Vandalisme Surinaams monument komt hard aan

7

PARAMARIBO, 16 sep – Het vandalisme bij het Baba en Mai migratiemonument is hard aangekomen. Burgers reageren geschokt, “dat zoiets in Suriname kan gebeuren.” Toch kon het gebeuren, nota bene hartje stad en onder de rook van het kabinet van de president. Niemand blijkt te hebben gezien hoe de onverlaten verf konden gieten over de beelden. Het kabinet is geschokt.

In een verklaring wordt aangemaand tot verdraagzaamheid: “De samenleving wordt opgeroepen om elkaar liefdevol te behandelen met respect voor elkaars cultuur.” De autoriteiten zijn een onderzoek gestart en het kabinet hoopt dat de verantwoordelijken ook aangehouden worden. De Culturele Unie Suriname, CUS, die het monument enkele jaren terug plaatste, is geschokt. De CUS is er wel verbaasd over dat het kon gebeuren, ondanks de nabijheid van het presidentieel kabinet met militaire wacht.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. 10 jaar!

  Eenmaal gepakt, dan 10 jaar de cel in. Dit is een daad van mensen die niet verder denken dan het gat in hun kont.
  Dit is aanzetten tot rassenrellen en etnisch onbegrip. Dit is niet zomaar een daad van onverlaten, dit is een politiek gestuurde daad. De regie is in handen van mensen die kwaad willen in ons etnisch veelzijdig land.

  Eenmaal gepakt, moeten ze ook de naam van de regiseur noemen. Anders wordt het 20 jaar.


  Maak melding

 2. Men vermoedt uit welke hoek dit vandalistisch gedrag komt………

  De zure lelijke vruchten na een jaar van deze marionettenregering moeten de domme aanhangers opeten…..wie denken dat onberechte moordenaars vrede,rust,voorspoed en zegen voor dit land betekenen zijn domme mensen zoals de aanhangers. hier onderen enkele zure lelijke vruchten..

  -Is het arme volk de ‘melkkoe’?
  -Tiener gedood tijdens familieruzie ( dader ndpjeugdige aanbidders paarse leider)
  -Suriname neemt voortouw tegen drugs ( hetzelfse als een dief de wacht laten houden bij de kluis)
  -Volk houdt zich te weinig bezig met democratie ( de oliedomme aanhangers)
  -President moet zwijgen over drugsconnecties opheffen ( wanted by Interpol)
  -Santokhi: Samenwerken met Bouterse als president niet mogelijk () soso sheng voor al degenen die geen moordenaar en drugsbons als leider willen)
  -Derde moordverdachte in zaak-Eersel meldt zich aan ( zo leiders zo jeugdige aanhangers en aanbidders)
  enz……wee het volk maar nog meer de oliedomme aanhangers met gekozen onberechte misdadigers aan de macht…


  Maak melding

 3. De actie van een zieke geest. Maar het geeft ook aan dat er binnen de maatschappij, op dit moment, een ongezonde ethnische discussie en polarisatie plaats vindt. Alleen al om die reden moet de regering in deze zaak haar afkeuren en een duidelijk standpunt communiceren.


  Maak melding

 4. Vele aanhangers van deze regering lijken wel bezeten van zieke geesten. Geen normaal mens wil onberechte mensendoders als heiland en leider. hihi oliedomme stommelingen wel.


  Maak melding

 5. wees maar blij dat het verf is van kwaku aan de sophyredmonstraat had men zijn been afgehakt die standbeeld heeft jaren op een been gestaan en van kandy wie zet weer een bril op voor dat beeld
  dan kom ik weer bij kwaku ieder keer is er weer wat met dat beeld in het verleden lied de regering vene dat heg rond kwaku zo hoog groeien dat je kwaku nouwelijks kon zien

  luister no geef me een brik


  Maak melding

 6. laat de verantwoordelijke het reiningen, en maak hem of haar duidelijk dat dit niet kan,en geef een heropvoeding,en laten ze voor straf, iets voor de maatschappij doen, en niet opsluiten,maar probeer de hersenen opnieuw in werking te zetten, als ze die hebben.
  gr schoerpioen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.