Ameerali: regering blijft bij voorzichtig beleid

10

PARAMARIBO, 22 sep – De regering houdt vast aan voorzichtig economisch beleid. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Hoewel hij geen cijfers prijs geeft, voorspelt hij een afname van het begrotingstekort volgend jaar. Geld lenen om projecten uit te voeren, zal niet zonder meer gebeuren.

Elke overweging om een lening te nemen gaat eerst langs de minister van Financiën en de Centrale Bank van Suriname. “Zodat we zeer behoedzaam zorgen dat elke verplichting die we aangaan en elke investering die wordt gepleegd, niet zorgt voor verstoring in de economie”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. Er staan wel aardig wat grote projecten op stapel die Suriname met geen mogelijkheid zelf kan betalen.

Niet contant althans. Volgens Ameerali wordt toch eerst goed bekeken wat het rendement is. “Welke zaken prioriteit genieten en in welke volgorde ze gefinancierd zullen worden.” De grote zorg bij de oppositie is dat het juist wel uit de klauwen zal gieren. De projecten zouden te veel en te groot zijn voor een enkele regeerperiode. De economie zou het niet kunnen dragen en het begrotingstekort zou alleen maar toenemen. “We zitten binnen de marges”, aldus Ameerali.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Goed zo. Mensen hier lezen we een reactie van de beste regering die Suriname ooit heeft gehad.

  Regering Bouterse/Ameraali 2010/2015 onthouden jullie dat heel goed, is de regering die Suriname op een kruispunt heeft geplaats en die voor ontwikkeling heeft gezorgd.

  Wat mij betreft en vele andere Surinamers mogens deze goede heren nog 2 termijnen dienen en daarna moeten ze het overdragen. Geen half werk maar zorgen dat alles gaat zoals het is gepland. de grote projecten hoeven inderdaad niet binnen 1 termijn afgemaakt worden, laten we het dan uitsmeren over twee termijnen, maar komen zullen ze.


  Maak melding

 2. Het is opvallend dat de huidige oppositie bestaat uit mensen die geen verbeeldingszin of visie hebben. Ze hebben het steeds over: “Het gaat niet lukken of het ka niet betaald worden of we kunnen het niet”.
  Het vereist natuurlijk heel veel investering, moed en vooral opoffering om de grote projecten te kunnen realiseren die op stapel staan.
  Het enige punt waar wij ons zorgen over moeten maken is dat de abannies die rond te honingpot draaien niet gaan graaien en graaien.
  Want het grab’teki en zweef teki moet afgelopen zijn.
  De mensen rond de honingpot worden al genoeg gecompenseerd.


  Maak melding

 3. Beste Afu sensie:

  “de beste regering die Suriname ooit heeft gehad. De grote projecten hoeven inderdaad niet binnen 1 termijn afgemaakt worden, laten we het dan uitsmeren over twee termijnen, maar komen zullen ze”.

  Al geef je deze regering 12 termijnen, de grote projecten zullen NOOIT worden gerealiseerd.

  Jou beste regering heeft beloofd binnen een jaar 15.000 woningen op te leveren. Hoeveel zijn er daarvan na 3 maanden klaar? Droom jij maar lekker door. Het is echt ongelofelijk dat er nog steeds Surinamers zijn die deze Bouterse-regering op hun woorden beoordeeld en niet op hun daden. De investeerders stonden toch in rijen van 10 opgesteld voor d deur van Bouterse….? Waar zijn ze nu. Cheap talk, waarin olie domme mensen zoals jij nog steeds in geloven.


  Maak melding

 4. @Afu sensie

  Je hebt duidelijk de boodschap niet begrepen. Ameerali zegt in Jip en Janneke taal dat alles wat DDB beloofd heeft tijdens de verkiezingen onbetaalbaar is en dat ze heel misschien geld gaan lenen voor een klein projectje dat economisch rendabel is.

  En gelukkig maar want anders zou DDB een Griekse ervenis achterlate zoals na de 80’s: vele schulden en een bevolking die zelfs haast niet te eten had.
  Een belangrijke wet die dit voorkomt is het limiet aan leningen dat we dankzij Veni kennnen dit voorkomt dat de regering te veel schulden maakt. DDB had dan ook al voor de verkiezingen moeten weten dat al zijn beloftes slechts grootspraak zijn. Anders gezegd. Leugens.


  Maak melding

 5. Brand! Neen, toch niet!

  Bombarie maken en het volk overspoelen met allerlei dure projecten in de eerste weken van je regeerperiode is net als propaganda.

  Het niet kunnen uitvoeren omdat er geen geld is en om dan met rassenschreden te komen vertellen dat je binnen de marges regeert is een mislukking. Je hebt het volk voor de gek gehouden en jezelf ook. Beloven en maar beloven en mensen als TTheo helemaal gek maken is een regeerzonde.

  Een brug te ver, een zeehaven te groot, een noord-zuid-weg te lang, mijnbouw te diep en dat allemaal zonder geld te willen afwerken in ene enkele regeerperiode is gekkemanswerk.
  Een beetje minder grote mond voortaan.


  Maak melding

 6. Besluiten die enkelen nemen, hebben desastreuze gevolgen voor de meerderheid in de wereld. President Desi Bouterse vindt dat hier een einde aan moet komen. Dit zei hij donderdagavond op de algemene vergadering van de Verenigde Naties. ….Look who’s talking….de dief gilt houdt de dief…de onderdrukker gilt houdt etc…ongeloofelijk maar waar, wat een komedieshow.

  President Desi Bouterse heeft zich namens Suriname vierkant gesteld achter Palestina en Cuba…..uit principe zou de tiendenpredikende geldwolf afstand moeten doen, maar die srd. 6.000,- stinken niet dus het blijft muisstil…bijbelse principes worden gewoon overboord gegooid wanneer het gaat om eigenbelang.

  Bouterse wijst op functioneren Veiligheidsraad ….look who’s talking de jaren tachtig en negentig waren onveilig tijdens zijn onderdrukkingen aan dit volk, waarvan toch het domme deel hem vereerd,
  en ook heden is het niet meer veilig te noemen met al die misdadigers die op hem stemden.

  ‘Bouterse heeft stem Suriname laten gelden’ ….na wang sheng onberechte mensenrechten schenders als vertegenwoordigers van land en volk..bbbrrrr

  DNA maakt zich op voor felle debatten ….marionettenvermaak en toneelspel voor het volk en de domme aanhangers.

  Bouterse pleit voor erkenning Palestina ….stefanus meyericus ligt er niet wakker van…showtime allemaal

  Politiek kijkt uit naar jaarrede president
  ……het verwordt gewoon een aanbiddingshow met stefanus meyericus als pastoor die zal inleiding…lang leve de D.

  Wie geloven en hopen dat onberechte moordenaars voor vrede zegen en voorspoed zullen zorgen zijn blindhorende dwazen. Wee hen.


  Maak melding

 7. Henk Molenaar zegt “Jou beste regering heeft beloofd binnen een jaar 15.000 woningen op te leveren.”

  Moet je verder op zoveel onzin van een negativist reageren. Ik bedoel als je niet eens weet wat er gecommuniceerd is, waarom zoveel moeite doen om dom over te komen.

  Neus jij hebt de boodschap al totaal niet begrepen want de VP zegt in jip en janneke taal dat de regering bij zijn voorzichtig beleid blijft. Wat is daar verkeerd aan, had je liever het onvoorzichtuig beleid van front gezien.

  Nogsteeds een superregering dus, die totnutoe veel meer heeft gedaan dan front in 10 jaar. De regering hoeft zoals de VP zegt niet alles in 1 termijn uit te voeren het kan ook uitgesmeerd worden. De plannen liggen er en er is al met de uitvoering begonnen in sommige gevallen, dat is goed.


  Maak melding

 8. Afu sensie,
  Jullie van de NDP begrijpen het altijd beter.
  Maar let op mijn woorden het zal niet zolang meer duren voordat jullie leugens, bedrog en manipulatie ingehaald wordt door de feiten en echte realiteit dan rest er maar één ding een andere Nickname. Deze criminele regering van Bouterse spreekt met verschillende monden iedereen roept maar wat en als puntje bij paaltje komt gaan ze over tot voorzichtig beleid, ik heb nooit gehoord dat Bouterse het woord voorzichtig beleid in de mond heeft genomen dit geeft aan wat voor laffe spelletje met de gevoelens en het vertrouwen van de bevolking wordt gespeeld.De NDP-ers zijn een domme vergeetachtige zootje met een genetisch bepaald slaafse houding ze zijn onderdanig daarom worden op zeer kinderlijke manier het bos ingestuurd door die massamoordenaar als president.
  Ik kan mij nog herinneren dat abrahams het over miljarden had die china in suriname zou investeren, Doekhie had het over miljoenen uit india, je hoort niets meer over goedkope kunstmest , goedkope olie uit venezuela dit zijn een paar van die luchtkastelen van die criminele bende die suriname nu in zijn macht heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.