  Kafele kanika Jabari org


  Maak melding

 3. Het verbaast mij nog steeds, dat het Kwakoe festival niet door is gegaan om het luttele bedrag van honderd duizend euro. Hoe kan het dat dit bedrag is gesponsord door de vele bedrijven die in ZuidOost actief zijn?? in de kleinste dorpjes zie ik grote borden van sponsors als de rabo en ing bank bij de meest simpele dorpsactiviteiten. Waarom lukt dat niet in ZuidOost met een gigantisch bedrijvenpark in Bullewijk? je mag het niet denken, maar wel opschrijven: “waarom al die zwartjes sponsoren” zullen al die witte bedrijven denken…….. bah, bah, bah


  Maak melding

 4. Goedzo! Weg met dat gedoe.
  Kwakoe is uitgegroeit tot een commercieel evenement waar heel veel zwart geld in omgaat en veel van de organisatoren vullen hun zakken en ook enkele staddeellieden.
  Kwakoe voor een weekend is oke .
  Menssen die een kraampje hebben moeten eigelijk blij zijn want het is echt overleven om uit je kosten te komen en je moet maar hopen dat het mooi weer blijft.
  A tang s o


  Maak melding

 5. Dat wij Kwakoe ontberen is het rechtstreekse gevolg van ons onderling gevecht als kat en hond.

  Puur gebrek aan onderlinge vertrouwen en respekt, geen geloof in eigen kunnen kaar kong.

  Zie maar de reacties hier op dit forum.


  Maak melding

 6. zo zie maar,suris hebben niet geleert om zonder tussen komst van derden iets wat dan ook te ontwikkelen,althans een bepaalde deel van de suris..

  ze moeten altijd een ondersteuning krijgen en nog kunnen ze niks reserveren voor slechte tijden,dat is duidelijk bewezen in de afgelopen tijd..

  dit terwijl andere groepen suris met de weinige middelen een hele imperium opbouwen en nog armen ondersteunen,het bewijs is overal te zien,maar ja als geleert hebt om alles te verbrassen dan krijg je dit..en nu het nakijken..


  Maak melding

 7. hahahaha, ze kunnen hun eigen land niet is regeren, laat staan een JAARLIJKs feest organiseren, zoals je leest JAARLIJKs.

  Zelfs dat lukt niet. Ik ben blij dat ik niet gekooid in SU woon. (zoals ik zag hoe mensen daar wonen met diefijzer)

  Alleen de domme hindoestanen blijven daar.
  Ik ben geboren in ned, en blijf ook hier.

  Werken moet je doen, niet over praten.

  Een ‘koellie’


  Maak melding

 8. @ Boni
  Wat bedoel je met huisnegers (FU).
  Ik ben hindoestaan maar walg van figuren zoals jij die woorden als hierboven gebruiken. Ik ken creolen , hindoestanen, chinezen javanan, maar het door jouw gebezigde woord ken ik gelukkig niet
  @ 8
  Zeg knaap waarom lees je dan wat hier op waterkant staat. Hou je bij de metro en spits
  Je ziet de kooi niet waarin je zit.

  Geen sponsoring geen subsidie. Geen subsidie
  Ik denk dat hier meerder oorzaken aan te wijzen zijn.
  1. Gemeenten hebben geen geld.
  2. Bedrijven hebben minder te besteden
  3. Gemeenten en bedrijven weigeren geld te geven aan instanties die als corrupt worden bestempeld en waar er teveel gekissebis is.

  Kwakoe moet terug naar Kwakoe van de beginjaren. Weg met die grote tenten, weg met rozezondag of zoiets. Weg met politike bemoeienis.
  Bestuursleden mogen geen salaris ontvangen anders dan een onkostenvergoeding . Zo kan ik nog een aantal andere rationele aanbevelingen bedenken.
  (Wat mij betreft mogen ook andere culturen dan de Surinaamse geweerd worden. Dit is puur persoonlijk).


  Maak melding

 9. Stichting Podium Kwakoe te Amsterdam Zuidoost is op dinsdag 28 juni 2011 failliet verklaard.

  Bedrijfsnaam Stichting Podium Kwakoe
  KvK nummer 34180613
  Provincie Noord-Holland
  Cebuco-regio 21.1
  Gemeente Amsterdam

  Datum uitspraak 28-6-2011
  Insolventienummer ams.11.367
  Griffie 020 5413378
  Curator(s)

  Naam mr. S.K. Li ()
  E-mail adres info@mrskli.nl
  Kantoor
  Naam Advocatenkantoor Li
  Adres Passeerdersgracht 38
  1016XH Amsterdam
  Telefoonnummer 020 6257250

  De stichting Zazo, die dit jaar het zomerfestival mocht organiseren, zo bericht het Parool vandaag, wordt mogelijk failliet verklaard.

  “Hoofdleverancier 2Go Events eist 2,5 ton op binnen een week”.
  Kenneth Renfurm had beterschap beloofd. “Alles zou beter worden,” herinnert directeur Hans Scheffer van 2Go Events zich. Het bestuur van het zomerfestival erkent de schuld. Probleem is dat betalingen van standhouders uitblijven: “Daarbij heerst een mentaliteit die in 33 jaar is opgebouwd. Die verander je niet in zes weken,” zegt penningmeester Ab Judell. Vraag is hoe het zit met de betalingen aan het stadsdeel. Als het stadsdeel ook hier weer een probleem krijgt met vorderingen dan is het einde van Zomerfestival nabij.

  Dus jank niet over de blanken.
  Surinamers en dan vooral negers maken er zelf een puinzooi van.


  Maak melding

 10. Liever doeken ze de hele organisatie op.Het is kapitaalsvernietiging waar de burgers helemaal niets aan hebben.Ik vind het zonde voor de tijd om jaarlijks zoveel tijd aan de organisatie te besteden.Het heeft gewoon geen meerwaarde voor die Surinamers die hier wonen.
  Dat is mijn mening.


  Maak melding

 11. Wie zijn suri’s?

  Suri’s zijn om te beginnen:
  Indianen
  Creolen
  Boslandcreolen
  Hindustanen
  Javanen
  Chinezen
  Libanezen
  Joden
  Boeroes
  en alle anderen die zijn genaturaliseerd tot Surinamers.

  Waarom blijven we Creolen alsmaar Surinamers noemen?
  Als je over een bepaalde groep Surinamers praat, noem ze dan bij de naam.

  Kwakoe was van oorsprong een Creolen ding, dus noem het ook zo en geen Surinamers ding.

  Zuid-Oost, Ujala wou dit jaar Kwakoe (medehelpen) organiseren.
  Toen werd er door mening Creool geroepen dat Kwakoe geen Creolen ding meer zou zijn, maar het zou een Hindustanen ding worden.

  Kies un mooi, dat Kwakoe dit jaar geen doorgang heeft gevonden.
  Met name Zuid-Oost scheldt blanken uit, maar nu klaagt hij steen en been over diezelfde blanken (blanke bedrijven)dat ze Kwakoe geen geld hebben willen toeschuiven.

  Wel Zuid-Oost ik vertrouw bijne geen enkele blanke, daarom zal ik mijn handje niet ophouden voor deze mensen.

  Creolen moeten maar eens gaan leren om met zo min ogelijke subsidie festiviteiten te organiseren.

  Waarom lukt het andere allochtonen groeperingen wel om zelfs mandirs,moskeeen, scholen en ook festiviteiten te bouwen en te organiseren.

  Een oproep aan de Creolen:

  Als jullie willen dat Kwakoe weer terugkomt, begin dan een bankrekening te openen op naam van Kwakoe en ga gelden generen hiervoor.
  Wie weet dat als jullie zoveel hebben opgepot, dat Kwakoe over 5 jaar weer van start kan gaan.


  Maak melding

 12. Mr. Zuidoost

  “waarom al die zwartjes sponsoren” zullen al die witte bedrijven denken…….. bah, bah, bah

  Mr. Zuidoost : Jij bent een typische representant van dat zooitje dat er al 30 jaar een puinhoop van maakt. Zelf als bedrijven het festival zouden sponsoren, dan zouden de leveranciiers NOG niet betaald worden. Denk jij nu echt dat een bedrijf zijn naam aan een dergelijke puinhoop wil verbinden. Gooi jij het maar weer op discriminiatie. Ik ben niet anders gewend van jou.


  Maak melding

 13. Beste Boni Tula / Sabimang :

  Zinloze oproep. “Dus opstaan en doen. Niet praten”

  Dat gaat dus nooit gebeuren. Het is god voor ons allen en ieder voor zich bij Surinaamse organisaties zoals Kwakoe.

  Ik doe al 30 jaar zaken met Surinaamse organisaties en heb geen problemen. Waarom? Omdat ik niets lever zonder mij vooraf te laten betalen. “Vertrouw je ons soms niet”is een dan een veel gehoorde opmerking. Nee is dan mijn antwoord.
  Het is sport voor Surinaamse bedrijven/ondernemers om niet te betalen als je iets heb geleverd. Zelfs bij afspraak contante betaling bij levering is er plotseling geen geld. “Laat de spullen maar hier, morgen krijg je je geld”. Niet dus. Dus pak ik de spullen weer in en rij weg. Dan komt er plotseling een rol geld uit de borstzak….

  heb je wel eens een arbeider in Suriname een voorschot gegeven voor zijn werk? je ziet hem nooit meer terug………..


  Maak melding

 14. Alla see pe blakkamang de, vroeg of laat, ai mislukt, vanwege onbetrouwbaarheid,afgunst,fraude en onenigheid. Zo is het ook in Sur. Soso probleem in deng wijk pe blakkamang e tang. Foe para na marowina,foe paramibo na tapse, altijd probleem de, ma na 90% stem tapoe brunsje nanga didibri.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.