Regering Suriname “moet reageren” op Wikileaks

54

PARAMARIBO, 9 sep – De regering heeft geen andere keus dan te reageren op de laatste onthullingen van Wikileaks. Dit zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS). Het is verkeerd te kiezen voor een non-reactie. De persoon die beschuldigd wordt van banden met de Guyanese drugscrimineel Roger Khan, bekleedt nu immers de hoogste positie in het land.

Daar kan niet schouderophalend aan voorbij worden gegaan. “Al zijn de verdenkingen tegen de persoon Bouterse, de man is nu president van het land. Dus verwacht ik dat het kabinet wel met een reactie zal uitkomen”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd. De beschuldigingen zouden anders sociale onrust teweeg kunnen brengen. Het is ook de taak van de regering dat hoe dan ook te voorkomen.

Overigens noemt Wijdenbosch het “frappant” dat er gesproken wordt van “goede vriendschappelijke” banden tussen Bouterse en de VS. Dat is toch vaker aan beide kanten beweerd. Volgens Wikileaks rapporteerde de voormalige Amerikaanse ambassadeur, Marsha Barnes, haar meerderen over ontmoetingen tussen Bouterse en Roger Khan. Ze noemde Surinaamse justitiële autoriteiten als bron.

Bekijk ook:


54 REACTIES

 1. Dat viswijf is weer aan de gang. Begin eerst maar te werken aan die broko pranasi van je.

  Wat zo was hoeft anno nu toch niet meer zo te zijn?

  Waar was je toen de sherrif aanpapte met Segebai? Toen waren jullie een coalitie. Waar was je toen Somo handtastelijkheden uithaalde. Waar was je toen de zoon van jou minister een legerwapen achterover drukte.

  Ruth Wijdenbosch is selectief bezorgd.


  Maak melding

 2. Het wezenlijke hierin is:

  “Ze noemde Surinaamse justitiële autoriteiten als bron. ”

  Samengevat, de justitie van Suriname, toen geleid door Chan Santhoki, heeft aan de VS gemeld dat dhr Bouterse ontmoetingen had met deze crimineel.

  Er zijn wat mij betreft 2 mogelijkheden:
  1) Justitie in Suriname heeft hiervoor hard bewijs
  2) Justitie in Suriname heeft hiervoor geen bewijs

  Als optie 1 de waarheid is, wat nu nog na te gaan is en waar iig Chan Santhoki van weet (zou een mooie vraag aan hem kunnen zijn hier aangezien hij een lezing geeft in Rotterdam), dan zal er een reactie moeten komen van dhr Bouterse. Omwille van het respect voor de Surinaamse vlag, zal dhr Bouterse dat als prive burger moeten komen melden en hoeft er dus zeker geen reactie van het kabinet van de President want toen die ontmoeting plaatsvond, was dhr Bouterse geen president.

  Als optie 2 de waarheid is, dan heeft Justitie van Suriname uit te leggen waarom er ongeverifieerde berichten worden doorgespeeld naar de Amerikaanse Ambassade. In dat geval zullen er koppen rollen op dat ministerie.

  Ik ben hartstikke benieuwd naar de uitkomst hiervan.


  Maak melding

 3. Beste Ruth,
  heeft u het nog niet door dat DDB alle macht naar zich toe trekt.
  De RVD is geplaatst onder directe verantwoordelijkheid van DDB niemand mag kritiek hebben op DDB, hij is geen meter veranderd het enige wat aan deze didibri is veranderd is zijn varkenskop en hij draagt nu een nette pak in plaats van een militaire toch kon hij het niet laten want tijdens zijn tocht langs de indianen dorpen was hij gestoken in een militaire pak.


  Maak melding

 4. Dan wat.
  Het is niet verboden om een vriend te hebbe.
  Baas is gewoon gebleve.
  Hij wijst ons dat hij net als ons is.
  Sommige mense krijgen biegie fasie.
  Baas blijft gewoon goed met zijn vriende.
  Hij blijf gewoon bemoeie met wie hij wil.
  Niemant moet zeure.
  Welke reaktie willen jullie nog meer krijge.


  Maak melding

 5. “Volgens Wikileaks rapporteerde de voormalige Amerikaanse ambassadeur, Marsha Barnes, haar meerderen over ontmoetingen tussen Bouterse en Roger Khan. Ze noemde Surinaamse justitiële autoriteiten als bron.” Het is bekend dat het grootste deel van wat er in de Wikileaks verslagen staat gebaseerd is op uitspraken en bevindingen van enkelingen. Marsha Barnes heeft niets anders gedaan, dan te rapporteren van het Front haar had ingefluisterd. Nu weten wij hoe geloofwaardig het Front is wanneer het aankomt op info betreffend Bouterse. Justitie van toen stond olv Santokie, een vurig aanhanger, zeg maar handlanger van de Nederlandse autoriteiten. Ze hadden een gesamenlijk doel, het uitschakelen van Bouterse en met name het politiek uitschakelen van Bouterse. Als die gasten dan Mw Barnes wat influisteren is het zowel gestoeld op politiek belang als geregiseerd vanuit Nederland. Het is daarom goed dat de regering hier niet op reageert.


  Maak melding

 6. Hahahahahahaahahhahahahahahaahahhahah ahahahahahahahahahahahahahahahaahhaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahah……….is hetzelfde als een machtige op handen gedragen en gekozen moordenaar beschuldigen van de 8 december 1982 moorden . Deze regering is vervloekt.


  Maak melding

 7. ruth maakt zich zomaar druk. het surinaams volk heeft al getoond dat de daden van hun gekozen leider voor hun geen issue zijn. de rest van de wereld vind het ook geen punt als ze op de een of andere manier ook een graantje mee kunnen pikken. ruth, bespaar jezelf een hartkwaal


  Maak melding

 8. Dit verbaast mij eerlijk gezegd totaal niet. Bouterse werd door interpol gezocht vanwege criminele aktiviteiten. Nu is hij president, ondanks dat hij verantwoordelijk is geweest van een massamoord. Hij is nog steeds niet veroordeelt. Hij en zijn familie is de wet in Suriname. Zoals bijvoorbeeld Khadaffi, Saddam, en al die dictators in hun landen.

  Deze opvoeding heeft hij ook aan zijn zoon Dino doorgegeven die nu hoofd is van de civd.De zoon van president Desi Bouterse kreeg in 2005 acht jaar cel voor drugs en wapenhandel. In 2008 kwam hij vervroegd vrij en zit sinds december vorig jaar in de top van een militaire eenheid. Hij zal me niet verbazen als hij straks ook president wordt, natuurlijk democratisch gekozen.

  In Suriname hebben criminelen nou eenmaal meer aanzien dan bijvoorbeeld afgestudeerden. Dus kinderen als je straks echt iets wil bereiken wordt dan massamoordenaar, drugsbaron of topcrimineel. Met studeren kom je er niet helaas


  Maak melding

 9. Ze kunnen niets zeggen.Ontkennen heeft geen.Wat onze kinderen het eerst in hun leven horen is dat onze pres.veroordeeld is voor drugs handel en in Sur gezocht wordt voor moorden.’Dus kinderen als jullie niet zoet zijn en niet naar bed willen dan roep ik bout voor je en steelt hij je geheugen’.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Jullie weten allemaal dat die Ruth niet heel is.
  Laat haar maar een odo in elkaar flansen, dan komt het goed….a duf mi ..arki…Wikiliki ghi !ghi ! no tja moesje vooruit maar tik ing na baka….aja !!!!!


  Maak melding

 11. Doctor BIGI SKRIFI
  College aan het arme volk.

  Met verliezen moet u leren leven, hoe u het gaat doen met een goed geweten.

  U was op zoek in het bos naar bomen, maar u moet eerlijk zijn tegen het volk.

  Vertel het volk wat u heeft in binnen en buiteland. Vertel het volk en iedereen over uw rijkdom.Vertel het volk dat u geen armoede hebt, dat is eerlijkheid en rechtvaardigheid.

  Het arme volk vraagt u als uw administratie waarde heeft buiten de grenzen van het land Suriname.Het arme volk noemen het
  bewijskracht van de administratie.

  Het arme volk noemt het het dienen van onrechtvaardigheid.

  U bent de lijdende onrechtvaardigheid tegen land en volk van Suriname.

  Het land en arme bevolking protesteert tegen uw ongecontroleerde uitspraken.

  Het arme volk verzoekt u laat de president, de arme mensen met rust.

  LAAT IEDEREEN MET RUST ANDERS HEEFT LAND GEEN VOORUITGANG.
  U bent geen GOD. Denk aan uw geweten en wees eerlijk tegen het volk. Vertel de waarheid, u bent niet lekker, U dient onrecht.

  Het volk, de leiders en vaderland wees voor elkaar eerlijk, oprecht en rechtvaardig.

  Het komt wel goed met Suriname.

  De vriendelijke groet,

  Doctor Bigi skrifi


  Maak melding

 12. Vreemd dat er wordt beweerd,dat de jusistie op de hoogte was van de ontmoetingen, maar pas later hebben gereageerd. Ik denk niet, dat de regering met een officiele reactie moet uitkomen, daar het niet om een officieel bericht gaat, dat iemand op internet heeft geplaatst.Wie zegt mij, dat de amerikaanse ambassade zo een mail inderdaad heeft gestuurd.


  Maak melding

 13. Aan deze regering is het nu om Santhokie openbaar ter verantwoording te roepen. Aaan de Surinaamse pers, zo ook dus Waterkant, om dhr Sanrhokie om uitleg te vragen. Als hij beaamt dat die info van inderdaad van justitie van toen en daarmee dus van hem afkomstig is, dan kunnen wij gevoeglijk aannemen dat het correcte info is. Hij was toch van alles op de hoogte, niets wat er in SME gebeurde was hem onbekend (behalve Segebai dan)


  Maak melding

 14. Ergo, mw Barnes had info van de toenmalige minister van justitie en/of de korpschef van politie ontvangen dat Bouterse banden had met Roger Khan !
  Ik denk dat er eerst onderzocht moet worden wie (uit het korps) deze info aan Barnes heeft verstrekt, en of deze info correct is.
  Wat was de tegenprestatie van de Amerikanen voor deze dienst of gunst, want voor geld zijn vele mensen bereid zelf hun moeder te verkopen !

  Dit moet genoeg voer zijn voor onderszoeks journalisten om eea uit te zoeken, want zolang niemand toegeeft dat ze dit hebben gedaan is dit verhaal (na de zgn Stellendam zaak) weer de zoveelste fabel ! Dit verhaal valt wederom onder de noemer: ‘De leugen regeert’ !

  Denk je dat de Amerikanen Bouterse vrij en blij tot hun grondgebied zouden toelaten indien dit verhaal waar zou zijn ???
  Let wel, ze zijn Noriega helemaal in Panama op wezen halen om hem in USA te berechten voor diens criminele daden.
  Dus als Bouterse een crimineel zou zijn hadden ze hem tijdens z’n bezoek aan Amerika zeker opgepakt, ook als president.

  Verder vind ik dat Ruth Wijdenbosch gewoon uit haar nek kletst, want er zijn zaken die belangrijker zijn om te worden besproken in het parlement dan deze ‘in de lucht’ wikileaks nonsens.


  Maak melding

 15. Bouterse geïnformeerd over manipulaties …HET BEGIN VAN UITEENVALLEN van de na dedesma partij hahaha—-vertrouwen no de moro.ai e ope now hi
  VS twijfelen aan loyaliteit CIVD
  hi—ook 70% van dit volk, op de oliedomme aanhangers en profiteurs na hihih….Braziliaans slachtvee arriveert eind september….domme aanhangers gaan de komende schulden aan dit land aflossen….hihi ‘Drugsbestrijdingsplan komende week bij staatshoofd’ hahahaha wat een ironie …..dankzij de domme aanhangers……..Wikileaks trapt open deur …..hihi al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel….behalve voor domme aanhangers…..Geen ‘boodschap’ aan Eugene van de San…hihi een ware di di bri vereerder en opportunist…….enz….de zambiaanse richting op hihihi

  .


  Maak melding

 16. VS twijfelen aan loyaliteit CIVD.
  Leest de ware Tijd.
  Bouterse is bezig Suriname en zijn belangen ten gronde te richten. Internationaal heeft men hele grote probleem met de geschiedenis van deze man, hij denkt dat men in het buiten ook zo vergeetachtig is als die koeien die achter hem aanlopen.Limbo er is werk aan de winkel. ik ben benieuwt wat voor leugens jullie gaan verzinnen om hier uit te komen? bedenk wel dat de waarheid sneller is dan de leugen.


  Maak melding

 17. @Lucien

  De uitleg van Santo zal heel simpel zijn.

  Ja justitie heeft destijdsvernomen dat de internationale drugscriminele Khan en DDB een overleg hadden op het perceel van Doekhie. Onze inlichtingen zijn echter beperkt en opgrond daarvan is het niet mogelijk een strafvervolging tegen DDB en Doekhie in te stellen. Wel hebben we nadat we het vernamen alles in het werk gesteld de intenationaal gezochte crimineel Khan in handen te krijgen en gepaste maatregelen te nemen. Tijdens het goede recherche werk dat plaats vond nadat JustPol kennis nam van deze ontmoeting zijn we ondermeer gestuit op een aantal FARC gelieerde die het land zijn uitgezet en zware wapens die inbeslag genomen zijn.

  @Soko
  Als president moet hij overal verantwoording van afleggen. Dat hoort gewoon bij zijn baan.

  @Milton Fleur
  Komt het nieuws je weer niet goed uit?? Er is zelfs een mooie foto van Khan, DDB en Doekhie.
  Maar ja sommige steken liever hun kop in de drek. En de Amerikanen laten DDB helemaal niet toe tot hun gebied, anders dan situaties waarbij zij op grond van internationale diplomatieke regels gedwongen zijn DDB vrije doorgang naar bv het gebouw van de VN te verlenen. Oveigens speciaal voor dit soort figuren staat er in Manhattan t.o. het VN kantoor een hotel. Ze mogen dan de straat ovesteken. Winkelen om de hoek in 5-the streat kunnen ze beter uit hun hoofd laten.


  Maak melding

 18. Ruth vraag aub opheldering aan Chan, vooral ook daar de VS tijdens Chan’s bewind twijfelden aan de loyaliteit van de CIVDers(‘misdadigers en dubieuze figuren met een dubbelzinnige loyaliteit’schreef de toenmalige ambassadrice destijds over CIVD)

  Succes Ruth, yu na afu sensi, moro no de fu broko


  Maak melding

 19. Beste NDP FOREVER:

  je schrijfwijze en denkwijze zijn die van een 8-jarige. Een typische representant van de NDP aanhang dus.

  “Hij blijf gewoon bemoeie met wie hij wil.
  Niemant moet zeure.”

  Wat moet je hier nu mee?


  Maak melding

 20. Natuurlijk is dit niet waar in de ogen van die schapen van Bouterse,natuurlijk licht de schuld weer bij anderen.
  Wie de geschiedenis van bouterse en zijn vrienden kent weet dat bouterse een criminineel is, en zijn vrienden idem dito.
  @ milton fleur, paramanpinto,lucien, Blakaboy vertellen jullie aan de bezoekers van dit forum over het surikartel,vertel waarom Dino bouterse en R.Cristopher hals over kop naar paramaribo zijn terug geroepen van de ambassade in Brazilie, vertel over de berichtgeving van TV-Globo,vertel ook eerlijk waarvoor de tweede man van het leger E.boereveen is opgepakt in miami.
  Misdaad en criminaliteit mag je niet goed praten. een staatshoofd die zich met deze praktijken bezighoud is naar mijn mening een staatshoofd onwaardig.


  Maak melding

 21. Wat ik op zijn minst vreemd vind is dat degene die het weet, Santokhi was minister van justitie van NF, dit niet in de publiciteit heeft gebracht of brengt. Dat was toen de reden om extra bewaking en een gepantserd voertuig voor hem te regelen. Dus miss Wijdenbosch: laat je coalitiegenoot maar zelf openheid van zaken geven en doe niet zo hypocriet!


  Maak melding

 22. @Neus: Wat een rijke fantasie! Zo had ik het nog niet bekeken, maar ja, ik lijd dan ook niet aan waanstoornissen.
  Of was je zelf aanwezig? Ik acht enkel waarde aan de uitleg van Snto zelf en niet van een of andere sukkel die via dit medium zijn frustraties en waandenkbeelden aan de rest van de forumleden ophangt.


  Maak melding

 23. #22. Nena B

  Is “geen” sympathisant van de ndp, u weet wel een partij waarvan de leiding constant nationaal en internationaal in opspraak is.
  Zij bewijst alleen lippendienst aan deze partij. ndp, een partij waarin mensen zitten die zich niets kunnen herinneren van de moorden die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden . Deze moorden werden gepleegd toen voornoemde criminelen zich boven en onder de wet waanden.

  Let wel! Mw. Nena B wil graag dat wij ons aan de wet houden, maar maakt voor enkele criminelen een uitzondering.

  CIVDers, ex-militairen die zich niets kunnen herinneren van de wandaden die mede door deze lieden gepleegd zijn. Deze dienst is niet door dhr. Chandrikapersad Santokhi opgericht. Dus! De aanwezige criminelen in de CIVD zijn niet door hem geworven.

  Wederom een afleidingsmanoeuvre van mensen die bij hoog en laag beweren niets met de ndp te maken hebben.

  Zo ook # 23. de suppletiemilitair ParaPinto Van Doorn.

  http://www.legerplaats.nl/doorn/_doorn.htm

  Geniet u nog maar van de oude herrieneringen
  uit een tijd waar u bent opgeleid om hoogverraad te plegen.

  Hoogverraad gepleegd op 25/02/1980 en nu verwijzen naar andere schenders of medeplichtigen van mensenrechtenschendingen om zijn case te ondersteunen.

  Wanneer slaan wij deze zwarte bladzijde om?


  Maak melding

 24. Paramanpinto,
  Mijn sympathie gaat nog steeds uit naar de dwaze moeders die op het Plaza de mayo protesteerde tegen onderdrukking moord verdwijning en dictatuur.Ik sta onvoorwaardelijk aan de kant van de slachtoffers van onrecht en dictatuur.
  Iedereen die steun verleend aan dictatuur onderdrukking en vernedering is in mijn beleving ook schuldig, dat geld ook voor de aanbidders van dictators en genocide plegers.
  Dit is mijn antwoord op die domme misselijke opmerking van jou .


  Maak melding

 25. Wikileaks (25),

  Je hebt helemaal gelijk. Maar probeer nu ook de Amerikanen daarvan te overtuigen. Die hebben kennelijk een geheel ander mening dan jij. Of is die Ambassadeur misschien ook dom en achterlijk en een volger en schaap van Bouterse?

  Ambassadeur Nay geeft zijn reactie op de Wereld Omroep.

  De Amerikaanse ambassadeur in Suriname, John Nay, gaat ervan uit dat de publicaties in NRC-Handelsblad van de ‘cables’ van Wikileaks over de betrokkenheid van Desi Bouterse bij drugscriminaliteit, geen gevolgen hebben voor de relatie tussen de beide landen.

  Tegenover de Wereldomroep zei hij dat gebleken is dat de Wikileaks-publicaties ‘niet altijd conform de waarheid zijn gebleken’. Het gaat volgens Nay bovendien om publicaties van vijf jaar geleden. ‘Ik ga daar nu niet meer op reageren. We hebben een uitstekende relatie met de Surinaamse regering en wat ons betreft blijft dat zo,’ aldus de Amerikaanse ambassadeur.

  Mensen, wanneer Bouterse werkelijk baas was van een of ander Surikartel dan hadden de Amerikanen hem allang opgepakt en in de cel
  gesmeten. Die macht hebben ze. Kijk maar naar Noriega van Panama. Die hebben ze gewoon in zijn eigen land gegrepen.
  Ik kan mij namelijk geheel niet voorstellen dat Amerika zaken zou doen met een drugscrimineel.
  I rest my case.


  Maak melding

 26. Voor diegenen met name de anti DDB front die zo dol zijn op wikileaks.

  Lees wat de Amerikanen vinden van de zo geprezen Venetiaan. Ik wil jullie op attenderen dat de neef van Venetiaan meer dan 10 jaar hoofd is geweest van de CIVD. CIVD is gevormd en gemodelleerd onder toeziend oog van Venetiaan en zijn neef. De CIVD werd in legerkringen het prive legertje van Venetiaan genoemd. Ze kregen van alles om het ze naar hun zin te maken terwijl het leger werd verwaarloosd. Dit privé legertje van Venetiaan en zijn neef wordt dus door de Amerikanen als een legertje misdadigers omschreven en Venetiaan als een Non leider een slappeling. Punt.

  Ik ben benieuwd of RUTH WIJDENBOSH ook om opheldering bij haar baas Venetiaan gaat vragen en zeggen dat Venetiaan moet reageren.

  Van je vrienden moet je het hebben of niet Ruth.

  Ik verwacht trouwens dat deze topic wordt verwijderd door syria slave want wikileaks heeft nog meer leaks en dan niet over DDB. Vanwege hoor en wederhoor zal ik die dan hier plaatsen. Dus weg topic.

  ==================================
  VS twijfelen aan loyaliteit CIVD

  10/09/2011 Bron de ware tijd

  Paramaribo – Het was volgens de Amerikaanse ambassade twijfelachtig in hoeverre de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) had willen meewerken aan het terugbrengen van orde en rust, als NDP-leider Desi Bouterse de vorig regeerperiode politieke onrust had gestookt.

  De ambassade heeft geen hoge pet op van de Surinaamse inlichtingendienst, zo blijkt uit via Wikileaks uitgelekte diplomatieke correspondentie van de ambassade in Paramaribo. Toenmalig ambassadeur Marsha Barnes reageerde in de cables op vragen uit Washington in hoeverre het KPS en het Nationaal Leger in staat zouden zijn eventuele door Bouterse geïnstigeerde burgerlijke onrust tegen de regering-Venetiaan/Sardjoe te bedwingen.

  De ambassadeur gaf als antwoord, dat de politie wel in staat geacht werd kleinschalige protesten in de hoofdstad die van korte duur zijn het hoofd te bieden. Zou er sprake zijn van landelijke protestacties op grote schaal, zouden deze wegens gebrek aan capaciteit bij de politie zeer waarschijnlijk uit de hand lopen. Het Nationaal Leger zou er aan te pas moeten komen.

  “Het is zeer twijfelachtig of de CIVD een constructieve rol zal vervullen bij het aanpakken van enige onrust. De CIVD heeft een nominale verantwoordelijkheid wat betreft nationale veiligheid, maar wordt hoofdzakelijk ingezet voor binnenlands politiek inlichtingenwerk en het bestaat uit misdadigers en dubieuze figuren met een dubelzinnige loyaliteit”, schrijft de toenmalige ambassadeur.

  Ze voegt er aan toe dat het verontrustend is dat CIVD’ers als beveiligers van de hoogste regeringsleden fungeerden.

  Ook over de daadkracht van toenmalig president Ronald Venetiaan had ambassadeur Barnes geen hoge dunk, mocht er zich op grote schaal onrust voordoen.

  “De president en zijn kabinet hebben de gewoonte om traag en ongecoördineerd te reageren op ernstige gebeurtenissen, wat aangeeft dat er een veiligheidsvacuüm zou kunnen ontstaan, terwijl de bevolking te maken heeft met een trage regering en tevergeefs wacht op de verzekering dat orde en rust snel zullen worden hersteld”, rapporteert de diplomaat aan Washington.-.


  Maak melding

 27. waarom durft hij niet naar de caricom bijeenkomst te gaan..

  het volk heeft het recht te weten wat de reden zijn,ookal is het volk dom achterlijk movina-mang-vrouw ongeletterlerd..

  mijn peroonlijk gedachte is,dat hij niet durft in contakt te komen met normaal funtionerend mensen die veel verder ontwikkeld geschoold waardering hebben ,,dan onze baas,die in binnen als buitenland bekend is als drugs dealer/moordenaar hoofdverdachte 8 december moorden wel of niet be/veroordeeld door de rechter..

  hoe nu verder ,hoelang moet dit volk dit accepteren,,als ik ameer-alie baba was,had ik mijn conclussies getrokken..


  Maak melding

 28. WW28 fantaseer maar lekker verder over mij en je anti-NDP obsessie, vergeet daarbij niet te vermelden dat Wikileaks, VS en dWT in lippendienst zijn van de NDP en welke criminelen jij graag de hand boven het hoofd houdt 😆


  Maak melding

 29. Beste Kenneth 30
  Noriega was het zelfde voor Amerika wat Bouterse voor NEDERLAND was of nog steeds is.
  Ik probeer te volgen wat er internationaal gebeurd in de politiek dus voorzichtig zijn met de woorden van de Amerikaanse ambassadeur.Noriega smokkelde drugs naar Amerika en dat is zijn nekslag geweest,Toen E. Boereveen werd opgepakt voor het opzetten van een drugslijn naar Amerika heeft het niet veel gescheeld of Amerika had korte metten gemaakt met het militaire regime van Bouterse dankzij Hans van Mierlo is het niet gebeurd.http://nl.wikipedia.org/wiki/Manuel_Noriega


  Maak melding

 30. Dat Wikileaks documenten over deze en gene vermeende zaken, kenbaar heeft gemaakt wil zeggen dat dit uit “insight information” dus uit eerstehand via de Amerikaanse Ambasade, zegt veel. Over de inhoud, daar hebben veel mensen moeite mee. Dus dit is geen fictie, maar wel de naakte waarheid. Wat mw. Wijdenbosch aan hen zou moeten vragen alleen, waarom het openbaar is gemaakt. Want nu gaat de waarheid boven water komen. Suriname maak jouw borst nat. Zonder dat jullie het weten hebben jullie voor isolatie gekozen. Mensen; een land met een “president” die niet in het Westen kan reizen, zal in zwaarweer terecht komen. En dit gaat de kleine man voelen. Ja hoor, nu komt de aap uit de mouw, met dank aan Wikileaks. Dat de betrekkingen wederzijds goed zijn, natuurlijk – bika’te yu mati e kori yu a no e lafu – zolang de Amerkaanse belangen niet geschaadt worden, is het koek en ei. Zijn jullie soms zo kortzichtig om dit niet door te hebben? Zij willen de “pres. behind bars” hebben. Interpol heeft een val met beet uitgezet, het is niet wanneer/waar maar hoe. Just wait and see, time will tell.

  Torpedo


  Maak melding

 31. Het is buitengewoon schadelijk, zich laten vertegenwoordgen door een onberechte mesendoder en drugbons. De oliedomme aanhangers denken er anders over…die stommelingen..hihi…het gaat niet goed gaan met dit land door de gekozen misleiders. Ma goed, de poepvliegende ndp parasieten graaien van hartelust, verhogen belastingen onder het mom van……etc…de aanhangers verdienen deze misbruiken van macht door hun lieve, maar beruchte leiders.


  Maak melding

 32. Boerkaw Wikileaks (20),

  We weten allemaal dat jij je lagere school niet hebt afgemaakt maar met jouw reactie op nr 20 wordt het wederom dubbel en dwars bevestigd.

  Het bericht waarnaar je refereert in De Ware Tijd heeft namelijk betrekking over de periode toen jouw goeroe, Venetiaan aan de macht was.
  In hetzelfde bericht zegt voormalig Ambassadeur geen hoge dunk van voormalig president Venetiaan te hebben.

  Dus met verwijzing naar dit bericht breng jij je eigen goeroe venetiaan in de verlegenheid terwijl het jouw bedoeling was de regering Bouterse in diskrediet te brengen. Jij zit er voor de zoveelste keer weer volledig naast meneer de simpele ziel.
  Dat komt ervan wanneer je geen goed Nederlands kan lezen, begrijpen en schrijven. Nederlands moeilijk noh?


  Maak melding

 33. achteraf gekletst is waardeloos,geen enkele waarde.Ndp en andere partij hebben hem ,tot President gemaakt.Dus kritiek kan en mag maar de zeggenschap blijft bij hem.
  Ik heb nooit gestemd op een partij..weet 100% dat zinloos is.Mijn bloeddruk blijft gespaard,132/80.


  Maak melding

 34. Wikileak je zal wel gelijk hebben. daarom moeten de landverraders santokie en punwasi uitkijken, de Amerikanen weten ook dat het grote drugsdealers zijn die de concurrent khan gewoon uit het land gezet hebben.

  Over Bouterse hebben de Amerikanen duidelijk niets geloofd, dat mag nu duidelijk zijn.

  Punwasi en santokie wilden graag dat de Amerikanen Bouterse zouden oppakken zodat zij het land konden overnemen. ben je vergeten dat santokie al zijn eigen priveleger had gecreerd.


  Maak melding

 35. @lucien #33/31

  De CIVD is vergeven van DDB getrouwen en daarnaast is de CIVD te klein en te weinig slachvaardig om de president (Veni werd destijds bedoeld) te beschermen.
  Jammer geneog vemeld de CIVD niet haar hele historie op de site en staat er feitelijk slechts dat ze in 1991 een nieuw hoofdkantoor betrokken.

  DDB heeft al sinds de jaren 80 zijnmannetjes overal in het bestuursapparaat zitten. Naar het heet heeft hij grote archieven met dossiers van vele SME waarin op stasi wijze alles genoteerd wordt.

  Daarnaast verbaast het mij dat je je je wel druk maakt over deze cable maar niet over zaken als de CTU. Lijkt mij toe dat als je deze cable verontrustend vindt, dat je dan de CTU extreem beangstigend moet vinden.


  Maak melding

 36. Waar rook is is vuur!

  Alle redenaties van de hielenlikkers van onze Nationale schande, lees keizer Bigi Mofo I ten spijt, vrees ik dat een gewaarschuwd mens voor twee telt.

  Vandaar het afzeggen van de reis naar Trinidad & Tobaco. Deze reis, naar een handelsbeurs, is commercieel en geen staatsbezoek. Ziehier waarom onze nationale lafaard lekker thuis blijft.

  Nederland heeft nog een awara met hem te schillen, nu gaat het bij de kampioen van de “Democratie” om een manya.

  Uiteindelijk zullen wij zien wiens probleem het nadrukkelijk is. Vandaar mijn opmerking, waar rook is vuur. Of! Moet het zijn waar coke is zijn zijn aanhangers!

  Lees en huiver;

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2903301/2011/09/12/WikiLeaks-onthulling-brengt-Bouterse-in-grote-verlegenheid.dhtml


  Maak melding

 37. Het heeft geen zin om met figuren in discussie te gaan die geindoctrineerd zijn.
  Ze zijn allemaal hooggeschoold en super intelligent en ze kunnen het Nederlandse taal als geen andere schrijven.
  De amerikanen waren bang voor die criminelen die Bouterse heeft achtergelaten ze hebben het over misdadigers en dubieuze figuren met dubbelzinnige loyaliteit dat betekend dat ze loyaal hoorden te zijn aan de nieuwe regering maar dat waren ze niet.Een mooie voorbeeld is linksgeer, ceder en biervliet.http://www.verkiezingensuriname.nl/2010/08/17/hoofd-civd-ceder-draagt-over-aan-biervliet/


  Maak melding

 38. Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat wikileaks pure fake is. Wikileaks is opgezet door de CIA en de zionistische kliek. De heer Assange is niet meer of minder dan een stroman van deze duivelse organisatie. Suriname hoeft zich helemaal niets van wikileaks aan te trekken. Wikileaks is te doorzichtig en je moet wel erg goedgelovig zijn om de wikileaksrommel voor waarheid aan te nemen. Over Israel wordt er nauwelijks iets vermeld en Assange dartelt gewoon vrolijk rond. Mensen die de VS de voet dwarszetten, worden al heel snel het zwijgen opgelegd. Des te vreemder dat deze Assange door mag gaan met zijn wikileaks. Wat niets met wikileaks te maken heeft is de verklaring van de VN dat Nederland het centrum is van de XTC-productie. Een feit dat vraagt om een verklaring van Nederland.


  Maak melding

 39. Chanice,
  lees reactie nummer 42 heel goed en trek zelf de conclusie wie die Boerkaw’s zijn.
  Jullie zijn een schande voor Suriname omdat jullie ondubbelzinnig achter een drugscrimineel en massamoordenaar aanlopen. Ik voer de de discussie aan de hand van feiten en niet aan de hand van geruchten.
  feit is dat dat weinig landen in de wereld Bouterse lusten zien zien hem liever gaan de komen de trip naar Trinidad is een goed voorbeeld.Bouterse heeft een criminele achtergrond en ook moorddadige achtergrond, internationaal is men aan het afrekenen met dit soort criminele LIJDERS.Afu sensie een landverrader is iemand die met het buitenland samenwerkt om de democratie in zijn land omver te werpen om een militaire dictatuur te vestigen die het land op de rand van de afgrond heeft gedonderd.


  Maak melding

 40. Hahaa die neus toch.

  Waarom heeft vene de CIVD dan niet gehervormd, waarom heeft hij zijn neefje als baas van de CIVD aangesteld, ja je weet toch die wapenhandelaar.

  Terwijl de Amerikanen het hebben over tijdperk Vene kom jij met voor 1991.
  Ik hoop niet dat jij je eigen onzin gelooft.

  We willen het niet over CTU hebben we willen het over die paramilitaire organisatie hebben die Santokie had opgericht met behulp van Nederland, FBI en CIA, waar diende het precies voor, wist Vene hiervan , wat was het doel enz. enz.

  Van CTU is alombekend, het is transparant. We weten wie bijvoorbeeld als baas daar is aangesteld, we weten wat Dino zijn rol is en we weten dat ze de politie ondersteunen.


  Maak melding

 41. Whome wat is het verschil met wat in January 2011 in de Nederlandse kranten heeft gestaan. Oh ja we wisten toen alleen nog niet dat de bron Surinamers (punwasi en Santokie) waren van deze lafhartige leugens.

  Hihihi. De President is niet naar T&T gegaan omdat het een forum was voor ministers van handel, vertel maar hoevel Presidenten en Premiers er aanwezig waren van alle Caricom landen. lees de kranten van vandaag maar weer eens,of de Caricom website.

  Wikileak jij bent een gek, dat is mij allang duidelijk.


  Maak melding

 42. #28 W.Whome.

  Zo leer je nog eens wat.
  En zo zie je maar weer; paraatje en collega’s hebben hun eigen volk gecoupt mbv Ned, vervolgens zijn ze liefelijk opgevangen te Doorn.
  In Doorn zit het revalidatiecentrum voor getraumatiseerde veteranen.
  Trouwens de link is forbidden….

  Vwb die andere; personeel baja, personeel van het kabinet van de regering.
  Als U toevallig langs loopt let U op een dikke donkere dame.

  Trouwens ik ben benieuwd waarom bovenstaand bericht juist nu is “uitgelekt”.
  De keizer gaat binnenkort naar NY.
  stukkie kaas?????


  Maak melding

 43. Afu sensie,
  Transparant,controleerbaar ,begrijpelijk ondubbelzinnig.
  Waarom weten wij tot nu toe van die ponton is ?
  waarom weet het parlement niet wat de kosten en de taken zijn van CTU?
  Wat is de rol van CTU bij het zogenaamde ordenen van het goud sector.
  Waarom is die criminele zoon van Bouterse gekozen tot hoofd van deze dienst.


  Maak melding

 44. Bouterse gaat zondag wederom naar Amerika.
  Volgens de Sabi so’s is Amerika het land dat op Bouterse aast en hem graag in de boeien wil slaan.
  Amerika zou toch geen drugsdealer op hun grondgebied dulden????
  Welnu, Bouterse land zondag in Amerika dus de Amerikanen hebben alle kans om Bouterse in de boeien te slaan. Bouterse land in het hol van
  de leeuw. Wie zou Amerika moeten tegenhouden om Bouterse in de boeien te slaan?????
  Niks en niemand!
  Obama hoeft een telefoontje te plegen en
  Bouterse zit levenslang vast.
  Mensen, de kans dat Bouterse in het Buitenland cq Amerika wordt opgepakt is net zo klein als
  Wikileaks die in staat zou zijn beter Nederlands te kunnen schrijven.
  Maar goed dat sommige mensen in dit utopie blijven geloven is omdat hun realiteitsgehalte 0,0 is.
  Alarm! alarm! het is weer tijd voor comite
  GMAP.


  Maak melding

 45. #51.

  Een 10 voor verzuim!

  Het land dat zo graag de zetel van de UN wil huisvesten, kan niet anders dan een diplomatiek visum verstrekken.

  Het bijwonen van een handelsmissie is een different ball game, het gastland is niet gehouden aan die verplichting.

  So far so good?! Of! Is het, so far so horrible?


  Maak melding

 46. Laat bout met gewone lijnvlucht naar N.Y gaan dan zien we wel of hij in de USA gezocht wordt of niet.El Vene maakte gewoon een overstap in Miami.Waarom kan bout dat dan niet doen?

  Cobie.


  Maak melding

 47. @ Schanice,
  Jij reacties laten zien hoe slim en geschoold jij in werkelijkheid bent.
  De grootste vijanden van Amerika hebben door de jaren heen hun toespraak mogen houden in de VN zelf Ahmadinejad , chavez of assad krijgen een vrije doorgaan.Bij mij gaat het waarvoor je staat in het leven en niet hoe goed jij Nederlands schrijft. Als jij zo trots op bent dat Bouterse de VN mag toespreken zegt dat genoeg over jou zelf.
  Figuren die trots zijn op een moordenaar, genocide pleger veroordeelde drugshandelaar hebben geen beschaving. Over Utopie gesproken Noem jij mij één land in de wereld die onder een dictatuur vooruit is gegaan.
  Kijk wat er in het midden-oosten gaande is kijk ook wat dictators hebben gedaan in zuid-amerika , latijns amerika, Afrika, oost-europa.
  Shanice,Je hebt twee groepen mensen,één die gratis naar school gaan en één die voor niets naar school gaan tot welke groep behoor jij ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.