Brunswijk wil Suriname vrijwaren van misdaad

29

PARAMARIBO, 19 sep – Suriname moet zoveel mogelijk gevrijwaard worden van misdaad. Dit is de kern van de boodschap die parlementariër Ronnie Brunswijk dezer dagen rondbrengt. Achterstandsbuurten en bepaalde delen van het binnenland vormen het mikpunt van een heuse campagne.

De keus is niet willekeurig. “Ik ben op eigen initiatief bezig in alle wijken waarvan ik denk dat de jongens er vandaan komen, die zich met criminele activiteiten bezig houden”, zegt Brunswijk tegenover de Times of Suriname. Hoeveel effect de campagne zal hebben is moeilijk te voorspellen, te meer daar noch de overheid, noch de justitiële autoriteiten betrokken zijn. Voorlopig lijkt dat geen belet. De campagne gaat gestaag door met als uitgangspunt dat de koe bij de horens gevat moet worden.

Dat hoeft niet per se het gewone werk in de weg te staan. “Criminaliteitsbestrijding hoeft niet altijd met geweld gepaard te gaan. Je moet met de mensen praten. We moeten allemaal een handje helpen bij de bestrijding”, aldus Brunswijk. Hij pleit ook voor meer inzet vanuit de overheid zelf. Vooral preventie en voorlichting moeten meer aandacht krijgen. En meer recreatiemogelijkheden in achterstandbuurten. Conclusies voor het oprapen dus en dat al halverwege de campagne.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Hier zien we duidelijk de gepropageerde MINDSHIFT in werking.

  Terwijl de oppositie zit op te hitsen en van een maatschappelijk probleem een politieke issue wil maken.

  Eentje die ze ook niet onder controle hadden of zelfs tijdens hun bestuur is verergerd de afgelopen 10 jaar.

  Zien we hier initiatieven van een Surinamer die het niet bij woorden laat.


  Maak melding

 2. bala begin bij je zelf in het rijne te komen..

  je bent dé hoofd persoon van alle criemie in sme..

  je kan het wel zelf invullen en je nakomelingen zijn jou opvolgers..


  Maak melding

 3. een aap wilt dat apen gaan luisteren……..
  laat deze man eerst zelf verranderen, laat hem weten dat hij mensen als mensen moet behandelen.
  …..kan hij zonder een wapen over straat, of zonder wapen naar een voetblal wedstrijd gaan. kan deze …. over straat zonder misbruik te maken van zijn functie….NEE

  het blijt een bananen republiek, met bananen regels.


  Maak melding

 4. ironisch, dat een onberechte bankrover, een door Interpol gezochte drugscrimineel, een terrorist, een geweldenaar deze opmerking maakt. Dit is ongeloofelijk, maar waar en kan alleen in een land waar duivelkinderen de macht is gegeven door de oliedomme aanhangers. Wee dit volk, vooral degenen die op deze misdadigers hebben gestemd. Zevenmaal erger zullen ze de komende ellende het voelen aan de lijve en ervaren. Ze verdienen dan de stijgende criminaliteiet,moorden,drugshandel,geweld,berovingen,onderdrukking door deze volkverlakkers. Wie geloven dat onberechte mensenrechten schenders vrede en voorspoed zullen brengen zijn terecht, oliedomme stommelingen en dwazen. Hihi


  Maak melding

 5. Een zogenaamde geestelijke die de bevolking oproept om een massamoordenaar te vergeven die nooit zijn excuses heeft aangeboden aan de samenleving voor wat hij ze heeft misdaan.
  Een anti democraat en dictator die roept dat suriname geen democratie is.
  Een drugs veroordeelde crimineel die suriname wil vrijwaren van de misdaad.
  Het moet niet gekker worden, waar zijn de voorbeeldige, integere en fatsoenlijke surinamers zonder strafblad? bestaan die niet meer vraag ik mij zelf af.


  Maak melding

 6. Mooier kan het niet! En een moordenaar gaat binnenkort ook de wijken in om te vertellen dat het martelen en moorden moet stoppen.

  Ronny neem je je pistool wel mee? Oh! Je vraagt jezelf af waar je pistool nu weer ligt noh! Volgens mij heb je het in de kleedkamer van het voetbalstadion laten liggen.

  Wat een volk! En niemand staat op en zegt tot hier en niet verder.


  Maak melding

 7. oepss !!!ik heb me bijna verslikt. Ik heb geen alcohol gebruikt, dus volgens mij lees ik wel goed. Ronnie the criminal wil het land vrijwaren van criminaliteit !!!! Wahaha..wahaha..wahaha..ik heb vandaag een heel lollige dag, wahaha. Dankje lonnie voor zoveel lol.


  Maak melding

 8. Sinds het aantreden van deze marionetten moordenaars regering is het een feit, stijgende moorden, geweldsdelicten,drugstransporten,drugsverslaafden nu ook in Commewijne,prijzen vliegen de pan uit. Sinds vorige week is het verboden om meer dan 10.000 aan valuta over te maken, hihi…….yeah back to the eigthies komt wis en zeker, schaarste,devaluatie,zware decreten, perscensuur, yep, leve deze leiders, rijk geworden dankzij de oliedomme stommelingen die stemden op deze onberechte mensenrechten schenders. Help krijsen ze, niemand zal helpen.


  Maak melding

 9. PARAMARIBO – President Desi Bouterse zal tijdens zijn spreekbeurt op de jaarvergadering van de Verenigde naties (VN), zijn kanttekeningen plaatsen over het gewelddadig gedrag van regeringen tijdens volksopstanden. Eén van de thema’s van de vergadering zal zijn: het op vreedzame en democratische wijze oplossen van conflicten.

  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt in gesprek met ‘de Ware Tijd’, dat de president zeker zijn stem zal laten horen over het gedrag van regeringen en de VN bij volksopstanden in de West Afrikaanse landen en in het Midden Oosten waar de laatste maanden volksopstanden zijn uitgebroken.

  President Desi Bouterse zal onder meer zijn bezorgdheid uiten over het vele wapengeweld dat gebruikt wordt.

  Hahahahahaahahahahahhaahha. ai boi…look who’s talking…ai boi kondre klari didibri e bari. hahahahahahaa


  Maak melding

 10. Een terrorist die zegt dat suriname gevrijwaard moet worden van misdaad. Daarna is hij in alle wijken bezig de misdaad, c.q. drugshandel op te voeren.
  pfffff gie wang brik


  Maak melding

 11. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah hahahahahahaha hahahahahahahaha hahahahahahahaha hahahaha haha haha ha


  Maak melding

 12. Lees nogmaals mijn reactie van:
  (soms een kleine verandering in de tekst van toen)

  20 mei 2011
  Brunswijk: Meeste criminelen Suriname zijn Marron.

  Oorzaak van die omslag?

  Mijns inziens is de oorzaak van deze criminele neerslag onder een deel van de Marrons te wijten aan:

  1. de gevolgen van de uitstraling van de binnenlandse oorlog, in Suriname. Veel van deze toen jonge Marrons hebben deze oorlog actief/passief meegemaakt of zijn direct na die oorlog geboren, maar nog wel met die beïnvloeding groot gebracht.

  Of hormonaal gezien kan het zijn, dat een deel van deze Marron kinderen de oorlog fysiologisch nog dagelijks meemaken. Het kan zijn, dat in hun embryonale ontwikkeling bepaalde hormonen, door het stressniveau van de moeder, extra actief zijn “getriggerd” en zij daar nu agressief / crimineel gedrag vertonen. Zij weten dus niet beter.

  2. urbanisatiestress in relatie tot hun cultuur-traditionele gezagsverstrooiing en acceptatie daarvan door derden.

  Een belangrijke groep onder deze Marrons geniet nauwelijks van de stedelijke voorzieningen; kunnen daarmee niet omgaan of zijn binnen de activiteiten van het stedelijk spectrum aan hun lot overgelaten waarbij vanaf het begin een duidelijke vorm van stereotypering van deze groep te constateren was.

  Ook het niet ter beschikking willen of hebben
  van hun traditionele gezagstructuren, binnen de urbane samenleving van Paramaribo, heeft aan deze toename van criminaliteit meegewerkt.

  Belangrijk is hierbij dat deze groep Marrons zich al jaren bedrogen en verraden voelt door hun eigen Marronleiders, die zich maar blijven verrijken.

  Is deze toename van criminaliteit misschien ook een protest tegen de te lijden wanhoop en armoede- /oorlogstress?

  Ik heb een deel van mijn leven in het mooie en vriendelijke Brokopondo gewoond.

  Ook heb ik enkele jaren terug een urbanisatiestroom van Marrons naar de Schimmelpennickstraat in Paramaribo geobserveerd en zag toen al elementen zich ontwikkelen richting wanhoop, armoede, criminaliteit en stereotypering.

  Maar niemand wilde toen luisteren. De politiek had toen andere prioriteiten en was ziende blind.

  Ja, zelf politieke leider Brunswijk was toen binnen de Frontregering ziende blind en huilt nu krokodillentranen.

  Er is veel werk aan de winkel!!!!

  Srika wil zeker zijn steentje bijdragen aan een oplossing. Dit deel van de bevolking van Suriname heeft ook recht op een eerlijk en menswaardig bestaan.
  Srika


  Maak melding

 13. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, laat deze figuur in de eerste plaats aan de totale Surinaamse bevolking uitleggen hoe hij aan al die rijkdommen is geraakt. En ook hoe het mogelijk is dat hij aan zoveel hout- en goudconcessies is geraakt en,net als DDB, binnen zulk een korte periode zo rijk is geworden en een prive helikopter bezit,
  Laat hij ook met schriftelijke bewijzen komen,net als toen bij de Geheime Verkiezingen in het DNA, dat er netjes Belasting aan de Republiek Suriname vanwege deze concessies worden afgedragen. Zulks zal hij ongetwijfeld niet kunnen en dat is dan ook de reden dat hij ten koste van wat dan ook deel wil blijven uitmaken van het Machtscentrum, al zou hij daarvoor Verraad moeten plegen (zie zijn uitspraken t.a.v. de vorige regering)
  Dit sujet gtaat zelfs met Satan in zee om gedaan te krijgen wat in zijn verwrongen koko leeft. Maar de toekomst zal alles openbaren. Let op deze vastrstelling die ik doe.


  Maak melding

 14. Brunsi , het zal toch niet moeilijk zijn om die criminelen te vinden!
  Wie hou je nou voor de gek.
  You dong no ka boy
  Jij bent degene die ze op de wereld hebt gezet en jij bent degene die ze zover hebt gekregen om te gaan moorden en te stelen.
  Probeer jou karakter maar eens te veranderen en kijk of het lukt, ik dennk het niet dus waarom zou je moeite doen om die criminelen op te sporen.
  Wat jij doet is de macht in su in handen te krijgen .
  Wel ik denk dat su ten dode is opgeschreven als een dom persoon als jij aan de macht komt.
  Dus lazer toch op man!


  Maak melding

 15. Goed zo Romeo Bravo, alleen jij kan ervoor zorgen dat we geen laffe Koelie als president krijgen in su, maar jij als de volgende..Door jij te doen is er weer democratie in su..


  Maak melding

 16. Marwina, nr. 19. dankzij die laffe koelies, hebben die blacka mangs en djoekas te eten vandaag. Kijk naar alle landen waar er alleeen maar negers zijn. Alleen maar hoge criminaliteit, bedelen, voedselpakketten en hongersnood.

  Trouwens vind ik het een lachertje, dat een drugscrimineel, moordenaar, bank berover. Iemand die scheidsrechters en voetballers met een pistool tijdens voetbalwedstrijden wil neerschieten. Iemand die een medewerker van een energiebedrijf neerslaat, vanwege een rekening, iemand die op een laffe manier een parlementarier in het regeringsgebouw slaat en schopt. Zo iemand die zegt dat Suriname gevrijwaard moet worden van misdaad is echt een lachtertje, wie neemt deze doorgedraaide, getraumatiseerde, idioot nou echt serieus.


  Maak melding

 17. Nooit gehoord dat je met criminelen criminelen moet vangen / leiden????????
  De meeste forumschrijvers kennen deze spreuk waarschijnlijk niet. Ik zelf ben geen fan van Brunsie noch DDB.
  Dat brunsie als crimineel weet waar de criminelen uithangen is toch een voordeel dat hij ze daar dan ook opzoekt en te trachten hen te bekeren.
  Maar zoals zo vaak zullen deze gospel sprekers gedoemd zijn te mislukken want ze zullen worden uitgekotst door hun eigen opgeleide ongeleide projectielen.


  Maak melding

 18. de tranen springen mij in de ogen na het lezen van alle reakties hierboven, en ja ook ik weet dat dat ronnie een bankrover was/is.
  maar toch juich ik toe dat hij er iets aan doet. Van allen die hierboven hebben gereageerd heb ik geen oplossing van het probleem gelezen behalve dan dat men fouten uit het verleden opnoemd. maar let op zolang je alleen maar door de achteruitkijk spiegel kijkt zal je niet merken dat je met hoge snelheid naar een kankantrie toerijd die je alleen kan vermeiden door te kijken naar wat voor je ligt.

  en voor hen die dit niet begrijpen “dat verklaart jullie reakties”.


  Maak melding

 19. @ nummer 27.
  Het zijn zeker krokodillentranen?
  Zonder jou verleden is er geen heden ik vindt niet normaal dat figuren als Brunswijk en Bouterse zich voordoen als rolmodel voor de jongeren in suriname je geeft hiermee een zeer slechte voorbeeld aan de jongeren die toekomst van morgen zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.