Geschiedenisserie ‘De Slavernij’ van start op TV

6

Vanaf vandaag (18 september 2011) is ‘De Slavernij’, een vijfdelige tv-serie van de NTR, te zien op Nederland 2. De serie laat met dagboeken, persoonlijke documenten en gesprekken met nazaten, de slavernij zien vanuit het perspectief van de gewone mensen. Tegelijkertijd start De Slavernij Junior, een zesdelige geschiedenisserie voor kinderen.

De serie De Slavernij wordt gepresenteerd door Daphne Bunskoek en stand-up comedian Roué Verveer. Bunskoek gaat op zoek naar historische feiten en het grote verhaal van de miljoenen mensen die in de loop der tijd werden gekocht en verhandeld. Ze spreekt nazaten en deskundigen en bezoekt plekken waar de sporen van het Nederlandse slavernijverleden nog volop te vinden zijn: van Middelburg tot Amsterdam, van Curaçao en Suriname tot Brazilië en de slavenkust van Afrika.

De rol van Verveer is een persoonlijke. In zijn moederland Suriname zoekt hij naar sporen van zijn familieverleden. Via archieven, vergeelde documenten, oude koffie- en suikerplantages, en zelfs DNA-onderzoek komt hij uiteindelijk oog in oog te staan met verre verwanten, diep in Afrika.

De Slavernij
Vanaf zondag 18 september, 20.10 uur op Nederland 2

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. het zal wel een zwaar geromantiseerde documentaire worden, waarin de feiten verbloemd, verdraaid en afgezwakt zullen worden weergegeven. ik neem niet eens de moeite om te kijken, want dan ga ik me alleen maar boos maken.


  Maak melding

 2. En gelijk had je, Mr Zuidoost. Het was inderdaad een uitgekiende poging om het Nederlands slavernijverleden te romantiseren. Wederom werd het vingertje gewezen naar anderen. Er werd een vergelijking gemaakt (HOE DURVEN ZE!!) met de zg Christenslaven in Marokko en aangegeven hoe goed of de slaven in Brazilie niet werden behandeld. De boodschap was duidelijk: “wij waren niet de enige en zeker niet de beroerdste en eigenlijk viel het allemaal wel mee”….DUS NIET! En daar werkt dus die grappenmaker aan mee, het verloochenen van het leed dat zijn voorouders is aangedaan< foei Roue!!


  Maak melding

 3. Mr Zuidoost,

  Vooral niet kijken Mr Zuidoost. Jij maakt je trouwens overal boos over als het Nederlanders betreft.

  Jou geliefde president is trouwens een meester in het “feiten verbloemd, verdraaid en afgezwakt zullen worden weergegeven”

  Maar ja, dat is geen Nederlander, dus is het minder erg.


  Maak melding

 4. Ik vindt dit echt stom om zo te redenen,het verleden is het verleden,ik kijk naar de toekomst en wat gebeurd is is gebeurd maar niet dat we ons voorouders moeten vergeten,wnt dat blijft n zwart verleden in de geschiedenist. Wij als ouders moeten onze kinderen het goede voorbbeeld geven door ze juist naar zo,n programma te laten kijken en wat men we’ll of nt laat zien,daar zijn wij als black people voor de echte waarheid.en nt met haat of wat dan ook te leven.
  Nederland is nt heilig. Maar lieve mensen wat zeggen jullie van onze geliefde sranang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.