Digicel Suriname levert mobieltjes ambtenaren

8

PARAMARIBO, 22 sep – Telecommunicatiebedrijf Digicel mag tweeduizend mobieltjes leveren voor ambtenaren. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Het is een proefproject. De mobieltjes zijn bestemd voor werkzaamheden tijdens diensttijd. Digicel moet helpen de kosten van het bellen bij de overheid aanmerkelijk te drukken.

Die kosten nemen met de jaren alleen maar toe. Het ministerie van Defensie bijvoorbeeld heeft voor dit jaar ruim anderhalf miljoen Surinaamse dollar (ongeveer driehonderd en dertigduizend euro) nodig. En dan gaat het nog om één van de kleinere ministeries. “Vooral vanuit overheidskantoren wordt veel gebeld naar mobiele telefoonnummers, wat nog meer bijdraagt aan de kostenstijging”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. Het lijkt tijd voor een omslag.

“Het hele gedoe met celkaarten wordt afgeschaft”, aldus Ameerali. De zogenaamde celkaarten met beltegoed zijn haast ongelimiteerd beschikbaar, ‘voor het werk’. Elk ministerie en ook het parlement krijgt een aantal mobieltjes. De ministeries bepalen zelf wie in aanmerking komt. De kosten voor en na het project worden bijgehouden. Telesur had ook een offerte ingediend voor de levering, maar te laat. Volgens Ameerali was het staatsbedrijf hoe dan te duur.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Als ik een Surinaamse kantoor binnen loop zie ik meestal dat collegas met elkaar zitten te praten over prive aangelegenheden. Telefonische gesprekken duren vaak erg lang en als men goed observeert weet men dat het geen zakelijke gesprekken kunnen zijn. De chef zit s’morgens meestal de krant te lezen en de ondergeschikten houden zich bezig met tories.
  Klanten worden met erg veel tegenzin geholpen. Na 13.00 uur is men niet meer met het werk bezig. De een haalt boodschappen (soms zie je ze kousenband snijden op kantoor) of met andere dingen bezig. Ik ben bang dat de mobieltjes geen enkele meerwaarde zal hebben voor het werk van de ambtenaren.


  Maak melding

 2. Dat de regering zover met “liberalisatie” zou gaan verbaasd mij. De overheid is de enige aandeelhouder van Telsur an krijgt dividend uitgekeerd. Dus vennootschapsbelasting plus dividend van telesur terwijl van Digicel ALLEEN vennootschapsbelasting wordt ontvangen.
  Boi bij mij rijst de vraag:
  Ben ik dom en kortzichtig of zijn zij dat?


  Maak melding

 3. Nr. 2 Diana: Bekende verhaal! dus pas op!! Met dit soort Surinamers kan alle kanten op gaan, behalve de goede!! Ze kunnen je laten stikken zonder enige excuus!!

  Toen ik op de lagere school zat sneed mijn bloedeigen nicht bonen voor thuis en een paar scholieren mocht haar helpen.


  Maak melding

 4. beste mensen waarom kunne de telefoons op kantoren niet voorzien worden van een afsluiting om naar mobiele nummers te bellen. je kan makkelijk het bellen naar mobiele nummers blokkeren en dat is veel goedkoper.demensen die zo een telefoon krijgen ,moeten weten dat bellen naar nummers buiten diensttijd valt onder hogere kosten die zezelfmoeten betalen. Op dezewijze krijgt digicel een monopolie in de markt. geen goed idee het projekt komt alleen detelefoon aanbieder ten gunste. proficiat marketing van digicel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.