Politie Suriname opent jacht op rovers Corantijn

12

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 17 sep – De politie zet een speciale eenheid tegen een roversbende in die op de Corantijn opereert. Dit meldt De West. Vissers op de rivier wordt al geruime tijd het leven knap zuur gemaakt. Het laatste optreden was de druppel die de emmer compleet deed overlopen.

Niet minder dan zeven vissersboten werden in de buurt van Nieuw Nickerie overvallen. De buit bestond uit brandstof, de complete vangst en persoonlijke bezittingen. De beroofde vissers hielden wat striemen en kneuzingen over van slagen met stokken en houwers. Volgens berichten uit Guyana werden de slachtoffers naar de wal gebracht door andere vissers. Ze waren hulpeloos dobberend op de rivier achtergelaten. De eenheid moet nauw samen met de Guyanese politie, omdat de bende vermoedelijk vanuit Guyana opereert.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. De politie zet een speciale eenheid tegen een roversbende in die op de Corantijn opereert.

  Wanneer wordt er een speciaal team tegen de witte boord roversbende opgezet. Denk maar aan de rovers die geen belasting zoals betalengouddelvers, hout concessie eigenaren, grote bedrijven, muljoenairs en alle anderen die het leed en de node van de armen ozuden kunnen verlichten


  Maak melding

 2. Piraten?

  Wij gaan terug naar de 16e Eeuw. Hollandse, Portugese, Spaanse en Engelse piratenschepen maken de wateren van de wereld onveilig.
  Christobal, Michiel, Kleine Pieti Heine, e.a.
  voeren met roversvlag over de wereldwateren en maakten buit na buit.
  Zelfs levende slaven werden van West naar GeWest verscheept zonder mensenrechten.

  Vandaag gebeurt het op een rivier. Een rivier van een land dat zich groter denkt dan het is. Een rivier van een land waar het recht van de sterkste nog steeds geldt en de misdaad loont. We gaan terug naar de 16e Eeuw
  terwijl de mobieltjes en de Black Barry’s het belangrijkste item in het leven vormen.

  “De piraten van de Corantijn” is een mooie titel voor mijn volgende (3e) boek.
  U mag hem nu al bestellen. Wordt gesigneerd afgeleverd. “The Pirates of the Carribean” zal verbleken bij de aaneengeregen zinnen in het Begean(Guyanees Engels).


  Maak melding

 3. Zou zeggen laat ook de marine meedoen en voorzie zowel politie als de militairen van voldoende equipment (moderne optische middelen voor dag en nachtzicht en ook fire power ! ) zodat zij deze klus binnen de korste keer kunnen klaren.

  Of het nu Guyanezen of Surinamers zijn die de boel inveilig maken is niet relevant, ze moeten allen worden opgepakt en verder moeten al hun bezittingen in beslag worden genomen.
  Ik zou nog een stap verder willen gaan door ook hun woningen te onderzoeken en alle nieuwe spullen die gekocht zijn in beslag te nemen indien de bron van het geld dat hiervoor is uitgegeven onduidelijk is of niet bestaat.


  Maak melding

 4. In de Paramaribo en omstreken ( vooral abra brokie waar het gros van de aanhangers van deze regering wonen), Albina en Moengo, lijkt de misdaadbestrijding niet echt te lukken, het wordt veel erger. Hoe kunnen Rasta Misi en co ( beunhazen) die onder toezicht staan van onberechte misdadigers deze rovers bestrijden. Soso losse flodders, HiHi


  Maak melding

 5. Milton,
  Wat El Vene willens en wetens te gronde heeft gericht is niet in 1 dag te rehabiliteren.

  Toen het front aantrad waren er nog luchtwaardige vliegtuigen en zeewaardige schepen.

  Nower days, rijdt-, vliegt- en vaart er niets.


  Maak melding

 6. Paraman-pinto #4
  Je geeft aan wat jij hebt geleerd me boi, in het fort zeelandia was het in de lucht schieten tijdens die massaslachting op 8 dec 1980 die zogenaamde op de vlucht doodgeschoten.In de beschaafde wereld is het oppakken en berechten paraman.


  Maak melding

 7. BY THE WAY……SAME OLD S… (STORY)
  Het scheelt nog maar twee weken en dan zal de president des lands zijn verplichte preek houden, volgens de wettelijke traditie op de eerste werkdag van oktober. Vorig jaar had hij met veel show en bombarie zijn jaarrede gehouden, scherm op het Onafhankelijkheidsplein, een paar fans in de felle zon kijkend naar het toneelspel op een groot scherm. En als wat president Desiré Bouterse op die zonnige oktoberochtend had verkondigd waarheid was geworden, dan was Suriname nu, een jaar later, een half paradijs. We zouden dikke maten zijn met Frankrijk als Suriname’s nieuwe route naar Europa, niemand zou nog zorgen hebben om hoge prijzen, niemand zou nog in US$ en € betalen voor huishuur en autokoop, straatventen zou niet meer bestaan en in Suriname zou het goed toeven zijn zonder criminaliteit.
  Wat voor nieuws heeft het staatshoofd op deze eerste oktoberse werkdag te vertellen, des te meer tegen de achtergrond, dat zijn verhaal van vorig jaar in theorie is blijven hangen? Niks! Hij komt dus vast met hetzelfde verhaal: Same Old S…. (Story). Had hij het bandje van vorig jaar nog maar, dan hoefde hij zich niet te forceren. Kon hij lekker in één van zijn koele pinatentjes aan de rivier of gewoon in het Uitgaanscentrum een bitter pakken. En al verplicht de wet hem zijn zegje te doen in De Nationale Assemblée, hij doet het toch enkel en alleen als hij het wil. Maar aangezien er zoveel aandacht is voor dat optreden, is het wel aannemelijk, dat hij zal opkomen, al is het alleen maar voor de show: Alonki kon dansi, kon dansi meki kondre si.
  Gemeten vanaf oktober vorig jaar, zou Suriname tegen deze tijd een sterk verjongd leger bezitten met de eerste en misschien zelfs de tweede lichting van dienstplichtige blootsoldaten. De werkloosheid zou sterk dalende zijn, de woningnood zou voor een groot deel zijn opgelost, bruggen hier en bruggen daar, goedkope kunstmest en rijst, blijde gezichten bij seniorenburgers en huismoeders, een vrije pers, die alles mag schrijven en tonen op tv (was dat maar zo), kortom, Suriname zou met Bouterse aan de macht een grote leider hebben, die rozegeur en maneschijn zou brengen.
  Wie nauwkeurig al zijn positieve goed bedoelde plannen op een rijtje zet krijgt wellicht de indruk, te maken te hebben met een evangelisatiecampagne.
  Maar daartegenover staat natuurlijk een groot contrast, waarover de president niet heeft gesproken, maar wel speelt in het brein van veel burgers: een zich voortslepend 8 decemberproces, gratie voor de grootste moordenaren, een drugsbarons die zijn campagne door collega-gangsters liet betalen en naar opties zoekt om deze te laten terugverdienen, een coalitie tegen elke prijs, een hinderlijk, alles onthullend Wikileaks, dat iedereen en alles verraadt, en nu voelen veel stembusgangers zich opgescheept met een man, die de ondergang proeft, zoekende is naar alles en iedereen die nog wat glans heeft, om het eigen verpulverde imago op te poetsen.
  En hoewel Keerpunt bitter weinig tot geen nieuws verwacht in de aankomende jaarrede, wordt ook vanuit deze hoek vol verwachting uitgekeken naar het verhaal, oud of nieuw, maar bovenal Same Old S….(Story).

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA….warempel, alleen oliedomme mensen geloven dat onberechte mensenrechten schenders een zegen zijn. Schande om als burger zich vertegenwoordigd te voelen door een pres met mensenbloed bevlekte klauwen. Schande voor alle burgers die dit niet verdienen en hebben gewild, met dank aan al die onnozele jeugdigen en domme aanhangers, op de ndpparasieten, volksverraders en opportunisten na. Ma goed, ze verdienen deze ontwikkelingenwaar de leugen regeert in de harten van deze vreselijke misleiders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.