Eye on Holland, de Nederlandse Film in Suriname

5

PARAMARIBO, 20 sep – Eye on Holland, de Nederlandse Film in Suriname. Onder deze vlag worden gelijktijdig met het Nederlands Filmfestival in Utrecht ruim vijf en twintig Nederlandse films en documentaires gepresenteerd in Paramaribo en enkele districten.

Tot het aanbod behoren de films Pizzamafia, Loft en De Bende van Oss en de documentaire Curaçao, Nederwiet en Het Oordeel over he je in Nederland wordt opgeleid tot onafhankelijke rechter. The Backlot presenteert in opdracht van de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Het festival loopt van 22 tot 28 september in TBL Cinema. Voor de vertoningen in Moengo, Nickerie en Brokopondo zijn twee dagen uitgetrokken. Volgens waarnemend ambassadeur van Nederland Robert Petrie gaat het erom de banden tussen de beide landen verder aan te halen.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Waarom moeten wij onze kinderen middels deze doorgestoken kaart brainwashen en alzo oriënteren op de Nederlandse samenleving, als blijkt dat op hen daar bij binnenkomst toch een ware klopjacht staat te wachten?

  Waarom wordt dit aan onze kids opgedrongen?

  Waarom worden wij en onze kids niet met rust gelaten om ons in alle rust in te leven in de eigen regio?


  Maak melding

 2. De ambassadeur zegt dat dit innitiatief de banden tussen de twee landen verder zal aanhalen….hoezo, het gaat om geld, geld dat Nederlanders in een aantal Surinaamse producties stoppen, om een aantal mensen in Su aan werk en eer te helpen.


  Maak melding

 3. Wanneer beginnen we met een Bollywood of een Nollywood film festival in Suri? Dat zijn tenminste films, waar een groot gedeelte van ons volk met plezier naar kijkt, zonder met geweld en sex te worden geconfronteerd. Door een Nederlands film festival komen we nooit los van een land, dat zoveel bloed en tranen van ons en onze voorouders al meer dan 500 jaren laat vloeien, zoveel van onze voorouders gemarteld en vermoord heeft en ons nu nog dagelijks verkracht en aanrandt op Schiphol.


  Maak melding

 4. Wat dacht je ervan als wij massaal een eye on Americo do Sul zouden houden? Die krentekakkers zijn totaal niets voornemens met Suriname en de Surinamers.

  Door de eeuwen henen is het steeds weer een doekje voor het bloeden gebleken.

  Geen enkele ontwikkelingsprojekt is met goed fatsoen tot stand gekomen. Die bruggen hebben wij op eigen kracht neergezet.

  Nu wij het zelf kunnen doen maken we er letterlijk een oerwoud van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.