Surinaams afkickcentrum De Stem dreigt te sluiten

11

PARAMARIBO, 13 sep – Afkickcentrum De Stem doet wellicht voorgoed de deur op slot. Directeur Carlo Lansdorf voelt zich bijna een roepende in de woestijn. Een hypotheek bij de bank kan niet worden afgelost omdat hulp uitblijft. De overheid keurde te elfder ure subsidie goed, maar de bank lijkt niet vermurwen.

Het heeft er veel van dat de grond waar het centrum op staat, verkocht wordt. “Dit was mijn eigendom. Ik heb het geschonken aan de stichting (De Stem, red.) om verslaafden op te vangen en deze mannen een nieuwe kans te bieden”, zegt Lansdorf tegenover de Ware Tijd. Nu dreigen twintig ex-verslaafden op straat te belanden. Van het ene moment op het andere. Het geld van de hypotheek is gestopt in uitbreiding van het centrum.

Een donor hielp betalen, maar haakte af vanwege de goede vooruitzichten. Het viel uiteindelijk toch tegen en het centrum raakte in de problemen. De leiding zal zich uiteindelijk gedwongen subsidie aan te vragen. Maar zulke aanvragen moeten eerst door de politieke en ambtelijke molen. Twee donoren hebben nog een flink bedrag geschonken. Lansdorf wil nu onderhandelen met de bank om de verkoop toch nog af te wenden.

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Sinds deze regering met aan het hoofd, moordenaars,drugsbonzen,geweldenaars en leugenaars, gekozen door oliedomme dwazen, zijn de drugshandlangers in hun sas, zie het gevolg binnen een jaar regeren te Commewijne, Albina, Maar ook groot Paramaribo en omstreken. Overal is het aantal zwervers toegenoemen. Als levende zombies lopen ze her en der en vallen velen lastig, naast de rommel en schade die ze toebrengen aan andermans goed. Op deze overheid hoeven deze armen niet meer te rekenen. Ze eten uit vuinisbakken, anderen, armen maar geen zwervers zijn dagelijks op de dump te vinden in de hoop op iets kostbaar, anderen wachten geduldig met pot en plastiekzakje wanneer restauranthouders hun afval dumpen………leve Suribabwe


  Maak melding

 2. Hr. Landsdorf .

  Vraag steve meye om a.s zondag het woord te richten tot “de profeet” en verzoek om hulp. En vraagt u gelijk om een bijdrage uit de collectebus.

  “De profeet” heeft voor alles een oplossing. Wees gerust alles komt goed.

  p.s vergeet de camera niet!!!


  Maak melding

 3. ‘Nickerianen moeten betalen voor ophaal huisvuil…de arme misleide ndpers zwijgen gemoedelijk….die dommen

  Vermoorde Eersel vandaag in Nederland gecremeerd …..de moordenaars zijn ndpers of acers….hun grote voorbeelden baas en lon

  Erkenning Palestijnse Staat hoog op agenda VN ……de tiendenprediker voorspellingen zijn leugens en vals gebleken…..we wachten sinds oktober op publieke spijtbetuiging van zijn afgod…die hem maandelijks srd 6.000,- geeft….vele valse profeten en hun gevolg zijn lid van de mensenrechten schenderspartij…ndp….anderen zijn parasieten die het evangelie van Christus misbruiken voor eigen gewin…geef geef geef…wee degenen die willens en wetens hun vertrouwen geven aan leugensprekers en moordenaars……wee deze oliedomme stommelingen die voor gratis ete,drinke en geschenke hun ziel hebben gegeven aan het grote kwaad.


  Maak melding

 4. THEM BELLY FULL BUT WE HUNGRY.
  Waar zijn die geweldige mooie woorden van een jaar geleden? De podium taal voor de domme massa. stem op mij dan zorg ik eerst voor dat ik en mij familie het goed hebben daarna vrienden, loyalisten en als er een sigaar uit eigen doos over blijft dan krijgen die ezels dat. In de jaren 80 kwam crimineel DDB met geweld aan de macht toen heeft hij alle normen waarden van onze maatschappij met de grond gelijk gemaakt dankzij vene is Suriname een eind uit die diepe dal geklommen en nu zakken wij weer naar een zeer bedenkelijk niveau.


  Maak melding

 5. mi gado mang is het de schuld van de regering dat men drugs gaat gebruiken ,ik heb nog nooit een regering dat horen tegen zijn burgers kom op mensen wees eerlijk man
  nog oom vene of oom bouta of wie dan ook heeft dat voor gesteld.Men weet dat drugs gebruikk kan leiden tot verslaving hoe kan
  Mijn vraag hoe lang heeft men beschikking over dit terein en waarom heeft men geen groeten en vruit verbouwd (geplant) om te verkopen om de schulden te betalen GOD ZIJ BIT EN WERK EN NIET VAN BIT EN ZIT OP DROGE REET


  Maak melding

 6. Neen Guno!

  De regering heeft geen schuld als mensen druggs gaan gebruiken. Dat is een prive-besluit die jij en ik of anderen nemen.
  Als je rookt of drinkt is dat toch ook niet de schuld van de regering?

  Wat de regering WEL MOET DOEN is er voor te zorgen dat er opvang is voor deze verslaafden
  zodat ze de maatschappij niet tot last zijn.
  Petje af voor meneer Lansdorf om voor deze opvang te zorgen. De regering moet met spoed de subsidie vrij geven en de Bank om een gunst vragen tot uitstel.
  Maar zijn ze daartoe in staat? Weet het niet!

  Goed voorstel van je om groente e.a. te planten om de kosten te dekken. Misschien dat ze het oppakken als ze gered zijn.


  Maak melding

 7. Guno,
  Als de leiding van het land bestaat uit drugscriminelen dan licht de situatie anders of niet? De meeste verslaafden in Suriname zijn ex militairen zeg dat jou wat guno?
  In de jaren 80 is Suriname opgescheept met deze gigantische drugs probleem, Niets voor niets zijn Bouterse en brunswijk in het buitenland veroordeeld voor drugshandel dit zijn de criminelen waar de jongeren tegen opkijken in suriname volg de laaste berichten van wikkileaks , lees over het copa team en surikartel.


  Maak melding

 8. allemaal bullshit!

  wij hebben het nie door dat in de tijd van vene surinaamse verslaafden door nederland in suriname waren gedumpt en aan hun lot zijn overgelaten ga maar kijken als die verslaafden 50 jaar of ouder zijn het wemelt van jonge verslaafden tussen 15 en 30 jaar in suriname,dus vertel geen kolder.


  Maak melding

 9. Deze zwakke Surinaamse drugs gebruikers hebben van hun bazen(Bouta,Brunsie en de hele bende) als voorbeeld genomen.

  Nu hebben deze zwakkeren geen poten meer om op te staan en in de steek gelaten.

  Carlo Lansdorf voelt toch nog iets voor deze groepering. Goed zo en door!! deze man doet tenminste wat.

  Misschien heeft Bouta, Brunsie of zijn bendes een reserve voor deze machteloze gebruikers en vergeet het ook niet dat de overige burgers ook een beetje vrij kunnen voelen. Twee vliegen in een klap, goed toch of niet soms?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.