Eigenaren vakantieoorden in Suriname dempen put

2

PARAMARIBO, 13 sep – Eigenaren van de tientallen vakantieoorden die Suriname rijk is, moeten extra veiligheidsmaatregelen treffen. Dit zegt politiewoordvoerder John Jones. De verdrinkingsdood van een negentienjarige is de druppel die de emmer deed overlopen. Het moet allemaal veiliger bij het water waar de honderden dagjestoeristen op af komen.

Weliswaar is er al verplicht toezicht bij een groot deel van de oorden. Life guards maken standaard deel uit van veiligheidsvoorzieningen ter plekke. Maar er zijn ook oorden waar het toezicht miniem is. “Het plaatsen van borden waar bezoekers wel en niet mogen zwemmen wordt nu verplicht”, zegt Jones tegenover De West. In deze vakantieperiode hebben al vier personen het leven gelaten door verdrinking.

Verschillende diensten, waaronder politie en hulpdiensten, werken samen voor meer veiligheid tijdens de vakantie. Hulpverlening in geval van calamiteiten moet sneller beschikbaar zijn. Toch is volgens Jones de individuele het meest verantwoordelijk voor de eigen veiligheid. Menigeen wil soms uit stoerheid waarschuwingen negeren. Juist de meest gevaarlijke plekken lijken te trekken voor een stunt.

Bekijk ook:


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.