Onderzoek naar geknoei bij Surinaams postbedrijf

3

PARAMARIBO, 20 sep – Het Surinaams Postbedrijf, Surpost, wordt tegen het licht gehouden. Dit meldt de Ware Tijd. De voorlopige leiding wil zo volledig mogelijk geïnformeerd worden over misstanden. Claims van voormalige partners en zakenrelaties zijn de directe aanleiding.

Het in financiële nood verkerende bedrijf wordt doorgelicht door de accountantsdienst Clad van de overheid. “We hebben gevraagd dat er een Clad-onderzoek komt. Er is heel wat gebeurd bij Surpost. We weten wat er speelde, maar het onderzoek moet zaken bevestigen, zodat we juridisch sterker staan”, zegt interim manager Lloyd Jiawan. Onder meer is de relatie met Surair Cargo verstoord. Het in Nederland gevestigde bedrijf wil naar de rechter stappen.

Er zouden verliezen zijn geleden door maatregelen van het nieuwe management. “De samenwerking was mondeling en van dien aard dat Surpost al zijn exporten naar Nederland naar Surair Cargo moest sturen, maar omgekeerd gebeurde dat niet”, aldus Jiawan. Daar is nu een eind aan gebracht en Surpost staat op het tekenen van een contract. Intussen wordt samengewerkt met het Nederlandse Cavalier. Ook de controversiële aankoop van een pand zal worden onderzocht.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Het is als of de duivel ermee speelt.

  Sommige volksstammen schijnen geen weet te hebben van de omgang met openbaar kapitaal.

  Verduistering is aan de orde van de dag.

  En de pot verwijt bij voortduring de ketel.

  Mogen wij voorzichtig concluderen dat wij doorgaans een dieftig volkje zijn?

  Wie je niet denkt graait of beter gezegd steelt.


  Maak melding

 2. Het wordt nooit meer goed met dit land waar onberechte misdadigers het beleid uitmaken, dankzij oliedomme aanhangers. Misdaad loont toch, mensen moorden, een volk onderdrukken, drugshandelingen,geweldadigheden, vernielingen, mensenrechten schendingen….dankzij al deze feiten hebben idioten gestemd op deze leiders, van hoog tot laag bedriegd en belazerd elkaar, anderen voor ac aanhangers roven, stelen, vernielen,moorden als de leiders op we ze stemden. anderen doen aan duistere zaken zoals smokkel van drugs en mensenhandel. Dan is er daar een pastoor met 52 kerkjes, die de duivel verafgood en srd 6.000,- ontvangt middels de bijbel. Al zijn voorspellingen zijn leugens gebleken, aan de boom herkent men de vruchten, de duivel komt als een lichtende engel om velen te misleiden……geef geef geef tienden…oliedommen geven aan deze wolven in schaapskleren.


  Maak melding

 3. Hoe kun je in een staat zoals Suriname waar ons kent ons aanwezig is denken dat de CLAD dit varkentje even zal wassen????
  Een fraude onderzoek moet door een onpartijdige deskundige(n) worden onderzocht waarna rapport wordt uitgebracht en actie wordt ondernomen om de schuldigen op het matje te roepen en eventueel te bestraffen.
  dat gebeurt never nooit in Suriname.
  Voorbeeld:
  Zoon rijdt 2 personen en ongeboren baby dood zonder rijbewijs. Straf 1 jaar. Nauwelijks hiervan bekomen rijdt dezelfde zoon in een straatrace een ander aan. Straf……….???????R. Brunsie, boef, rover, opstandeling etc zit in het kabinet en zal nooit worden vervolgd ondanks dat men weet dat hij schuldis is aan moord en verkrachting tijdens de jungle oorlog.
  Zo kunnen wij doorgaan en in de 40ste eeuw pas stoppen want dan heeft nagenoeg iedere bekende Suri zijn beurt gehad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.