President Suriname “gebrand” op vergadering VN

23

PARAMARIBO, 19 sep – President Desiré Bouterse is erop “gebrand” de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, VN, in New York bij te wonen. Aanleiding is de machtovername in Libië. Met name de vertegenwoordiging van dit land bij de VN kwam tot stand zonder inbreng van het Libische volk. “Als dingen gezegd moeten worden, zeggen we het.”

Dat zal dan ook gebeuren op de komende vergadering. “We zijn te klein om veranderingen teweeg te brengen. Suriname kent wel zijn verantwoordelijkheid. Als dingen gezegd moeten worden, zeggen we het. Daarom ben ik gebrand om naar deze vergadering te gaan”, zei Bouterse tegenover Radio SRS. Hij wil ook een lans breken voor Palestina. Suriname’s officiële standpunt is dat Palestina internationaal erkend moet worden. Ook klimaatverandering komt aan de orde.

Bekijk ook:

23 REACTIES

 1. Bouterse in New York?
  Dat is toch het land van de Amerikanen?
  Dat is volgens sommigen toch het land dat Bouterse graag in de boeien wil slaan vanwege
  drugshandel?
  Zullen de Amerikanen hem nou wel of niet in de kraag vatten en in het gevang stoppen zoals sommigen op dit forum hebben voorspeld??
  Toen Bouterse de conferentie op Trinidad had afgezegd wisten sommigen het wel 100% zeker.
  Bouterse was bang om opgepakt te worden door de Amerikanen.
  Nu is hij dus in het hol van de leeuw, Amerika, New York!
  Wat zal Amerika dan moeten beletten om Bouterse op te pakken en op te sluiten?
  In werkelijkheid houdt Amerika zich absoluut niet bezig met het laten oppakken en opsluiten van Bouterse. Dit is een wishfull thinking van sommigen op dit forum. Tegen beter weten in natuurlijk.
  Sterker nog, in eerder stadium hebben de Amerikanen al aangegeven geen problemen met Bouterse te hebben zolang hij zich maar aan de democratische rechtbeginselen houdt.
  Wanneer Amerika Bouterse echt in de kraag zou willen vatten dan was dat reeds lang gebeurd. Die macht en status heeft Amerika wel. Vraag dat maar aan Noriega van Panama.
  Dus de kans dat Bouterse door de Amerikanen wordt opgepakt is net zo klein als Wikileaks
  die plotseling een grammaticaal wonder wordt.
  Dus mensen die verwachten en hopen dat Bouterse op dit moment door de Amerikanen zal worden opgepakt: droom jullie maar lekkertjes verder. Die droom zal in elk geval tot 2015 zeker niet uitkomen.

  groetjes


  Maak melding

 2. DDB gaat Suriname toch niet weer storten in oerdomme avonturen als de jaren ’80!?!

  De kwestie Libie is helder, de overgrote meerderheid van de bevolking is dolblij af te zijn van een volgevreten dictator familie en kornuiten, maak Suriname niet belachlijk in de rest van de wereld!


  Maak melding

 3. Die duivel die nooit naar de stem van zijn eigen bevolking heeft geluistert bemoeit zich met wat de liebische bevolking vind,door de straat op te gaan heeft de bevolking laten zien dat zei kadaffi zat zijn. de antwoord van die dwaze hond was precies het zelfde antwoord op 8 dec 1980 ook toen heeft bouterse de roep om democratie met geweld de kop ik gedrukt.


  Maak melding

 4. Onthoudt u van kritiek!

  Aan het woord is de primaathebber van Suriname namens de tot stemmen gerechtigden in dit land.

  Koning David was volgens sommigen ook niet volmaakt maar hij was het.

  The boss is not always right, but he’s always the boss!!!


  Maak melding

 5. Goed zo DDB! je benoemt het onrecht door de westerse landen begaan. Waarom hoor ik niemand over democratie in Libië? waarom mogen de Palestijnen al bijna 70 jaren geen eigen staat? waarom bezetting van zoveel landen door de westerse landen? Suriname is idd klein, maar lid van UNASUR en CARICOM en kan in deze verbanden wel een vuist maken. We gaan voor een eerlijke wereld, waarin ieder volk zelfbeschikkingsrecht heeft. Niks napraten van de westerse demagogieën als “democratie” “vrouwen gelijkheid” “grondrechten” en meer bullshit, waar ze zich zelf beslist niet aan houden.


  Maak melding

 6. En wat gaat hij dan zeggen over Libie??
  Dat Kadaffi zo’n goede kerel was en voorbeeld voor hem?? 🙁

  Voor de DNA heeft hij geen tijd maar voor de VN wel?? Maar ja daar hoef je dan ook alleen maar een monoloog tegen een bijna lege zaal uit te spreken.


  Maak melding

 7. Vele oprechte Surinamers schamen zijn terecht om deze president met het voorkomen van een megalomaan. Vele oliedomme aanhangers zijn echter dom trots op deze mensenrechten schender, onberechte moordenaar. Dit land gaat wis en zeker richting verdoemenis op en geen valse profeten zal het gelukken de domme aanhangers te overtuigen, eens keren ze zich massaal tegen al deze leugenaars en wolven.


  Maak melding

 8. Deze is echt rijp voor het gesticht!

  Het volk moet zich uitspreken! Heeft het volk zich mogen uitspreken toen Koning Idris werd afgezet?

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Idris_I_van_Libi%C3%AB

  Deze onzin is alleen te slijten aan mensen die deze hoofdverdachte van democratische mensenrechtenschendingen blindelings volgen.

  Hadden wij het over poppenkast?! Ons land zal wederom in haar hemd gezet worden.

  Tot slot, het is nog niet zeker of het volk met de nieuwe machthebbers een betere toekomst zal krijgen. Een ding staat wel als een paal bovenwater onder de vorige dictator heeft het volk nooit een keuze mogen maken.

  Er is nimmer een moment geweest waarbij het volk kon kiezen tussen bijvoorbeeld, Major Abdessalam Jalloud, Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi of een derde persoon.


  Maak melding

 9. Heeft deze man geen belangrijkere punten op zijn agenda,heeft hij echt niets anders te doen zal ik dan een handje helpen?.

  bv:armoede,corruptie,racisme,onderwijs,werkgelegenheid,gezondheidszorg,naar mijn bescheiden mening moet dit allemaal nog goed komen in Suriname,dat moet worden gezegd en niets anders.Bouterse heeft het recht niet om te spreken over de wil van het Libische volk hoe haalt hij het in z’n hoofd?,Was het de wil van het Surinaamse volk in de jaren tachtig?.


  Maak melding

 10. “Aanleiding is de machtovername in Libië. Met name de vertegenwoordiging van dit land bij de VN kwam tot stand zonder inbreng van het Libische volk”

  In Suriname gebeuren er ook soortgelijke dingen (vaak vanuit de regering zelf) en van HEM heeft men geen protest gehoord ?
  Conclussie : Wat hierboven staat is tegenstijdig. Dus ga voor de speigel staan en bekijk je spiegelbeeld als het verschilt kan JE het gewoon zeggen bij de VN; anders moet je niet gaan naar de VN.

  Ik heb gezegd,


  Maak melding

 11. En als hij thuis is zal hij die domme massa vertellen hoe goed en geweldig hij het heeft gedaan terwijl hij niet serieus wordt genomen door de aanwezigen daar.
  Een anti democraat en dictator die praat over het wil van het volk zet Suriname en zich zelf voor lul.Bouterse trekt weer een te grote broek aan, ik vraag mij af wie naar die flauwe kul van deze massamoordenaar gaat luisteren misschien paraman-pinto, TTheo, Srika en de rest van zijn volgers.


  Maak melding

 12. Mr. Zuidoost : “We gaan voor een eerlijke wereld”……

  Suriname is volgens jou zeker het toonbeeld van een eerlijke wereld. Laat je zelf eens nakijken svp.


  Maak melding

 13. De bestuursverkiezingen binnen de Nationale Democratische Partij (NDP) maken duidelijk door welk een maffia deze partij wordt aangestuurd. Het kon niemand meer ontgaan toen Gilly van Holt, de ‘grand old man’ van het ressort Blauwgrond van de NDP, op eigen houtje op 5 augustus j.l. ‘zijn’ ressortsverkiezingen organiseerde, die tot niemands verbazing er in resulteerden dat Gilly himself was herkozen als voorzitter, niet gehinderd door het gegeven dat hij zelf stokoud is en dat hij –op papier althans– bestuursverjonging voorstaat.

  Dit dwong de door het hoofdbestuur van de NDP ingestelde verkeizingscommissie er tien dagen later toe om op een persconferentie bekend te maken dat de door Van Holt georganiseerde verkiezingen ongeldig zijn en dat er alsnog verkiezingen moesten worden uitgeschreven. Dit leidde tot de bijna-dood van deze old-timer, die na te hebben uitgeroepen “over my ded body” ijlings naar de intensive care moest worden afgevoerd. Volgens hem is er, nu de NDP in het machtscentrum zit, een enorme belangstelling van de leden om te functioneren op de diverse niveau’s van de partij, omdat ze gezien hebben dat er wat te halen valt. “Toen we in de oppositie zaten, was niemand bereid. Alleen de echte (maffiose, EM) NDP-ers hebben stand gehouden.”

  (Gloria Lioe A Joe-Donner)

  Inmiddels zijn afgelopen zaterdag verkiezingen in NDP-subafdeling Rainville gehouden, maar ook díe zijn weer allesbehalve democratisch verlopen. Kandidaat-voorzitter Gloria Lioe A Joe-Donner heeft protest aangetekend tegen deze verkiezingen in de subafdeling Rainville van de NDP. Volgens haar zijn de verkiezingen gemanipuleerd en zij betwist dat Mohamed Doekhie heeft gewonnen. Zij heeft ter plekke protest aangetekend en heeft de Centrale Verkiezings Commissie (CVC) ook op de hoogte gesteld van de gang van zaken. “Wij hebben getuigen en we hebben ook de verkiezing gefilmd. Er is veel misgegaan. Mensen hebben meerdere keren gestemd. Anderen die geen stemrecht hadden, zijn toegelaten tot de stemming”, zegt Lioe A Joe.

  Zij vindt dat Bouva als voorzitter van de verkiezingscommissie fouten heeft gemaakt. Die moeten worden gecorrigeerd. Melvin Bouva, voorzitter van de verkiezingscommissie Rainville, om een reactie gevraagd, zegt dat de verkiezing gehouden is, maar dat de vergadering is verdaagd. Het procesverbaal moet nog worden opgemaakt. Hij zegt dat de uitkomst van de stemming is 110 voor de lijst-Doekhie en 91 voor Lioe A Joe. Bouva verklaart echter dat er juist door het kandidaat-bestuur Doekhie een bezwaarschrift is ingediend tegen de lijst Lioe A Joe en dat zíj zich op haar beurt ook heeft verweerd. De verkiezingsvergadering is verdaagd en de uitslag moet nog formeel worden vastgesteld. Bouva merkt op dat het een moeilijke en rumoerige verkiezing was. Hij vindt niet dat er sprake is van fraude.

  Volgens Lioe A Joe hebben veel leden níet kunnen stemmen en waren er ook twintig stembiljetten te veel in de verkiezingsdoos. Zij vindt dat Doekhie de gelegenheid heeft gekregen om zich in te laten met verkiezingsprocedure. Volgens haar kunnen leden getuigen dat ze méér dan één keer hun stem hebben uitgebracht. De situatie was zó chaotisch dat de politie erbij gehaald moest worden, omdat er geen ordedienst was.

  De NDP moet nog veel van zijn maffiose baas leren, de volgende keer zullen ze toch echt de Counter Terror Unit (CTU) van Dino Bouterse moeten inschakelen om het stemvee ‘at gunpoint’ de de meest maffiose leden te laten ‘verkiezen’.

  Hahahahahahahahaahahah, de domme onnozele jeugd en oliedomme aanhangers hebben het nakijken….is goed hoor krijsen deze stommelingen en aanbidders der kwaden.


  Maak melding

 14. Bout gelooft echt in zijn eigen waarheid.Waarheid die alleen door zijn ja knikkers bevestigd worden.Hij gelooft echt dat hij een leider van betekenis is voor de wereld.Daarom dat er in Sur.verteld wordt dat hij meer naar het buiten land is geweest dan de assemblee.Intussen verlost hij het volk van hun inkomen en bestands middelen.Bout wil maar niet beseffen dat hij krabita hanoe heeft en dat hij overal ongeluk brengt.Alles wat hij aanraakt is gedoemd.Zelf zijn ‘vrienden’.

  Cobie.


  Maak melding

 15. Beste president Bouterse,

  En schiet het al op met de 15.000 woningen die binnen een jaar ( nu dus nog 9 maanden) gebouwd gaan worden. Hoeveel zijn er al klaar?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.